Şimdi Ara

Power kablosunun ucu koptu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın power kablosunun ucu çıktı. Düğmeye bastığımız kutucuktan. 3 tane bilgisayarcıya götürdüm, kimi uçu kırık birşey yapılmaz daha dedi, kimisi elektrikçiye götür felan. Kimse çözüm bulamadı. Resimler aşağıdaki gibi sizce bu power kablosuna ne yapmam gerekli arkadaşlar ? Lehim makinemde yok, olsa belki yapmaya çalışacam...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Her şehirde monitormuş televizyonmuş her türlü elektironik eşyayı tamir eden bir takım meraklı tamirciler var nerde yaşıyorsun bilmiyorum eminim ordada vardır. onlardan birine götür bilgisayarcılardan daha iyi yapacaklardır emin ol
  • İstanbul'da bunu yapabilcek bir kişi bile yoksa diğer şehirdekiler direk makineleri çöpe atsın
  • Aynısı benimde başıma geldi ( kablo yandı ) bilgisayarcıya gittim bana kablosuyla power düğmesi lazım dedim power yok reset var dedi farketmediğini bildiğim için aldım silikonla yapıştırdım ve kullanıyorum.Herhangi bir pc tamircisinde çöpe atılabilecek kadar önemsiz olarak bulabileceğin bir parça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilOzaydin

Aynısı benimde başıma geldi ( kablo yandı ) bilgisayarcıya gittim bana kablosuyla power düğmesi lazım dedim power yok reset var dedi farketmediğini bildiğim için aldım silikonla yapıştırdım ve kullanıyorum.Herhangi bir pc tamircisinde çöpe atılabilecek kadar önemsiz olarak bulabileceğin bir parça.

Haklısın. Şu teknik servislere biraz daha gözatayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxser

Her şehirde monitormuş televizyonmuş her türlü elektironik eşyayı tamir eden bir takım meraklı tamirciler var nerde yaşıyorsun bilmiyorum eminim ordada vardır. onlardan birine götür bilgisayarcılardan daha iyi yapacaklardır emin ol

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxser

Her şehirde monitormuş televizyonmuş her türlü elektironik eşyayı tamir eden bir takım meraklı tamirciler var nerde yaşıyorsun bilmiyorum eminim ordada vardır. onlardan birine götür bilgisayarcılardan daha iyi yapacaklardır emin ol

İstanbul'dan Elektronik meraklısı aranıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truehawk -- 18 Ağustos 2011; 17:27:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prizdeki İnternet kablosu koptu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam
    Eklediğiniz resme ben aşağıda şalter monte ederek, gerekenide yazdım kardeş.
    Umarın yardımcı olur. Kolay gelsin.

• Bay_KG nin dediği gibi, basit bir buton işini görür, elektronik malzeme satan dükkanlar varmı çevrenizde, yada ne bileyim evinizde bozuk bir cihaz küçük bir basıp çekmeli butonu olan bunlar işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Eklediğiniz resme ben aşağıda şalter monte ederek, gerekenide yazdım kardeş.
    Umarın yardımcı olur. Kolay gelsin.

Sayın Bay_KG, çözümünüz için çok teşekkür ederim. Yakınlarımda bir elektrikçi var. Gidip dediğinizi uygulayacağım.
  • Elektronikçilerden alabilirsin o parçayı.
  • faha basit bi yolu var bilgisayarın reset düğmesini power pinine takarsın sistemi reset e basarak açarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

faha basit bi yolu var bilgisayarın reset düğmesini power pinine takarsın sistemi reset e basarak açarsın

Bunu bana gittiğim bir bilgisayarcı demişti , eve geldim kasada bir baktım ki reset tuşuna giden hiçbir kablo yok. Sanırsam daha öncede olanlar olmuş. Üstelik şu an ki power kablomun ucunda ''RESET SW'' yazıyor. Acaba daha önce böyle bir sorun olduda reset sw yazıyor. Yoksa reset kablosunumu taktılar :) Bu tarz konularda bilgimde yok. Birde bilgisayarım daha önce çok tamire gitti. 7 senedir olan oldu herhalde. Ama şu şaler işini yarın halledeceğim. Gittiğimde elektrikçi kapalı idi. Bakıcam. Umarım bulurum.
    Masaüstüde kullanışlı oluyor yeri gelince.
  • Hergün mahalle aralarında dolaşan bir sürü eskicinin el arabalarında hurdaya çıkmış pc kasası görüyorum semtinize yakın bir yerlerde mutlaka eskicilerin malzeme biriktirdiğ bir yer vardır oralara gidip bir bak. Bir de başlığı yanlış yazmışsın Power Butonu yazman gerekir, power kablosu arka psu ya takılan kablodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 18 Ağustos 2011; 21:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Hergün mahalle aralarında dolaşan bir sürü eskicinin el arabalarında hurdaya çıkmış pc kasası görüyorum semtinize yakın bir yerlerde mutlaka eskicilerin malzeme biriktirdiğ bir yer vardır oralara gidip bir bak. Bir de başlığı yanlış yazmışsın Power Butonu yazman gerekir, power kablosu arka psu ya takılan kablodur.

Evet, hurdacı şenol abi'nin yeri var Olmadı bugün oraya bakayım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.