Şimdi Gidip 20.000 Mah Power Bank Alsam..5 Volt Oldugunu Düşünürsek Ortalama 15 Kere Bataryamı Doldurabilirim Sanırım..
Yada Bunun Yerine 12V,48 Ah Yada 7V-48AH Akü Alırsam,Cevirici İle Usb Üzerinden Kac Kere Şarj Saglayabilirim.. Akünün Avantajı Sadece Fazladan Amper Gibi Düruyor..
7v 48K Ah Akü İe 48 Kere Şarz Saglayabilirimiyim.. 12v 48k Ah Akü İlede Ortalam 90 Kere Falan Şarz Saglıyor...
Burda Hesap Hatası Yapmadım Sanırım.. Power Bankın Düşük Voltaj Ve Akım Vermesi Şarz Süresini Uzatıyor.3-4 Bataryayı Şarz Etmek İstersem Biraz Yavaş Kalıcak.Bunun Bataryaya Zararı Olurmu?
Verilen değerler bir karşılaştırma yapmak için yetersiz. Powerbank kaç s?
S Degeri Ne Oldugunu Bilmedigimden Ordaki Power Bankı Örnek Gösterdim...Aslında Kamp Kurmaya Gittigimde Yanımda Götürmek İcin Sordum..Elektronik Bilgimde Lisede Kalma Seviyede:) Siz Hangisini Önerirdiniz..Power Bankın Düşük Voltaj Ve Amper Degerleri Ürünleri Bozarmı..
Linkteki 4s gibi görünüyor. LiPo pillerdeki seri bağlı pil adedine s deriz. Az yer kaplayan ve hafif piller olduğu için LiPo tercih sebebi olur. Her bir LiPo 3.7v verir. 4s 14.8v verir.
Gerçek 20 Ah bir lipo ise (linkteki fake 20 Ah)
20Ah x 14.8v = 219,04 w güç verir.
Akü için :
48 Ah x 12v = 576w güç verir.
Senin şarj etmek istediğin pil :
1Ah x 7v = 7w güce ihtiyacın var.
PowerBank ile 219w / 7w = 31 adet şarj (yaklaşık)
Akü ile 576w / 7w = 82 adet şarj (yaklaşık)
Hesabı örneğiyle birlikte gösterdiğime göre artık hesap yapabilirsin :)
goçhisar
kullanıcısına yanıt
Cok Teşekkürler Yardımcı Oldugunuz İcin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme