Şimdi Ara

neden buz tutuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
32.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar elektronikten çok meknikle ilgili gibi bir problem gibi duruyor ama buzdolabına elektronik eşyada diyebileceğimizden buraya yazıyorum. umarım yardımcı olabilecek biri vardır.

    bosh marka 5 yıllık bir buzdolabımız var, bi ara bozuldu ve sogutmadı, servis elemanları gazın geçtiği arkadaki borularda kaçak tespit etti ve o parça değiştirilip yeniden gaz yüklendi bu seferde buzdolabı iyi sogutmasına ragmen arkadaki demir borunun etrafı buz tutuyor ve eriyor (endişe veren tarafı eriyen suyun motara dogru akması) düzenli olarak. servis elemanları iki kere daha geldi ve gazın fazla geldiğini söyleyip gazı iki defa azalttılar.şimdi aynı problem devam ediyor gazın fazla olması dışında bir nedeni olabilir mi, fikri olan varsa yardımcı olsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador01 -- 15 Eylül 2005, 13:56:13 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Neden Buz Tutuyor?

    Buz tutma, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilecek yaygın bir sorundur. İşte buz tutmasının en yaygın nedenlerinden bazıları:

    • Buzdolabı Dönüş Borusunda Karlanma: Dönüş borusu, buzdolabından kompresöre soğutucu akışkanın geri döndüğü borudur. Bu boru karlanırsa, soğutucu akışkan dolaşımı engellenebilir ve bu da buz tutmasına neden olabilir.

    • Buzdolabı Motor Borusunun Buzlanması: Motor borusu, buzdolabının kompresörüne giden soğutucu akışkanın geçtiği borudur. Bu boru buzlanırsa, kompresöre giden soğutucu akışkan akışı kesilebilir ve bu da buz tutmasına yol açabilir.

    • Su Sebilinin Buz Tutması: Su sebili buz tutması, genellikle su sebilinin yeterince soğumaması nedeniyle oluşur. Bu, su sebilinin termostatının arızalı olması veya su sebilinin ortam sıcaklığının çok yüksek olması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

    • Buzdolabı Motorunun Buz Tutması: Buzdolabı motoru buz tutması, genellikle buzdolabının aşırı çalışması nedeniyle oluşur. Bu, buzdolabının çok dolu olması, kapı contasının arızalı olması veya kompresörün arızalı olması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

    • Şarküteri Dolabının Buzlanma Yapması: Şarküteri dolabı buzlanmasının en yaygın nedeni, soğutucu akışkan sızıntısıdır. Bu sızıntı, dolabın içindeki soğuk havayı dışarı kaçırır ve bu da buz tutmasına neden olur.

    • Su Sebilinin Buzlanma Yapması: Su sebilinin buzlanma yapmasının en yaygın nedeni, su sebilinin yeterince soğutulmamasıdır. Bu, su sebilinin termostatının arızalı olması veya su sebilinin ortam sıcaklığının çok yüksek olması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

    Buz tutmasını önlemek için buzdolaplarının, su sebillerinin ve şarküteri dolaplarının düzenli olarak bakımlarının yapılması önemlidir. Bu bakım, buzlanmaya neden olabilecek herhangi bir sorunun erken tespit edilmesine ve giderilmesine yardımcı olabilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence gazı yine fazla
    suyun zaten motora doğru akması lazım motora akan su motorun ısısı ile buharlaşır böyle mbir yerde su toplamak probleminden kurtulur firma..
  • quote:

    Bence gazı yine fazla
    suyun zaten motora doğru akması lazım motora akan su motorun ısısı ile buharlaşır böyle mbir yerde su toplamak probleminden kurtulur firma..


    kesinlikle arkadaşa katılıyorum delinmeden önce belki buzlanma dikkatini çekmiyordu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: triktronik

    quote:

    Bence gazı yine fazla
    suyun zaten motora doğru akması lazım motora akan su motorun ısısı ile buharlaşır böyle mbir yerde su toplamak probleminden kurtulur firma..


    kesinlikle arkadaşa katılıyorum delinmeden önce belki buzlanma dikkatini çekmiyordu

    Bizde de BOSCH marka bir buzdolabı var.No Frost.Dolabın arka tarafından aşağıya doğru ufak bir boru iniyor.
    Gazı sıvılaştırmak için kullanılan kondenserin bir kısmı dolabın en altına da konulmuş ve üstünde yayvan plastik bir kap var.Borunun açık ucu bu kaba geliyor.
    Yani olay şu:Dolabın içinde oluşan su,boruyla en aşağıdaki kaba iniyor ve kabın altındaki kondenser tarafından oluşan ısı sayesinde buharlaşıyor ve hiç boşaltmaya gerek kalmıyor.Güzel sistem düşünülmüş ama şerefsiz dolap su gibi elektrik içiyor.
    Arka taraftaki buzlanma ise sanırım izolasyon hatası olabilir.Sıvı gazın buharlaştığı borunun bir kısmı açıkta kalmış olabilir.Bu nedenle oradaki aşırı soğuk nedeniyle çiğ oluşur ve bu da donar.
    Sana tavsiyem o buzu çözdür ve oraya basit bir izolasyon malzemesi sar.(Cam yünü,kalorifer borusuna sarılan köpük v.b. birşey işini görür.
    Birde bana göre o açıkta kalan buz tutan yer daha fazla elektrik harcamasına neden olabilir.Çünkü mutfağı soğutmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 15 Eylül 2005, 20:01:55 >




  • buz zaten kendi kendine çözülüp tekrar tutuyor. motora zarar vermez diyosanız ne güzel ben kısa devreden felan korkuyodum aslında ama baktım öyle bişeye ihtimal yok gayet korunaklı kablolar. ama ben yinede yerde ki su birikintisi önlemek için cam yünü sarayım en iyisi arkadaşın dediği gibi(aynen dediğin gibi önce çiğ tutuyor sonra buza dönüyor.).

    teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: matador01

    buz zaten kendi kendine çözülüp tekrar tutuyor. motora zarar vermez diyosanız ne güzel ben kısa devreden felan korkuyodum aslında ama baktım öyle bişeye ihtimal yok gayet korunaklı kablolar. ama ben yinede yerde ki su birikintisi önlemek için cam yünü sarayım en iyisi arkadaşın dediği gibi(aynen dediğin gibi önce çiğ tutuyor sonra buza dönüyor.).

    teşekkürler

    Bunu daha çok kasaplardaki buzdolaplarında görebilirsin.Bazılarında yumruk gibi buz tutar.Dediğim gibi dolabın kompresöründen basılan gaz ızgara dediğimiz(kondenser)yerde sıkışır ve sıvılaşır.Bu sıvılaşan gaz dolabın içinde ince bir yerden püskürerek tekrar buharlaşır yani gaz olur ve bu sırada çevresinden ısı alır.Bu sayede dolap soğutur.Gaz tekrar kompresöre gelir ve böylece devam eder.Sanırım senin dolapta bu sıvıdan gazlaşma olayı biraz daha geride yani dolabın dışında başlıyor olabilir.İşte bu yüzden buz tutar.Orayı yalıttığın zaman sorunun kesilmesi lazım.Birde aşağıya doğru sızan su elektrik bağlantılarına falan kaçarsa kısadevreye neden olabilir.




  • Merhaba arkadaşlar,
    1998 yılında aldığım VESTEL markalı buzdolabım sebzelik bölümünü donduruyor, herşey taş gibi olmuş durumda, yumurtalar bile... Ne yapmam gerekir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.