Şimdi Ara

PORTRE LENS SEÇİMİ NİKON 85MM F1.8D --TAMRON 17-50MM F2.8 XR DI II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar portre konusunda bu 2 lens arasında kaldım makinem nikon d300 tamron Mankenin arka planında kalan manzara renkleri vs konusunda da çok keskin iyi bi lens gibi kumsaldada portre çekimi yapıyorum bi resmine hayran kaldım onunda linkini aşağıda verdim 85mm f1.8d çok istediğim bi lensdi ancak tamronu görünce gözümde eski değeri kalmadı kısaca ben çok keskin renkleri çok çok iyi bir portre lensi istiyorum sizce bu iki lens den hangisini seçmeliyim??? f2.8 ile f1.8--- f değeri açısından 2 lens aralarında ne gibi avantaj ve dezavantaj olur?bütce 700tl eğer bu lenslerden çok daha keskin bi lens varsa 200-300 fazla verebilirim önerilerinizide bekliyorum arkadaşlar teşekkürler...

tamron
    http://www.flickr.com/photos/jasoncollin/6309922427/

nikon
    http://www.flickr.com/photos/khairilfz/3624151280/

• Portre için 85mm 1.8 ile Tamron 17-50mm kıyaslanmaz. Zaten Tamron portre lensi de değildir, ama F/2.8 sabit diyaframdan dolayı portre çekimi de yapılabilir. Fotoğrafları açamıyorum şu anda, ama anladığım kadar, arka plan da net olsun istiyorsun, doğru mu anladım? Eğer öyleyse portre lensi gerekli olmaz, Tamron yeter.
  • Portrede efsane olmuş 85mm F1.8 alabiliyorsanız başka model bakmayın derim.Ayrıca yeni Af-s 85mm F1.8G çıkacak yakında 500$ fiyat ile.Biraz bekleyin İsterseniz eski modelin fiyatları bir miktar düşebilir
  • Nikon D300 Tamron 17-50mm @ f/8 ISO 200 1/100th Strobist: Nikon SB-800 Speedlight @ 1/4 power to frame left & SB-600 Speedlight @ 1/4 to frame right

ekipmandaki iki adet flashla oluşturulmuş sahne , iso 200 ve f /8 fotonun bu kadar net çıkmasını sağlamış. diafram kapalı olduğu içinde hem keskin hem de arka planı öldürmeden hoş bir sahne çıkmış. Olay tamron da bitmiyor yani.

Eğer Portre çekicem diyorsanız 85 mm o iş için biçilmiş kaftandır. ama 17-50 ile de portre çekebilirsiniz daha geniş bir açıdan.
  • arkadaşlar yorumlar için çok teşekkürler ...evet arkaplanda genelde manzara oluyo onunda çıkmasını istiyorum 85mm de arka plan hep pert oluyo sanırım bu arada 85mm 1.8g nin fiyatı gerçekten çok uygun onun çıkmasını beklemek sanırım en mantıklısı tamronu alıp biraz bekliyim diyorum..1.8g çıkınca hemen alırım... bende sb800 var evet tamrondaki resimde 2 flaş kullanılmış oda dikkatimi çekti şimdi birtanede sb600 alıp difizör denen perdenin içine takmayı düşünüyorum sanırım tamronla o resmi öle çekmiş ama 1 flaş makine üstündemi yoksa 2 side perde üzerindemi o belli deil aynı stil uygulamayı deniyim diyorum sizce 2 perde alıp 2 flaşı da içinemi takmalıyım yoksa biri makine üstünde biri perdede mi kalsın?kafa filaşınada ufak softbox koyuluyo perde kadar verimli olurmu ? alıcağım perde resminide koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 5 Ocak 2012; 16:25:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isa-80

arkadaşlar yorumlar için çok teşekkürler ...evet arkaplanda genelde manzara oluyo onunda çıkmasını istiyorum 85mm de arka plan hep pert oluyo sanırım bu arada 85mm 1.8g nin fiyatı gerçekten çok uygun onun çıkmasını beklemek sanırım en mantıklısı tamronu alıp biraz bekliyim diyorum..1.8g çıkınca hemen alırım... bende sb800 var evet o resimde 2 flaş kullanılmış oda dikkatimi çekti birde sb600 alıp difizör denen perdenin içine takmayı düşünüyorum sanırım tamronla o resmi öle çekmiş ama 1 flaş makine üstündemi yoksa 2 side difüzör üzerindemi o belli deil aynı stil uygulamayı deniyim diyorum sizce 2 perde alıp 2 flaşı da içinemi takmalıyım yoksa biri makine üstünde biri perdede mi kalsın?alıcağım perde resminide koydum

Hocam 85mm ilede arka fonu net çıkarabilirsiniz kafanızı kurcalayan bu ise

• sistemime 2 flaş ile devam edicem bu kesin kararım bu sitili 85mm ile uygulasak tamrondaki arka plan renkleri ve keskinliği yakalıyabilirmiyim sizce birde şu yukarda sorduğum perde olayı hakkında biraz bilgisi olan varmı ne tarz yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 5 Ocak 2012; 16:29:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sistemime 2 flaş ile devam edicem bu kesin kararım bu sitili 85mm ile uygulasak tamrondaki arka plan renkleri ve keskinliği yakalıyabilirmiyim sizce birde şu yukarda sorduğum perde olayı hakkında biraz bilgisi olan varmı ne tarz yapmalıyım

Bu konumu incelemenizi tavsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_55435660/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55435660

• Perde dediğiniz softbox; flash sistemine gircekseniz tetikleyici sistemle güçlü manuel flaşlar kullanabilirsiniz, hem maliyeti ve performansı da sizin için daha uygun olur.

Portre denilince de 85mm daha akılcı olur; her şeyden öte portre aralığında (aps-c üstünde 127mm gibi bir değere geliyor) ve prime lens. Alacağınız sonuçlar 17-50'den farklı olacaktır. Tabi sizin portreden kastınız ne boyutta bilemiyorum fakat omuz/kafa portresinde 85mm derim ben. Eklediğiniz örneklerdeki gibi çekecekseniz dar potre lenslerine bakmayın hiç. Kullanacağınız açıya göre lens bakın.
  • Portre konusunda 85mm prime, Tamron'a hiç acımaz :) Şaka bir yana omuz üstü portrede üstüne tanımam F/1.8D'nin, F/1.4 modeline çok yakın kalite sunuyor..Dezavantaj olarak 1 mt. gibi netleme mesafesi,gıcık sesi,aşırı yavaş AF ve F/1.8 diyaframda biraz soft kalmasını söyleyebilirim..
    Bu arada beğendiğiniz fotoğrafta Tamron'dan çok SB flaşlar iş yapmış..Aynı kadrajı 85mm ile yakalamanız zor, konulu porte çekmeyi düşünüyorsanız 35mm F/2D öneririm ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

Portre konusunda 85mm prime, Tamron'a hiç acımaz :) Şaka bir yana omuz üstü portrede üstüne tanımam F/1.8D'nin, F/1.4 modeline çok yakın kalite sunuyor..Dezavantaj olarak 1 mt. gibi netleme mesafesi,gıcık sesi,aşırı yavaş AF ve F/1.8 diyaframda biraz soft kalmasını söyleyebilirim..
    Bu arada beğendiğiniz fotoğrafta Tamron'dan çok SB flaşlar iş yapmış..Aynı kadrajı 85mm ile yakalamanız zor, konulu porte çekmeyi düşünüyorsanız 35mm F/2D öneririm ben..

konulu portrede 85mm iş görmez gibi yani çok dar açı sanırım doğrumu ? tamronla çekilen resim için aynı sb flaşlar ile 85mm le çeksek (açısını düşünmeyelim) arka fonu okadar keskin net canlı renklere sahip olurmu peki ?

• Açısını düşünmemek gibi bi lüksümüz yok alan derinliğinden sebep fakat arka plan renklerine taktıysanız çıkar, evet. Keskinlik alan derinliğine bakar biraz, bokehe dönen bi arkaplan istemiyorsunuz sanırım.

Senaryolu çekimler düşünüyorsanız bu tarz 85mm sizin işinizi görmez, 35mm hatta 28mm prime olabilir sizin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Açısını düşünmemek gibi bi lüksümüz yok alan derinliğinden sebep fakat arka plan renklerine taktıysanız çıkar, evet. Keskinlik alan derinliğine bakar biraz, bokehe dönen bi arkaplan istemiyorsunuz sanırım.

Senaryolu çekimler düşünüyorsanız bu tarz 85mm sizin işinizi görmez, 35mm hatta 28mm prime olabilir sizin için.

evet senaryo istiyorum arkadaşım 35mm 28mm yada daha farklı çok keskin bi lens bana ne tavsiye edebilirsin bu işte bu kral diyebileceğimiz bi lens 700tl idi bütce fakat bu prime için onu artık yükselticem 1000-1200 maximum nikon 55-200 ve 18-200 kullandım keskinlik renkler beni cezbetmedi sattım bu sefer memnun olcağım bi lens istiyorum açıkcası bidaha uraşmak istemiyorum
  • Gövde nedir?

EDIT:

Pardon görmemişim.

Sigma 30mm f1.4
    Nikon 24mm f2.8
    Nikon 35mm f2D
    Nikon 17-55 f2.8
    Tamron 17-50 f2.8
    vs
    vs

Bunlar hep işinizi görür, illa prime diyorsanız 30mm 1.4 keyifli lenstir mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 5 Ocak 2012; 21:56:46 >
  • quote:

quote:

Portre konusunda 85mm prime, Tamron'a hiç acımaz :) Şaka bir yana omuz üstü portrede üstüne tanımam F/1.8D'nin, F/1.4 modeline çok yakın kalite sunuyor..Dezavantaj olarak 1 mt. gibi netleme mesafesi,gıcık sesi,aşırı yavaş AF ve F/1.8 diyaframda biraz soft kalmasını söyleyebilirim..

konulu portrede 85mm iş görmez gibi yani çok dar açı sanırım doğrumu ? tamronla çekilen resim için aynı sb flaşlar ile 85mm le çeksek (açısını düşünmeyelim) arka fonu okadar keskin net canlı renklere sahip olurmu peki ?

85mm epey dar kalır konulu portrede..Ben uzun süre 35mm F/2D kullandım harika bir lensti ancak biraz daha geniş olsaydı dediğim zamanlar oldu,ama FF gövdede kullanacaksanız 35mm F/2D derim kesinlikle..
    Nikon 85mm F/1.8D ve SB-800/900'ün kullanıldığı bir portrede diyafram yüksekse,poz dengeside oturmuşsa 17-50 hikaye kalır yanında : )

Sanırım siz Tamron'un arka planı keskin çıkartmasını beğendiniz ancak diyaframı F/8 kullandığınız birçok lens arka planı alan derinliğinden çıkartır zaten ayrıca sonsuza odaklanmış olan bir lens(bu kadrajdaki gibi) en düşük diyaframda bile olsa arka planı belirgin net çıkartır..Bu arada Tamron'un F/8'de ne kadar ciddi bir lens olduğunu birkez daha gördük :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Gövde nedir?

EDIT:

Pardon görmemişim.

Sigma 30mm f1.4
    Nikon 24mm f2.8
    Nikon 35mm f2D
    Nikon 17-55 f2.8
    Tamron 17-50 f2.8
    vs
    vs

Bunlar hep işinizi görür, illa prime diyorsanız 30mm 1.4 keyifli lenstir mesela.

arkadaşım tavsiyelerin ve ilgin için teşekkür ederim aslında illa prime olcak diye bişe yok en keskin ve renkleri en iyi veren lensin peşindeyim fakat 35mm f2d ilkkez araştırdığım bi lens fakat çok başarılı gerçekten ilgimi çekti f2 lensler dahamı keskin 1.8-1.4 lerden onu çözemedim ? nikon 105mm f2 lensi muhteşemdi f2 olarak o çok dikkatimi çekmişti birde bu 35mm ..
  • quote:

quote:

quote:

85mm epey dar kalır konulu portrede..Ben uzun süre 35mm F/2D kullandım harika bir lensti ancak biraz daha geniş olsaydı dediğim zamanlar oldu,ama FF gövdede kullanacaksanız 35mm F/2D derim kesinlikle..
    Nikon 85mm F/1.8D ve SB-800/900'ün kullanıldığı bir portrede diyafram yüksekse,poz dengeside oturmuşsa 17-50 hikaye kalır yanında : )

Sanırım siz Tamron'un arka planı keskin çıkartmasını beğendiniz ancak diyaframı F/8 kullandığınız birçok lens arka planı alan derinliğinden çıkartır zaten ayrıca sonsuza odaklanmış olan bir lens(bu kadrajdaki gibi) en düşük diyaframda bile olsa arka planı belirgin net çıkartır..Bu arada Tamron'un F/8'de ne kadar ciddi bir lens olduğunu birkez daha gördük :)

söylediğinizden şu anlaşılıyor nikon 85mm f1.8d tamrondan daha iyi tamronu eledik peki 35mm f2d ile 85 mm i karşılaştırsak portre ve konulu bi resim için hangisini tavsiye edersiniz ve bu 2 lensden daha keskin bi lens varmı önerebileceğiniz? bu arada makinem ff deil nikon d300

• Bütçe kurtarırsa bi 85 bi de 35 alın kafa rahat olsun madem Dediğim gibi Sigma'yı da yabana atmayın arada
  • evet bende bi 35 bir 85 alıyım en güzeli o dicektim fakat 35mm in f2.8 ile 1.8g si var onunda resimleri hoşuma gitmedi f2d si hiç biyerde yok bulunmaz hint kumaşı gibi lens .:) sigmanın renkleri çok donuk geldi bana tabi body de önemli ama resimlerin tamamı öle neredeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 5 Ocak 2012; 22:53:27 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

söylediğinizden şu anlaşılıyor nikon 85mm f1.8d tamrondan daha iyi tamronu eledik peki 35mm f2d ile 85 mm i karşılaştırsak portre ve konulu bi resim için hangisini tavsiye edersiniz ve bu 2 lensden daha keskin bi lens varmı önerebileceğiniz? bu arada makinem ff deil nikon d300

Farklı açılardaki lensler ve amaçları farklı karşılatırmak pek doğru değil..85mm sizin amacınıza hitap etmiyor gibi duruyor,bu lens omuz üstü çekmek için uygun..35mm F/2D diyaframı F/2'deyken bile çok iyi sonuçlar veren bir lens ancak D300'de dar kalabilir..Bütçeniz müsaitse Nikon 24-70mm var her açıda keskin olan bir lens..Siz sanırım daha karar veremediniz hangi açıyı istediğinize,bu nedenle prime lense yönelmeden önce açıya karar verin bence yada deneyerek öğrenmek istiyorum diyorsanız Tamron 17-50mm'yi alın deneyin önce..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.