Şimdi Ara

PORTA,4 ile led yakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı kitaplarda PortA,4 pini için "open-drain özelliğine sahip olduğu için dışarıya akım verememektedir ve çıkış olarak kullanılabilmesi için 5-10K arası bir direnç ile 5V'a pull-up yapılmalıdır" yazıyo. Pull-up denedim fakat olmadı, led yanmadı. Burada farklı bir eleman daha kullanmam gerekir mi, bir de led ve direncin konumları nasıl olmadı. yardımlarınız için sağolun (16F877)

• evt porta.4 ten +5V alamazsın ancak a.4 ile vcc arasına 4.7K 10K gibi bir direnç bağlayıp sorunu çözebilirsin çünkü programı yazıp çalıştırdığında a.4 ten 1 çıksın dediğinde boşluk oldugunu görürsün ama maksadın ledi yakıp söndürmekse dirençle hiç ugraşma çünkü ozaman bir de transistor takman gerekebilir(çünkü 4.7k 10k gibi degerler ledin çalışmasını engeller) ledin yanacağı zaman a.4 ten 0 çıkarttır ve portu ledin katotunu bağla ve 220ohm gibi bir direnç koy e tabi bu tarafta şaseye değil vcc ye gelecek
  • senin yazdıklarından anladığım ; porta,4 çıkışına led ters bağlanacak(katot portA,4 ile) , ledin + tarafına 220ohm direnç takılacak ve porta,4=0 olduğunda led yanacak; peki 5V nerden verilmeli orayı tam anlamadım. Yine ledin + tarafına mı yoksa 220ohm luk direncin diğer tarafına mı? teşekkür ediyorum
  • porta.4-----katot led anot------220ohm-----vcc
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.