Şimdi Ara

>>>>>Porsche Cayenne Turbo LPG!!!!!<<<<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    RAİLDEN MANİFOLDA GİDEN BORULARIN KISALIĞINA BAKAR MISIN...
    BENCE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ ÇOK KISA YAPILMIŞ...
    YALNIZ BİRŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ.
    RAİL ÇIKIŞI 2. HORTUM MANİFOLTTA 3. ENJEKTÖRÜN YANINA; 3. HORUM MANİFOLTTA 2. ENJ YANINA TAKILMIŞ...
     >>>>>Porsche Cayenne Turbo LPG!!!!!<<<<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 18 Mayıs 2006; 22:43:31 >
  • Onurcuğum, bırakalım LPG cahilleri istedikleri gibi düşünmeye devam etsinler, dahaçok sağılacak süt var onlarda

Biz kendimiz LPG'nin ucuzluüunun ve raharlığının keyfini sürelim, boşver, salla !
  • İŞTE HAVALİMANINDA PATLAYAN ARACIN RESMİ...
    LPG TANKI OLDUĞU GİBİ YERİNDE DURUYOR...
    ALELACELE HABER YAPAN BASIN, PATLAMANIN LPG TANKININ PATLAMASI SONUCU OLUŞTUĞUNU YAZMIŞLARDI... SONRADAN MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASINCA YAPILAN İNCELEMEDE TANKIN PATLAMADIĞI SÖYLENMİŞTİ. BU RESİM BUNU KANITLIYOR...

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

Onurcuğum, bırakalım LPG cahilleri istedikleri gibi düşünmeye devam etsinler, dahaçok sağılacak süt var onlarda

Biz kendimiz LPG'nin ucuzluüunun ve raharlığının keyfini sürelim, boşver, salla !

tanri sizi korusun!
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

İŞTE HAVALİMANINDA PATLAYAN ARACIN RESMİ...
    ALELACELE HABER YAPAN BASIN, PATLAMANIN LPG TANKININ PATLAMASI SONUCU OLUŞTUĞUNU YAZMIŞLARDI... SONRADAN MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASINCA YAPILAN İNCELEMEDE TANKIN PATLAMADIĞI SÖYLENMİŞTİ. BU RESİM BUNU KANITLIYOR...

gayet aciklayici&yararli.. ama ben hala LPG`li araclardan cok cekiniyorum.. asla da kullanmayacagim.. trafikte onume taksi yanassa ya serit degistiriyorum ya da havalandirmayi iceri konumuna aliyorum o berbat koku yuzunden.. bezdiriyor bu taksicilerin LPGleri artik..

tesekkurler roverci

• quote:

ONUR,
    RAİLDEN MANİFOLDA GİDEN BORULARIN KISALIĞINA BAKAR MISIN...
    BENCE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ ÇOK KISA YAPILMIŞ...
    YALNIZ BİRŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ.
    RAİL ÇIKIŞI 2. HORTUM MANİFOLTTA 3. ENJEKTÖRÜN YANINA; 3. HORUM MANİFOLTTA 2. ENJ YANINA TAKILMIŞ...

araç V motor olduğu için 4 enjektörlük 2 rail kullanılıyor. manifoldun yan kısımları rail montajına müsait olduğu için raili manifolda bu kadar yaklaştırabilmek mümkün, bu çoğu sıralı silindirli araçta mümkün olmuyor.(düşünsene 6 silindir sıralı olduğunu, raili ortaya koyunca en uçlara giden hortumlar uzun olacak. bunun içinde hepsi uzun tutulmak zorunda kalacak) benim borada da hemen hemen hortumlar bu uzunlukta, bununla arasında 5 cm fark yoktur.
    dikkatini çeken sıralamaya gelince ise; o problem teşkil etmez. lpg ecusuna benzin enjektör gidişlerini düzgün sırayla verip, dönüşlerini alırken 2. lpg enjektör dönüşünü 3. enjektöre girersin. o yine 2. sıradaki boğaza lpg basar. sonuçta rail içi aynı, ha 2.den basmış, ha 3.den

• quote:

Orjinalden alıntı: tuuberk

quote:

gayet aciklayici&yararli.. ama ben hala LPG`li araclardan cok cekiniyorum.. asla da kullanmayacagim.. trafikte onume taksi yanassa ya serit degistiriyorum ya da havalandirmayi iceri konumuna aliyorum o berbat koku yuzunden.. bezdiriyor bu taksicilerin LPGleri artik..

tesekkurler roverci

ama atladığın birşey var. taksicilerin ayarsız ve bakımsız kitleri yüzünden araçlar zengin karışımla çalışıp, yanmamış çiğ lpg atıyosa egzozundan, bu lpg nin kötü olduğunu göstermezki. düzgün kitlerde ve araçlarda böyle birşey sözkonusu olamaz. çünkü bizim gaz kokusunu algılayan burnumuzdan daha hassas olan lambda sensörü böyle bir zengin karışım durumunda anında motor arıza ışığını yakar. biz de takdir edersin ki
    arıza ışığımız yanarak binmiyoruz arabamıza...

• quote:

Orjinalden alıntı: onur@

quote:

quote:

tesekkurler roverci

ama atladığın birşey var. taksicilerin ayarsız ve bakımsız kitleri yüzünden araçlar zengin karışımla çalışıp, yanmamış çiğ lpg atıyosa egzozundan, bu lpg nin kötü olduğunu göstermezki. düzgün kitlerde ve araçlarda böyle birşey sözkonusu olamaz. çünkü bizim gaz kokusunu algılayan burnumuzdan daha hassas olan lambda sensörü böyle bir zengin karışım durumunda anında motor arıza ışığını yakar. biz de takdir edersin ki

keske herkes sizin gibi bilgi donanimli olsa da yollarda burnumuzun diregi kirilmasa.

benimki zaten kisisel bir antipati. Evdeki tupten bile cok rahatsiz olan bir insanim ben. Isteyen yatagina alsin beni ilgilendirmez de sirf toplumumuzdaki cahil insanlarin tedbirsizligi yuzunden cok canlar yandi bu ulkede.. benim derdim bu.. sadece LPGler de degil, o ayarsiz egzozlar yuzunden duman kupune donuyoruz yollarda kimizaman.. benim tepkim boyle insanlara.. umarim dogru anlasilmisimdir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

tesekkurler roverci

keske herkes sizin gibi bilgi donanimli olsa da yollarda burnumuzun diregi kirilmasa.

benimki zaten kisisel bir antipati. Evdeki tupten bile cok rahatsiz olan bir insanim ben. Isteyen yatagina alsin beni ilgilendirmez de sirf toplumumuzdaki cahil insanlarin tedbirsizligi yuzunden cok canlar yandi bu ulkede.. benim derdim bu.. sadece LPGler de degil, o ayarsiz egzozlar yuzunden duman kupune donuyoruz yollarda kimizaman.. benim tepkim boyle insanlara.. umarim dogru anlasilmisimdir..

tepkinizin konusunu gayet iyi anladım. benim de tepkim; bi kişi kötü diye bunun tüm lpg kullacılarına mal edilmesi ve lpg hakkındaki bilgisiz kişilerin lpg hakkında olumsuz eleştiri yapmaları. örneğin benim aracımda 45 bara göre tasarlanmış depo üzerinde 27 barda açan tahliye sübabı var. yani depo içi basıncı çarpma, yangın dahil hiçbir şekilde 27 barı geçemiyor. bu şartlar altında patlaması olası mı sizce?
    cahillik konusuna gelince; cahil insan sonuçta zarar verecek olduktan sonra her şekilde zarar veriyor. yoldaki makasçı tipler, sigara içen benzin pompacıları vs vs...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tesekkurler roverci

tepkinizin konusunu gayet iyi anladım. benim de tepkim; bi kişi kötü diye bunun tüm lpg kullacılarına mal edilmesi ve lpg hakkındaki bilgisiz kişilerin lpg hakkında olumsuz eleştiri yapmaları. örneğin benim aracımda 45 bara göre tasarlanmış depo üzerinde 27 barda açan tahliye sübabı var. yani depo içi basıncı çarpma, yangın dahil hiçbir şekilde 27 barı geçemiyor. bu şartlar altında patlaması olası mı sizce?
    cahillik konusuna gelince; cahil insan sonuçta zarar verecek olduktan sonra her şekilde zarar veriyor. yoldaki makasçı tipler, sigara içen benzin pompacıları vs vs...

beni anladiginiza da sevindim.. bu seviyeli bilgi alisverisi icin de tesekkurler! Uzulerek soyluyorum, acaba o LPGleri taksilerin sahiplerinin hangileri oturup bu hesaplari yapmislar.. Hangilerinin bu bar degerlerinden, rakamlardan, limitlerden haberleri var.. Onlara sizin, benden cok tepki gostermeniz lazim.. Ama su koku olayinda takilip kalirim ben iste.. Malesef kokmayan bir LPGli araca rastlayamadim henuz..

• saçmalık yani benzine vercek parası olmayan adam cayenne nasıl alıyo???
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Porsche kim jeep kim ya... Adamlar yerden yüksek 4*4 araç yapıyolar millete jip diye satıyorlar. Kendi işleriyle uğraşsınlar kardeşim.

Araziye çıksın bir de görelim boyunu posunu...

haklısın....
  • ha bu benzine verecek mevzu diil bence...!!!

kimse anlamak istemiyor Bu lpg ossuruk gazı değil...ve benzinden ucuz ve aynı şekilde performans vererek yol alabiliyoruz...!!!!

neden daha fazla ödeyeyim ki mantığı hem yumuşak hem hesaplı mantığı...!!!!

gayet başarılı olmuş...!!!

benzine verecek parası olanlar araçlarına litresi 2.81 den benzin almaya devam etsinler yanından cayenne turbo gürül gürül geçerken 2.81 vermeye devam edecekler...!!!!

bu aracın geçen bir topicte 270km hızla 100km boyunca 67lt tükettiğini vermiş bir arkadaş...!!!! bu gaz ile birlikte 33lt benzin verisine ulaşılacak...!!!

ki ortalama 20-22 lt verisi olan bu araçta 10-14lt benzine tekabül edecek bu da güzel bir değer
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evlerde korkuyoruz tuplerden, 40kere kontrol ediyoruz evden cikarken.. millet de arabasina takiyo inanilmasi guc bir sey bu yaa..

hele gecen agustosta Ataturk Havalimaninda arkadan carpilan LPG li taksinin infilak sesini duyduktan, ve araci yarim bir halde gordukten sonra iyice hayret ettim bu lpg`li gezen arkadaslarimiza..

hangi taksiye çarptılar pardon???

senin o aracın bagajına bırakılan C4 tipi patlayıcıdan ötürü patladığından haberin yok sanırım.

kulaktan dolma bilgilerle olayların mütalasını yapacağımıza, biraz araştırmacı bireyler olsak emin ol ki toplum olarak çok daha ileri gideriz.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen...

olay, yazin calistigim ofisin yaklasik 10metre arkasinda gerceklesti.. olay sonrasi hemen hemen butun yayin organlarini takip ettim ve LPG sonucu oldugu yaziyordu! Olay sonrasi birebir aldigim bilgi de LPG dogrultusundaydi.. Kulaktan dogma bilgilerle atip tutsaydim 1yilda 10000 postu bulurdum arkadasim.. C4 olayini ilk kez senden duydum.. Bilgilerini paylasirsan hem beni hem de forumdakileri aydinlatmis olursun.. Forumun amaci da paylasimdir.. Once kimin yazdigina bakin bi, ona gore elestirin lutfen..

lpg, bu tip olaylarda yetkililer için en kolay çıkış yoludur. ilk önce lpg ye b.k atarlar. bu olayı inceleyen bilirkişinin raporları nette var, şu an linkini bilmiyorum. patlayıcı türü C4. artı olarak C4ün etkisini güçlendirmek için müşteri-terorist bagajdaki vaziline de bir piknik tüpü koymuş...

patlamadan birkac sn sonra disari baktigimda taksinin arkasinda fume renkli bir seat wardi.. aynen arkadan carpmis gibi onu dagilmisti.. sonra da karambolle o arac oradan uzaklasTIRILDI... c4 sonucu bir patlama olsaydi SEAT`in heralde sadece onu dagilmazdi.. Ayrica Taksi`nin de aynen LPG patlamis gibi bir goruntusu wardi. sadece bagaj yoktu.. gozlerimle gorduklerim bunlar.. medyadan duyduklarim da beni destekleyince haliyle LPG olduguna emin oldum.. Kanitlarsan is degisir tabiki de arkadasim soyledigin de mantikli, niye inanmiyim ki sana

Daha ne kanıt istiyorsun.

• o bu değilde arkadaşlar herif matkabı nasılda insafsızca sokuyor konsola benim içim yandı burda be
  • Porsche mi dediniz ben size hummer vereyim... Carera istermisiniz?
    Mercedes SLR? Land Rover?

Daha fazlası için

www.lpghaber.com

http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?t=6

• Parası yok benzin alamaya altındaki arabalara bak. O arabalarla da lpg almak icin istasyona gidecek ve yuzu kızarmayacak. yuhh diorum.

Tamam alt butcelerdeki insanlar icin iidir ekonomiktir ama adam 300-400 milyar para verip benzini alacak durumu yoksa ben ne diim
  • Alın bakalım buna ne diyeceksiniz. Bir uçakla 200 hummer alınır herhalde.
    Uyuyun siz hala

ABD jetlerine LPG'li yakıt

ABD savunma sanayii de jet uçaklarında LPG kullanmaya hazırlanıyor.

Dünyada yükselişe geçen petrol fiyatları, ABD hava kuvvetlerini de vurdu. Yıllık federal yakıt tüketiminin yarısından tek başına sorumlu olan hava kuvvetleri, geçen yılki jet yakıtı faturası 4.7 milyar doları aşınca, çareyi alternatif yakıtta arıyor. Ham petrol bazlı geleneksel uçak yakıtını sentetik sıvıyla karıştırarak ucuza getirme peşindeki ordu, sıvının ilkin doğalgaz, gelecekte ABD'de bol bol çıkan kömürden yapılmasını hedefliyor. Sentetik yakıt, işe yararsa, kısa sürede tüm ordunun ihtiyacını karşılayacak. Syntroleum şirketinden alınacak gaz bazlı sıvıyla yapılacak ilk denemeler pahalıya mal olacak, ama kömüre geçildiğinde uçak yakıtları bir anda ucuzlayacak. İlk önemli deneme, bu yaz ağır bombardıman uçağı B-52'nin iki motorunun gaz yakıtla, önlem olarak diğer altı motorunun petrolle ateşlenmesiyle gerçekleşecek.

www.lpghaber.com

LPG nin kalbi burada atıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lancelot2005 -- 20 Mayıs 2006; 14:17:19 >

• benzine verecek parası yok kelimesini asla anlayamıyorum...

arkadaşlar herkes hesap yapar ve ekonomik olanını almak ister...!!!!

ikiside aynı işi görmekte LPG tüüü kaka bişey değil ki...!!!!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evlerde korkuyoruz tuplerden, 40kere kontrol ediyoruz evden cikarken.. millet de arabasina takiyo inanilmasi guc bir sey bu yaa..

hele gecen agustosta Ataturk Havalimaninda arkadan carpilan LPG li taksinin infilak sesini duyduktan, ve araci yarim bir halde gordukten sonra iyice hayret ettim bu lpg`li gezen arkadaslarimiza..

hangi taksiye çarptılar pardon???

senin o aracın bagajına bırakılan C4 tipi patlayıcıdan ötürü patladığından haberin yok sanırım.

kulaktan dolma bilgilerle olayların mütalasını yapacağımıza, biraz araştırmacı bireyler olsak emin ol ki toplum olarak çok daha ileri gideriz.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen...

olay, yazin calistigim ofisin yaklasik 10metre arkasinda gerceklesti.. olay sonrasi hemen hemen butun yayin organlarini takip ettim ve LPG sonucu oldugu yaziyordu! Olay sonrasi birebir aldigim bilgi de LPG dogrultusundaydi.. Kulaktan dogma bilgilerle atip tutsaydim 1yilda 10000 postu bulurdum arkadasim.. C4 olayini ilk kez senden duydum.. Bilgilerini paylasirsan hem beni hem de forumdakileri aydinlatmis olursun.. Forumun amaci da paylasimdir.. Once kimin yazdigina bakin bi, ona gore elestirin lutfen..

lpg, bu tip olaylarda yetkililer için en kolay çıkış yoludur. ilk önce lpg ye b.k atarlar. bu olayı inceleyen bilirkişinin raporları nette var, şu an linkini bilmiyorum. patlayıcı türü C4. artı olarak C4ün etkisini güçlendirmek için müşteri-terorist bagajdaki vaziline de bir piknik tüpü koymuş...

patlamadan birkac sn sonra disari baktigimda taksinin arkasinda fume renkli bir seat wardi.. aynen arkadan carpmis gibi onu dagilmisti.. sonra da karambolle o arac oradan uzaklasTIRILDI... c4 sonucu bir patlama olsaydi SEAT`in heralde sadece onu dagilmazdi.. Ayrica Taksi`nin de aynen LPG patlamis gibi bir goruntusu wardi. sadece bagaj yoktu.. gozlerimle gorduklerim bunlar.. medyadan duyduklarim da beni destekleyince haliyle LPG olduguna emin oldum.. Kanitlarsan is degisir tabiki de arkadasim soyledigin de mantikli, niye inanmiyim ki sana

google dan tarattım, karşıma ilk bu çıktı. linkini veriyorum...

http://www.ortakhaber.com/v2/haberler/haber.asp?a=1023&print=yes

emek icin tesekkurler.. LPG severler dernegi uyeleri yazmis sanki yaziyi.. aklim hayalim almadi.. LPG araci korumus.. benim icin artik buyuk bir MUAMMA bu olay...

Arkadaşlar akıl var mantık var resimde ne görüyorsunuz.

1 : İnfilak etmiş bir taksi.
    2 : Aracın arka kısmı büyük hasar almış.
    3 : Lpg den olduğu idda a ediliyorsa LPG tankı orada sağlam nasıl duruyor.
    4 : Tabiiki LPG sevenler ve kullanıcılar oraya yeni bir LPG tankı takmıştır değilmi.
    5 : Evet o patlamanın daha büyük kayıplara ve hasar a vermesini LPG tankı önlemiştir.
    6 : Eğer o LPG tankı olmasaydı tank ile arka koltuk arasındaki 1 mm den yapılmış benzin tankı ile temas a geçip orada çok büyük yankı uyandıracak bir patlama yol açardı.

Tekrar resime bakıp patlayan bir LPG tankı görüyormusunuz diye dikkatli bakmanızı öneriyorum.
    Aynısı Maslak ta olan olaydada aynı yorum yapılmıştı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.