Şimdi Ara

Pornografi Bağımlılığından Kurtulma Rehberi (Beyniniz Küçülüyor) (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
184
Favori
189.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
150 oy
Giriş
Mesaj
  • hızlı hızlı okudum...
    sigara bağımlılığı gibi aslında.. kimisi hemen karar verip bırakabiliyor kimisiyse zevkine esir oluyor...
    _____________________________
    2.Abdulhamit, Filistini satın almak isteyen yahudilere ;
    Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmɑm, zirɑ bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir !
  • Bu kadar uzun yazi yazmayın arkadaşım ne umutlarla girdim toplum olarak okumak bize ters anlayın artık şunu işin püf noktasını taktiğini felan verin.

    Hazır gelmişken de çaresini söyleyip gideyim. Sporla, sosyalleşmeyle felan bir halt değişmiyor tespitli. Tek çare evlenmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinin bir çoğuna katılıyorum ancak porno mümkünse hiç izlenmemeli, çünkü bu suna benziyor; alkol az içilirse zararlı değildir ancak günümüzde bütün bu bağımlılıklar böyle başlamuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Ve şunu bildir ki: 'Gerçek gelmiş, yanlış ise ortadan kalkmıştır. Zaten yanlış, yok olmağa mahkumdur. /İsra-81
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gin And Juice

    Valla şimdi iş güç vs derken fazla zaman bulamiyorum ama yazın İzmir'de her taraf şortlu kız kaynadığı için ister istemez cinsel istek hat safaya erişiyor ve kendimi dizginlemek için mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorumYoksa metroya,otobuse falan binince çavuş hazır ola geçiyor,bu da beni rezil ediyor
    Düzenli cinsel hayat yoksa şu günümüz internet ve medyasında yapmamak imkansıza yakın bir şey kimse kimseyi kandirmasin

    HAY GÖZÜNÜN YAĞINI YİYEYİM DUYGULARIMA TERCÜMAN OLDUN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Arkadaşlar bence bu işi kesin bırakmanın tek yolu bir tek şeyi kabullenmek o da bu olayın cinsellikle uzaktan yakından hiçbir alakasının olmadığı ki zaten öyle. Yoksa istediğiniz kadar kendinize söz verin bu son seferdi diye,yeminler edin,günler'i sayın tek tek nafile. Çünkü;bir yerde fire vereceksiniz. 1 aydır kendimi uzaklaştırmıştım o ara mesajları sık sık okuma fırsatı buldum(eski mesajları özellikle)"yıllardır yaparım hala aynı benim","3.5 aydır yapmıyorum hiçbir faydasını göremedim","Celal şengör faydalı diyor o zaman faydalı","Kendinize eziyet etmeyin yapın" falan filan türlü türlü abuk sabuk mesajlar adam bekliyor ki herhalde 85.günde otomatik olarak orlando bloom,tom hardy'ye falan dönüşecek. Burda ki olayı ne yazık ki idrak edememişsiniz bence adam diyor yapmazsanız daha keskin bir beyine sahip olursunuz,özgüveniniz artar,hafızanız daha iyi olur,kendinizi mutlu hissedersiniz vs. sen gidip bıraktığından beri günde bilmem kaç saat oyun oynayıp zorla sokağa çıkıyorsan hiçbir sosyal ortamın yoksa zaten 10 yıl yapmasan da sana hiçbir faydası olmaz. Git basketbol kursuna yazıl,ingilizce kursuna yazıl,Tango kursuna yazıl türlü türlü şeyler var bir yandan da çalış elbet kendine göre birilerini bulursun.Neyse kendinizde bir b.ka yaramadığını düşündünüz diye insanları da sürüklemeyin bence bu olayın zararlı olduğu besbelli açık, bunun sonu yok yarın öbür gün evlendiğinizde çocuklarınız olduğunda bile porno izleyen,cinsellikten hiçbir şekilde verim alamayan biri olmak istemiyorsanız bence bırakın.Allah herkesin yardımcısı olsun.

    Ayrıca okumayı sevmeyenler şu ted konuşmasını izleyebilirler türkçe altyazılı olarak;

    Alkışlarla Yaşıyorum
    Porno Bağımlılığı ve Zararları - TEDx Konuşması - Video
    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/294308/porno-bagimliligi-ve-zararlari-tedx-konusmasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 29 Şubat 2016; 23:16:42 >
    _____________________________




  • Bunu okuyacağıma gider bi osbir çekerim
    _____________________________
    Yaşamak için yaratılmıştım, yaşamadan ölüyorum.
  • 6 ay porno ve mastürbasyonu bırakmış birisi olarak yaşadıklarımı paylaşmayı bi sorumluluk olarak görüyorum.Biraz uzun olabilir ama ilgilenenlere faydali olabilir diye düşünüyorum.

    Öncelikle ben bu işi hastalık derecesinde yapiyodum ve bağımlıydım.Hatta bazı cinsel sapmalar ve sapkın davranışlar edinmiştim ve bütün bunlar hayatımın en güzel döneminden 2 yılı tabir caizse s.kip atmıştı.Haziran ayında başlığa attığım bi yorumdan da bu görülebilir.Bu açıklamayı şunun için yapıyorum sizin sorununuz benimki kadar ciddi olmayabilir ya da mutluluğunuzu etkileyen başka parametreler olabilir.Dolayısıyla porno ve mastürbasyonu bırakınca benim yaşadıklarımı yaşamayabilirsiniz.

    Bu yazıda yazılanlar aslında benim kendimde gördüğüm şeylerdi.Fakat bunların bilimsel açıklamalarını öğrenmiş olmak,bu durumun patolojik olduğunu anlamak mücadeleme itici güç kazandırdı.Ayrıca o zamana kadar 14-15 günden ilerisine gidememiş olduğum için bu hastalığı hiç yenemeyeceğimi düşünürken,yazıyı okuyunca iyilesebilmek için kişiye göre değişmekle beraber,en az 2 ay gerektiğini öğrendim ve bu,ümitsizligime ilaç gibi geldi.

    Burada yazılanları defalarca okudum ve 2-3 başarısız denemenin ardından 29 haziran 2015 günü mücadeleme başladım.Bu işin en önemli püf noktası bilinç.Porno ve mastürbasyonun bana verdiği zararı ve onları neden bırakmam gerektiğini neredeyse hergün kendi kendime açık havada yaptığım yürüyüşlerle tekrar tekrar söyledim.Beni pornoya ve masta götürecek herşeyden uzak durmaya çalıştım.Yeri geldi uyuşturucu krizi yaşar gibi krizler yaşadım bu tarz durumlarda hep egzersiz yaptım.(Şınav mekik squat ama en az 3er set falan.)Çünkü bu vücudunuzu endokrinel olarak duzenliyo ve bi anda bu sahte libidonun dağıldığını görüyorsunuz.Spor yapmak bu mücadelenin olmazsa olmaz bileşeni.Salona gitmenize falan da gerek yok bunun için.Namaz kılıp dua edin inançliysaniz ben bunun da faydasını gördüm.

    İlk ay zorlandım.Hem de baya bi zorlandım ama taviz vermedim.İlk aydan sonra biraz daha kolaylaştı işim.2. Ayın sonunda artık eskisi kadar abaza olmadığımı farketmeye başladım.Hatta porno aklımın ucundan bile gecmemeye başladı.Ara ara mastürbasyon istegi gelmiyo degildi ama başedilebilir seviyedeydi.Hatta yazımın başında bahsettiğim sapkın davranışlara olan eğilimim de iyice zayıflamıştı.4.ayın sonunda onlardan da tamamen kurtuldum.Ve totalde tertemiz bir 6 ay geçirdim.(6 ayda 2 defa rüyalandım sadece ve cinsel ilişkiye girmedim)

    Peki hayatımda neler farketti bu sürecin ardindan.(Tekrar uyarayım benim belki de hayatımın en önemli sorunydu bu.Sizin mutluluğunuzu huzurunuzu etkileyen başka parametreler olabilir.)
    Herşeyden önce bir bağımlılıltan kurtuluyosunuz sizi yönlendiren,aciz duruma düşüren bir kuvvet hayatınızdan çıkıyo,özgür oluyosunuz.Bu inanılmaz bir özgüven sebebi başlı başına.
    Bazı arkadaşlar makara yapiyodu "olm kac aydir yapmiyo lan buna yaklaşmayın" diye ama işin aslı 31 çekmeyince değil çekince abazanlasiyorsunuz.6 ayın sonunda istersem en taş hatuna bile bakmayacak kadar kendimi kontrol edebilir hale geldim.Bu özkontrolün verdiği huzuru tahmin edemezsiniz.
    Mastürbasyon yaparken boşalma anında belki birkaç saatlik mutluluk hormonunu bi sn de basiyo beyin.Sonrasındaki pişmanlık ve low ruh hali belki bu yüzden.(Fazla teknik detaya girmicem zaten yazıda bunlar uzun uzun açıklanmış.)İşte bu kimyasal anormalilerden, dengesizliklerden uzak kalınca beyninizin normale döndüğünü hissediyosunuz.
    Gerçek iliskiye olan eğiliminiz artıyo.Duygularınız olduğunu hatırlıyorsunuz.Karşı cins iliskilerinde başarılı bi insan olamadım genel olarak.Fakat porno ve mastürbasyonu bırakınca uzun bir aranın ardından gönül işleriyle alakalı bazı girisimlerim oldu.Sonradan başka sebeplerden ötürü sonunu getirmedim.Ama uzunca bir zaman sonra kalbin sadece kan pompalayan bir organ olmadığını farkettim.
    Ben porno ve masturbasyonu bırakmış adamım bunu mu bırakamıycam diyerek son 2 yıl her içtiğimde lanet okuduğum sigarayı da bıraktım.Sigarayı da bırakınca uzun zamandır yapmayı istediğim bir mücadele sporuna başladım.Bu sürece çok iyi geldi.İlgi duyduğum bir sanatsal faaliyetin kursuna başladım.
    Üniversite hayatımın en iyi sınav dönemini gecirdim yine bu dönemde.(dipnot: hayatta sıkıntılar her zaman oluyo elbet.Mutlak mutluluk pek mümkün değil.Ama büyük bir kanserden kurtuluyosunuz emin olun)

    Velhasıl kelâm yılmayın arkadaşlar az ya da çok bu illeti bırakırsanız hayatınızda birşeyler değişecek.Ben bağımlılık derecesinde olan herkese tavsiye ediyorum.

    Peki simdi ne durumdayım.Aralık ayında kullandığım bir ilacın gece boşalmalarına sebep olmasıyla,sabahları da "aman ne de olsa cenabetim yapıştır gitsin." deyip üstüne bir posta manuel ata ata, yavaş yavaş seriyi bozdum.Ve şunu gördüm mastürbasyon eskisi kadar zarar vermiyodu.Bu durumu istismar ettim malesef ve mastürbasyonlara devam ettim.İnsanoğlu çok unutkan.Uçurumu tırmanıp yükseldikçe aşağının nasıl bir yer olduğunu çok çabuk unutuyor.Derken derken derken geçen ay ilk defa porno izledim ve bunu tekrar ede ede yavaş yavaş yine aynı çukurun içine geri döndüm.Şunu anladım ki iyileşmek eşit değildir bağımlılıktan kurtulmak.Tam öldürmek üzereyken bağımlılığıma suni tenefüs yaptım ona adeta can suyu verdim.

    Şimdi yeniden başlıyorum.9 marttan itibaren hedefim 6 ay bu beladan uzak durmak.Bu illetin bana ne kadar zarar verdiğini ve uzak durunca hayatımın ne kadar güzel olacağını artık biliyorum.Kendimi iyi hissedince tam manasiyla kurtulmuş olmayacağımı tedbiren en az 6 ay bu işe hiç bulasmamam gerektiğini biliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun.Dualarınızı bekliyorum.

    Sorularınız olursa yanıtlarım.Onun haricinde bu giriyi her ay editleyecegim durumdan haberdar etmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjgosso -- 9 Mart 2016; 19:52:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Bugün son bi veda 31 i falan O değilde emeğinize sağlık hocam
    _____________________________
  • düzenli seks hayatınız yoksa yapamazsınız. yapmaya da kalkışmayın 15 gün sonra kanepeye bile...
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jjgosso

    6 ay porno ve mastürbasyonu bırakmış birisi olarak yaşadıklarımı paylaşmayı bi sorumluluk olarak görüyorum.Biraz uzun olabilir ama ilgilenenlere faydali olabilir diye düşünüyorum.

    Öncelikle ben bu işi hastalık derecesinde yapiyodum ve bağımlıydım.Hatta bazı cinsel sapmalar ve sapkın davranışlar edinmiştim ve bütün bunlar hayatımın en güzel döneminden 2 yılı tabir caizse s.kip atmıştı.Haziran ayında başlığa attığım bi yorumdan da bu görülebilir.Bu açıklamayı şunun için yapıyorum sizin sorununuz benimki kadar ciddi olmayabilir ya da mutluluğunuzu etkileyen başka parametreler olabilir.Dolayısıyla porno ve mastürbasyonu bırakınca benim yaşadıklarımı yaşamayabilirsiniz.

    Bu yazıda yazılanlar aslında benim kendimde gördüğüm şeylerdi.Fakat bunların bilimsel açıklamalarını öğrenmiş olmak,bu durumun patolojik olduğunu anlamak mücadeleme itici güç kazandırdı.Ayrıca o zamana kadar 14-15 günden ilerisine gidememiş olduğum için bu hastalığı hiç yenemeyeceğimi düşünürken,yazıyı okuyunca iyilesebilmek için kişiye göre değişmekle beraber,en az 2 ay gerektiğini öğrendim ve bu,ümitsizligime ilaç gibi geldi.

    Burada yazılanları defalarca okudum ve 2-3 başarısız denemenin ardından 29 haziran 2015 günü mücadeleme başladım.Bu işin en önemli püf noktası bilinç.Porno ve mastürbasyonun bana verdiği zararı ve onları neden bırakmam gerektiğini neredeyse hergün kendi kendime açık havada yaptığım yürüyüşlerle tekrar tekrar söyledim.Beni pornoya ve masta götürecek herşeyden uzak durmaya çalıştım.Yeri geldi uyuşturucu krizi yaşar gibi krizler yaşadım bu tarz durumlarda hep egzersiz yaptım.(Şınav mekik squat ama en az 3er set falan.)Çünkü bu vücudunuzu endokrinel olarak duzenliyo ve bi anda bu sahte libidonun dağıldığını görüyorsunuz.Spor yapmak bu mücadelenin olmazsa olmaz bileşeni.Salona gitmenize falan da gerek yok bunun için.Namaz kılıp dua edin inançliysaniz ben bunun da faydasını gördüm.

    İlk ay zorlandım.Hem de baya bi zorlandım ama taviz vermedim.İlk aydan sonra biraz daha kolaylaştı işim.2. Ayın sonunda artık eskisi kadar abaza olmadığımı farketmeye başladım.Hatta porno aklımın ucundan bile gecmemeye başladı.Ara ara mastürbasyon istegi gelmiyo degildi ama başedilebilir seviyedeydi.Hatta yazımın başında bahsettiğim sapkın davranışlara olan eğilimim de iyice zayıflamıştı.4.ayın sonunda onlardan da tamamen kurtuldum.Ve totalde tertemiz bir 6 ay geçirdim.(6 ayda 2 defa rüyalandım sadece ve cinsel ilişkiye girmedim)

    Peki hayatımda neler farketti bu sürecin ardindan.(Tekrar uyarayım benim belki de hayatımın en önemli sorunydu bu.Sizin mutluluğunuzu huzurunuzu etkileyen başka parametreler olabilir.)
    Herşeyden önce bir bağımlılıltan kurtuluyosunuz sizi yönlendiren,aciz duruma düşüren bir kuvvet hayatınızdan çıkıyo,özgür oluyosunuz.Bu inanılmaz bir özgüven sebebi başlı başına.
    Bazı arkadaşlar makara yapiyodu "olm kac aydir yapmiyo lan buna yaklaşmayın" diye ama işin aslı 31 çekmeyince değil çekince abazanlasiyorsunuz.6 ayın sonunda istersem en taş hatuna bile bakmayacak kadar kendimi kontrol edebilir hale geldim.Bu özkontrolün verdiği huzuru tahmin edemezsiniz.
    Mastürbasyon yaparken boşalma anında belki birkaç saatlik mutluluk hormonunu bi sn de basiyo beyin.Sonrasındaki pişmanlık ve low ruh hali belki bu yüzden.(Fazla teknik detaya girmicem zaten yazıda bunlar uzun uzun açıklanmış.)İşte bu kimyasal anormalilerden, dengesizliklerden uzak kalınca beyninizin normale döndüğünü hissediyosunuz.
    Gerçek iliskiye olan eğiliminiz artıyo.Duygularınız olduğunu hatırlıyorsunuz.Karşı cins iliskilerinde başarılı bi insan olamadım genel olarak.Fakat porno ve mastürbasyonu bırakınca uzun bir aranın ardından gönül işleriyle alakalı bazı girisimlerim oldu.Sonradan başka sebeplerden ötürü sonunu getirmedim.Ama uzunca bir zaman sonra kalbin sadece kan pompalayan bir organ olmadığını farkettim.
    Ben porno ve masturbasyonu bırakmış adamım bunu mu bırakamıycam diyerek son 2 yıl her içtiğimde lanet okuduğum sigarayı da bıraktım.Sigarayı da bırakınca uzun zamandır yapmayı istediğim bir mücadele sporuna başladım.Bu sürece çok iyi geldi.İlgi duyduğum bir sanatsal faaliyetin kursuna başladım.
    Üniversite hayatımın en iyi sınav dönemini gecirdim yine bu dönemde.(dipnot: hayatta sıkıntılar her zaman oluyo elbet.Mutlak mutluluk pek mümkün değil.Ama büyük bir kanserden kurtuluyosunuz emin olun)

    Velhasıl kelâm yılmayın arkadaşlar az ya da çok bu illeti bırakırsanız hayatınızda birşeyler değişecek.Ben bağımlılık derecesinde olan herkese tavsiye ediyorum.

    Peki simdi ne durumdayım.Aralık ayında kullandığım bir ilacın gece boşalmalarına sebep olmasıyla,sabahları da "aman ne de olsa cenabetim yapıştır gitsin." deyip üstüne bir posta manuel ata ata, yavaş yavaş seriyi bozdum.Ve şunu gördüm mastürbasyon eskisi kadar zarar vermiyodu.Bu durumu istismar ettim malesef ve mastürbasyonlara devam ettim.İnsanoğlu çok unutkan.Uçurumu tırmanıp yükseldikçe aşağının nasıl bir yer olduğunu çok çabuk unutuyor.Derken derken derken geçen ay ilk defa porno izledim ve bunu tekrar ede ede yavaş yavaş yine aynı çukurun içine geri döndüm.Şunu anladım ki iyileşmek eşit değildir bağımlılıktan kurtulmak.Tam öldürmek üzereyken bağımlılığıma suni tenefüs yaptım ona adeta can suyu verdim.

    Şimdi yeniden başlıyorum.9 marttan itibaren hedefim 6 ay bu beladan uzak durmak.Bu illetin bana ne kadar zarar verdiğini ve uzak durunca hayatımın ne kadar güzel olacağını artık biliyorum.Kendimi iyi hissedince tam manasiyla kurtulmuş olmayacağımı tedbiren en az 6 ay bu işe hiç bulasmamam gerektiğini biliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun.Dualarınızı bekliyorum.

    Sorularınız olursa yanıtlarım.Onun haricinde bu giriyi her ay editleyecegim durumdan haberdar etmek için.

    Sen en azından bırakınca nasıl değiştiğini iyi anlamışsın hocam. Tekrar başlamanıza üzüldüm. Yazı için teşekkürler.




  • Bende bu sıralar yapmıyordum gene Başladım dün 2. Posta Kaydım tekrar Bırakmak istiyorum ç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Edwin
  • Dünyada en fazla para kazanılan, kadınların köle gibi alınıp satıldığı, kullanıldığı, zevk ve arzu nesnesi olarak görüldüğü bir sektörle ilgili bir şeyler karalamak istiyorum. Bu yazı biraz uzun olabilir. Okumayan bir toplum olduğumuzun farkındayım. Umarım yazacaklarımı hem okur, hem de üzerinde bir dakika dahi olsa düşünürsünüz.

    NOT : Biz diliyle yazıyı yazdım. Burada bahsettiklerimi herkes yapıyor demiyorum. Bütün hemcinslerime seslendiğim bir yazı bu. Ben bu illetten kurtuldum. 1 senedir uzağım. Benim için bitti artık. Sadece başka arkadaşlara faydam olsun diye, farkındalık kazanalım diye bunu yazıyorum. Dileyen olursa bunu alt etmek için neler yaptığımı da paylaşırım.

    Şimdi başımızı ellerimizin arasına alalım ve bir an için kendimizi oradaki kadınların yerine koyalım. Gerçekten kaç kişi bundan zevk alıyordur? Bunu isteyerek yapıyordur? Bir düşünelim.

    Bu sektöre, ülkesindeki savaş yüzünden ailesini kaybetmiş, kimsesiz kalmış kızlar bir şekilde katılmış olabilir mi acaba? Bu kişilere tecavüz edilip, zorla videoları çekilip, pazarlanmış olabilir mi?

    Ailesiyle kavgalı olan, ergenlikte olan, sorunları olan kimseler bu sektöre düşmüş olabilirler mi? Bir kere gençlik hatası yapıp, bu sektörün bir parçası olup, adeta bataklıkta çırpınırcasına kurtulmaya çalışıp, daha çok dibe batmış kızlar olabilir mi?

    Öyle bir bataklık ki her yerde en özelin, vücudun adeta pazara çıkmış bir şekilde sergileniyor. Yeni bir hayat kurmak istesen artık insanların hafızalarına kazınmış oldun. Damgalandın. Bu bataklıktan nasıl çıkarsın?

    O sahneleri bir düşünelim. Kaç kadın, kaç kız kendilerine hayvan gibi davranılan bir cinsellikten, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmadan "zevk alıyormuş" gibi yapar?

    Bu sektörde "çalışan" bu kadınların cinsel sağlıklarının güvencesi sağlanıyor mu? Düzenli kontrolden geçiyorlar mı? Yoksa geçtiklerine mi inandırılıyorlar? Gerçekten bu sektörün yapımcıları bu kadar vicdanlı insanlar mı?

    Bu sektörde en vahşi, en akıl almaz, en ahlak dışı şeyler "fantezi ürünü" olarak kategorilendirilmiyor mu? Tecavüz, taciz, şiddet, ensest ilişki, hatta ve hatta pedofili normalleştirilmiyor mu?

    O videoları her tıkladığımızda acaba yukarıda bahsettiğim gerçekliklere bir katkı da biz sağlamış olmuyor muyuz?

    Bu videoları izleye izleye masumiyetimizi kaybetmedik mi? İlişkilerde oradaki sahneler canlandırılmaya çalışılmıyor mu? Nice evlilikler, bu bağımlılık yüzünden bitme noktasına gelmedi mi?

    Kendimize yeterince zarar vermedik mi? Erkek olarak bu kadar mı zayıfız? Bu kadar mı düştük?

    Bu sektör bizim üzerimizden para kazanıyor. Bu sektörde kadınlar biz izleyelim diye alınıp satılıyor, aşağılanıyor, onlara hem bedenen hem de ruhen tecavüz ediliyor, metalaştırılıyor. Neyin parçası oluyoruz? Nelere sebep oluyoruz? Bir düşünelim.

    Hayattaki tek amacımız bu mu? ...mek, ...mak, ... koymak, ...e koymak.. Ne acı ki bizlerin dilinde her gün bir ... koyuluyor. Bir ...e koyuluyor. O kadar normalleşti. Üstelik de bunu samimiyet göstergesi olarak sunuyoruz. Kadını parçalara böldük. Her birimiz bir tarafını metalaştırdı, bir ürün gibi satın aldı ve fütursuzca dilimize pelesenk ettik. Ne yaptığımızın bir farkına varalım.

    Porno sektöründen ayrılan, ayrılmaya çabalayan kadınlar var. Ama onların videoları hala izleniyor. Yapımcı onların üstünden para kazanmaya devam ediyor. Üstelik bununla ilgili hiçbir şey yapamıyorlar. Bu filmleri izlerken duygularımız öylesine körelmiş ki orada işlenen cinayeti ve tecavüzü adeta zevk alırcasına izliyoruz. Bununla tatmin oluyoruz. Aynısını eşimize, sevgilimize yapmak istiyoruz. Fantezilerimizi bunlar süslüyor. 3 kişi 5 kişi 10 kişi bir kadını parçalarken bundan zevk duyuyoruz.

    Merak ediyorum doğrusu kadınların göbek deliği, kulak deliği, burun deliği, artık ne düşünürseniz penisin gireceği büyüklükte olsa bunu da yapmak isterdik değil mi? Nasıl ki anal seks artık normal geliyorsa oralara penisimizi sokmak hiç anormal gelmezdi?

    Kız arkadaşımız bizle seks yapmayınca kezban diyoruz. İlişkilerdeki en önemli şeyin paylaşmaktan ziyade, gerçekten sevmekten ziyade hemen cinsellik, seks,olduğunu düşünüyoruz. Ama kız kardeşimiz varsa bir anda aslan kesilip onu erkeklere karşı korumaya çalışıyoruz. Karşılaştığımız seksi, güzel kadınları .... hayalleri kuruyoruz, hatta bazen bunu gerçekleştiriyoruz, Bu işin zevkini sonuna kadar çıkarıp "erkekliğimizi" başkalarına kanıtlarken, ileride evleneceksek, evleneceğim kız bakire olsun diyoruz. Ne iki yüzlülük ama...

    Seksi, güzel demişken.. Bu da aynı mantaliteyle inşa ediliyor. Sadece kadınlık algısı değil erkeklik algısı da yaratılıyor. Kadınlar ince belli, düzgün fizikli, seksi olacak. Bu kafamıza yerleştiriliyor. Erkek dediğinse güçlü, kuvvetli, kaslı olacak. Her yerde ince kızlar, kaslı erkek fotoğrafları, filmlerde bu tip insanların oynatılması, hemen her filmde bir seks sahnesinin olması. Bir düşünelim, bir sorgulayalım, bir şu oynanan oyunun, şu kapitalist sistemin bizleri nasıl pazarladığını, bizlere neleri pazarladığını artık görelim. Dünyada tek tip kadın olmadığı gibi, tek tip erkek yok. Kapitalist sistem bizlere adeta birer malmışız gibi bir fiyat biçiyor. Kapılan kadın, erkek olabilmemiz için de aynı sistemin yarattığı stereotip kadınlık erkeklik algısıyla örtüşmemiz gerekiyor.

    Hepimiz güzeliz, hepimiz yakışıklıyız, hepimiz "değerliyiz". Ben müslümanım. Beni Allah yarattı. En güzel şekilde yarattı. İstediği şekilde yarattı. Daha ötesi benim için yok. İnsanlar bendeki güzelliği göremiyorsa, ben insanlardaki güzelliği göremiyorsam bu bakışımızdaki çarpıklıktandır. Görünenle yetinmeyip ardını da görmeyi Allah hepimize nasip etsin.

    Biz erkek olarak ne yapıyoruz, neye hizmet ediyoruz, bizim zayıflıklarımız yüzünden bu dünyada neler oluyor, kimler acı çekiyor, kimlerin ekmeğine yağ sürüyoruz? Hayat yalnızca kadın, seks, şehvet bunlardan mı ibaret? Bir düşünelim, bir öz eleştiri yapalım, ve artık "farkına varalım" diye bir şeyler karaladım. İnşallah yazdıklarımı okuduktan sonra iyi ki okumuşum dersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pembelesmissogan -- 5 Nisan 2016; 18:46:33 >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pembelesmissogan

    Dünyada en fazla para kazanılan, kadınların köle gibi alınıp satıldığı, kullanıldığı, zevk ve arzu nesnesi olarak görüldüğü bir sektörle ilgili bir şeyler karalamak istiyorum. Bu yazı biraz uzun olabilir. Okumayan bir toplum olduğumuzun farkındayım. Umarım yazacaklarımı hem okur, hem de üzerinde bir dakika dahi olsa düşünürsünüz.

    NOT : Biz diliyle yazıyı yazdım. Burada bahsettiklerimi herkes yapıyor demiyorum. Bütün hemcinslerime seslendiğim bir yazı bu. Ben bu illetten kurtuldum. 1 senedir uzağım. Benim için bitti artık. Sadece başka arkadaşlara faydam olsun diye, farkındalık kazanalım diye bunu yazıyorum. Dileyen olursa bunu alt etmek için neler yaptığımı da paylaşırım.

    Şimdi başımızı ellerimizin arasına alalım ve bir an için kendimizi oradaki kadınların yerine koyalım. Gerçekten kaç kişi bundan zevk alıyordur? Bunu isteyerek yapıyordur? Bir düşünelim.

    Bu sektöre, ülkesindeki savaş yüzünden ailesini kaybetmiş, kimsesiz kalmış kızlar bir şekilde katılmış olabilir mi acaba? Bu kişilere tecavüz edilip, zorla videoları çekilip, pazarlanmış olabilir mi?

    Ailesiyle kavgalı olan, ergenlikte olan, sorunları olan kimseler bu sektöre düşmüş olabilirler mi? Bir kere gençlik hatası yapıp, bu sektörün bir parçası olup, adeta bataklıkta çırpınırcasına kurtulmaya çalışıp, daha çok dibe batmış kızlar olabilir mi?

    Öyle bir bataklık ki her yerde en özelin, vücudun adeta pazara çıkmış bir şekilde sergileniyor. Yeni bir hayat kurmak istesen artık insanların hafızalarına kazınmış oldun. Damgalandın. Bu bataklıktan nasıl çıkarsın?

    O sahneleri bir düşünelim. Kaç kadın, kaç kız kendilerine hayvan gibi davranılan bir cinsellikten, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmadan "zevk alıyormuş" gibi yapar?

    Bu sektörde "çalışan" bu kadınların cinsel sağlıklarının güvencesi sağlanıyor mu? Düzenli kontrolden geçiyorlar mı? Yoksa geçtiklerine mi inandırılıyorlar? Gerçekten bu sektörün yapımcıları bu kadar vicdanlı insanlar mı?

    Bu sektörde en vahşi, en akıl almaz, en ahlak dışı şeyler "fantezi ürünü" olarak kategorilendirilmiyor mu? Tecavüz, taciz, şiddet, ensest ilişki, hatta ve hatta pedofili normalleştirilmiyor mu?

    O videoları her tıkladığımızda acaba yukarıda bahsettiğim gerçekliklere bir katkı da biz sağlamış olmuyor muyuz?

    Bu videoları izleye izleye masumiyetimizi kaybetmedik mi? İlişkilerde oradaki sahneler canlandırılmaya çalışılmıyor mu? Nice evlilikler, bu bağımlılık yüzünden bitme noktasına gelmedi mi?

    Kendimize yeterince zarar vermedik mi? Erkek olarak bu kadar mı zayıfız? Bu kadar mı düştük?

    Bu sektör bizim üzerimizden para kazanıyor. Bu sektörde kadınlar biz izleyelim diye alınıp satılıyor, aşağılanıyor, onlara hem bedenen hem de ruhen tecavüz ediliyor, metalaştırılıyor. Neyin parçası oluyoruz? Nelere sebep oluyoruz? Bir düşünelim.

    Hayattaki tek amacımız bu mu? Sikmek, sokmak, am a koymak, götüne koymak.. Ne acı ki bizlerin dilinde her gün bir am a koyuluyor. Bir göte koyuluyor. O kadar normalleşti. Üstelik de bunu samimiyet göstergesi olarak sunuyoruz. Kadını parçalara böldük. Her birimiz bir tarafını metalaştırdı, bir ürün gibi satın aldı ve fütursuzca dilimize pelesenk ettik. Ne yaptığımızın bir farkına varalım.

    Porno sektöründen ayrılan, ayrılmaya çabalayan kadınlar var. Ama onların videoları hala izleniyor. Yapımcı onların üstünden para kazanmaya devam ediyor. Üstelik bununla ilgili hiçbir şey yapamıyorlar. Bu filmleri izlerken duygularımız öylesine körelmiş ki orada işlenen cinayeti ve tecavüzü adeta zevk alırcasına izliyoruz. Bununla tatmin oluyoruz. Aynısını eşimize, sevgilimize yapmak istiyoruz. Fantezilerimizi bunlar süslüyor. 3 kişi 5 kişi 10 kişi bir kadını parçalarken bundan zevk duyuyoruz.

    Merak ediyorum doğrusu kadınların göbek deliği, kulak deliği, burun deliği, artık ne düşünürseniz penisin gireceği büyüklükte olsa bunu da yapmak isterdik değil mi? Nasıl ki anal seks artık normal geliyorsa oralara penisimizi sokmak hiç anormal gelmezdi?

    Kız arkadaşımız bizle seks yapmayınca kezban diyoruz. İlişkilerdeki en önemli şeyin paylaşmaktan ziyade, gerçekten sevmekten ziyade hemen cinsellik, seks,olduğunu düşünüyoruz. Ama kız kardeşimiz varsa bir anda aslan kesilip onu erkeklere karşı korumaya çalışıyoruz. Karşılaştığımız seksi, güzel kadınları becerme hayalleri kuruyoruz, hatta bazen bunu gerçekleştiriyoruz, Bu işin zevkini sonuna kadar çıkarıp "erkekliğimizi" başkalarına kanıtlarken, ileride evleneceksek, evleneceğim kız bakire olsun diyoruz. Ne iki yüzlülük ama...

    Seksi, güzel demişken.. Bu da aynı mantaliteyle inşa ediliyor. Sadece kadınlık algısı değil erkeklik algısı da yaratılıyor. Kadınlar ince belli, düzgün fizikli, seksi olacak. Bu kafamıza yerleştiriliyor. Erkek dediğinse güçlü, kuvvetli, kaslı olacak. Her yerde ince kızlar, kaslı erkek fotoğrafları, filmlerde bu tip insanların oynatılması, hemen her filmde bir seks sahnesinin olması. Bir düşünelim, bir sorgulayalım, bir şu oynanan oyunun, şu kapitalist sistemin bizleri nasıl pazarladığını, bizlere neleri pazarladığını artık görelim. Dünyada tek tip kadın olmadığı gibi, tek tip erkek yok. Kapitalist sistem bizlere adeta birer malmışız gibi bir fiyat biçiyor. Kapılan kadın, erkek olabilmemiz için de aynı sistemin yarattığı stereotip kadınlık erkeklik algısıyla örtüşmemiz gerekiyor.

    Hepimiz güzeliz, hepimiz yakışıklıyız, hepimiz "değerliyiz". Ben müslümanım. Beni Allah yarattı. En güzel şekilde yarattı. İstediği şekilde yarattı. Daha ötesi benim için yok. İnsanlar bendeki güzelliği göremiyorsa, ben insanlardaki güzelliği göremiyorsam bu bakışımızdaki çarpıklıktandır. Görünenle yetinmeyip ardını da görmeyi Allah hepimize nasip etsin.

    Biz erkek olarak ne yapıyoruz, neye hizmet ediyoruz, bizim zayıflıklarımız yüzünden bu dünyada neler oluyor, kimler acı çekiyor, kimlerin ekmeğine yağ sürüyoruz? Hayat yalnızca kadın, seks, şehvet bunlardan mı ibaret? Bir düşünelim, bir öz eleştiri yapalım, ve artık "farkına varalım" diye bir şeyler karaladım. İnşallah yazdıklarımı okuduktan sonra iyi ki okumuşum dersiniz.

    Hocam cok guzel yazmissiniz. Yaziniz bende etki birakti lakin bunları ben de dusunuyorum ama cogu zaman gundelik yasamin akisina kapilip butun bunlari unutuyorum ve kendimi ayni noktada buluyorum. Nasil atlattiginizi da detaylica yazar misiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • portakallı ördek yavrusu kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar benim bu foruma üye olma sebebim tamamen bu başlığa yazıp, hislerimi, düşüncelerimi, deneyimlerimi paylaşmaktı. Neden bunu bu kadar önemsiyorum? Bir erkek pornografi ve mastürbasyon bağımlılığıyla hayatını bitirebilir. Benim hayatım ikiye ayrılıyor. Bu illetten kurtulduktan sonra bambaşka bir insan oldum. Herkes böyle olur mu? Bilemem. Ancak ben değiştim.

    Benim için hem porno hem mastürbasyon eş değerde. Neden diye soracak olursanız benim şöyle bir teorim var. İnsan kendi kendiyle cinsel ilişkiye girdiğinde (mastürbasyon tanımım bu) sanırım negatif elektrikle yükleniyor. Mesela karşı cins de yanında olunca onun elektriğiyle senin elektriğin belki de birbirini nötrlüyor ve beyinde farklı bir sonuca sebep oluyor.

    Ayrıca bağımlılık neticesiyle gri hücrelerde azalma görülmesi, frontal cortex dediğimiz beynin ön lobunda( ki burası beyinde akıl yürütme, problem çözme, hafıza, dürtü kontrolü, sosyal ve seksüel davranışlar ile ilgili fonksiyonların yer aldığı bölge), küçülmenin olması tahminimce bende bir zamanlar var olan sosyal fobi, kaygı bozukluğu, öz güven eksikliği, öz saygı düşüklüğünün belki de en önemli nedenlerinden biriydi.


    Bu illeti bırakmadan önce oldukça yorgun, kafasını bir türlü toparlayamayan, hiç spor yapmayan, kendinden nefret eden, sosyal anlamda çekingen, hedefsiz, amaçsız yaşayan bir adamdım. Hemen her gün porno izleyip en az 3 kere masturbasyon yapıyordum. Bir gün git gide izlediğim sahnelerin artık beni etkilemedigini, hep daha fazlasını, daha sert sahneleri izlediğimi ve tamamen duygusal anlamda kadınlara karşı bir şey hissetmediğimi fark ettim. İlk başlarda gerçek anlamda kadınlar değil de hep o ekranda gördüklerimi arzuluyordum. Sonraları ekranda gördüğüm kadınlara karşı da hissim gitti, erkeklere karşı cinsel hislerim uyanmıstı ki ne oluyoruz dediğim an bu andı. Artık kadın pornoları etkilemiyordu. Gay porno falan izliyordum. Hep daha fazlasını istiyordum. O zamanlar sebebini bilmiyordum ama artık biliyorum. Bilimsel bir açıklaması varmış.

    Birkaç kez bırakmayı denemiş ama her seferinde de başarısız olmuştum. Ve kendimden daha çok nefret ettim. Sonra bir gün oturdum ve bu hayattan beklentimi, gerçekten neyi başarmak istediğimi düşündüm. Bundan kurtulduğumda belki de binlerce erkeğin ara ara da olsa yaptığı bir şeyi tamamen hayatımdan çıkarmış olacaktım. Farklı bir insan olacaktım. Dürtülerinin esiri olmayan, dürtülerini kontrol edebilen bir insan olacaktım. Kendime bir hedef belirledim. Ana hedefim var. O hedefe ulaşmak için ara hedefler belirledim. Her ara hedefe ulaştığımda kendimi ödüllendirdim / ödüllendiriyorum. Şimdi adım adım en büyük hedefime doğru yol alıyorum. Gün içinde kendimi hesaba çekip ne yapmak istiyordum, ne yaptım şeklinde elimde kağıt kalem yazdım / yazıyorum. Gün ve gün gelişimimi kaydettim.

    Bunun sonucunda televizyonu tamamen kestim. Bu beni hedefimden uzaklaştırıyordu. Gereksiz muhabbetlerin döndüğü, küfürlü konuşan, her lafı bir şekilde sekse getiren arkadaşlarımı hayatımdan çıkardım. Çünkü vaktimi çalıyorlardi. Çok yemek yiyordum. Bunun sehvetimi artırdığını fark ettim. Az yemeye başladım. Çok uyuyordum bunun beni uyuşturdugunu gördüm. Az uyumaya, sabahları güneşle birlikte uyanmaya başladım.

    Yabancı dilimi geliştirdim. Önceleri okumaktan nefret ederdim. Şimdiyse günde 10 dakika kadar bile olsa mutlaka kitap okuyorum. Ve her anlamda faydasını görüyorum. Sonra başlangıçta sadece yürüyüş olmak üzere spora başladım. Sonraları koşu vs yapmaya başladım. Dediğim gibi beslenmeme, uyku düzenime çok dikkat ettim. Bir film izleyeceksem hemen imdb anahtar kelimelere, seksuel bir içerik var mı yok mu ona baktım. O doğrultuda film izledim. Sosyal medyayla ilişkimi minimuma indirdim. Gerçek hayatta sosyalleştim. 1 sene öncesine kadar kaygı bozukluğu, öz güven eksikliği, sosyal fobiyle mücadele eden ve antidepresan kullanan bir adamdım. Hepsini hayatımdan çıkardım. Şu anda bu sıkıntılarımın hiçbiri kalmadı. Başka insanlara yardım ettim. Sivil toplum örgütlerine üye oldum.

    Elimden geldiğince insanların hayatını güzelleştirmeye çalıştım. Bunun sonucunda çok daha neşeli, mutlu bir insanım. Bu şekilde yavaş yavaş kendime karşı olan nefretim sevgiye donustu,. Düşe kalka bir şeyler başardıkça, kendime güvenmeye başladım. Öz saygım, öz güvenim arttı. Şu an bulunduğum noktada hafızam hiç olmadığı kadar keskin, kendimi oldukça dinç ve enerjik hissediyorum. Kadınları çok arzuluyorum ama artık daha şefkatle yaklaşıyorum. Onlarla konuşurken amacım seks vs değil. Et parçası gözüyle bakmıyorum. Vakti gelince o zaten olur. Benim bu hayatta başka amaçlarım, daha büyük hedeflerim var. Bunları düşündükçe, pornografi, mastürbasyon bana artık çok uzak geliyor. İlk mesajımda da söylediğim gibi hepimiz güzeliz, hepimiz yakışıklıyız, hepimiz çok değerliyiz. Her ne yaparsak yapalım bu gerçek değişmeyecek. Birilerinin beni beğenmesi için fiziğimi bu sistemin oluşturduğu, her gün medyada gördüğümüz tipteki standartlara uydurmak zorunda değilim. Hayatıma girecek kadında medyanın pompaladığı o yapay olan seksi kadın portresini aramıyorum. Artık kadınlara daha farklı yaklaşıyorum.

    Ve şunu biliyorum ki bütün hatalardan, bütün yanlışlardan canı gönülden istersek dönebiliriz. Bu bizim elimizde. Ben erkek olarak hayatımı güdülerim ekseninde, kadınlar ekseninde yaşamak zorunda değilim. Bu benim kendime yaptığım bir haksızlık. Ben bu kadar zayıf biri değilim. Daha iyisini hak ediyorum. Hep bunu düşünüyorum. Ve yolumda emin adımlarla ilerliyorum.

    Ben bu süreçte başıma gelenleri paylaştım. İnşallah faydası olmuştur.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pembelesmissogan

    Arkadaşlar benim bu foruma üye olma sebebim tamamen bu başlığa yazıp, hislerimi, düşüncelerimi, deneyimlerimi paylaşmaktı. Neden bunu bu kadar önemsiyorum? Bir erkek pornografi ve mastürbasyon bağımlılığıyla hayatını bitirebilir. Benim hayatım ikiye ayrılıyor. Bu illetten kurtulduktan sonra bambaşka bir insan oldum. Herkes böyle olur mu? Bilemem. Ancak ben değiştim.

    Benim için hem porno hem mastürbasyon eş değerde. Neden diye soracak olursanız benim şöyle bir teorim var. İnsan kendi kendiyle cinsel ilişkiye girdiğinde (mastürbasyon tanımım bu) sanırım negatif elektrikle yükleniyor. Mesela karşı cins de yanında olunca onun elektriğiyle senin elektriğin belki de birbirini nötrlüyor ve beyinde farklı bir sonuca sebep oluyor.

    Ayrıca bağımlılık neticesiyle gri hücrelerde azalma görülmesi, frontal cortex dediğimiz beynin ön lobunda( ki burası beyinde akıl yürütme, problem çözme, hafıza, dürtü kontrolü, sosyal ve seksüel davranışlar ile ilgili fonksiyonların yer aldığı bölge), küçülmenin olması tahminimce bende bir zamanlar var olan sosyal fobi, kaygı bozukluğu, öz güven eksikliği, öz saygı düşüklüğünün belki de en önemli nedenlerinden biriydi.


    Bu illeti bırakmadan önce oldukça yorgun, kafasını bir türlü toparlayamayan, hiç spor yapmayan, kendinden nefret eden, sosyal anlamda çekingen, hedefsiz, amaçsız yaşayan bir adamdım. Hemen her gün porno izleyip en az 3 kere masturbasyon yapıyordum. Bir gün git gide izlediğim sahnelerin artık beni etkilemedigini, hep daha fazlasını, daha sert sahneleri izlediğimi ve tamamen duygusal anlamda kadınlara karşı bir şey hissetmediğimi fark ettim. İlk başlarda gerçek anlamda kadınlar değil de hep o ekranda gördüklerimi arzuluyordum. Sonraları ekranda gördüğüm kadınlara karşı da hissim gitti, erkeklere karşı cinsel hislerim uyanmıstı ki ne oluyoruz dediğim an bu andı. Artık kadın pornoları etkilemiyordu. Gay porno falan izliyordum. Hep daha fazlasını istiyordum. O zamanlar sebebini bilmiyordum ama artık biliyorum. Bilimsel bir açıklaması varmış.

    Birkaç kez bırakmayı denemiş ama her seferinde de başarısız olmuştum. Ve kendimden daha çok nefret ettim. Sonra bir gün oturdum ve bu hayattan beklentimi, gerçekten neyi başarmak istediğimi düşündüm. Bundan kurtulduğumda belki de binlerce erkeğin ara ara da olsa yaptığı bir şeyi tamamen hayatımdan çıkarmış olacaktım. Farklı bir insan olacaktım. Dürtülerinin esiri olmayan, dürtülerini kontrol edebilen bir insan olacaktım. Kendime bir hedef belirledim. Ana hedefim var. O hedefe ulaşmak için ara hedefler belirledim. Her ara hedefe ulaştığımda kendimi ödüllendirdim / ödüllendiriyorum. Şimdi adım adım en büyük hedefime doğru yol alıyorum. Gün içinde kendimi hesaba çekip ne yapmak istiyordum, ne yaptım şeklinde elimde kağıt kalem yazdım / yazıyorum. Gün ve gün gelişimimi kaydettim.

    Bunun sonucunda televizyonu tamamen kestim. Bu beni hedefimden uzaklaştırıyordu. Gereksiz muhabbetlerin döndüğü, küfürlü konuşan, her lafı bir şekilde sekse getiren arkadaşlarımı hayatımdan çıkardım. Çünkü vaktimi çalıyorlardi. Çok yemek yiyordum. Bunun sehvetimi artırdığını fark ettim. Az yemeye başladım. Çok uyuyordum bunun beni uyuşturdugunu gördüm. Az uyumaya, sabahları güneşle birlikte uyanmaya başladım.

    Yabancı dilimi geliştirdim. Önceleri okumaktan nefret ederdim. Şimdiyse günde 10 dakika kadar bile olsa mutlaka kitap okuyorum. Ve her anlamda faydasını görüyorum. Sonra başlangıçta sadece yürüyüş olmak üzere spora başladım. Sonraları koşu vs yapmaya başladım. Dediğim gibi beslenmeme, uyku düzenime çok dikkat ettim. Bir film izleyeceksem hemen imdb anahtar kelimelere, seksuel bir içerik var mı yok mu ona baktım. O doğrultuda film izledim. Sosyal medyayla ilişkimi minimuma indirdim. Gerçek hayatta sosyalleştim. 1 sene öncesine kadar kaygı bozukluğu, öz güven eksikliği, sosyal fobiyle mücadele eden ve antidepresan kullanan bir adamdım. Hepsini hayatımdan çıkardım. Şu anda bu sıkıntılarımın hiçbiri kalmadı. Başka insanlara yardım ettim. Sivil toplum örgütlerine üye oldum.

    Elimden geldiğince insanların hayatını güzelleştirmeye çalıştım. Bunun sonucunda çok daha neşeli, mutlu bir insanım. Bu şekilde yavaş yavaş kendime karşı olan nefretim sevgiye donustu,. Düşe kalka bir şeyler başardıkça, kendime güvenmeye başladım. Öz saygım, öz güvenim arttı. Şu an bulunduğum noktada hafızam hiç olmadığı kadar keskin, kendimi oldukça dinç ve enerjik hissediyorum. Kadınları çok arzuluyorum ama artık daha şefkatle yaklaşıyorum. Onlarla konuşurken amacım seks vs değil. Et parçası gözüyle bakmıyorum. Vakti gelince o zaten olur. Benim bu hayatta başka amaçlarım, daha büyük hedeflerim var. Bunları düşündükçe, pornografi, mastürbasyon bana artık çok uzak geliyor. İlk mesajımda da söylediğim gibi hepimiz güzeliz, hepimiz yakışıklıyız, hepimiz çok değerliyiz. Her ne yaparsak yapalım bu gerçek değişmeyecek. Birilerinin beni beğenmesi için fiziğimi bu sistemin oluşturduğu, her gün medyada gördüğümüz tipteki standartlara uydurmak zorunda değilim. Hayatıma girecek kadında medyanın pompaladığı o yapay olan seksi kadın portresini aramıyorum. Artık kadınlara daha farklı yaklaşıyorum.

    Ve şunu biliyorum ki bütün hatalardan, bütün yanlışlardan canı gönülden istersek dönebiliriz. Bu bizim elimizde. Ben erkek olarak hayatımı güdülerim ekseninde, kadınlar ekseninde yaşamak zorunda değilim. Bu benim kendime yaptığım bir haksızlık. Ben bu kadar zayıf biri değilim. Daha iyisini hak ediyorum. Hep bunu düşünüyorum. Ve yolumda emin adımlarla ilerliyorum.

    Ben bu süreçte başıma gelenleri paylaştım. İnşallah faydası olmuştur.


    Hocam yine guzel ve etkili yazi olmus. Ben de dediginiz seyleri dusunup hep denedim. Siz birkac kez basarisiz olmussunuz. Ben 3 yildir basarisiz oluyorum. Hergun degil ama 3 gun anca dayanabiliyorum. Dediginiz seyleri ben de dusunuyorum gaza geliyorum hedefler belirliyorum hayatimi degistiricem diyorum ama etkisi pek uzun surmuyor.

    Hergun kendimizk tazeleyip yasananlari nasil unutmamak mumkun. Yani bunca seyi hep dusunup hep motive olmak nasil mumkun olacak. Siz yazi yaziyormussunuz her gun. Bunu da denedim ancak hergun yazarken motive oldugum gibi bazen ters etki de olabiliyor. Bi arkadas da acik hava yurususlerinde kendine tekrarliyormus. Siz sadece yazarakmi basardiniz bunu hep hatirlamayi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Hocam calisma guzel olmus eline saglik usenmeden yazmissin bravo yazinin yarisini okudum devam edicem.yazinin bir yerinde bir kisi gunde 7 kez masturbasyon yaptigini soyluyor boyle birsey nasil mumkun olabilir aklim almiyor.Arkadas bir yapiosun hicmi birakmiosun gunde 3 4 yapan insanlar cidden hastalik hastasi olmus derlerya ben ona benzettim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • DarkKnightTR61 kullanıcısına yanıt
    portakallı ördek yavrusu kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey nasıl mümkün olur? Alkolizm gibi düşün. Bir kişi vardır sosyal içicidir. Bir kişi vardır alkoliktir. O adam günün her vakti içer. Arka arkaya içer. Daha çok içmek ister. Bütün vücut sistemini mahveder. Aynı mantık. Bu adam da pornografi izleyerek, arka arkaya mastürbasyon yaparak sistemini mahvediyor. Neden arka arkaya? Mastürbasyon sonrası bir pişmanlık yaşanır. Bu pişmanlığın sebebi ahlaki sebeplerle açıklanabilir belki. Toplumda hoş karşılanmıyor. Sen de bunu içselleştirdin. Ondan böyle hissediyorsun vs. Ben buna katılmıyorum. Ortada başka bir sebep var bence. Daha önce dediğim gibi kendi kendinle cinsel ilişkiye girdiğinde belki negatif elektrikle yükleniyorsun. Ve sonunda huzursuz oluyorsun vs. Bilemiyorum. Bu devam ettikçe kendinden nefret etmeye başlıyorsun. Sonra kendine hınç duyuyorsun. Benim arka arkaya yaptığım mastürbasyonların sebebi kendime karşı duyduğum hıncı çıkarmaktı. Kendimden öyle nefret ediyordum ki, kendimle alakalı o kadar olumsuz düşüncelerim vardı ki adeta bunları desteklercesine, kendime karşı olan nefretime kanıt bulmak istercesine takıntılı bir şekilde mastürbasyon yapıyordum. 6 kez, 7 kez arka arkaya yaptığım oldu. Bu herkeste böyle olmayabilir. Bende böyle oldu.

    Peki bu neyi doğuruyor? Vücuttaki mineraller atılıyor. Müthiş bir yorgunluk oluyor. Kafa bulanıyor. Hafıza zayıflıyor. Beyindeki ödül mekanizmasını bozduğu için karşına çıkan hiçbir şey sana zevk vermiyor. Çünkü pornografi ve mastürbasyonun verdiği zevki ( her farklı kadında yükselen dopamin seviyesi) hiçbir şeyde bulamıyorsun. Aynı şey alkolik olan adamlarda da geçerli. Bir alkoliğin en çok mutlu olduğunu "zannettiği zamanlar" alkol aldığı zamanlardır. Sonra zamanla tolerans gelişir. Nedir bu? İlk başta aldığın dozlar yetmemeye başlar. Cinsellikle yeni tanışmış, ilk kez çıplaklıkla tanışmış bir genci ele alalım. O ilk duyduğu hazzı aynı şeye bakmaya devam ederse duymayacak. Çok yüksek bir hazdı o. Tekrar onu yakalamaya çalışacak. Ne yapacak? Bir sonraki aşamaya geçecek. Biraz daha çıplaklık. Sonra biraz daha. Sonra biraz daha. İlk başta normal porno. Sonra daha farklı sahneler. Her seferinde şiddeti artacak. Çünkü o hazzı istiyor.Tekrar onu yakalamak istiyor. Devamlı artacak. En son geldiği noktada normal ilişkiden zevk alamaz hale gelecek. Ne oldu? Kendi seks hayatı bitti. Ekrana mahkum oldu. Aynı mantıkla, evlisin diyelim. Eşin var. Başka kadınlara bakıyorsun. Bu sende yeni heyecanlar uyandırıyor. Eğer bakmaya devam edersen, hayal kurmaya devam edersen eşinle girdiğin ilişkiden zevk almayacaksın. Çünkü beyni başka bir yere şartladın.

    Burada daha ciddi bir şeyden bahsetmek istiyorum. Hayatında biri varken, başka birisine yan gözle dahi baktığında, bu bakışı sürdürdüğünde kendine gol atıyorsun. Olay pornografi ve mastürbasyonla başladı. Gerçek hayatta da izini sürdürüyor. Bu bir alışkanlık. Pornografide farklı kadınlara alışan beyin, gerçek hayatta da farklı kadınlar arıyor. Sevdiği, evlendiği kimse ona yetmiyor. Ya gerçek hayatta başka kadın arıyor. Ya da artık tamamen pornografiden ve mastürbasyondan zevk alıyor. Eşiyle birlikte olmuyor. Gidiyor mastürbasyon yapıyor. İşte bir erkek hayatını bitirebilir derken bunu kast etmekle beraber, ciddi bağımlılıkların yapabileceğiniz iş kapasitesini küçültmesi, kendinize olan saygıyı gün ve gün düşürmesi, beyninizi küçültmesi, hafızanızı etkilemesi de beraberinde getirdiği sorunlar.

    Abartıyorsun diyenler olabilir. Ben kendi hayatımda bunun izlerini gördüğüm için paylaşmak istedim. Bende bu kadar etkili olduğunu gördüm. O yüzden bir daha kıyısına bile yaklaşmayacağım. Sizde belki böyle değildir. Olabilir. Ancak dediğim gibi ben kendime şunu dedim. Bundan tamamen kurtulduğunda, beyin resetlendiğinde binlerce erkeğin normal gördüğü bir şeyden tamamen kurtulacaksın. Arkadaşlar şunu da söyleyebilirim ki bazı arkadaşlar diyor. Yazın şöyle oluyor. Kısa şortlu bilmem neli etkileniyorum vs. Ben etkilenmiyorum. Bakmıyorum. Bakma ihtiyacı hissetmiyorum. O sahneleri izleye izleye diyelim ki bir hoca öğretmen fantezisi. Adam okula gidiyor. Öğretmeni görüyor. Pornografideki sahne aklına geliyor. Ne ders dinliyor, ne bir şey. Gidiyor eve tekrar o sahneyi izliyor vs. Belki sonra öğretmenini hayal ediyor. Bu o duyguyu pekiştiriyor vs. İş böyle yürüyor. Artık beyin cinsellik odaklı çalışıyor. Dışarıda gördüğü her kadın onun için becerilecek et parçası haline geliyor. Çünkü pornoda izleyenler bilir. Hemen seks başlar. Hoca öğretmen, üyey anne oğul, işte sevgililer, aklınıza ne gelirse. Direkt sex odaklı bir şey. İki sevgili arasında yaşanan paylaşım, duygusal aktarım, vs hiçbir şey yok. Şimdi bu internet sayesinde çocuk yaşta insanlar erkenden bununla tanışıyor. Ne büyük travma olduğunu bir düşünün. Bunun ilerleyen senelerde insanı nasıl esir ettiğini bir düşünün.

    Bu süreci tamamen hayatımdan çıkarmamda ilk mesajımda sizinle paylaştığım uzun yazı da etkili oldu. Bunu ben tamamen bu sektör üzerine araştırma yaparak, üzerine kafa yorarak yazdım. Bunu yazı olarak karşımda görünce de bende çok büyük etkisi oldu. Çünkü gerçekten başarılı olmak istiyorsak her şeyden önce neyle mücadele ettiğimizin farkına varmamız gerekiyor. Ondan sonra iş bizim irademize kalıyor.

    Yaptığımız şey doğru olsa neden ailemizin yanında yapmıyoruz? Gizli kapaklı yapmaya çalışıyoruz? Neden bir şeyleri saklama ihtiyacı hissediyoruz? Demek ki yanlış bir şey var ortada.

    Bir an için bir kadın olduğunuzu düşünün. Sokaktan geçen erkeklerin fantezilerine konu olmak gerçekten hoşunuza gider miydi? Senin duyguların var. Ama o erkekler senin bacağinla ilgileniyor. Memenle ilgileniyor. Seni becerme hayalleri kuruyor. Senin hiçbir değerin yok onların gözünde. Seni sokakta laflarıyla, yeri gelirse elleriyle taciz ediyor. Senin vücuduna kendilerinde dokunma hakkı görüyor. Seni insan olarak değil zevk alınacak, kendi zevkini tatmin edecek bir nesne olarak görüyor. Bir düşünün sadece. Bunun nesi güzel?

    Bu insanları bu kadar ileriye götüren ne peki? Dürtülerini kontrol edememeleri. Bunun sorumlularından biri ne peki? Pornografi. Ted Bundydi sanırım ismi. Onlarca kişiye tecavüz edip, öldürmüştü. Bu kişi yaptığı son röportajda bu hale pornografi izleyerek geldiğini, gençlerin, çocukların pornografiye çok dikkat etmesi gerektiğini, ailelerin mutlaka çocuklarını korumaları gerektiğini söylüyordu. Bu videoyu izlediğimde şok olmuştum. Bir başka izlediğim video ise porno sektörünü bırakmış bir kadının yaşadığı mücadeleleri, o sahnelerin nasıl çekildiğini, yaşadığı aşağılanmayı, hissettiği acıyı göz yaşlarıyla tasvir ettiği videoydu. Bunları izledikten sonra benim için bitmişti zaten. Kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız sizin için de bitsin derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pembelesmissogan -- 29 Mart 2016; 21:22:49 >
    _____________________________




  • şimdi düşündüm de benim de daha zararlarını bilmezken ilk başlangıcım porno filmlerin aşırı gerçeklikten uzak gelmeye başlamasıydı. zoraki bağırışlar inlemeler, her pozisyondan 10 ar dakka 40-45 dk, herşey ayarlanmış amatörlere tecavüzlere bulaşmaya başlarken bıraktım neyse ki. şu rüyalanma nasıl aylarca olmuyor beyler ? 1 ay bile tutamıyorum onu. daha tam iyileşemedim galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y2Jericho -- 29 Mart 2016; 23:39:53 >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y2Jericho

    şimdi düşündüm de benim de daha zararlarını bilmezken ilk başlangıcım porno filmlerin aşırı gerçeklikten uzak gelmeye başlamasıydı. zoraki bağırışlar inlemeler, her pozisyondan 10 ar dakka 40-45 dk, herşey ayarlanmış amatörlere tecavüzlere bulaşmaya başlarken bıraktım neyse ki. şu rüyalanma nasıl aylarca olmuyor beyler ? 1 ay bile tutamıyorum onu. daha tam iyileşemedim galiba

    Hocam rüyaya pek takilmamak lazim. Ayni durum bende de soz konusu. 1hafta icinde 2 3 gece ust uste ruyalaniyorum. Beni bezdiriyo resmen geri don diyor. Bunun sebebinin vucudun cinsellige oneminin artmasiyla alakali oldugunu dusunuyorum. Yani daha cok farkli kadin goren vucut daha cok sperm uretmeliyim diyor.

    Bir de beyin tam duzene oturmadigindan ruyalandiktan sonraki gece bi daha ruyalanabiliyo insan. Halbuki deponun bosalmis olmasi lazim. Bunun sebebinin de alismisliktan hormon dengesizliginden oldugunu dusunuyourum. 1 ay yapmamayi basarirsak vucut dengeye oturacak ve biz de 1 2 ayda 1 ruyalanicaz. Zaten spermin olusum sureci 72 gun. Sanirim atilmayan spermin bir kismk vucut icin de kullanilabiliniyormus. Yani spermi yikip icindeki minerali vitamini kullaniyormusuz. Hatta bu konu hakkinda da fikir gelistirmistim kendimce. Uzun sure masturbasyon yapmayınca enerjik olunmasinin sebebi bu olabilir. Sperm her zaman uretiliyor. Biz suan 1 hafta icinde atiyoruz onu disari mesela. Hep bir uretim oldugundan hep bir israf doguyor

    Ancak artik ne kadar zaman surer bilmiyorum belki 1 yil sonea her sey duzelince vucut artik yine hep uretecek ama daha yavas ve urettikten sonra eski bayat spermleri daha dogrusu kalitesiz olanlari adeta bir geri donusume alacak ve kendi içinde degerlendirecek. Boylelikle hep uretim ve atim yerine uretim ve birikim olacak.

    Bir de soyle bir yazi okumustum. Cinsel olgunluk erkek icin 23lu yaslardan sonra basliyor. Bu yuzden masturbasyon ve cinsel iliski oncesi icin zararli seklinde. Yani normalde zararli olan masturbasyon ancak -ben 18 yasindayim- bu yaslarda cinsel iliski bile zararli goruluyorsa vucut icin masturbasyonun zarari hatsafadadir. Sanirim vucut spermleri degerlendirme islemini 23lu yaslara kadar yapiyor gelişim caginsa oldugumuzdan. Bu yuzden 23ten sonra atilan spermin ehemmiyeti yok deniyordu. Cinsel anlamda tam bir olgunluk olduğundan yasanan her cinsel iliski zarar olmaktan çıkıyor. Tabi porno her zaman zararli.

    Cok uzattim konudan da saptim ancak sozun ozunu belirteyim. Kisacasi 15-24 yas arasindaki erkeklerin bu konuya cok dikkat etmesi gerekiyor. Bizler icin zarari 2 kat misli

    Bu konuda herhangi bir makale bulamiyorum ama birkac kez bir yerlerde okumustum. Güvenilirliğini bilemeyecegim ancak bana cok mantikli geliyor. Sonucta daha sesi bile oturmamis adamin cinsellik yasamasi ne kadar abest ise masturbasyon yapmasi da bir o kadar abesttir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Rüyalanmakta hiçbir sakınca yok beyler. Onu kafanıza takmayın. Herkesin sistemi farklı. Kimi ayda bir olur kimi haftada bir. Rüyalanma aslında bir nimet bizim için. Vücut doğal yoldan ihtiyacını gideriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.