Şimdi Ara

'POPULER SCIENCE' Dergisi Artık Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitap bölümünde bir başlık buldum ama derginin adı Popüler Bilim olunca Kültür ve Bilim bölümüyle daha ilgili olduğunu düşündüm. Dergiyi geçen ay yani Nisan ayında Mayıs sayısıyla birlikte ülkemizde yayınlanacağını görünce aylardır bir bilim dergisizliğinin (NTV Bilim'den sonra) boşluğundaydım. Dergiyi de zaten çıkar çıkmaz almıştım ve konuyu da çok geç açtığımın farkındayım. Belki bundan sonra ilgilenen kişilere buradan faydam olur.

Derginin içeriğine gelirsem kesinlikle her bir başlık ayrı bir dosya konusu. Sadece bilim değil, güncel teknolojilerden de bahsediyor. Yani dolu dolu bir içerik söz konusu. Fiyatı ise 3.5 lira.

'POPULER SCIENCE' Dergisi Artık Türkiye'de

Mayıs ayı başlıkları;

Sürekli değişen otomobiller hayatımıza ne tür yenilikler katacak? * Gelecekte nasıl eğleneceğiz? * Dünya bizim ilk ve son yaşam alanımız mı, yoksa ikinci bir evimiz olacak mı? * Gibi ilginç dosya konularına ek olarak, * 37 km'lik bir düşüşten sağ çıkabilmek için elbiseniz nasıl olmalı? * Ya da robot kontrollü otomobil kaza yaparsa suç kimde? gibi merak uyandıran yazılar Popular Science Mayıs sayısında sizi bekliyor.

Dogan Burda Dergi grubunun sayfası;

http://doganburda.com/popsci/

Facebook sayfası;

https://www.facebook.com/PopularScienceTurkiye

• Sizde NTV Bilim'in yerini doldurabildi mi bu dergi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Sizde NTV Bilim'in yerini doldurabildi mi bu dergi?

İlk sayı için yerini doldurdu diyebilirim. Popüler bilim ve teknoloji meraklısıysanız kesinlikle bir göz atmanızı tavsiye ederim.
  • alıp okuyalım bakalım nasıl bir tat bırakacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LIvERBiRD

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Sizde NTV Bilim'in yerini doldurabildi mi bu dergi?

İlk sayı için yerini doldurdu diyebilirim. Popüler bilim ve teknoloji meraklısıysanız kesinlikle bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Yarın yol üzerinde bir kaç yere bakayım o zaman bakalım nasılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü bence, hatta çok kötü. Bir de internette o kadar çok kaynak var ki burdakiler çok sığ kalıyor.
  • Konu dışına çıkacak ama merak ediyorum hangi dergiler takip ediliyor genelde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternet çağında böyle dergileri gereksiz buluyorum.
  • Bana bilim teknigi biraktiracak kadar guzel bir dergi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

İnternet çağında böyle dergileri gereksiz buluyorum.

İnternet ve bilgisayarlar henüz hayatımızda yokken har hafta gazete bayiinde bilim kelimesinin geçtiği bütün haftalık-aylık dergileri hatta varsa gazete eklerini topluyordum. Bilim teknik, bilim çocuk, hürriyet bilim vs. artık Allah ne verdiyse. Aynı dönemde kitap okumaya da çok vakit ayırıyordum.

Fakat ne zaman şu internet ve bilgisayar hayatımıza girmeye başladı o zaman arşivlediğim dergilerin ve elime alıp okuduğum kitapların sayısıda azalmaya ve yok olmaya başladı. Oysa o zamanlar tek bir küpürü bile arşivleyip saklıyordum. Artık bütün gelişmeleri ve bilgiyi internetten takip ediyorum.

Aynen dediğiniz gibi internet çağında yazılı basınlar artık anlamını yitirmeye başlıyor. Yakın bir zamanda basılı kitaplar, dergiler sadece nostalji için yada koleksiyon yapanlar için çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 28 Mayıs 2012; 2:01:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

İnternet çağında böyle dergileri gereksiz buluyorum.

Derginin yeri,tadı farklı oluyor bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.