Şimdi Ara

Popmundo camiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TEMEL BİLGİLER



    Müzik kariyerini seçecekseniz gerçekten ciddi bir şekilde çalışmanız gerekecek. Diğerlerinden bir farkınız olsun istiyorsanız sadece müzik kariyerinize odaklanın.

      

    İlk önce müzik türünüzü ve sahnede kullanmak istediğiniz iki tane görev seçin. İlk görevinizin katkısı ikinci görevinizden çok daha fazla olacaktır. (Yaklaşık olarak %80 birinci -%20 ikinci)

      Her görevin yeteneği farklıdır ve öğrenebilmek için önce temel yeteneğinden 4 yıldız almanız gerekir. Örneğin Elektro gitar (Elektro Gitar Çal - Temel Telli Enstrumanlar) , Enstrumanların temel görevini enstrumana tıkladığınızda göreceksiniz. Solist-Geri Vokal-Rap 'in temeli aynıdır Temel Şarkı Söyleme. Dansçılık içinse Temel Dansçılık ve Profesyonel Dansçılığı geliştirmelisiniz.

      Müzik türünüz en önemli yeteneklerinizden biridir. Müzik kariyerinizle ilgili bir çok şeyde temel etmenlerden biridir. En kısa zamanda 10 yıldız yapmaya bakın. Her başarılı Kobe görevinden sonra istediğiniz müzik türünü 2 yıldız arttırabilirsiniz. Önce kendi türünüzü geliştirmek en mantıklısı olacaktır.


    Kaynak: https://popmundocamiasi.blogspot.com/2012/07/temel-bilgiler_10.html

    https://popmundocamiasi.blogspot.com



    TURNEYE ÇIKMAK



    İLK DÜNYA TURU TAKTIĞI

    1- Ne kadar bilet satıldığını düşünmeden eğer dünya turu şeklinde ayarlamadığınız bir konser programınız varsa tüm konserleri iptal edin.

    2- Kendinize aşağıdaki siteden iki ay sonra başlamak üzere bir dünya turnesi ayarlayın.


    3- Hazırladığınız turun konserlerini ayarlamanız gerekiyor. Oluşan listeyi bir yere kaydedin ve bu programın dışında bir davet gelirse kabul etmeyin. Konserlerinizi o listeye göre ayarlayın. Bunun için Camia/Listeler/Mekanlar/En Popüler Mekanlar —> Müzik Türüne Göre Barları Sırala diyerek o şehirdeki türünüze göre barları göreceksiniz. Barlardan birinin konserler kısmına girerek konserinizi ayarlayacaksınız. Eğer harikulade 19 üzerinde bir barda 20-22 slotlarında yer bulamadıysanız. Herhangi bir barın ceo’suna mesaj atarak davetiye isteyebilirsiniz.

    Turnenin ilk konseri başlayana kadar Müzik türü / Temel Yoga (yada Temel Dövüş) / Temel Şovmenlik / Sahne görevinin temeli / Sahne görevinin yeteneğini rahatlıkla 5 yıldız yapabilirsiniz . Çaylak puanlarınız ile önce zekanızı mükemmel 21 yapın. Sonra grubunuz içinde şarkı yazacaksanız müzik yeteneğini, yok sadece şov yapmayı planlıyorsanız çekiciliğinizi arttırmaya başlayın. Anne görevlerini tamamlayın ki Temel Davranışınız 5 yıldız olsun. Diğer grupların repertuarlarını eleştirmenin seçimini incelemen popülaritesi ve özgünlüğü yüksek, (sahne gorevlerine uygun olurlarsa daha verimli olur ama bulması epey vakit alır) şarkılar bulup repertuarına eklemen gerek. Dikkat etmen gereken nokta bu şarkıların popülaritesinin çok hızlı düşeceği sürekli yeni coverlar çalma gerekliliği. Mümkün olduğu kadar bu şarkıları güç desteği ile prova et yoksa repertuarının prova seviyesini doldurana kadar bu şarkıların popülaritesi düşer ve yeni şarkılar bulman gerekir. Bu yüzden şarkı seçerken yeni yayınlanmış popülaritesi şu an düşük ancak ileride yükseleceğini tahmin ettiğin şarkılardan da serpiştir repertuarına. Yeni düzenlemelerle şarkıları çaldıkça provalarında ufak artışlar oluyor. Bu sayede sürekli çaldığınız şarkıları tekrar tekrar prova etmenize gerek kalmıyor.

    İlk Turnenizde eğer yetenek geliştirmeye vaktiniz kalmamışsa şu planı uygulayın, 


    Kaynak: https://popmundocamiasi.blogspot.com/2012/07/turneye-cikmak.html



    MÜZİK KARİYERİNİN TEMELLERİ



    MÜZIK BESTELEMEK

    Karakter sayfanızda sağdaki "Şarkılar" linkine tıklayın. Böylece şarkı yazma sayfanıza gideceksiniz. Şimdiye kadar bir şarkı üzerinde çalışmaya başlamadıysanız; şimdi, başlamak için harika bir zaman. "Yeni Şarkı Başlat" üzerine tıklayın. Şarkınıza bir isim vermeli, müzik türünü, alt türünü ve temposunu seçmelisiniz, ve eğer vip iseniz hakkındaki kişisel fikirlerinizi ya da şarkı sözlerini yazabilirsiniz.

    Her üç günde bir birden fazla şarkı üzerinde çalışmaya başlarsanız şarkılarınızın kalitesi düşer. Üç günden kısa aralıklarla yaratılan şarkılarda daha az ilham olacaktır.

    Şarkıyı tasarladıktan sonra müzik üzerinde mi yoksa sözler üzerinde mi çalışmak istediğinize karar vermeniz lazım. Hangisi üzerinde çalışacağınızı seçmek için şarkının solundaki iki sayaçtan birine tıklamanız yeterli. Müzik için yeterince çalıştıktan sonra sözler için çalışmaya başlayabildiğiniz gibi tersini de yapabilirsiniz(artık birisi dolunca otomatik diğerine geçiliyor).

    Karakterinizin bir şarkıyı tamamlama süresi ne kadar iyi bir şarkı yazarı olduğunuza bağlıdır. Gelişim çubuğu dolduğunda melodi ya da söz maksimuma ulaşmış demektir. İyi şarkı yazmak daha uzun sürer.

    Eğer şarkı başka bir sanatçıyla ilişkilendirilmişse cover diye sayılır. Fakat şarkıyı yazan kişi sahnedeyse asla cover olarak adlandırılmaz. Eğer şarkı başka birisiyle ilişkilendirilmişse biraz puan kaybeder. Fakat en çok puan kaybını şarkının bestecisi sahnede değilse yaşarsınız.

    Sahne görevinin şarkıda olmaması ve şarkıdaki baskın enstrumanın grup üyelerinde olmaması şarkının yıldızını düşürür. Popülerliği %19-20 olan bir şarkı fazladan enstruman ekli diye 2* alırken tam uyumlu bir şarkı %0 populerlikle 3* alabilir.

    Önemli !!! Şarkıyı bitirmeden önce baskın enstrumanları sahne görevlerinize göre seçtiğinizden emin olun.


    Kaynak: https://popmundocamiasi.blogspot.com/2012/07/muzik-kariyerinin-temelleri.html


    KARAKTERİNİZİN BAKIMI


    Grubun en önemli parçası karakterinizdir. Grubunuzu geliştirmek ve müzik kariyeri yapmak istiyorsanız önce karakterinize iyi bakın, iyi geliştirin.



    BIR İŞTE ÇALIŞMAK

    Eğer müzik kariyerinde ilerlemek istiyorsanız, müzik kariyerinize başladıktan sonra VIP meslekleri haricinde işleri uzun süreli olarak yapmamanızı öneririm, çünkü şöhretinizin olabileceğinden daha düşük olmasına neden olur. Fakat başlarda grubunuzdaki parayı tur otobüsü, sahne ekipmanı almak için biriktirmeniz gerekecektir. Bu yüzden kendinizi toparlayana kadar bir işte çalışın. İş için gereken minimum özellik, yetenek ve diğer bilgileri Popomundonun yardım sayfasında bulabilirsiniz.


    Camia >> It's POP Dergisi >> Seri İlanlar >> İş İmkanları Kısmından kendinize uygun işleri bulabilirsiniz. İlla kendi şehrinizde çalışmak zorunda değilsiniz. Sağ üst köşede şehir adının olduğu listeden diğer şehirlerdeki işlere de bakabilirsiniz, genelde İstanbul dışında daha yüksek ücretli işler bulabilirsiniz, ayrıca şehirde bulunma zorunluluğu aramayan işverenlerde var, işe girmeden önce mekan sahipleri yada ceolarla konuşun kabul ediyorlarsa çalışın. İşi kabul edebilmek için orada olmanız gerekiyor.


    Kaynak:

    popmundocamiasi.blogspot.com
    KARAKTERİNİZİN BAKIMI
    https://popmundocamiasi.blogspot.com/2012/07/karakterinizin-bakimi.html

    GRUBUNUZU GELİŞTİRMEK




    ŞEHIR ŞÖHRETI – GENEL ŞÖHRET


    28 günde bir single ve klip çekimi, daha sık yaptığınızda çok işe yaramıyor. Çok da geciktirirseniz şöhrette düşüş yaşıyorsunuz. 112 günde (4 single ) bir albüm çıkarmalısınız. Albümler grubun şöhretinin artışına single dan daha etkili. !Tekrar değişebilir! Yarışmalarda ve festivalde benzer kalitede konser verenler arasında derece yapmakta grup şöhretini arttırıyor. (özellikle o şehirdeki basın desteğinde büyük bir artış sağlıyor)

    Basınla konuşmak şehir ve genel şöhretinizi etkiliyor, basın desteğini arttırıyor.

    Dağıt öde yapmak, Gropielerle birlikte olmak da basının ilgisini çekip basın desteğini arttıracaktır.

    Fakat bunların etkileri geçicidir. Eğer şöhretinizin sürekli artmasını istiyorsanız 48-60 gün içerisinde tekrar konser vermeniz gerekmektedir. Grubunuzun bir şehirdeki şöhretinin en büyük belirleyicisi o şehirde verdiğiniz konserdeki performansınızdır. Sürekli konser verdiğinizde ve yukarıda denilenleri yaptığınızda kabaca performansınızın yarısı kadar şöhretiniz olur. müthiş 18 , bir konser, zaman içinde şöhretinizi ortalama üstü ne kadar çıkaracaktır. Basın desteğini arttıracak diğer atraksiyonlarda bulunmanızda şöhretinizi arttıracaktır.

    Oyunda bizim gördüğümüz değerlerin birde görülmeyen küsuratları var misal grup şöhreti yada sahne performansı. Şöhretiniz düzgün diyelim ama aslında 10.9 dur.Ufak bir artışta hoş olur ama 0,9 luk bir düşüşü fark etmezsiniz. Konser iptalinde her zaman şöhret düşüşü yaşarsınız. Hiç bilet satılmamış konserlerde bile. Satılan biletin sayısına göre yaşayacağınız şöhret düşüşü de artar. Gruptan biri ayrılınca/atılınca da bütün şehirlerde şöhret düşüşü yaşarsınız. Bir süre sonra bir kısmı kendiliğinden geri gelir ama çoğunu siz arttırmalısınız.


    Kaynak: https://popmundocamiasi.blogspot.com/2012/07/grubunuzu-gelistirmek.html


    Oyun hakkında tüm detalı anlarımları bu blogta blabilirsiniz https://popmundocamiasi.blogspot.com


    Kaynak: https://popmundocamiasi.blogspot.com/2021/10/popmundo-basic-knowledge.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihanna -- 29 Eylül 2022; 1:52:41 >







  • site görünmüyor nereden ayarlıyacaz dünya turunu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.