Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cancancan23

arkadaslar yurt dısından cihazı aldınız 500 tl kargo geldi birde vergisini ödediniz 130-150tl tabii americadan buraya basına bir sey gelmediğini varsayıyoruz daha sonra cihaz tek parça dan olustuğundan bir arıza halinde toptan americaya gönderin 1,5-2 ay git değişim (bir arkadas yazmış elektronic bozulmassa bozulmaz diye 40x2000tv vardı hdmi bir gün calışmadı 1150tl masraf cıkardılar bu işler lafla olmaz) 1,5-2 ay bekle tabii birde gelmesi var geldiğinde gümrükten nasıl gecicek birde onu acıklıcaksınız memurlara bu arada firmaya kargoyla gönderme maliyetiniz 40-50dolar civarı birde gelişi var verdikleri garanti 1sene şimdi soruyorum nerde burda satılan cihazla arasında ki cok büyük fark 24 ay garantiye bölsen aylık fazladan 5tl ödersin 500tlye kumar oynamakmı akıllıca yurt dısından alışveriş yapmamış lisan bilmeyen arkadasların kafasını karıstırmayalım ben bircok ürün almısımdır bugüne kadar MANTIKLI SEYLER alınır bi düşünün ARIZALANIRSA pişmanları oynarsınız ozaman geç olur.....şimdiden alcaklara vazgeçmeyin alın cihaz süper sadece bilerek alın .....iyi sabahlar

arkadaslar ben sancaktan aldım garantili ilgililer özel pakette geldi problem bile cıksa muhatıbınız var adamlar ilgili alkalı +artı firma yurt dısından tehlikeye atmayın bu ay içinde öğrendiğim kadarıyla 779tlyi 12 taksit yapıyorlar finansa kampanyaları var bırakın yurt dısı maceraları son pısmanlık fayda etmez illaki alcak arkadaslarda pm atsın lar nezaman nerden nasıl alcaklarını anlatırım /50 sansları var dır gümrük kosunda bu ay konusuna kadar 300uroya kadar limit var yılbası 1ay once ve sonrasın da ama unutmayın gümrük memurunun insiyatifinde ve paketin büyüklüğünden değişir yani popcorn kesin takılır hadi hayırlısı şimdiden herkeze hayırlısı iyi geceler....

• 1. sayfada belirtmiştim

aldığım cihaz arızalı çıktı ve arızalı ürünün değiştirilmesi 4 gün sürdü.
    İstanbula Gidiş/geliş kargo bedelinide Distribitör üstlenerek.
    Hatırlatırım. TR distin çalışma şekli çok çok iyi arıza durumunda
  • Yurt dışı alışverişler ile ilgili bazı bildiklerimi paylaşayım.

Şayet yurt dışından aldığınız cihaz arıza çıkarmaz ise her şey yolunda ve 100 - 200 veya 300$ cebinizde.

AMA ya çıkarırsa ?

Çıkardığı andan itibaren her kez sizi soymaya başlıyor.

1. USA'dan veya Çin'den 50$'a kargo ile gelen ürün arızalanması durumunda siz ürünü aldığınız yere gönderdiğiniz
    takdirde kargo firmaları Minimum 150$ - 200$ kargo ücreti istiyorlar. Tezgah böyle kurulmuş
    Diyelim ki kargoya çarpılacağınıza gidip PTT'den ucuza göndereyim diyebilirsiniz.
    Ama buda bitmedi. PTT'ye gittiğinizde yurt dışına tamir amaçlı göndereceğini söylediğiniz zaman size dedikleri şu.
    " Cihazı al git , sanayi odasına ve bozuk olduğuna dair ekspertiz raporu al gel " diyorlar.
    Ve siz onları dinleyerek aynı şekilde sanayi odasına gittiğinizde , size 650 TL ekspertiz raporu veriyorlar ve aslında cihaza baktıları bile yok.
    Hırsızlık burda bitmiyor daha devamı var. Daha sonra yurt dışına cihaz gidiyor. Ve üretici firma hemen size buna benzer bir mail yazıyor.
    " Cihazınızda fiziki hasar vardır , büyük ihtimalle kargoda oluşmuş bir hasardır ve ürününüz garanti dışıdır " gibisinden.
    Ve siz eliniz mahkum kabul ediyorsunuz ve karşınızda muhattap bulamıyorsunuz.
    Ayrıca yurtdışından alınan ürünlerde biliyorsunuz 1 yıl limitli garanti olayı var.
    Ama burdan alınan bir cihazın , 2 sene garantisi var.
    Bence bunlar ince ayrıntılar.

Acaba yurt dışından ürün alıp , ürünü arıza yapmış bir kişinin sorunsuzca aldığı ürünü yurt dışında tamir ettirip tekrar geri alan birisi var mı ?
    Ben hiç duymadım. 50-100 $ lık bir şeyi alırsınız bozulsa da çöpe atarım diyebilirsiniz.
    Ama öyle 400$ - 500$ veya 1000$ lık elektronik cihazlardan uzak durun.
    Çünkü büyük paralar bunlar. Arıza durumunda burnunuzdan getirirler.
    Çünkü bir zamanlar benim başıma geldi.

• Herkese selamlar;
    Yurdışı alışverişlerle ilgili olarak Konunun bu başlıkla ilgisi olmamasına rağmen bazı arkadaşların merakı üzerine birkaç defa bu konuda yazı yazıyoruz.Yapılan uyarılarda arkadaşlar haklı,ancak ben kendi fikrimi söylüyorum,böyle yapın diyemem.Şimdiye dek alabildiğim her ürünü yurtdışından alıyorum ve de devam edeceğim.Sonundaki kar-zarar meselesine bakmak lazım,birtek ürün getirtsem buradan garantili alırım,ama 3-5 yılda 10-20-30 ürün alırsam arıza çıksa belki birikisinde olacak,sonuçta toplamda karlıyım.
    Bu tamamen benim düşüncem,kimseye böyle yapın demiyorum,herkes kendi ihtiyaçlarına göre plan yapmalı.

Bu arada C-200 ile ilgili sormak istediğim bişey var; işletim sistemim Win7,C-200 modeme CAT5 kablo ile bağlı,notebook da zyxel USB dongle ile aynı modeme wireless bağlı.Masaüstündeki "ağ" ikonuna çift tıklayınca C-200'ü görüyor ve içerisine girip bakabiliyor ve içine veri atabiliyorum.Ancak USB dongle'u notebook'tan çıkarıp,C-200'ü de modemden ayırıp notebk'u CAT5 kablo ile C-200'e eternetten bağlayınca C-200'ü ne masaüstü "ağ" ikonundan göremiyorum.Benzer şekilde iki notebook'u eternetten karşılıklı direk bağlayınca diğer notebook'u görüyorum.
    Bunu nasıl çözerim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 18 Ocak 2010; 14:30:02 >

• http://www.ayfatechnocity.com/C-200-Popcorn-Hour-C-200-NMT-IPTV-15M-HDMI-KABLO-HEDIYE,PR-41124.html

Bu linkte biraz daha ucuz sanırım, Ankarada adreslerinden teslim alırsanız kargo ücreti de almıyorlarmış. Ama ben buradan almayacağım, electroworld'de de var 769 tl. worldcard'a 10 taksit yapıyorlar, ayrıca gidip dokunarak , görerek elden alıp gelmek istiyorum.
  • Vay vay vay demek sonunda True HD'de çözüldü, gözün aydın Ahmet üstad, artık Popcorn C-200 ile demek ki oynatılamayacak bir medya kalmadı
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
    Ben de az önce electroworld'den C-200 alarak aranıza katıldım. Cihazı henüz açmadım, açıp inceleyeceğim birazdan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Vay vay vay demek sonunda True HD'de çözüldü, gözün aydın Ahmet üstad, artık Popcorn C-200 ile demek ki oynatılamayacak bir medya kalmadı

Tsk. Sonunda oldu ama hikmeti nedir anlayamadım!

HDMI kabloyu çıkarıp laptopu AVR ye bağladım.
    Birkaçsaat sonra tekrar C200 ü bağladım Treu HD ok.
    Hadi çıkın işin içinden.
    +
    Sen şimdi gidip hava atıyorlar dersin başka topiclerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
    Ben de az önce electroworld'den C-200 alarak aranıza katıldım. Cihazı henüz açmadım, açıp inceleyeceğim birazdan..

Hayırlo olsun. Çok güzel bir ürün almış oldunuz.
    Güzel günlerde kullanınız
  • Teşekkürler Ahmet Bey. Sayenizde, tavsiyelerinizle en doğru ve iyi cihazı aldığımı düşünüyorum..

Edit: Bu arada arkadaşlar bu cihazın güncel yazılımı nedir, bakacağım birazdan da, güncel değilse resmi sitesinden indireceğim, flazh bellek ile yüklenir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 18 Ocak 2010; 20:59:38 >
  • Tekrar hayırlı olsun.
    internet bağladı iseniz. Oto update yaptırın.

Release Date : 19 November 2009
    Firmware Version : 02-01-091113-19-POP-408-000

Note : Unzip into the root of your USB thumbdrive. Browse to usbupdate.html to update.
    Please DO NOT power off the unit during firmware update, as it will render your unit inoperational.

İlla USB ile yapacağım derseniz
    Download >http://www.popcornhour.com/download/C200/firmware-C200.html
  • Ahmet bey teşekkürler bilgi için.
    02-02-100109-19-POP-408-000
    sürümü var bir dehttp://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=34335 adresinde. Acaba sizinkinden sonra çıkan bir sürüm mü bu? Çünkü şöyle bir not var:
    "THIS RELEASES IS CURRENTLY ONLY RELEASED ON THE FORUM, WE WILL RELEASE NEXT WEEK ON POPCORNHOUR.COM AND ALSO MAKE IT READY FOR ONLINE UPDATE."
    Bu durumda sizin verdiğinizi mi yoksa bunu mu yüklemeliyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Bak şimdi ya ayıp ediyorsun, valla ben becerbilsem hava nasıl atılır gör sen, imzama koyucam direk

Şaka bir yana bir farkı var mı gerçekten de, yani True HD ya da ne bileyim işte DTS HD miydi neydi, bunları gözü kapalı dinlesen DTS'den ayırt edebiliyor musun bariz bir şekilde? Yoksa tamamen insanın içindeki bir dürtü mü?
  • quote:

Ahmet bey teşekkürler bilgi için.
    sürümü var bir dehttp://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=34335 adresinde. Acaba sizinkinden sonra çıkan bir sürüm mü bu? Çünkü şöyle bir not var:
    "THIS RELEASES IS CURRENTLY ONLY RELEASED ON THE FORUM, WE WILL RELEASE NEXT WEEK ON POPCORNHOUR.COM AND ALSO MAKE IT READY FOR ONLINE UPDATE."

Bunu ben 10 gün kadar önce yukledim ve geri kaldırdım.
    önceki sayfada yada 2 önceki sayfada ayrıntılı var :)

onlıne update eklenınceye kadar yuklemeyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Bak şimdi ya ayıp ediyorsun, valla ben becerbilsem hava nasıl atılır gör sen, imzama koyucam direk

Şaka bir yana bir farkı var mı gerçekten de, yani True HD ya da ne bileyim işte DTS HD miydi neydi, bunları gözü kapalı dinlesen DTS'den ayırt edebiliyor musun bariz bir şekilde? Yoksa tamamen insanın içindeki bir dürtü mü?

Farkı bariz şekilde hissedebilmek için hoparlör takımın ve AVR cihazın iyi olmalı
    Bu durumda çok belirgin.
    Oturtup çocuk filmi izletti bana.

• quote:

quote:

Ahmet bey teşekkürler bilgi için.

Bunu ben 10 gün kadar önce yukledim ve geri kaldırdım.
    önceki sayfada yada 2 önceki sayfada ayrıntılı var :)

onlıne update eklenınceye kadar yuklemeyeceğim

Sizin verdiğiniz sürüme geri dönüyorum. AVR ile bir türlü adapte edemedim DTS sesleri bile alamadım bırakın Dolby True HD'yi falan. Artık son kez deneyip yarına bırakacağım.

• Alan herkese hayirli olsun fakat NMT forumlarinda okudugum sikayetlerden sonra sahsen yeni firmware bekleyecegim. Ayni chip ve ayni firmware kullandigi icin ne yazik ki yeni cikacak A-200'de de ayni sorunlar bekleniyor.

Bu arada C-200'un A-200'e gore artilari nedir soyleyebilir misiniz? Evet, Blu-ray playeri var, evet hard disk baglayabiliyorsunuz. Evinde PS3 olan (bircogunuzda var anladigim kadariyla) ve mediasini NAS veya PC'lerde depolayan (yine bircogunuzun setupi bu sekilde) biri icin ben C-200'un avantajini goremiyorum. Yaniliyorsam lutfen beni duzeltin.
  • Gece saat 1:30'a kadar uğraştım en sonunda yattım. Kutudan çıkan HDMI kabloyu açmadım bile, WD TV'yi sattığımda AVR'ye giden HDMI boşta duruyordu Monster altın uçlu, ona taktım. İlk taktığımda Dolby True HD bir demo video vardı, WD'de ve b.sayarda sesi çıkmayan, onu denedim C-200'de de çıkmadı. Hayal kırıklığına uğradım. Sonra DTS müzik denedim çaldı, cihazı bir açıp kapadım, bir daha DTS'te çalmaz oldu, kafayı yedim. Bu olay WD kullanırken AVR'yi ilk aldığımda da olmuştu, cihazı AVR'ye tanıtmak mı gerekiyor nedir bilmiyorum ama aç-kapat yapınca WD DTS oynatmıştı, bunda defalarca denedim olmadım. C-200'de problem olduğunu düşünmüyorum ama Denon AVR bağlayan varsa bu cihaza desteğini esirgemesin lütfen.
    Bir ilginç olay da şu, C-200 AVR'ye HDMI ile bağlı, AVR'den TV'ye de HDMI ile gidiyor sinyal. WD'de de aynıydı, AVR'yi stand by konumuna alınca WD'den AVR'ye giden sinyal, AVR stand by'da olduğu için panele gitmiyor dolayısıyla görüntü gelmiyordu. Fakat C-200'de aynı şekilde bağlı, AVR stand by'da iken TV'den görüntü alıyorum, nasıl alıyorum anlamış değilim.

Bu cihaz ve AVR bana kafayı yedirir bu gidişle, şöyle sorunsuz çalışır hale bir getirebilsem yeter..

• Ahmet üstadım selamlar.
    Truehd ses olayını çözmüşün.
    Tebrik ederim.

Bir kaç sorum olacak.
    Hdmi kabloyu nasıl çıkardın taktın?
    Sol ellemi sağ ellemi ?
    Bi 2 rekat namaz kılmak vb gerekiyormu?
    Okuduğun özel bir dua varmı?

Şaka bir yana ben Ironman orjinal bluray ile denediğimde avr de turehd yazısını gördüm.
    Ama bazı sahnelerde 3,4 saniyelik ses kesilmeleri yaşıyorum.
    Hatta Transformers bluray image ı menülü oynattığımda da aynı sıkıntıyı yaşadım.

Sende de aynı durum varmıdır?
    Yardımların için teşekkürler.
  • Üstadlar, arkadaşlar
    Cihazı dün akşam aldım, kurulumunu tam yapamadığım için de olabilir ama içimde şüpheler uyandı. Lütfen fikirlerinizi paylaşın, sizin de yardımınızla karar vereyim.
    1-) WD'de bazı yeni nesil çalmıyor diye C-200'e geçtim, bunda da şu anda flac çalmıyormuş, WD'de çalıyordu. Kaldı ki Dolby True HD'de çaldıramadım.
    2-) Veri aktarımı daha hızlı olur ve takılma olmaz diye HDD'mi eSATA ile bağlarım diyordum ama C-200'de HDD bu şekilde bağlanamıyormuş, Egreat'lerde vardı sanki.
    3-) WD, özellikle 1080P'lerde bazen takılıyordu, bu cihazda da takılma yaptığı, ve bu takılmayı giderebilmek için altyazıyı filmin içine gömmeyi önerenler var.
    4-) Wireless bunda da standart değil, ayrıca adaptör satılıyor, WD Live ve Egreatlerde de böyle zaten. Yani ürünün standart özellikleri burda da bir artı sağlamıyor.
    5-) Akıllı kumandamı diğer markalarda kullabilecekken bu cihazda bir de IR kit ihtiyacı ve masrafı doğdu.
    6-) Rapid Prem. ile download yapıyorum, jdownloader programı kullanıyorum, gayet hızlı şekilde HDD'ye indirdiklerimi direkt atıyorum, öğrendiğim kadarıyla C-200'de HDD'ye direkt indirme yapamayacağım, yanlışsam düzeltin.
    7-) Bu cihaz, şu özelliği ile şöyle bir fayda sağlıyor, ve bu özellik rakiplerinde olmadığı için öne geçiyor diyebileceğimiz bir durum var mı?
    8-) Bluray takılabilme özelliği ise benim işime belki birkaç sene sonra yarayacak.
    9-) 2 adet (1.5 TB ve 320 GB) HDD'm olduğu için içine HD takmak için masraf etmek istemiyorum.
    Bütün bunlar ışığında sizce iade edip daha ucuz rakiplerden birini mi alayım, yoksa bu moral bozukluğu, hayal kırıklığı henüz cihazı tanımamaktan ve kullanmamaktan mı kaynaklanıyor?

Lütfen yanlış anlaşılmasın, cihazı küçümsemek haddime değil, zaten henüz tanımadığımı da söylüyorum. Tek niyetim, bana bu ürün fazla ise değiştirmek, değilse içimi rahatlatmak. Bu sebepten fikirleriniz önemli.
    Not: Cihazın özellikleriyle ilgili belirttiklerim, kesin kanaatim değil, forumlardan edindiğim bilgilerdir, doğrulukları konusunda kesin bilgim yoktur.
    Saygılarımla, Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.