Şimdi Ara

Popcorn A-200 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
2
Favori
35.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abyss_ati

quote:

Orijinalden alıntı: esame

EW Ankamall daki son cihazı ben aldım.

Güncelleme yaptım, NMT kurulumu yaptım 1 TB HDD takdım.

Şimdi ben bu diske arşivimdeki filmleri nasıl atacağım.

Harici USB den 1.5 TB HDD takdım hemen gördü 144 Adet film vardı içinde gayet hızlı açtı ve görüntü çok güzeldi. (HDMI)

Sadece optik kablo ile AVR ye bağladım ama sesi oradan değilde TV den verdi onu çözemedim.

Asıl sorun cihazın içindeki HDD ye nasıl elimdeki filimleri atarım, bu konuda bilgisi olan varmı.

hayırlı uğurlu olsun.anladığım usb'den a-200'e taktığın hdd'deki filimleri,a-200 içindeki hdd'ye atmak istiyorsun.yöntem şu;ana menüde usb içine gir.filimler listelenecek,hangi filimi-filimleri atmak istiyorsan üzerine gel,kumandadan "file mode" düğmesine bas,sağ üst ekranda file menüsü açılıcak."listeye dosya ekle" dediğin zaman,o filim "tik" lenicek.birden fazla filim atıcaksan hepsini aynı yöntemle "tik" le.
    filimleri işaretleme işi bitince,tekrar anamenüye dön,bu sefer içindeki hdd'yi seç,kopyalamak istediğin klasöre gir,kumandadan tekrar "file mode" tuşuna bas,seçenekler gelicek.dosyaları buraya taşı dersen,usb'den silip oraya taşır.dosyaları buraya kopyala dersen,usb'den silmeden içindeki hdd'yede kopyalar.yani olay pc'deki "kes/kopyala/yapıştır" mantığının aynısı.

eğer pc üzerinde yapmak istersen;external usb hdd'ni pc'ye tak,a-200'üde arkasındaki usb çıkışından(gerekli kablo kutusundan çıkmıştır) pc'ye bağla,a-200 içindeki hdd normal hdd olarak pc'de görünücek.sonra istediğini yap.

kolay gelsin.

not: malesef o kutuda yazan 1000 desteği daha sağlanmadı.son firmwarede bekliyorduk ama gelmedi,bakalım yeni gelicek olanda destek verilicekmi.sen popcorn'da ethernet ayarını auto yap,bağlantı birazdaha hızlanıcak

@abyss_ati

Bilgi ve paylaşım için Teşekkürler, tamamdır...

Cihaza taktığım HDD Samsung HD103SJ 1TB 7200 , uyumlu HDD ler listesinde yok fakat şuana kadar bir problem olmadı , USB den takılı olan SmartDisk 1.5 TB (İçindeki HDD Samsung 5400) acayip hızlı bir şekilde kopyalıyor sırayla...bu işi sevdim ben...

A200 alan tüm arkadaşlar keyfini sürsün...

• Arkadaşlar A-200 de Eternet 10/100 olarak çalışıyor, Satış bilgileri ve kutusunda 10/100/1000 olduğu yönünde bilgi mevcut, Donanımsal olarak Gigabit desteği varmı yokmu bilen varmı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

Buyrun toplanıp gelin çay içmeye

bende sendeki gibi bir bağlantı çıkmadı..
    ben kablolu modem (Dlink marka) üzerinden ağ yaptım..

bu resimde eğer media player açıksa alttaki ikisi çıkıyor..
     Popcorn A-200
    media player açmazsam sadece PCH media aygıtı olarak çıkıyor
     Popcorn A-200
    buda pcden payşıma açtığım dosyalar..
     Popcorn A-200

bana yardım edecek yok heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

@abyss_ati

dün akşam EW'den aldığım A-200'ün revizyon numarasına bakabildim, benim cihazda 1.7

şu hdd işini halletsem, hem ben, hem siz rahatlayacaksınız

hala hdd arıyorum, EARS serisi'nin özellikleri, EADS'den daha iyi ama, EADS daha pahallı. neden böyle?

WD20EARS kullanıyorum ve herhangi bir problem yok.
    WD20EADS ilk gelen seri olduğu için ithalat fiyatı yüksekti ve stoklara yüksek fiyattan girdi.
    WD20EARS daha yeni model ve daha düşük fiyatta geldiği için stok fiyatı daha düşük. Bu nedenle EADS stok fiyatı daha yüksek kaldığı için EARS'a göre daha yüksek fiyattan satılıyor.

• hulusi senin sorunu anladım.sen ağ yapılandırmasını yaparken PCH yi ağ sürücüsü olarak göstericektin,sense genel bir ağ olarak göstermissin.yapacakların şu;
    masaüstündeki bilgisayarım simgesine tıkla çift tıkla,açılan ekranda üst tarafta menülerde (düzenle,ağ ve paylaşım merkezi,yazıcı ekle,kablosuz aygıt ekle yazan yerde) "ağ sürücüsü ekle" seçeneği olucak,ona tıkla,açılan seçeneklerde ağ sürücü harfi olarak Z:,ağ konumu olarak "popcornhour (00-06- .....) " göster.tabiki bu işlemler sırasında PCH açık olsun ve ethernetten bağlı olsun.yapamazsan eve geçtiğimde foto'larla tekrar yazarım,o.k.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz096

Arkadaşlar A-200 de Eternet 10/100 olarak çalışıyor, Satış bilgileri ve kutusunda 10/100/1000 olduğu yönünde bilgi mevcut, Donanımsal olarak Gigabit desteği varmı yokmu bilen varmı acaba.

donanımsal destek var,yazılımsal destek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19burak03

Arkadaşlar fan sesi nasıl? Rahatsız olan var mı? İnternette sorun yaşamış olanlar var da acaba sorun tek tük mü genel mi diye merak ettim.

a-200 açıkken ben yaklaşık4-5 metre ilersinde oturuyorum,hiçbir seste duymuyorum.dibinde kulağmı dayadığım zaman fanın sesini duyuyorum.tek tük'tür o,o fan zaten çok fazla ses çıkartamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

@abyss_ati

dün akşam EW'den aldığım A-200'ün revizyon numarasına bakabildim, benim cihazda 1.7

hala hdd arıyorum, EARS serisi'nin özellikleri, EADS'den daha iyi ama, EADS daha pahallı. neden böyle?

WD20EADS ilk gelen seri olduğu için ithalat fiyatı yüksekti ve stoklara yüksek fiyattan girdi.
    WD20EARS daha yeni model ve daha düşük fiyatta geldiği için stok fiyatı daha düşük. Bu nedenle EADS stok fiyatı daha yüksek kaldığı için EARS'a göre daha yüksek fiyattan satılıyor.

dün akşam ben de WD20EARS aldım, a-200 son yazılımını yükledim.fakat, diski fortmatlayamadım, ev de internet sorunu vardı cumartesi gunu ev ağ'ını düzenlicem tekrar. sonra diski formatlıyıp kullanmaya baslıcam ins. (:

@hulusi sen hdd aldın mı ? (:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguz096

Arkadaşlar A-200 de Eternet 10/100 olarak çalışıyor, Satış bilgileri ve kutusunda 10/100/1000 olduğu yönünde bilgi mevcut, Donanımsal olarak Gigabit desteği varmı yokmu bilen varmı acaba.

donanımsal destek var,yazılımsal destek yok.

Donanımsal destekten ne kastettiniz anlamadım acıkcası bu yeni cıkan güncellemeler ne oluyor yazılım destegi degilmidir

@oguz96
    pch bu urunde DolbyTrueHd ve Dts-Hd sesleri cozdugunu belirtmişti ancak bir iki güncelleme öncesine kadar cözmuyordu. Senin belirttigin gigabit destegide yeni güncellemelerle gelicektir

Edit: @abyss_ati Demek istediginizi yanlış anlamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciiiin -- 14 Ocak 2011; 11:18:43 >

• Bende dayanamayıp A-200 alanlardan oldum.

( - ) Cihazın kasası berbat malzeme ve şekil olarak.

Üst kapağı komple atıp Alüminyum ızgaralı bir üst kapak yaptıracağım.

Hard Disk takıp Yazılım Güncellemesi ve Format işini tamamladım.

Ağda mevcut eternet 10/100 olarak çalışıyor Donanımsal destek varsa yakında çıkacak yeni güncelleme ile sanırım 10/100/1000 olarak kullanabileceğiz.

Evde her iki televizyonumda ağda NAS-PCH-A200: UPnP AV Server olarak popcorn'u gördü ve içine attığım içerikleri çalıştırdım.

Denemek amacıyla bir kaç film ekledim, A-200 HDMI ile sanki WD den daha güzel veriyor gibi geldi bana TV nin ayarları ile hiç oynamadım.

Seslerde hiç bir problem yok DD ve DTS lerde.

Fiyatına göre yetenekleri çok iyi bir cihaz inşallah arkasındaki firma yazılım desteğine devam eder.

Çünkü mükemmel donanım yazılım olmadan hiç bir işe yaramaz.

• Bundan şüphe etmeye gerek yok. Syabas piyasanın lider yazılımcısı, bırakın A-200 C-200ü A-110 gibi daha eski bir modeli bile hala mükemmelleştirmeye uğraşıyor.
  • quote:

hulusi senin sorunu anladım.sen ağ yapılandırmasını yaparken PCH yi ağ sürücüsü olarak göstericektin,sense genel bir ağ olarak göstermissin.yapacakların şu;
    masaüstündeki bilgisayarım simgesine tıkla çift tıkla,açılan ekranda üst tarafta menülerde (düzenle,ağ ve paylaşım merkezi,yazıcı ekle,kablosuz aygıt ekle yazan yerde) "ağ sürücüsü ekle" seçeneği olucak,ona tıkla,açılan seçeneklerde ağ sürücü harfi olarak Z:,ağ konumu olarak "popcornhour (00-06- .....) " göster.tabiki bu işlemler sırasında PCH açık olsun ve ethernetten bağlı olsun.yapamazsan eve geçtiğimde foto'larla tekrar yazarım,o.k.

Valla kardeş.. dediklerini yaptım.. çeşitli varyasyonlar da denedim.. olmuyor.. Windows popcornhour (00-06...) öğesine ulaşamıyor diye hata veriyor..
    PCH da açık.. (şuan USB den bağlı harddisk var, dahili diski almadım daha)

• quote:

quote:

quote:

@abyss_ati

dün akşam ben de WD20EARS aldım, a-200 son yazılımını yükledim.fakat, diski fortmatlayamadım, ev de internet sorunu vardı cumartesi gunu ev ağ'ını düzenlicem tekrar. sonra diski formatlıyıp kullanmaya baslıcam ins. (:

Kardeş bu haftasonu alıcam.. kredi kartıma puan yatacak onun için bekliyorum..
    formatlamayı A-200 kendisi otomatik yapmıyormu.. illa PC denmi format atmak lazım??

• quote:

Orijinalden alıntı: gubaldak

Bundan şüphe etmeye gerek yok. Syabas piyasanın lider yazılımcısı, bırakın A-200 C-200ü A-110 gibi daha eski bir modeli bile hala mükemmelleştirmeye uğraşıyor.

imzamı atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

quote:

quote:

quote:

@abyss_ati

Kardeş bu haftasonu alıcam.. kredi kartıma puan yatacak onun için bekliyorum..
    formatlamayı A-200 kendisi otomatik yapmıyormu.. illa PC denmi format atmak lazım??

usta, simdi ben diski takmadan önce usbden son yazılımı yukledim. sonra diski taktım formatlamak istedim, setup menusunde ilgili yere geldiğinde, internet baglantısı istedi, bazı programları indirip, kuracak. o sırada nette sorun vardı yapamadım. inş. aksam ev'e gectigimde halletcem işi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdayy -- 14 Ocak 2011; 14:38:39 >

• blackdayy
    sen bi dene bakalım bende senin tecrübelerinden faydalanırım..
    güya yarın WD EARS HDD alacaktım.. puan yatmadı.. mh aradım bankanın.. sistemsel hata falan dediler.. çok uzamaz inşallah..

abyss_ati
    Ağ kurmayı bi türlü beceremedim.. yardımını bekliyorum.. resimlerle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

Orijinalden alıntı: gubaldak

Bundan şüphe etmeye gerek yok. Syabas piyasanın lider yazılımcısı, bırakın A-200 C-200ü A-110 gibi daha eski bir modeli bile hala mükemmelleştirmeye uğraşıyor.

imzamı atarım

Gene de eksik gedik kalırsa onu da Ocen76 tamamlıyor. Teşekkürler
  • öncelikle ağ yapılandırması yaptığın a-200'ü kaldır pc'den.bilgisayarıma girdiğin zaman "ağ konumları" altında birşey olmasın.

Popcorn A-200

alt ağ yapısı bu şekilde görünmeliydi.

Popcorn A-200

Popcorn A-200

bilgisayarıma gir,üstte "ağ sürücüsüne bağlan" seçeneği tıkla,fotoğraftaki gibi sürücü Z: Y: F: farketmez,klasör olarak pch a-200 .... seçtiğin zaman 2.inci resimdeki gibi ağ konumları altına sürücü eklenicek.

Popcorn A-200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 14 Ocak 2011; 18:05:11 >

• hulusi Anladığım kadarı ile PC den PCH deki klasörlerini görmek istiyorsun doğrumudur?..
    Öncelikli tavsiyem PCH na sabit bir ip numarası vermen iyi olacaktır. Olmazsa olmaz bişi değil ama sabit olursa daha iyi olur.
    PCH den Samba serverin çalışıyormu? Buna bir bak.
    Windows 7 de gelişmiş ağ paylaşımından Ağ bulma aktif mi birde ona bak..
  • hulusi Eski mesajlarına baktımda... Yanlış anlamışım. PCH ye HDD takılı olmadığından PC den PCH ye erişemezsin. Çünkü NMT kurulumu yoktur. Samba server de çalışmadığundan PCH Paylaşım yapamaz ve PC de göremezsin öncelikle HDD takman lazım.
    HDD yi PCH ye takım açacaksın Setuptan NMT kurulumunu yapacaksın. İnternete bağlı olması lazım ihazım Gerekli dosyaları internetten indirecek. İlk defa taktığındankendisi uyarı vererek HDD ni formatlayacak.. Umarım bu seferde yanlış anlamamaışımdır :D

PC den NMT ye doğru paylaşımda PC ne NFS server kurmanı tavsiye ederim. Samba serveere göre biraz daha performansı var. UDP protokoünüde desteklediğinden ağı paket doğrulaması içinde meşgul etmeyebiliyor..
    ama önce Samba serveri de deneyebilirsin..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.