Şimdi Ara

Pop-up aboneliklerine neden izin veriliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet üzerinden dolandırıcılık yapmanın en yaygın yöntemlerinden biri pop-up abonelikleri. Millet hiçbir emek göstermeden hırsızlık yapmanın yolunu bulmuş, operatörlerle anlaşmalılar, paraları beraber götürüyorlar ve BTK'nın buna dair hiçbir önlemi yok, hiçbir cezası yok.

    Öncelikle başıma gelmiş bir olaydan bahsedeyim. Telefonumdam internete girip geziyorum, açtığım bir site pop-up dediğimiz açılır pencere yoluyla sizi yeni bir pencereye yönlendiriyor. Bu pencere sadece reklam değil, yanlışlıkla o pencere içinde herhangi bir yere dokunmanız o hizmete abone olmanız için yeterli. Pencereyi açan şirket onaylama butonunu açılan pencerenin büyük bir bölümünü kaplayacak şekilde yapıyor. Onaylama butonuna tıklamak dışında başka hiçbir adım yok. Tıkladığınız an o servise abone oluyorsunuz. Ki tıklamak hiç zor bir şey değil, dokunmatik ekranda anlık açılan bir pencere, normalde parmağınız başka bir şeye tıklayacakken altına anında yeni bir pencere geliyor gibi düşünün.

    Telefonuma sms geliyor, "LiveTv bilmemnesine işte abone oldunuz diye, haftalık 14 lira ücreti var", bu anlama gelen içerikli bir sms geliyor. Operatörüm Vodefone'u arıyorum, müşteri hizmetleri Vodafone'un (ve diğer operatörlerin tabii ki), bu tip video sağlayıcılarla anlaşmalı olduğunu söylüyor. Bakın, 2016 yılında yaşıyoruz, internette en basit sitede alışveriş yaparken bile bankam bana 50 tane onay sms'i atıyor, bunun captcha'sı olabiliyor, sms üzerinden şifreyle onayı olabiliyor. Fakat, Türkiye'nin en ünlü operatörleri, üstelik anlaşmaları olduklarını da kabul ederek, paralı bir hizmete tek tıklamayla abone olmayı kabul ediyor, buna göz yumuyorlar. Ben bu tip dolandırıcı şirketlerin, operatörlerle parayı kırışmadığını hiç zannetmiyor.

    Ve BTK.

    BTK bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Sizin isteğiniz dışında bir site yeni bir pencerede resmen tarayıcınızı kontrol ederek açılıyor, arka planda falan da değil, kendini en öne alıyor. Ve bu pencerede tek tıkla ücretli bir servise abone oluyorsunuz. Hiçbir güvenlik adımı yok, e-fatura yok, fiş yok. Bu bariz dolandırıcığa karşı neden hiçbir yaptırım uygulanmıyor, ben bunu anlayamıyorum. Ulan kendi operatörüm bile, Vodafone mesela, bana bir onay sms'i at di mi? De "bu hizmete gerçekten abone olmak istiyorsanız faturanıza yansıyacaktır" de, bir adım daha koy. Böyle bir şeyin olmamasının tek nedeni operatörün de bu dolandırıcılığın karına ortak olmasıdır. Madem gayet düzgün, legit bir servis bu, koy bir 2. onay adımı daha, bak bakalım o kadar kişi abone olacak mı?

    Bana gelen sms'i dolandırıcı sms zannedip hiç umursamayıp iptal ettirmesem, ay sonunda faturama 56 lira gelecekti fazladan. Şimdi bile bir haftalık abonelik için 14 lira gelecek. Dolandırıcı firmayı da aradım, böyle bir pişkinlik olamaz, herif "internet iletişim kuralları cart curt dahilinde böyle bir şey yapmaya hakkımız var diyor, dolandırıcı olsak operatörlerle anlaşmamız olmaz" diyor. Nasıl bir ülkenin yasaları internet iletişim kurallarını böyle bir sahtekarlığa izin verecek şekilde düzenler?

    Bıktım artık şu ülkede kazıklanmaktan. Zor kazandığımız parayı, yasalar dahilinde çalıyorlar bizden. Yeter artık ya.







  • Bu sektörde o kadar rant var ki, btk'nın aylar önce tasarladığı bir düzenleme var, içerik servislerinde çift onay mekanizmasını yani sms onayını zorunlu kılacak. Ne hikmetse bu düzenleme unutuldu gitti. Btk çok sinsi bir kurum, tüketicinin yanında olduğu izlenimi oluşturuyor ama paragöz firmalara özellikle de türk telekoma çalışıyor. Şikayet sistemi koymuş ama tüketici ve firma arasında elçilik yapmak dışında hiçbir işlevi yok, tüketici hakem heyeti, maliye, il ticaret müdürlüğü gibi bir vasfı yok. Binlerce kişi aynı konu hakkında şikayet yazacak da lütfedip soruşturma açacaklar ölme eşeğim ölme. Kişisel bilgi hırsızı taşeron çağrı merkezlerini şikayet etmek için btk ihbar hattını arıyorum, biz IMEI işlemlerine bakıyoruz diyor. Santrali arıyorum, şikayet sitesine yaz diyor, bu heriflerin abonesi değilim benim bilgilerimi çalmışlar diyorum umursamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müşteri hizmetlerini arayip ICERIK SERVISLERI uyeligimi tamamen iptal etmek istiyorum diyin. Bir daha para cekemezler hattinizdan. Ayrica mobil odemeyi de kapattirin ki play store dan indirdiginiz oyunlardan yanlislikla para cekilmesin.



    Artik operatorler iyice azitti. Tam ekran reklam koyup carpiyi o kadar kucuk koyuyorlar ki ekrani en az 2 kat buyutmeden ekrani kapatamiyorsunuz. Serefsizlikten baska bir sey degil. Btk ya sikayet edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: androidmeda

    Müşteri hizmetlerini arayip ICERIK SERVISLERI uyeligimi tamamen iptal etmek istiyorum diyin. Bir daha para cekemezler hattinizdan. Ayrica mobil odemeyi de kapattirin ki play store dan indirdiginiz oyunlardan yanlislikla para cekilmesin.



    Artik operatorler iyice azitti. Tam ekran reklam koyup carpiyi o kadar kucuk koyuyorlar ki ekrani en az 2 kat buyutmeden ekrani kapatamiyorsunuz. Serefsizlikten baska bir sey degil. Btk ya sikayet edin.

    İşe yaramıyor, Vodafone'u aradığımda müşteri temsilcisi içerik servislerini kapatma seçeneğini sundu. Tamam dedim, ama "bu yapılınca bir daha tıklama durumunda abone olmayacak mı?" diye sordum. "Yok, tıklarsanız yine olacak, ama önünüze pop-up gelmeyecek, yine dikkatli olacaksınız" dedi. İnanılır şey değil, pop-up'ları sanki operatör mü kontrol ediyor? Operatörün görevi, o pop-up'ı açan şerefsiz firmanın tıklama durumunda beni abone yapmasını engellemek, bana sms ile onay seçenekleri sunmak. Ülkemizde operatör bile pişkin pişkin "biz o firmalarla anlaşmalıyız, engelleyemeyiz" diyor ya. Gözümüzün içine baka baka dolandırıcılarla anlaşma içinde hırsızlık yapıyorlar, bir tane devlet kurumu da çıkıp buna dur demiyor. Şu ülkede bu tip şeyleri düzenleme sorumluluğuna sahip olan hiçbir devlet kurumuna ödediğim vergiyi helal etmiyorum, acı acı çıkar inşallah, ya bu tarafta ya öbür tarafta. O şerefsiz firmadan hiç bahsetmiyorum zaten, onlarla bilahare karşılaşacağız.




  • Ben icerik servislerini ve mobil odemeyi turk telekom musteri hizmetleri araciligi ile tamamen kapattim. Musteri temsilcine ne kadar ucretli uyelik olan sey varsa hepsini kapatin dedigimde bu 2 servisten basla ucretli bir sey yok dedi. Bir daha pop up gelmedi para ceken anlasmali firmalardan. Yani sen bilhassa bu tur servis saglayicilarin internet sitesine kendin girmezsen bir daha gelmez popup.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen boyle bir reklama denk geldim, hemen kapattım.Dediğine göre 30 tl abonelik ucreti varmış.

    Örneğin benim kontorlu hattimda 4 tl var, bu 4 lirayı çekiyor mu yoksa 30 lira bulursa mı çekiyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • man utd kullanıcısına yanıt
    Takside bölüp tl yukledıkce çekiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Takside bölüp tl yukledıkce çekiyor

    Her türlü çekip alıyor yani... 😡 BTK 'nın kapatılıp yeeine satın alınamayan bir denetleyici açılması gerekiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MH lerini arayıp, İçerik servislerine ve Mobil ödemeye kapatırsanız bu pisliği yapamıyorlar.
    Yaşlı kadınlara Push mesaj gönderiyorlar eski nesil telefonlara...
    Spor haberleri için bilmem Onay ver diye bir anda ekrana geliyor...
    Anneannemde yanlışlıkla onaylıyor kadının her ziyaretine gitmem de turkcell ile kavga ediyorum.
    Haberler vs servislerine üye olmuş kadın...
    Eski nesil telefonlara da bu pisliği yapıyorlar...
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehadar -- 8 Kasım 2021; 21:22:11 >
  • Hala bu dolandırıcılık devam ediyor. Popup sadece turkcellde çıkıyor bizde. Devlet yok ortalıkta. Emniyette yok allaha emanetiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.