Şimdi Ara

PoP 4 Donma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar pop4'ü 2 farklı yerden almama ragmen aynı sorunu yasıyorum new game diyip oyuna girince oldugu yerde donuyor ve bir yükleme yapmıyor lütfen yardımcı olun

sistemim:intel core 2 duo E8400 3.0 ,ATI DH 4850 512 Mb 256 bit,4 Gb ram

• yok mu prince of persia 4 oynayan
  • Ekran kartı driverlerini güncelle.
  • birader gta 4 fear 2 filan hepsini bitirmisim bu oyundamı kart güncellemesi olucak yani güncelli ztn son sürüm
  • Aslında çok uzun süre beklersen yükleme çok ağır ilerlemeye devam edip sonunda oyun açılacaktır.

Birkaç yöntem var. Dene hepsini; hangisinden memnun olursan onu kullanırsın, şimdilik:

1- Şunu dene:

"Program Files\Ubisoft\Prince of Persia"

Burada DARE.ini dosyası var.

Aç bu dosyayı. İçinde "DISABLE_OPTIMISATION=FALSE" satırı olacak. Oradaki "FALSE"yi "TRUE" yap ve kaydet. Sonra dene oyunu.

Birkaç kez dene, gerekirse.

Yalnız, işe yarasa bile (nispeten çabuk yüklense bile), alttaki son iki yöntemdeki kadar hızlı olmuyor yükleme süresi(benim denememde böyleydi, yani. Sisteme göre değişir bu. İşlemci hızı falan filan). Kare/sn'yi onlar gibi düşürmüyor çünkü.

Not: Bu ayarın başka konularda olumsuz etkisi var mı, bilmiyorum.

2- Sorun oluşunca, print screen tuşuna basılı tut. Gene alttakiler kadar hızlı olmayabilir(tabii alttakileri yapınca ne kadar hızlı yüklendiği, sisteme göre değişecektir), ama işe yarayacaktır muhtemelen. (İlle print screen gerekmez. Onun yaptığını[sistemi meşgûl edip kare/sn'yi etkileme. Kare/sn, sistem zaten] yan etkisiz yapacak başka bir tuş varsa onu kullanırsın.)

3- O son iki yöntemden ilki: oyunu vsync açarak oynamak. En azından yükleme anı için vsync açmak (yükleme anında sürücüden vsync açıp, yükleme bitince kapayabilirsin örneğin.

Sürücüdeki vsync ayarını (bulamazsan söyle, gösteririm ben. "Dikey senk" gibi bir şeyler yazabilir nVidia Türkçesinde. ATi'deki tam Türkçesini hatırlayamıyorum. ATi'de İngilizcesi "Wait for Vertical Refresh". nVidia'da İngilizcesi: "Vertical sync") "uygulama denetlemeli" yap veya istersen sürücüden aç vsync'yi.

Neyse, uygulama denetlemeli yaptıktan sonra oyunun açılış penceresinden settings'e girip vsync'yi etkin hâle getir.

Muhtemelen çözülecektir.

Not: Vsync açıkken sabit 60 kare(monitör tazleme 60 hertz ise vsync açınca en fazla 60 kare alırsın. Yok örneğin 75 hertz ise o zaman en fazla 75 kare olur) yerine 30 kare alma(yok, 75 hertz ise o zaman 37,5 kare olur) veya herhangi bir şekilde, beklenenden düşük kare alma gibi gudiklikler yaşarsan oyun içinde triple buffering (nVidia için Türkçesi: Üçlü ara bellekleme. ATi'de de sürücüde ayarı var ama sadece OpenGL için geçiyor. İşe yaramazsa PoP'ta, ince ayarla açmak gerekebilir. AtiTrayTools, belki) seçeneğini sürücüden açarak dene.

4- Diğer bir "çözüm"se (vsync falan uğraşmak-vsync açmak istemiyorsan):

FRAPS'ı indir (www.fraps.com). Oyuna girince arkada açık bırak FRAPS'ı.

O yükleme ekranına geldiğinde ve ekran donduğunda, FRAPS'la video çekmeye başla. Varsayılan durumda, tuş F9'dur.

Yüklemeye devam edecek, bunu yapınca. Yüklenince tekrar F9'a basarak video çekmeyi iptal et.

FRAPS'la çektiğin videolar, en düşük ayarlarda(en düşük kare/sn seçeneği + "half-size") bile fazlaca yer kaplar. İşin bitince ilgili klasörden sil yani. Şişmesin gereksiz yere.

Vsync ve FRAPS yönteminin ortak noktası: Kare/sn'yi görece düşük bir değere sınırlamaları. Vsync zaten sınırlıyor; FRAPS'la video çekerken de, yazılım ayarlarından seçili olan değere sınırlanıyor kare/sn. O kare/sn'de çekiliyor video.

Kare/sn düşürülünce oyun da yüklenmeye devam ediyor. Bu kadar basit.

Print screen yöntemi de öyle. Basılı tutunca sürekli görüntü alıyorsun, bu da kare/sn'nin düşmesine yol açıyor. Böylece yükleme ilerliyor.

Kare/sn'ye ilk üç yöntemin yaptığı etkiyi yapacak herhangi bir yöntem muhtemelen işe yarayacaktır, yani.

Eminim başka, tam olarak olarak, vsync zart zurt uğraştırmadan halleden çözümü vardır bunun. Google'de özellikle İngilizce olarak çok iyi aratılırsa belki bulunur

Kesin çözümü bulana kadar üstteki yöntemlerden birini kullanabilirsin.

Çeşit çeşit sürücülerle, Radeon'la da, GeForce'le de denedim ve bu sorun hep var. Vista 32 kullandım hep (son güncellemeleri, son directx falan hep kuruludur). Başka bir sürü adam da yaşıyor bunu(orijinal kullananlar dahil). Gudik bir şey. Ubisoft bir halt yemiş gibi geliyor.

Not: Vsync, sıkıntı yaratabilen bir özellik. O düşük kare mevzusu değil.

Fare hareketine gelen komutlar örneğin, vsync açınca ağırlaşabiliyor (hertz, dolayısıyla kare/sn artınca etkisi azalacak biçimde). Sürücülerden (ATi için AtiTrayTools'tan. nVidia "Control Panel"de var ayar, uzun bir süredir.) "Pre Render" seviyesini düşürmek etkiyi azaltabilse de, tamamen çözmüyor.

O tür nedenlerle, bazır oyunlarda öyle şeyler olmasa da çok yüksek kare zaten avantak sağladığından, vsync açmak istemeyebilirsin.

Yoksa ne güzel bir özellik. Hem güç tasarrufu-sıcaklık düşüşü de sağlıyor(tabii, sınırın altında kare/sn aldığın durumlarda olmaz tasarruf). Sistemin, vsync'nin belirlediği kare/sn'den fazlasını verecek yeterlilikteyse, vsync açında o değerin fazlasını vermeye zorlanmıyor. Bu da tasarruf demek. Daha düşük sıcaklık demek (sistemin o kare/sn sınırının ne kadar üstünü verebilecek güçteyse, o kadar tasarruf etmiş - düşük sıcaklık sağlamış olursun).

DARE.ini ayarı yükleme süresini diğer örnektekiler kadar kısaltmazsa ve bu senin için önemli olursa, vsync de istemezsen, FRAPS yöntemini veya yükleme hızı sorun yaratmazsa print screen yöntemini kullan gitsin (DARE.ini + print screen de denenebilir). Düzgün bir yöntem bulana kadar, tabii. Umarım bilen birisi vardır da yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Nisan 2009; 16:01:37 >

• Aynı sorun bende yaşıyorum oyun donmuyor aslına alt+tab görev yöneticisinden tek çekirdeğe ayarlıyorum çalışıyor.
  • Tek çekirdek yöntemi pek işe yaramadı bende. Ha süreci biraz hızlandırıyor, ama bu da yükleme ekranındaki kare/sn'nin biraz düşmesiyle bağlantılı olmalı.

Başka bir sistemde tek çekirdeğe ayarlayınca kare/sn iyice düşük olursa, yükleme süreci iyice hızlanabilir. Etkileri sisteme göre değişebilir yani.

Yükleme ekranındaki kare/sn'yi, işlemcinin gücüne ve ayarlara bağlı olarak ekran kartı da belirliyor olabilir. Öyleyse, seçilen ayarlara ve ekran kartının gücüne göre etkiler değişecektir.

Zayıf bir sistemde veya güçlü sistemde ama grafik ayarlarının suyunun çıkarıldığı bir durumda yükleme ekranı sorunu hiç olmayabilir de örneğin.

Bu arada, tek çekirdek işini yaptıktan sonra eski hâline döndürmeyi unutmamak gerekiyor. Ekran kartı sınırı olmadığı sürece en az üç çekirdek kullanan bir oyun PoP 2008. Yani, ekran kartı sınırı olmadığı sürece en az üç çekirdeğe kadar kare/sn artışı oluyor (üçüncü çekirdek de kare/sn'yi çok ciddi ölçüde arttırıyor). Dördüncü çekirdeği oyun içerisindeki süreçte kullanabiliyor mu onu bilmiyorum.

Ekran kartı sınırlarsa veya başka bir nedenden dolayı sınır olursa görev yöneticisindeki kullanım düşüyor. İşlemci saat hızı arttırımı veya çekirdek arttırımı, böyle sınır durumlarında bir işe yaramayabilir, oyunda bunu kullanacak potansiyel olmasına karşın.
    Bunlara da dikkat etmek gerekiyor. Görev yöneticisinde gördüğünüz, oyunun kullanabileceğini yansıtmıyor olabilir.

Not: Son iki paragrafı sana karşı yazmadım. Genel anlamda yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Nisan 2009; 15:09:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAR CRY 3 DONMA SORUNU? YARDIM!
    geçen yıl açıldı
    Fm 16 oyun açılma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı bende de oluyordu ben de oyunu alt+tab ile simge durumuna küçültüp bekliyorum yükleme simge durumunda çabuk oluyor. 20 sn felan bekledikten sonra tekrar oyunu tıklıyorum. 5sn sonra felan oyun açılıyor.
  • Bence işlemciden kaynaklanıyor 3 arkadaşımda AMD X2 işlemci var bu sorun onlarda yok, oyunu silmiştim tekrar yükleyip vespasianus yazdıklarını deneyeceğim teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Combott

Aynısı bende de oluyordu ben de oyunu alt+tab ile simge durumuna küçültüp bekliyorum yükleme simge durumunda çabuk oluyor. 20 sn felan bekledikten sonra tekrar oyunu tıklıyorum. 5sn sonra felan oyun açılıyor.

Sistemin kötü bir şey değilse çok bekletmiş doğrusu. 20 sn + 5 sn yüksek bir süre. Tabii iyice deneyip gözlemimi paylaşmam doğru olacak, gerçek yorum yapabilmek için.

Sorun her türlü donanıma bağlı olabilir. Yükleme ekranında, ayara göre, düşük kare/sn veren güçte Intel-AMD m. işlemci ; nVidia-AMD kart varsa bu sorun hiç olmayabilir. Olabilir de. Önemli olan kare/sn'nin düşüklüğü mü, yoksa sistemin ne kadarının kullanıldığı anlamında kare/sn'nin etkisi mi? Neye göre etkilediğini bilmiyoruz(yükleme ekranında 100 kare gibi düşük bir değer verebilen bir sistemde sorun kesin olmaz mı yani? Yoksa, sistem tam kullanılıyor diye gene sorun olur mu?) . Böyle garip sorunları yakıştıramıyorum doğrusu. Çözmemiş mi bunu Ubisoft hâlâ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.