Şimdi Ara

Polonya veya Almanya nasıl bir ülke? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AMC

Tabi canım sana adres vereyim gel 1 saat durmazsın o sokakta bütün gün ana avrat birbirlerine sövüyorlar.

Valla haklısın

Güngörende yaşıyordum 7-8 ay önce inanılmaz bi çocuk popülasyonu var ve çok terbiyesizler. Ama yine de çocuksuz yaşam olmaz ya olmamalı. Bakkala gönderecek insan olmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    Çocuğun birşeyi yok aile terbiyesi lazım anası salıyor cocuk ne yaptı ne etti haberi yok.
  • Eğitim açısından Almanya benim arkadaş yıllık 800€ ya okumuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Almanya hocam Eğitim Konusunda Polanya dan kat kat iyi Aslında Her konuda iyi zaten Ama Polanyada Yaşam Biraz daha ucuz
  • Önce dil öğren, Almanca zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

quote:

Orijinalden alıntı: zwartvis

Polonya ve Almanyada iş bulman zor. Özellikle Polonyada

Niçin hocam açar mısınız ?

Tabi. Bir kere bunlar danışmanlık şirketleriyle çalıştığı için yurt dışından çok öğrenci alıyorlar, parayla gidip okuyabiliyorsun gibi bir şey yani. Durum böyle olunca zaten fazla göç alan Almanya'da sizin okuyacağınız çevrede iyice fazla artmış oluyor yabancı kişi sayısı. Yani talep çok olacak. Bulamazsınız demiyorum tabii ki ama buna göre plan yapıp gidersen hayal kırıklığına uğrama şansın yüksek. Bu şekilde Viyana'ya gidip maddi durumdan ötürü geri dönmek durumunda kalan arkadaşım var. Yasal olarak hakkınız var ama pratikte zor gibi duruyor. Tabi gideceğiniz bölge neresiyse orada yaşayan insanlarla iletişime geçmeye çalışmak lazım Facebook üzerinden falan. Ben öyle yapmıştım.

Polonya'da ise yukarıda yazdıklarımın yanı sıra, Lehçe ve İngilizce dilinde programlar var. Almanya'da mecburen Almanca öğreneceksin o yüzden iş ararken en azından o konudan kurtarmış olursun, ama Polonya'ya giden biri eğer ileride orada yaşama gibi bir düşüncesi yoksa (ki ben gitsem kesinlikle Lehçe öğrenip Polonya'da yaşamaya çalışırım) doğal olarak İngilizce programlara yönelir ve Lehçe'yi de yeterince öğrenemeyeceği için iş ararken sorun yaşar. İlk paragrafta yazdıklarım da var tabi. Dediğim gibi ben gidecek olsam Lehçe öğrenip Polonya'da yaşamak isterim, zaten Lehçe bölümler daha ucuz.

Benim bu konuya bulduğum çözüm danışmanlık şirketleriyle çalışmayan bir ülkenin üniversitelerine başvurmaktı, araştırdım buldum sonunda Belçika'da bir okula başvurarak kabul aldım, kafam açıkçası daha rahat. Okul sadece kendi seçtiği öğrencileri aldığı için başarılı bulduğu öğrencileri alıyor, bu da kalitesini gösterir ki zaten dünyada ilk 100'de. Ayrıca aynı Almanya gibi onlar da sadece kendi dilinde (Flemenkçe) eğitim verdikleri için oraya gelen uluslararası öğrenciler iyice azalıyor ve iş bulma şansı artıyor. Orada yaşayan en az 10 kişiyle konuştum, hepsi de iş bulmanın çok kolay olduğunu söyledi.

Bu arada Polonya'yı bilmiyorum Euro olmadığı için, ama Almanya ve Belçika'da en az 10€ para alıyorsunuz saatlik. Yani işe girerseniz haftada 20 saat yarı zamanlı çalışarak ortalama bir şekilde geçinebilirsiniz. KYK da Belçika'da 800 Almanya'da 730 lira civarında para veriyor şuan aylık olarak, onu da alırsanız rahat olursunuz diye düşünüyorum. Aslında iş bulmakta bitiyor para açısından her şey. Tabi sadece parayla bitmiyor, okullar gerçekten çok zormuş orada, ama bu da ayrı bir konu tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Almanya alır!!!

• Hocam "minimum" dediğiniz neye göre acaba? Benim Belçika'da 5 ay Erasmus'ta kaldı arkadaşım, ayda 500€ harcıyordu, 300'ü kira zaten. Tabi bu dışarı takılmayan, çıkınca da kendi başına yürüyüş yapan veya bisikletle dolaşan bir arkadaştı, yemeği de hep evde yapardı. Almanya da çok farklı değildir herhalde Münih, Berlin gibi yerler dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 18 Ağustos 2016; 23:04:10 >
  • Eğer Nazi Almanyası ise Almanya diyorum. Yok eğer Führer'imiz başta değilse ikisine de uğrama mis gibi Güney Afrika Cumhuriyeti var.

• quote:

Hocam "minimum" dediğiniz neye göre acaba? Benim Belçika'da 5 ay Erasmus'ta kaldı arkadaşım, ayda 500€ harcıyordu, 300'ü kira zaten. Tabi bu dışarı takılmayan, çıkınca da kendi başına yürüyüş yapan veya bisikletle dolaşan bir arkadaştı, yemeği de hep evde yapardı. Almanya da çok farklı değildir herhalde Münih, Berlin gibi yerler dışında.

Erasmus farkli bir olay. Lisans veya master egitiminden bahsedildiginde minimum 3-5 senelik bir egitimden bahsediyoruz. Baska bir baglamda ülkeye yerlesmek yani. Minimum sartlardan kastim zorunlu giderler. Yurt kirasi olarak en az 250 € alabilirsin(Münih haric orada 500 den baslar en kötü yurt) , ögrencilerin yaptirmasi gereken sigorta var zorunlu. aylik 82 € o da. Telefon artik cagimizin zorunlu bir ihtiyaci olarak kabul edildiginden o nu da zorunlular kismina alirsak ortalama 20-50 € arasi telefon parasi gideriniz olur. Zaten direkt 350 gitti. Adam gibi beslenerek (haftada en az 3 gün et yemek gibi anlatabilmisimdir umarim) yasamak isteyen birininde hic disarda yemedigini farz edersek en az 300 € yemek gideri oluyor. 650 € temel yasam ihtiyaclari icin gitti. Bunun okul kitap ücretleri var Dönemlik 300-400 € civari tutuyor. Bunuda aya böldügün zaman 80-100 arasi kitap masrafin oluyor. Opsiyonel olarak otobüs ücreti var benim okulum oturdugum yere uzak oldugu icin otobüs kullanmak zorundayim mesela bu da sehirden sehire degismekle beraber ben 40 € ödüyorum aylik. Ama istisnai olarak okulun karti ile ücretsiz ulasim yapma imkani sunan sehirler var. Özet olarak 750 € aylik gidiyor her türlü. E tabi insaniz hepimiz 24 saat okul ev yasamiyorum ben sahsen haftasonu disari cikmalara gezmelere falanda 150 € civari gidiyor aylik. Ki bunlar türkiyedeki gibi degil onu belirteyim. Bir ögrenci partisine gidildigi zaman cebinden maksimum 20 € cikar ve deli gibi eglenip alkol vb seyler tüketebilrsiniz türkiyede max iki bira icebileceginiz fiyata eger kullaniyorsaniz.

Yani ben sonuc olarak ailemden az bir miktarda yardim aliyorum. Cünkü onlarin 3 gönderdigi burada bir ve zorluyor onlarida. Onun disinda calisiyorum haftada ortalama 20-25 saat civarinda öyle az cok yetistirebiliyorum masraflarimi. Henüz kyk almaya baslamadim ama bu sene basvurucam rahatlaticak baya.

• Informatiker kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler. Yazdıklarınızdan farklı olarak aylık 100-150 arası yemeğe harcıyordu o. Aylık sigorta ücreti yoktu buradan giderdi yaptırmıştı bir sigorta, lisans okuyan biri için farklı olur mu bilmiyorum. Kira dediğim gibi 300€. Gece eğlencesi falan pek yok. Ulaşım ücreti ve okul kitabı masrafı yoktu.

• quote:

Bilgiler için teşekkürler. Yazdıklarınızdan farklı olarak aylık 100-150 arası yemeğe harcıyordu o. Aylık sigorta ücreti yoktu buradan giderdi yaptırmıştı bir sigorta, lisans okuyan biri için farklı olur mu bilmiyorum. Kira dediğim gibi 300€. Gece eğlencesi falan pek yok. Ulaşım ücreti ve okul kitabı masrafı yoktu.

Dediğim gibi dostum , direkt geldiğin zaman buraya sıfırdan kitap ulaşım gibi masraflar ortaya çıkıyor doğal olarak sigortada zorunlu oluyor. Çok çok tasarruflu bir öğrenci minimum şartlarda 700€ indirebilir bu masrafları. Ki zaten araştırırsan vize alabilmek içinde alman hükümeti gelir şartı koşuyor. Bir kaç farklı yolu var onlar derin mevzu girmek istemiyorum. Ama almanyaya okumaya gelebilmek için(erasmus falan değil normal okuma) aylık 750€ ayırabileceğini asgari olarak belgelemen gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Informatiker

Aylık 800-1000 arası masrafın olur minimum şartlarda Almanya'da. İlk sene çalışma iznin olmuyor. o yüzden ona göre planlayarak gelme geleceksen

yüksek lisans nasıl yapılıyor?
  • Polonya eğitimi nasıl acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.