evet aracı aldım alacam ama aklım karşıyor son anda. 1-2 hafata içinde alacağım kısmetse. vw polo highline, opel corsa elegance ultimate ve pejo 208 arasında kaldım. aile 4 kişilik, yaş 35 üstü, ilk araç ve acemiyim. açıkçası gönlüm polodan yana aması var. neden vw? 217bin-230bin arası katlanır ayna, 16 jant, cam tavan. bulabilirsen hayalet ekran vs. görece donanım düşük highline ile kapatılıyor fark ancak fiyat yükseliyor. +C sınıfı gibi iç hacim. aile 4 kişilik anne babayı taşıyacam, güzel gözükecek ve oyuncağı fazla olsun diye güvenlikten vazgeçemem. +6 hava yastığı güvenlik, geri manevra çarpışma önleyici, ikincil çarpışma önleyici vs +ön arka park sensörü ve park pilot çizgi göstermeli falan, sonra kamera takılır. +sağlam şasi +2017 de ncapten 5 yıldız -dsg soru işareti ancak garantili araç.. neden corsa? elegance 210 bin-ultimate 228 bin küsür. +poloya ek şerit takip, ani şehir içi çarpışma önleme, uzun far asistanı vs. bunlar güvenlik için seçimimde kafamı çok kurcalıyor. +şanzıman tork konvertörlü -yeni araç ancak ncapten 4 yıldız. -arka oturmalar vs sıkıntılı gibi, kapısı aşırı dar. insan binerken rahat girer mi bilemiyorum. bayi ziyaretine gidip deneyeceğiz.max boy 1,70 gibi düşünün ailede. -tipi poloya göre daha kötü geliyor gözüme. ultimate de 17 jant artısı var. -iç mekan kalitesinin kalitesi konusunda şüphem var. 6 ay 1 sene sonra soyulma trim sesi vs gelir mi korkusu. -daha önce ekşi sözlükte konusu açılan seyir haline salıncak kırılması ve bursada abla kardeş ölümlü kaza. olay opel globalde geri çağırmaya yol açmış ancak türkiyede nerdeyse adamı suçlu çıkaracaklarmış. düzelmiştir de ben nasıl güvenecem, ailem binecek arabaya. https://sozlock.com/b/opel+corsa+2020+ile+%C3%B6l%C3%BCmden+d%C3%B6nmek https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/korkunc-kaza-kiz-kardesleri-olum-ayirdi-6003362/ neden 208? corsa ile genelde her şeyi aynı. ufak tefek farklar mevcut. seçilirse tipi dolayısıyla seçerim sanırım. -GT donanım hariç pek gönlüm kaymadı. madem tipi için seçecem bari GT olsun diyorum. GTde aşırı pahalıya geliyor gibi. -sürüşü biraz sert diyorlar, konfor görece önemli. ---------------------------- beyler 50 bin lirası kadarını ihtiyaç kredisi ile alacağım. ne olur ne olmaz cebimde biraz nakit kalsın. en aksi durumda aracı satar geçerim 1 sene sonra kaparım borcunu. pek değerde kaybetsin istemem araba. en azından değerini korusun. öncelik benim için güvenlik. içinde güvenli hissedeyim. 2 gün elimi atıp 3. gün çok güzel araba ama elimde kaldı bu parça demeyim. |
Polo mu Corsa mı Peugeot 208 mi: Güvenlik Açısından Karşılaştırma
Araba satın alırken, güvenlik en önemli hususlardan biridir. Polo, Corsa ve Peugeot 208, güvenlik özellikleriyle öne çıkan popüler otomobillerdir. İşte bu üç modelin güvenlik karşılaştırması:
Euro NCAP Güvenlik Derecelendirmeleri:
- Volkswagen Polo: 5 yıldız
- Opel Corsa: 5 yıldız
- Peugeot 208: 5 yıldız
Euro NCAP'nin en son testlerine göre, her üç model de yetişkin ve çocuk yolcu koruması, yaya koruması ve güvenlik asistanı özellikleri açısından en yüksek 5 yıldızlı güvenlik derecesini almıştır.
Güvenlik Özellikleri:
- Polo: Yorgunluk algılama, şerit takip asistanı, otomatik acil frenleme
- Corsa: Çarpışma uyarısı, şerit koruma yardımcısı, trafik işareti tanıma
- Peugeot 208: Adaptif hız sabitleyici, kör nokta izleme, sürücü dikkat uyarısı
Her üç model de kapsamlı bir güvenlik özelliği yelpazesi sunmaktadır. Polo'nun yorgunluk algılama özelliği uzun yolculuklarda sürücüleri uyarırken, Corsa'nın trafik işareti tanıma özelliği hız sınırlarını takip etmene yardımcı olur. Peugeot 208'in kör nokta izleme özelliği ise şerit değiştirirken kör noktalarda araçları algılar.
Diğer Güvenlik Hususları:
- Gövde Yapısı: Her üç modelin de sağlam bir gövde yapısı vardır ve çarpışmalarda darbe emilimi ve yolcu koruması sağlar.
- Hava Yastıkları: Üç model de sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları dahil olmak üzere çoklu hava yastıkları ile donatılmıştır.
- Sürüş Yardımcıları: Her üç araçta da adaptif hız sabitleyici, şerit koruma asistanı ve otomatik acil frenleme gibi sürüş yardımcıları bulunur. Bu özellikler, yorgunluğu azaltmaya ve kazaları önlemeye yardımcı olur.
Sonuç olarak, Volkswagen Polo, Opel Corsa ve Peugeot 208, sağlamlık, güvenlik özellikleri ve sürüş yardımcıları açısından benzer güvenlik seviyeleri sunan son derece güvenli otomobillerdir. En iyi seçimi yaparken, kişisel tercihlerin, sürüş alışkanlıkların ve bütçenin yanı sıra Euro NCAP derecelendirmelerini ve bu özelliklerin karşılaştırmasını dikkate almalısın.