Şimdi Ara

polo mu corsa mı pejo 208 mi? öncelik güvenlik. bu konuyu netleştirelim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet aracı aldım alacam ama aklım karşıyor son anda. 1-2 hafata içinde alacağım kısmetse. vw polo highline, opel corsa elegance ultimate ve pejo 208 arasında kaldım.


    aile 4 kişilik, yaş 35 üstü, ilk araç ve acemiyim. açıkçası gönlüm polodan yana aması var.


    neden vw? 217bin-230bin arası katlanır ayna, 16 jant, cam tavan. bulabilirsen hayalet ekran vs. görece donanım düşük highline ile kapatılıyor fark ancak fiyat yükseliyor.

    +C sınıfı gibi iç hacim. aile 4 kişilik anne babayı taşıyacam, güzel gözükecek ve oyuncağı fazla olsun diye güvenlikten vazgeçemem.

    +6 hava yastığı güvenlik, geri manevra çarpışma önleyici, ikincil çarpışma önleyici vs

    +ön arka park sensörü ve park pilot çizgi göstermeli falan, sonra kamera takılır.

    +sağlam şasi

    +2017 de ncapten 5 yıldız

    -dsg soru işareti ancak garantili araç..




    neden corsa? elegance 210 bin-ultimate 228 bin küsür.

    +poloya ek şerit takip, ani şehir içi çarpışma önleme, uzun far asistanı vs. bunlar güvenlik için seçimimde kafamı çok kurcalıyor.

    +şanzıman tork konvertörlü

    -yeni araç ancak ncapten 4 yıldız.

    -arka oturmalar vs sıkıntılı gibi, kapısı aşırı dar. insan binerken rahat girer mi bilemiyorum. bayi ziyaretine gidip deneyeceğiz.max boy 1,70 gibi düşünün ailede.

    -tipi poloya göre daha kötü geliyor gözüme. ultimate de 17 jant artısı var.

    -iç mekan kalitesinin kalitesi konusunda şüphem var. 6 ay 1 sene sonra soyulma trim sesi vs gelir mi korkusu.

    -daha önce ekşi sözlükte konusu açılan seyir haline salıncak kırılması ve bursada abla kardeş ölümlü kaza. olay opel globalde geri çağırmaya yol açmış ancak türkiyede nerdeyse adamı suçlu çıkaracaklarmış. düzelmiştir de ben nasıl güvenecem, ailem binecek arabaya.

    https://sozlock.com/b/opel+corsa+2020+ile+%C3%B6l%C3%BCmden+d%C3%B6nmek


    https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/korkunc-kaza-kiz-kardesleri-olum-ayirdi-6003362/




    neden 208? corsa ile genelde her şeyi aynı. ufak tefek farklar mevcut. seçilirse tipi dolayısıyla seçerim sanırım.

    -GT donanım hariç pek gönlüm kaymadı. madem tipi için seçecem bari GT olsun diyorum. GTde aşırı pahalıya geliyor gibi.

    -sürüşü biraz sert diyorlar, konfor görece önemli.



    ----------------------------



    beyler 50 bin lirası kadarını ihtiyaç kredisi ile alacağım. ne olur ne olmaz cebimde biraz nakit kalsın. en aksi durumda aracı satar geçerim 1 sene sonra kaparım borcunu. pek değerde kaybetsin istemem araba. en azından değerini korusun.


    öncelik benim için güvenlik. içinde güvenli hissedeyim. 2 gün elimi atıp 3. gün çok güzel araba ama elimde kaldı bu parça demeyim.








  • Direkt 308 alın
  • Aurorax kullanıcısına yanıt

    hocam otomatik bakıyorum ve hb olmalı. acemiye ilk araç olacak. bu araçların arasında birini tercih etmem lazım

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    308 Allure Sport alınabilir. Eski kasa ama donanım olarak oldukça dolu. Leon Style Plus DSG de olabilir. Benzer fiyata geniş araç alırsanız 2 yıl sonra tekrar para harcayıp araç değiştirmek zorunda kalmazsınız. 4 kişilik aile için C daha uygun. Ayrıca B ile C sınıfı boyutları aşırı farklı değil. D sınıfı olsa tamam zorlanırsınız ama HB olan bir C sınıfı araç çok da uzun değil..

  • Hb diye bence kendinizi sinirlandirmayin c segmenti sedan alın keyfinize keyif katın b segment cok dar oluyor
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    allure sport 235-240 fiyat alanlar vardı hocam. ama bu saatten sonra zor bulunur. 225 civarı max vermek istiyorum. fazla da zorlamayım şu ortamda. ikinci eli çok düşünmüyorum ama memlekette düşünmek zorunda kalabilirim belki 1 sene sonra belli olmaz. satarken de çok değer kaybetmesin.


    anne baba sürekli araçta olmaz zaten ya iki misafirlik falan filan. daha çok ben bineceğim ama 30-40 km onları götüreceksem de güvenlikleri önemli tabi. şehirler arası onları taşıyacağımı bile sanmam açıkçası. köy möy memleket vs yok zaten olduğumuz yerde herkes. maximum 50 km ötedeler. arada sağa sola götürürüm, alışverişe vs.


    2 sene sonra hedefim suv tarzı bişey açıkçası. ford puma ya da pejo 3008 gibi bi şey. o zaman ne olur bilmem tabi.


    sedan kesinlikle olmayacak arkadaşlar. sedan ya bmw 3-5 serisi, ya audi a3-4-5-6-7 serileri. audi tüm sedanları güzel. ya da mercedes olur. onlarda olmaz tabi maddi yönden. başka sedan hoşuma gitmiyor.


    @metinTasci





  • Yeni Corsadan arkadaşımda var ve sebebi belli olmayan multimedya arızalarıyla başı dertte. Madem ilk aracınız olacak o halde PSA’ dan uzak durmanız sizin faydanıza. İlk arabanızla sürekli sanayide vakit geçirmeniz hoş olmaz.

    Durup dururken direksiyon kitleyen 307’ ler meşhurdu bi ara.

    VW bu konuda daha iyi. Şahsen elbette Polo tercih ederdim hem ikinci elde değer kaybetmez hem de sola sinyal verince teybi kapatmaz.

    Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 25 Mart 2021; 0:8:2 >
  • Ncap 5 yıldız alamayan Corsa sırf bu sebepten en başta seçeneklerim arasına giremezdi.

    Peugeot ise marka algısının -bana göre- VW' den geride olması, iyi bir dış tasarıma karşı vasat iç tasarım sebepleriyle elerdim.


    Seçenekler sadece bunlarsa ben olsam direkt Polo tercih ederim.

    Neden Polo? sorusunun sebeplerini siz gayet iyi açıklamışsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 25 Mart 2021; 0:34:40 >
  • hocam sen zaten poloyu alacaksın da ikna edilmek istiyorsun bence, hiç düşünme al geç polo üzmez zaten.

  • 4 kişi için B segment araç bakmazdım ben, 190a 0 Km 1.0T Kia Ceed var, 1.0T veya Multijet Egea Cross var bana bunlar daha mantıklı geliyor. Megane 1.3 Tce 140 ve Corolla 1.5 Otomatik araçlar da sedan opsiyonu olabilir. Crossover olarak Captur var, Qashqaiyi 230 bin bandına ötv diliminin altına çekiyor bayiler gidip konuşursanız
  • 4 kişilik bir aileye bu araçların hepsi ufak gelir,iç mekanı istediği kadar iyi olsun yine yetmez,hele bir tatile gidelim deseniz tatilde yanınızda götüreceğiniz şeylerin yarısını evde bırakırsınız bagaj yeterli değil diye
  • Alma hocam B segment araç. Sizin ihtiyacınıza uygun değil. Bakın C hb bir araç, gerçekten rahat edersiniz.

  • 220 bin TL civarı bütçeniz varsa 2018 model ve üstü 1.6 TDI DSG Leonlar var hocam onların bakın isterseniz. Bagaj olarak yeterince memnun edecektir sizi üstelik.

  • Hocam bana sanki fikir danışmak için değil de değilde, polo terchinizi onaylatmak için konu açmışsınız gibi geldi.


    Polo'yu anlatırken bütün negatifliklerin hemen sonrasında ama deyip düzeltmişsiniz, demem o ki yeni polonuz hayırlı olsun, güle güle binin...

  • Polo C sınıfı gibi iç hacim mi? :)


    Güvende hissetmekten kasit nedir? Aldığınız B sınıfı hatchback araba en iyisi ne olabilir? Aracı sürerken güvende hissetmek ise 2012 Fiesta ile 170km ile gördüm beni korkutmadı araba şahsen


    İlk arabaniz olacak ise sıfır yerine C segment alın 2014 üstü Peugeot 308 Kia Ceed gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    Hocam bana sanki fikir danışmak için değil de değilde, polo terchinizi onaylatmak için konu açmışsınız gibi geldi.


    Polo'yu anlatırken bütün negatifliklerin hemen sonrasında ama deyip düzeltmişsiniz, demem o ki yeni polonuz hayırlı olsun, güle güle binin...

    gönlüm polodan yana diye yazdım zaten de opel aklımı kurcalıyor. hiç bi yerde polo da yok. arka kapısı dar diye opel pek istemiyorum. polo da donanım fakiri. highline olmadıktan sonra poloya sıcak bakmıyorum. highlinea çkınca da opel corsa en fulü aklımı çeliyor. pejo gt harici alınmaz gibi.

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    evet niye. focustan falan bagajı fazla ve bazı c sınıflarında olmayan omuz genişlikleri var. sınıfında en azla bunda. bu arabalar arasında en geniş iç hacim de onda diz mesafesi vs.


    güvenlik içinde şasi dahil hepsinden sağlam duruyor. yukarda ayrıntılı belirttim. para ona yetiyor. xc90 beklemiyoruz bizde, verdiğim paraya göre ve sıfır olarak diyorum bu üç seçenek arasında. 2017de 5 yıldız almış ncapten diğerleri 4 yıldız. ve koltukları kötü diyor pek çok kişi ancak boyun baş korumaları diğerlerine göre daha iyi ncap ayrıntılarında gözüküyor.


    haberlerde gördüğüm nerdeyse bu sınıftaki kazaların hepsi fiestayla yapılmıştı. adam kaza yapmış diye bakarken fiesta old. nu görüyordum. hepsi fazla güveniyordu herhalde. algıda seçicilik belki de. yoksa fiestayı severim. ilerde ford puma stline istiyorum. fiestada yeni 6 hava yastığı koymaya başladı. sürücü/yolcu güvenliği benim için önemli basayım gideyim derdinde değilim.


    2014 üstü 308 alınacak gibi 180den başlıyor 6-7 yaşında araba. kaza yapsan hava yastığı açacak mı şüpheli+metal yorgunluğu olacak illa kaç senelik.





  • Sizin için üşenmedim baktım.


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sifir-km-2020-cam-tavan-308-1.2-puretech-style-tech-8-ileri-892780971/detay


    Linki örnek olarak gönderdim, en düşük fiyatlılardan biriydi. 2020 sonrası 1000 km altı 308 diye filtrelediğimde 109 ilan çıkıyor.


    Önce eksilerini yazayım, eksiden kastım plakalı sıfır olması sebebiyle:

    1. Nakliye hasarı, dolu hasarı olan araçları bayi uyguna veriyor, galeri onarıp kusursuz olarak satıyor. Bayiden araç alırken bile kontrol etmek gerekiyor, bu araçlarda ise çok daha detaylı/ dikkatli inceleme gerek.
    2. Kaskolar ilk yıl pert durumunda aracın güncel sıfır bedelini ödüyor, plakalı sıfır araçta ise ruhsatta ikinci el olduğu için rayiç üzerinden işlem yapıyor.


    Artısına gelirsek araç bir üst segment olacak, güvenlik donanımı olarak çoğu özellik standart, segment avantajı ile yol tutuşu daha iyi olacak. Corsayı öne çıkarmanıza sebep olan eat şanzıman bu araçta da var.





  • hocam çok sağol. bakıcam. açıkçası allure sport altı pek istemiyorum 308 ama bu bayilerle parayla peşinden koşturmaya çalışıyoruz vs. canım sıkıldı. şu an kia stonic, kona ve chr(2018) üstü gibi araştırıyorum. stonic sıfır 225 bin tlye gayet dolu var.b sınıfında diretmeli miyim bilmiyorum. en dolusu olsun derken 225lere b suv var. acemiysek acemiyiz moduna girdim. memlekette 20 senelik şöför kavşağa girmeyi bilmiyor. zaten b suvlar aynı ebat. yanii bayiler yok çekip, dolar artınca hemen zammı yapıştırıp stok var demeleri vs ayar ettiler. araç yok gelenlerde zamlı olur demeye başladılar. euro 8,5dan çekmez aracı 10 lira olunca zam gelcek stok yok. teksasa döndü ortalık. ne kural ne etik bıraktılar. parti başkanı milleti kongreye toplar maskesiz, vali sosyal medyada maskesiz adama ceza yazacaz der, kendisi de maskesiz ve sosyal medyada izlememiz dışında sorun yok. bunda bile adam kayırma var. herkes tuttuğunu öper oldu. kafam karıştı acayip. stonic incelemelerini izliyorum şu an.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.