Arkadaşlar,2000 1,6 aft motor aracım sabah bir türlü çalışmadı.benzinde hiç çalışmıyor,direk gaza alıyorum çalışıyor gaza basınca stop ediyor,sanki gaza basınca boğuluor.10 dk uğraştım rölantide zor çalıştırdım.Ama ısınınca bir daha yapmadı.Biraz araştırdım sanırım boğaz kelebeği temizlenmesi lazımmış.Bu konuda yardımcı olurmusunuz,sorunum boğaz lebeğimi?Temizlenince sorun ortadan kalkarmı?Birde pahalımı bu temizlik?
Konu güncel arkadaşlar
konu ilgili bölüme taşındı
quote:
Orijinalden alıntı: -)KraL(-
Arkadaşlar,2000 1,6 aft motor aracım sabah bir türlü çalışmadı.benzinde hiç çalışmıyor,direk gaza alıyorum çalışıyor gaza basınca stop ediyor,sanki gaza basınca boğuluor.10 dk uğraştım rölantide zor çalıştırdım.Ama ısınınca bir daha yapmadı.Biraz araştırdım sanırım boğaz kelebeği temizlenmesi lazımmış.Bu konuda yardımcı olurmusunuz,sorunum boğaz lebeğimi?Temizlenince sorun ortadan kalkarmı?Birde pahalımı bu temizlik?
İlk önce boğaz kelebeğini açıp bakın pisse boğazına balata spreyi sıkıp bezle silin ama muhtemelen, krnik arıza olan ateşleme bobini arızası yakında hiç marş basmayacak. Bende orjinal çıkması var isterseniz özelden ulaşırsanız uygun fiyata veririm.
Polo'ların o yıllardaki kronik sorunu boğaz kelebeğidir. Kirlendiği zaman stop etme sorunları yapar. Hatta ben vites büyütürken falan da stop edebiliyordu. Onu temizlettim sorun kalmadı. Bir de hırıltı yaptığı için ateşleme bobinini değiştirdim. Önce boğaz kelebeği sonra bobine baktırın.
Baktıracağım bakalım neymiş sorun.Bu boğaz sürekli kirlenip duruyormu
Dün temizlettim kelebeği,arabanın çekişi bile değişti.Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar.