Şimdi Ara

POLO ALIYORUM AMA YARDIMA İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle.Bi arkdaşımda polo 1.4 comfortline otomatik var.2004 model çok temiz araç.Zaten arkadaşı çok yakından tanıdığım için güveniyorum o konuda.Ama şöyle bişey var.Bu araçlarda lpg uyumu nasıldır? Bazıları uyumsuz demiş.stop edebiliyo felan demiş.Zaten taktırsam bile dandik markalara yönelmem yani paraya kıyarım ama sizce uyum sağlar mı? Araç aşşağıdaki ilanın birebir aynısıdır.Nette BRC veya Zavoli demişler Atiker zaten taktırmam.Şimdiki arabamda var atiker.Allah belasını versin diyorum başka da bişeycikler demem.Tüpte bir araba (1.4 75 hp) 26-30 krş yakar mı?? Neyse dediğim gibi gaz kelebeği sorun çıkartabiliyormuş arkadaşlar.Siz daha iyi bilirsiniz tabi.İşin garibi sahibindende aynı arabanın tüplüsünü bulamadım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-volkswagen-polo-1-4-comfortline-otomatik-68340816/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

hocam 1.6 mpi motorun 1.4 versiyonu bu motor. kaya gibidir tüpe de her türlü uyumludur.

bu arada

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-parlament-mavisi-temiz-kazasiz-polo-66867171/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ful-modeli-lpg-li-62693342/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-temiz-lpg-li-polo-59293751/detay

Ama hocam onlar hep manuel vites benim baktıgım otomatik bi sorun çıkmasın?

• Lpg uyumunun şanzuman ile alakası yoktur gönül rahatlığı ile taktırabilirsiniz.
  • 2.0 ghia 2005 mondeo parası
  • öyle aşırı kaliteli bir tüp de istemez bu motor 20 yılı geçik zamandır üretiliyor 1.6 olanı. daha tüpe uyum sağlamadığını duymadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizli güçler ordusu

2.0 ghia 2005 mondeo parası

anlamadım hocam? ben 19 a alıyorum sen o ilanlara bakma.daha araç 80 binde.sıfır ayarında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 80 binde araç sıfır ayarında oda güzelmiş yarın sıfır ayarında bir sorun çıkartmasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

quote:

anlamadım hocam? ben 19 a alıyorum sen o ilanlara bakma.daha araç 80 binde.sıfır ayarında.

sen seçilmiş kişisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

80 binde araç sıfır ayarında oda güzelmiş yarın sıfır ayarında bir sorun çıkartmasında.

hocam aynı yerde çalışıyorum arkadaşla güvendiğim bir insan.merak etmeyin o konuda eminim yani.zaten araç 2004 yılından beri kaskolu evrakları var ve kapalı garaj arabası.arkadaş çok titiz bi insan.tanımasam almam zaten.2.5 senedir araç kendisinde ve komşuyuz.daha ne olsun dimi
  • Merhaba LPG konusunda hiç sıkıntınız olmasın. Eğer İzmitteyseniz zaten forumda faruksevgili diye bir usta var kesinlikle irtibata geçip orada taktırın, size referansda verecektir bir sıkıntı olursa en azından başınız ağrımadan çözüme gidebilirsiniz.. Bende o kasadan 2 kasa öncesi 2000 model 6n kasa kullanmıştım. O stop etme falan sorunları daha çok o kasada vardır. Senin aracında hiç bir sorun çıkacağını sanmam. Motorları LPG' ye gayet uygundur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Merhaba LPG konusunda hiç sıkıntınız olmasın. Eğer İzmitteyseniz zaten forumda faruksevgili diye bir usta var kesinlikle irtibata geçip orada taktırın, size referansda verecektir bir sıkıntı olursa en azından başınız ağrımadan çözüme gidebilirsiniz.. Bende o kasadan 2 kasa öncesi 2000 model 6n kasa kullanmıştım. O stop etme falan sorunları daha çok o kasada vardır. Senin aracında hiç bir sorun çıkacağını sanmam. Motorları LPG' ye gayet uygundur...

eyvallah hocam içime su serptiniz.birde aklıma takılan lpg li kullandıkça acaba benzi ibresi düşer mi?
  • Poloya tüp taktırıp ne yapacaksın ki, bizim arkadaşta var 1,6 polo tüp takılı değil şehir içinde 27 kuruş yakıyormuş. Sen al poloyu hiç tüple falan uğraşma, güle güle bin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgufer

Poloya tüp taktırıp ne yapacaksın ki, bizim arkadaşta var 1,6 polo tüp takılı değil şehir içinde 27 kuruş yakıyormuş. Sen al poloyu hiç tüple falan uğraşma, güle güle bin.

1,6'sını, düz vitesini bilmem.
    Ama 1,4 Otomatik Polo özellikle şehiriçinde kolay kolay 35-40 kuruştan aşağı benzin yakmaz.
    Sık kullanılacak, km yapılacaksa tüp ister...
  • quote:

quote:

19.000 TL, bahsettiğiniz araç için (ciddi kazası - arızası - sorunu yoksa) çok uygun bir rakam.
    Kaçırmayın !

Bizde aynı modelin basic donanımlısı var.
    Ben şahsen ikinci el araca hep şüpheci yaklaşırım.
    Hele de VW gibi, çıkarabileceği masraflar için harcanacak paraların yüksek olabileceği araçlarda...
    2 Sene kadar önce biz de, bir tanıdığımızdan geçmişini bildiğimiz temiz bir araç olduğu için 40.000 km'de almıştık Polomuzu.
    Şu an 90.000'i geçti. Önemli bir sorun çıkarmadı.
    Kolay kolay vazgeçebileceğimiz bir araç değil.

Yakıt kalitesine oldukça duyarlı bir araçtır.
    Sorunlu bir yakıt alırsanız, göstergelerde EPC ve motor arıza ışığını yakar, motor stop etmeye başlar.
    Lambda sensörü denilen bir oksijen sensörü var, onu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Alacağınız araçta km olarak değilse bile yıl olarak çoktan triger seti değişimi yaptırılmış olmalı.
    Servis kayıtlarından mutlaka kontrol edin, km'si düşük olduğu için önemsenmemiş yapılmamış olabilir.

Doğuş Oto, servis ücretlerinde genelde yüksektir, ancak aracın yaşı nedeniyle sürekli indirim kampanyaları oluyor.
    Bazen dışarda yaptıracağınız fiyata Doğuş'ta servis yaptırma şansınız olabilir.

Polomuz için kısıtlı da olsa aylık belli bir miktar yakıt tahsis hakkımız olduğu için biz tüp takma ihtiyacı duymadık.
    O yüzden tüp konusunda bilgi veremeyeceğim.
    Yalnız, normal kullanımda, şehir içinde 8 - 8,5 Litrenin altına ortalamanızı getirmeniz zor.
    Şehirdışında 90-100 km hızlarda 6 - 6,5 litre kadar yakar.
    Hızınız arttıkça zıvanadan çıkar !

Performans konusunda da çok bir beklentiniz olmasın.
    Sakin kişilerin kullanabileceği, ama benzerlerine göre oldukça konforlu, içi geniş, rahat, sevimli bir araçtır kendisi.

DSG'ler gibi olmasa da, vites geçişlerini fazla hissettirmeyen ama yakıt tüketimini arttıran bir şanzımanı var.

• quote:

quote:

Merhaba LPG konusunda hiç sıkıntınız olmasın. Eğer İzmitteyseniz zaten forumda faruksevgili diye bir usta var kesinlikle irtibata geçip orada taktırın, size referansda verecektir bir sıkıntı olursa en azından başınız ağrımadan çözüme gidebilirsiniz.. Bende o kasadan 2 kasa öncesi 2000 model 6n kasa kullanmıştım. O stop etme falan sorunları daha çok o kasada vardır. Senin aracında hiç bir sorun çıkacağını sanmam. Motorları LPG' ye gayet uygundur...

eyvallah hocam içime su serptiniz.birde aklıma takılan lpg li kullandıkça acaba benzi ibresi düşer mi?

Yok yok merak etme o bizim puglara özel bir durum. Bu arada o 1.6 polo nasıl 27 kuruş yakıyormuş şehir içi merak ettim. Yaklaşık 2 sene kullandım aracı.134000 de alıp 164000 de sattım inan uzun yolda o değerleri yakalamsı zor. 27 kuruş demek 100 km.2de 27 lira demek o da 100 km.'de 6,4 litre yakması demek sizce mümkün mü. Uzun yolda bile çok çok zor o değerler. Benimki(manuel) 10 litre LPG yakardı Gebze içinde... Ama emin ol ki otomatik Polo yakar...

• ABS'si var mı aracın? Bir arkadaşımda 2006 model Polo var ABSsiz diyince şok oldum.
  • Hocam anladığım kadarıyla siz çok sık araç değiştiren birisiniz, bence o aracı lpg sini amorti etmeden önce satarsınız siz başka bir araç alırsınız en iyisi hiç taktırmayın lpg zaten piyasa fiyatına göre 3-4 bin lira daha ucuza alıyorsunuz. Polo fazla yakmaz.
  • Arkadaşlar öncelikle bi arkadaş sormuş söyleyim araç absli.Ayrıca satan arkadaşın dediğine göre araba şehir içi ve otomatik olduğu için 40-50 krş aralığında benzin yakıyormuş.İşyeri ile evinin arası kısa olduğu için (git gel 6km) o kadar yakması normal bence.27 krş diyen arkadaş sanırım manuel vitesten bahsetmiş doğrudur manueller az yakar.bu arada çok sık araç değişen biri değilim 2. aracım olacak bu
  • quote:

Brc veya zavoli olması çok önemli değil, dönüşümü yapan usta daha mühim, yukarıda bahsi geçen kişi gerçek bir usta ve esnaf, taktırıp sorunsuzca binin aracınıza, ben hiçbir sorunla karşılaşmadım, kullanım tarzınıza bağlı olarak tüketim maliyeti ortalama %30 düşer.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.