Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: net_katil

waRRioR dostum bende 7. dönemim Elaziğ mezunuyum. Sen hangi okuldansın?

İntibak eğitiminde bol bol yürürsünüz uygun adımda. Eziyet çekeceksiniz bu Allahın emri. Tabi bazı okullarda daha az bazılarında daha çok, kafanızada takmayın nasıl olsa geçecek ;)

ben Aksaray mezunuyum meşhur lanetli okul

intibak eğitimine gelince şöyle açıklayayım

en büyük etken okul yönetimidir ne derlerse o olur bizim eğitimde ilk gün bol bol oturduk yattık 2. günün sabahı 7 de sporla başladık kahvaltıdan sonra 9 gibi eğitim başladı sağa dön sola dön rütbeler selam verme falan filan daha sonra yürüyüş başladı saatte 5 dakika mola veriyorduk bir de üstüne 45 derece çöl havası ve oruç eklenince 15 günde 6 kilo verdim derim 3 defa soyuldu eve gidince herkes çok şaşırdı ama artık o kadar sıkı eğitim yapmıyolar o bizim şansımızaymış öyle dediler büyük şehirlerden gidenlerin en çok zorlandığı konu şiğve ve diğerlerinin garip davranışları

her okulda spora çok önem vermiyolar ama koşu elbette var ayrıca bizim sınavlar 3 km falan oluyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waRRioR -- 13 Temmuz 2010; 2:44:09 >

• Şimdi merak ettiğim diğer bir konuysa mezunlar direk sokakta hırsız mı kovalıyor, karakolda mı takılıyor, yoksa şubede bilgisayar başında mı ?
  • Vay meşhur Aksaray bizim okulda meşhurdur. Stajda Karokol amiri Başkomiserin bilgisayarı yavaş çalışıyormuş bende bilgisayarcı olarak arkadaş çevresinde nitelendirildiğim için öğrenmişler hemen, odasına gittim hangi okulda okuduğumu sordu. Elaziğ dedim Başkomiserim, Bana okulun ilk günü elinize kazma kürek verdiler mi dedi. Bende evet dedim hiç değişmemiş dedi banada aynısını yapmışlardı zamanında

Yeni Mezun oldun eğer şubelere falan geçmek istiyorsan direk İstanbula gelmeye bak. Diğer illerde ilk etapta başlaman çok zor. Adanaya gitsen mesela hiç kaçarın yok Mecbur Çevik Kuvvette başlıyacaksın.

Birimlere geçme önce Torpil sonra Yetenek işi
    Ekiplerde puan olayı var şimdi. Yapmış olduğu çalışmaya göre ( Hırsız yakalamak, narkotik maddesi almak v.b) belli buan alınıyor ve sanırım her aydı en yüksek puan alan ekiptekiler istediği şubeye geçiyorlar.

• sevgili polis abilerim
    ben lise 3 ü bitirdim polisliğe hazırlanıyorum ygs sözel kısmından 400 üstü puan çıkarabiliyorum
    polis sözlü ve fiziki mülakatı getçikten sonra yapılan sınavda 75 net civarı yapsam pmyo ya girebilirmiyim
    şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Vay meşhur Aksaray bizim okulda meşhurdur. Stajda Karokol amiri Başkomiserin bilgisayarı yavaş çalışıyormuş bende bilgisayarcı olarak arkadaş çevresinde nitelendirildiğim için öğrenmişler hemen, odasına gittim hangi okulda okuduğumu sordu. Elaziğ dedim Başkomiserim, Bana okulun ilk günü elinize kazma kürek verdiler mi dedi. Bende evet dedim hiç değişmemiş dedi banada aynısını yapmışlardı zamanında

Yeni Mezun oldun eğer şubelere falan geçmek istiyorsan direk İstanbula gelmeye bak. Diğer illerde ilk etapta başlaman çok zor. Adanaya gitsen mesela hiç kaçarın yok Mecbur Çevik Kuvvette başlıyacaksın.

Ekiplerde puan olayı var şimdi. Yapmış olduğu çalışmaya göre ( Hırsız yakalamak, narkotik maddesi almak v.b) belli buan alınıyor ve sanırım her aydı en yüksek puan alan ekiptekiler istediği şubeye geçiyorlar.

Hırsız yakalayamayan geçemiyor mu birimlere
    Yani şöyle bilgisayar bileni masabaşına oturtmazlar mı Birde şubede bilgisayar başındakilerle, ekipte çalışanlar aynı maaşı mı alıyor ?

• quote:

Vay meşhur Aksaray bizim okulda meşhurdur. Stajda Karokol amiri Başkomiserin bilgisayarı yavaş çalışıyormuş bende bilgisayarcı olarak arkadaş çevresinde nitelendirildiğim için öğrenmişler hemen, odasına gittim hangi okulda okuduğumu sordu. Elaziğ dedim Başkomiserim, Bana okulun ilk günü elinize kazma kürek verdiler mi dedi. Bende evet dedim hiç değişmemiş dedi banada aynısını yapmışlardı zamanında

selçuk abi o torpili nasıl bulcaz ki:D o zaman birisiyle becayiş yapsak olmaz mıı ki?

• selçuk407 : Şimdi net bir puan söylemek hata olur. En yüksek puan alandan alta doğru alım yapılıyor. Kesin bir puan hiçbir zaman söz konusu değil yani.

Elbette hırsız yakalamıyanlarda geçiyor ama bu uygulama yeni başladı. Ekiplerdeki başarı oraranını arttırmak için. Emniyet teşkilatında bilgisayar bilgisi iyi olan adamı bir şekilde mutlaka değerlendirirler siz merak etmeyin

Masa başında çalışan ile dışarıda çalışan aynı maaşı alıyor evet. Ama masa başı diye sevinmeyin size bir sürü ek görev yazıp yine sokaklara gönderecekler. Fuboldan nefret edeceksiniz. Yalnız bazı şubelerin özel çalışma şartlarından dolayı maaş fazlası var ( Çevikkuvet, İstihparat, Özelharekat v.b) Mesel çevik kuvvet en son 130 tl mi neydi daha fazla alıyor.

Becaiş Okuldan mezun olupta ilk görev yerini belirleyen kurayı çektiğinde aranızda yaptığınız değiştokuştur. Elbette sen Ankarayı seçersin arkadaşın İstanbulu Aranızda değiştirirsiniz. Sonra sen değiştirdiğin İstanbul ile başka bir Şehirde değiştirebilirsin arkadaşınla sınırsız Becaiş hakkı var

• waRRioR oruç demişsin
    acaba namaz kılmaya birşey diyorlar mı?
    yardım edersen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrl_Capslock

waRRioR oruç demişsin
    yardım edersen sevinirim

demiyolardır Çünküü okulun içinde mescid var..İsteyen gidip kılabiliyo namazını..Tabi hepsinde var mı mescid bilmiyom ama İstanbul Şükrü Balcı da var.Mülakata gittiğimde komiser yardımcısı okulu tanıtırken işte şurdada mescid var demişti ve ordan öğrenci ve okulda görevli polislerin çıktıgını görmüştüm..:) yani bişey demezler..
  • Evet bizim okulun sınırları içerisinde Camide vardı. Gerçi Lojmanlara ait bir camiydi ama hep bizim okulun personeli ve öğrencileri kullanıyordu. Asker ile Polisin ayrıldığı en önemli nokta bu. Sen üniformanla öğrenci ikende meslekte ikende çok rahat bir camiye gidip sivillerin arasında ibadetini yapabilirsin. Ama askerde bir teşebbüs ette bak ne oluyor.
  • peki selçuk abi namaz kılan çok varmıydı öğrencilerden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrl_Capslock -- 13 Temmuz 2010; 17:38:02 >
  • selçuk abi
    okulda kavga durumu falan oluyormu hiç bir de sözlü mülakatta ne gibi şeyler oluyor
    anlatırsan sevinirim şimdiden teşekkürler
  • Sözlü Mülakatı takmayın kafanıza geçersiniz. Orda konuşma yeteneğinize ve boy kilo oranınıza falan bakıyorlar. Tabi vucuttaki görsel yara, dövme gibi şeylere. Gerçi en son bir kaç tane spor hareketi falanda eklenmiş. Ama sizin korkmanız gereken Yazılı sınav.

Disiplin katıdır. Kavga olayı falan olmaz. Ben üst devrenin birini gözüme kestirdim Meydanda dövecektim. Mevzuattaki puanıda kabullendim 25 puandı sanırım. 40 puan olunca toplam Okuldan atılıyorsun. ama iş orda bitmez okulda ne kadar rütbeli varsa senle uğraşır zehir olur okulun.

O yüzden kavga kesinlikle yok.
  • cevaplar için teşekkürler selçuk abi
  • Rica ederim ne demek burda bir kaç devremle beraber size yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince.
  • merhaba arkadaşlar;

bugün yıllık göz kontrolüme gittim.geçen senede böyle bişeydi tam hatırlamıyorum.iki gözümde 0.50 çıktı.doktor bişey yok dedi.dedim böyle böyle ben allah izin verirse seneye mülakata falan girecem göz problem yapmasın yok yapmaz dedi.içim rahatladı biraz.birde size sorayım 0.50'den bişey olmaz değil mi?
  • V- GÖZ HASTALIKLARI

A)

1)Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.

2)İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.

3)Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.

4)Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır.

5)Polis Meslek Yüksek Okuluna alınacak öğrencilerde; görme her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik)-1 Diyopri ve hipermetroplarda + 1 Diyopriyi geçemez. Mixk astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce ve/veya sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/20 olmak zorundadır. Gözlük camı veya lens ile yapılan tashihtir. Refraktif cerrahi ile yapılan her türlü düzeltme girişe engel teşkil eder

Merak etme gözden yana bir sıkıntı yaşamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 13 Temmuz 2010; 19:31:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ctrl_Capslock

waRRioR oruç demişsin
    yardım edersen sevinirim

namaz kılmana kimse karışmaz ama kesinlikle koğuşta kılamazsın her şeyi yerli yerinde yapmalısın gece istediğin saatte camiye gidebilirsin kimse sorun çıkarmaz ayrıca bizim okulda namaz kılanlar elbette var kimseyle din yahut siyaset konusunda tartışamazsın kesinlikle yasak

kavga konusuna gelince edersin etmesine ama sonra pişman ederler adamı okulda tek yapmanız gereken göze batmamak ve kolluk almamak

kolluğu olanın dostu olmaz

unutmadan yazayım mezun olur olmaz hırsız kovalamaya başlıyosun tabi bulabilirsen öyle filmlerdeki gibi sık sık hırsız kovalayamazsın oto hırsızı kovalamak istiyorsan pendik taşlıbayırda çalışmanı öneririm oto kovalamadığımız gece yoktu

şimdi Allah nasip ederse şubeye geçicez

• Kolluk derken ?
  • okulda askerlikte olduğu gibi berberliği kantinciliği çaycılığı vs. öğrenciler yapar görevlilerinde kırmızı kollukları olur hangi görevi yaptıkları belli olur okulda nöbet vs. gibi şeylerden muhaf olurlar ama en güzel sorumluluk sorumsuzluk yatakların altlarında,tuvalet kapıların,duvarlarda vs. önemli notlar yazar bunları dikkate alın

örn;bandocu olma
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.