Şimdi Ara

polisin attığı sahte imza ile ceza yiyen oldu mu hiç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba sanırım böylesi kimsenin başına gelmemiştir. olay şu ;

kız arkadaşım 10.2012 de alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdı, cezasını hemen ödedi, 6 ay bekledi ehliyetini aldı vs vs..
    ocak ayı mtv ödemesi için internet sayfasına girdiğimizde gözüken herhangi bir ceza yoktu.
    şimdi malum temmuz ayı vergi ayı tekrar vergi ödemek için internet sayfasını kontrol ettiğimizde 9 ay önce ehliyetini kaptırdığı gün yazılmış 154 liralık bir ceza makbuzu sisteme girilmiş. ve o cezanın da tebliği ehliyeti kaptırdığı gün olarak belirtilmiş. yani arkadan eve ceza gönderme diye bir durum yok.
    işin bir diğer garip kısmı da, cezaalrın makbuz numaraları da bildiğiniz üzere sisteme giriliyor. alkollü araç kullanma cezasının makbuzu numarası 20 ile biterken, arkadan yazılan haberimiz olmayan cezanın makbuz numarası 29 ile bitiyor. yani arada 8 tane daha ceza kesilmiş sonra tekrardan bu ceza kesilmiş.

şimdi siz olsaniz ne düşünürsünüz?

*öncelikle şunu belirteyim, ehliyet sadece bi kaç promil fazlalık ile gitmişti yani hatırlanmayacak bir durum yoktu. ayrıca arabayı almaya bir arkadaşı gelmiş bütün olaydan haberi vardı, araba bağlanma gibi bir durum olmamıştı.
    *benim aklıma gelen; gece kotayı dolduramayan polis arkadaş, bu zaten kız alkolden ehliyet verdi ruhu duymaz diyerek sahte imza ile o gün tebliğ edilmişcesine arkadan bir ceza daha kesmiş ve bu da sisteme geç işlenmiş. böyle bir şey mümkün olabilir mi sizce?

bu duruma itiraz etmeyi düşünüyoruz. cezalara itiraz tebliğ tarihinden 15 gün sonra denilmiş ama tabi bu extreme bi durum olsa gerek. bu ceza makbuzu bulunduğu takdirde bu cezayı yazan polis memuru hakkında muhtemelen evrakta sahtecilikten idari işlem yapılır diye tahmin ediyorum.

siz nedersiniz? bir görüşü, önerisi veya tecrübesi olan var mı acaba?

teşekkürler,

• Hangi maddeden yazılmış ona da baktınız mı? Makbuz numarasına fazla takılmayın bence cezanın maddesi önemli. 154 Lira alkol olmaz başka bişe olabilir. Ayrıca ceza makbuzuna sürücü imza atmazsa yetkili memur imza bölümüne imzadan imtina yazar ve yine o gün elden tebliğ edişmiş sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton | SS -- 28 Temmuz 2013; 23:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat295

Hangi maddeden yazılmış ona da baktınız mı? Makbuz numarasına fazla takılmayın bence cezanın maddesi önemli. 154 Lira alkol olmaz başka bişe olabilir. Ayrıca ceza makbuzuna sürücü imza atmazsa yetkili memur imza bölümüne imzadan imtina yazar ve yine o gün elden tebliğ edişmiş sayılır.

internet sayfasında ceza no tarzı birşey yazmıyor. sadece ceza tutarı yazıyor. alkol cezası 487,5 lira o zaten ödendi. ama aynı koçandan 8 makbuz sonra tekrar ceza yazılmasının sebebi nedir buna anlam veremiyorum bir türlü.
  • Muhtemelen film diye düşünüyorum. Dediğim gibi makbuz numarası çok önemli değil, zaten aracın MTV sini öderken çıkıyorsa arkadan plakaya yazılmış cezadır. Muhtemelen kırmızı ışık, şerit hatası, radar vs olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat295

Muhtemelen film diye düşünüyorum. Dediğim gibi makbuz numarası çok önemli değil, zaten aracın MTV sini öderken çıkıyorsa arkadan plakaya yazılmış cezadır. Muhtemelen kırmızı ışık, şerit hatası, radar vs olabilir.

araçta film filan yok. asıl garip olan alkol cezası ile aynı gün tebliğ edilmiş yani imza karşılığı alınmış olduğu sisteme geçmiş ama böyle bir durum yok. imza karşılığı alınmış 2. bir ceza yok. sadece alkollü araç kullanma cezası var elimizde.

benim de evime hız sınırı cezası yollanmıştı 15 gün sonra aynı cezayı bir daha yollamışlardı.

itiraz etim ve hemen düzelttiler. 10 dakikamı aldı bu işlem
  • umarım bizimkisi de böyle birşeydir. biran önce gidip düzelttirmeli, en azından denemeli. yoksa mahmekemelik olucaz bu gidişle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.