Şimdi Ara

polise yol vermek zorunlumudur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
5.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalova Kaymakamı ve Trafik Polisini konu alan bir skeç yazmıştım, ancak 1999 Marmara depreminde Yalova'da kaybedilen insan hayatına saygımdan ötürü sildim.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi, polis bir yere yetişmeye çalışıyorsa yol veririm, polis memurlarını taşıyan servislere eskortluk yapıyorsa da yol veririm. Ondan başka normal trafik kullanıcısı ise sanırım benim de haklarım onunki ile aynı düzeydedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 15 Ağustos 2010; 15:28:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Yalova Kaymakamı ve Trafik Polisini konu alan bir skeç yazmıştım, ancak 1999 Marmara depreminde Yalova'da kaybedilen insan hayatına saygımdan ötürü sildim.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi, polis bir yere yetişmeye çalışıyorsa yol veririm, polis memurlarını taşıyan servislere eskortluk yapıyorsa da yol veririm. Ondan başka normal trafik kullanıcısı ise sanırım benim de haklarım onunki ile aynı düzeydedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Normal bir Sivil vatandaşın Polis ile uğraşması zordur. Burda Sallayanlarıda okuyacağız tabi Sen polise laf edecen oda birşey demeyecek geçin bunları Türkiye'ye dönün Polise kafa tutmak için Hakim , Asker veya Savcı gibi Polisten üstün bir makamda bulunmalısın...

OLurda polis niye çekilmiyosun derse sende dersin sürekli açık tuttuğunuz için dikkatimi çekmemiştir lafını dedin diye polis birşey yapamaz sana sen merak etme yeterki birazcık özgüvenin olsun tabi varsa...

Efendi şekilde konuşmak farklı aksi şekilde konuşmak farklı aksi konuşta polise karşı ozaman göreyim özgüveni. Özgüven farklı birşeydir Ama karşındaki Üniformasını konuşturur. Gerçekleri yazın burda. Üni açık oLduğu zamanLarda günde %70 kesin kimlik sorgusu veya üst aramasına maruz kalırım yürüyerek geçtiğim güzargahLar genelde biraz ıssız olur .

Merak ediyorum burda ben polis ile tartışmaya girdim ve karakollarda uğraşmadan haklı çıktım diyebilcek birisi varmı. Sen haklı bile olsan sizde iyi biliyorsunuzki polisler kendini haklı çıkarcaktır

%100 eminimki gerçek hayatta polislerin yaptığı hataları görmüşündür hiç uyardınmı onları ? Hani özgüven
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar , yalnızca görev halinde iken can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak ve normal şartlarda 150 m. den görülen ve 150m. den duyulan ışıklı ve sesli işaretlerini bir arada kullanmak şartı ile geçiş üstünlüğü hakknı kullanabilirler.
  • tepe lambaları yanmıyorsa normal seyir halindeyse çırpınıp yol vermeye gerek yok öteki hallerde o zaten yolunu söke söke alacaktır
  • geçen ay istanbuldan izmite dönerken orta şeritte giderken önmdeki kamyona iyice yaklaştım ve sollamak için sol şeride geççektim yanımdan bi tane s serisi bende hemen sola atladım sonra arkadan bitane siyah megane önünde arkasında üstünde çakarları olan bir araç baya bi sülaleme küfür ettiğin anlatacak şekilde sellektör yapmaya başladı bende hiç kusura bakmasın 140 la giderken bi tane kamyonun arkasına girip 90 a düşmeye niyetim olmadığı için uzunca bir süre önce s arkasında ben benim arkamda da megan gittik tabi bu sırada aynamı gece sürüşü konumuna aldım ve sellektörlerini takmadım uygun boşluk oluşunca sağa çekildim ve beni geçti bende arkasından körfez çıkışına kadar berabercenek geldik çıkış için yavaşlarken bende arkadan birkaç sellektör yaptım ama takmadı beni

• İstnbuldaki çoğu polisler kendilerini bişey sanıyorlar. Geçen biri önümde yavaş yavaş gidiyordu. Aniden hızlandım sollamak istedim. Adamların ne zoru varsa birden direksiyonu kırdılar bana doğru. Baya bi küfür yediler. Bişey de diyemiyosun. malum türk polisi gelir ağzına eder ama yine de o haklı olur.. ( mesleğini hakikati ile yapan polis arkadaşlarıma sözüm yok )
  • Bırakın geçsinler

Görevli olmadığı halde yetkisini kötüye kullanan bu tarz ş..... ler bi gün cezasını bi yerde çeker,

Örnek olay,

Bir zamanlar yaşadığım ile yeni hakim atanır, daha yaşı 25 falan, altında kaç model olduğunu bilmiyorum ama babasından yadigar Ford Tanus var,
    gece saat 1 civarı falan, arkadaşının evinden kendi evine gidiyor,

hakimin önünde polis aracı gidiyor ve ilerde kırmızı yanıyor, polis durmuyor geçiyor hakimde hemen ardından geçiyor,
    polis hemen dur diyor kenara çekiyor,

polisler hakimi tanımıyor, daha 25 yaşlarında altında tanus olan bi çocuk sanıyor,

Polis Delikanlı kırmızıda geçtin,
    Hakim Sizde geçtiniz
    Polis Ben polisim sen kimsin bana cevap veriyon,
    Hakim ben vatandaşım,
    Polis ben geçerim sen geçemezsin
    Hakim Şuan devriye geziyorsun bu durumda kırmızıda geçme hakkın yok, yetkilerinizi iyi öğrenin,
    Polis Çıkar lan ehliyeti ruhsatı
    Hakim Al.

Hakim cezayı alır evine gider, ertesi gün direkt il emniyet müdürüne bi telefon, sen ve şu iki polis hemen gelin,

Polisler müdürleriyle bi geliyor karşısında dün gece ceza kestikleri genç,

Hakim: Ulan sizin artisliğiniz kime lann ş.....

Neyse sonuç olarak, hakim 1 yıl görevden uzaklaştırma disiplin cezası vs veriyor,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Normal bir Sivil vatandaşın Polis ile uğraşması zordur. Burda Sallayanlarıda okuyacağız tabi Sen polise laf edecen oda birşey demeyecek geçin bunları Türkiye'ye dönün Polise kafa tutmak için Hakim , Asker veya Savcı gibi Polisten üstün bir makamda bulunmalısın...

OLurda polis niye çekilmiyosun derse sende dersin sürekli açık tuttuğunuz için dikkatimi çekmemiştir lafını dedin diye polis birşey yapamaz sana sen merak etme yeterki birazcık özgüvenin olsun tabi varsa...

Efendi şekilde konuşmak farklı aksi şekilde konuşmak farklı aksi konuşta polise karşı ozaman göreyim özgüveni. Özgüven farklı birşeydir Ama karşındaki Üniformasını konuşturur. Gerçekleri yazın burda. Üni açık oLduğu zamanLarda günde %70 kesin kimlik sorgusu veya üst aramasına maruz kalırım yürüyerek geçtiğim güzargahLar genelde biraz ıssız olur .

Merak ediyorum burda ben polis ile tartışmaya girdim ve karakollarda uğraşmadan haklı çıktım diyebilcek birisi varmı. Sen haklı bile olsan sizde iyi biliyorsunuzki polisler kendini haklı çıkarcaktır

%100 eminimki gerçek hayatta polislerin yaptığı hataları görmüşündür hiç uyardınmı onları ? Hani özgüven

Uygun bir dille uyardığım olmadı diyemem gayette oldu çevremdekilerdede uygun bir dil ile polisi uyardıklarını duydum ama polis ''sen işine bak'' havalarında olduğu için sanki yaptıkları işi düzgün yapıyorlar gibi takmadıkları bir ifade belirtiyorlar size ama ne yapalım bizim yapacağımız bir şey yok polis vatandaşı takmıyorsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stand Alone -- 31 Mart 2021; 21:56:41 >

• Tek yonlu yolda uslu uslu giderken karsimdan polis araci deli gibi geldi...Kendimi zorla saga attim
  • Lambalarda en sağ şeritte durdum lanet olası araç stop etti. Tamda o an yeşil yandı. Ama arabada çalışmamak için inat etti.

Arkamda da bi polis aracı tampona dokunacak kadar yaklaşmış. Önce korna çaldı ben 4'lüleri yaktım. Tabi dibine kadar yaklaştığından 4lüleride göremiyo zekiler. Sonra ben yine hareket edemeyince sireni çalıp gark gurk yapan zımbırtıyı öttürdü.

Dayanamadım indim arabadan "çalışmıyo işte sırtımamı alayım" dedim. Tek kelime etmeden somurta somurta arkasındaki araçlarında geri geri kaymasını bekleyerek, arabayı bağırta bağırta bastı gitti.

İşte o an keşke "o sireni bi tarafına" diye cümle kuracak yetkiye sahip bir işim olsaydı dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Lambalarda en sağ şeritte durdum lanet olası araç stop etti. Tamda o an yeşil yandı. Ama arabada çalışmamak için inat etti.

Arkamda da bi polis aracı tampona dokunacak kadar yaklaşmış. Önce korna çaldı ben 4'lüleri yaktım. Tabi dibine kadar yaklaştığından 4lüleride göremiyo zekiler. Sonra ben yine hareket edemeyince sireni çalıp gark gurk yapan zımbırtıyı öttürdü.

Dayanamadım indim arabadan "çalışmıyo işte sırtımamı alayım" dedim. Tek kelime etmeden somurta somurta arkasındaki araçlarında geri geri kaymasını bekleyerek, arabayı bağırta bağırta bastı gitti.

İşte o an keşke "o sireni bi tarafına" diye cümle kuracak yetkiye sahip bir işim olsaydı dedim.

Evet vatandaş olarak polisin yaptığı yanlış davranışları karşılamak zorunda kalıyoruz ne yazık ki...

• genelde pislik cikmasin diye yol veririm sakin sürerim arabayi ama durdurup cins cins seyler yapmaya calişirsa sevgi saygi da bi yere kadar derim...
  • Arkadaslar siren ve uyari lambasi yaniyorsa yol vermek zorundayiz ok. Ama artik iyice zivanadan cikti. Adamlarin sireni yanmiyor, uyari isiklari da. Yinede kirmizida basiyor geciyorlar. Bir tanidigim polis, iftara yetismek icin sirenleri calip yardira yardira givenlik seridinden geliyordu sivil aracla.
  • zorunlu mu bilmem abi kendi ruh sagligin icni versen iyi olur ,durduk yerde ariza cikarip kafani bozmasinlar
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stand Alone -- 31 Mayıs 2021; 14:33:54 >
  • Emniyet şeridi olan tem yolunda sol şeritten siren ve lambalarla bakana eskortluk eden konvoya yaklaşık 5-6 dakika yol vermedim. Acil bir durum olmadığını düşünerek gerekirse emniyet şerisinden giderler diye düşündüm ama karşılıklı inatlaştık.

Geçiş üstünlüğü olmadığını düşünüyordum açıkçası, plakaya ceza gelebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkererol

Emniyet şeridi olan tem yolunda sol şeritten siren ve lambalarla bakana eskortluk eden konvoya yaklaşık 5-6 dakika yol vermedim. Acil bir durum olmadığını düşünerek gerekirse emniyet şerisinden giderler diye düşündüm ama karşılıklı inatlaştık.

Geçiş üstünlüğü olmadığını düşünüyordum açıkçası, plakaya ceza gelebilir mi?

Güzel hort.Ayrıca kendinizi haberdar etmeniz dahada bir güzelmiş. =)
  • turkererol kullanıcısına yanıt
    ceza yiyebilirsın muhtemelen

• Bu ulkede evet.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.