Şimdi Ara

Polis,zabıta vb kişilerin sürekli artistlik yapması sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Geçiş Üstünlüğü Olan Özel Araçlar!



    Görev sırasında belirli araç sürücülerinin, can ve mal güvenliğin tehlikeye sokmamak şartıyla trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmalarına geçiş üstünlüğü denir.







    Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar:







    1- Yaralı ve acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardım yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar, (Mavi-kımızı veya mavi tepe lambası)

    ?



    2- İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları, (kırmızı tepe lambası)



    3- Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları, (Mavi-kımızı veya mavi tepe lambası)



    4- Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacı ile olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar, (Mavi-kımızı veya mavi tepe lambası)



    5- Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi çalışmalarında görevli araçlar, (Mavi tepe lambası)



    6- Sadece alarm sırasında olmak üzere sivil savunma hizmetlerine ait araçlar, (Kırmızı tepe lambası)







    7- Hizmetin devamı süresince koruma araçları ile korunan araçlar. (Mavi tepe lambası)







    Bu araçlar birbirleriyle karşılaşmalarında, geçiş üstünlüğü hakkı ile kavşaklarda ilk geçiş hakkını, yazılış sırasına göre kullanırlar.







    Geçiş üstünlüğüne sahip bir aracın duyulur veya görülür işaretini alan araç sürücüleri, bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve bu araçlar tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek zorundadırlar. Bir kavşakta iken böyle bir işaret alan araç sürücüleri, derhal kavşağı boşaltmak ve gerekiyorsa emniyetli bir mesafe uzaklaştıktan sonra geçişi engellemeyecek şekilde durmak ve bu araçlar tamamen geçinceye kadar beklemek zorunda.



    Zabita tepe lambasi olmasina ragmen ne zaman goreve trafikte ustunlukler gider bilmiyirun tabi.



    Yani lambalari yanmayan bir aracin ustunlugu yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi üzerinde tek yol ilan edilen bir sokak bulunuyor. Genellikle bu uygulama normal vatandaşlar ve kamu araçları tarafından ihlal ediliyor. 1 yıldır sadece 1 kez polisin o yolda durarak gelen tüm araçlara ceza kestiğini gördüm. O yoldaki tek yön kuralı ihlal edildiği için malasef mesai çıkış saatlerinde inanılmaz yoğunluk oluşuyor. Bu nedenle diğer araç kullanıcılarının ve o araçta seyahat edenlerin zamanları çalınıyor.

    Gelelim artislik mevzusuna. Geçenlerde o yolu kullanıyorum. 2 şeritli bu yolda soldan ilerliyorum. Karşıdan mecidiyeköy'de her zaman vızır vızır çalışan o trafik çekicileri. Üzerime geldiği için mecburen yol verdim. Yol verirken çarpraz durdum çekicinin de önünü kapatarak camı açarak:

    -Burası tek yön biliyorsun dimi dedim?

    Aldığım cevap:

    -Bu tüp kamyonu mu resmi araç.

    Yorum sizin. Ben güldüm ve devam ettim.




  • furkan2942 F kullanıcısına yanıt
    Bu yalanlarından utanmalısın! Bu ülke canlı bombanın üzerine koşan, güney doğu'da tuzaklara, keskin nişancılara rağmen memleketini savunan,tüfekli teröristlere karşı sade tabanca ile karşı koyan trafik polisleri gördü. Benim yazdıklarımın hepsinin kanıt var ama senin yazdıkların iftara, utan!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: westberlin

    Bu yalanlarından utanmalısın! Bu ülke canlı bombanın üzerine koşan, güney doğu'da tuzaklara, keskin nişancılara rağmen memleketini savunan,tüfekli teröristlere karşı sade tabanca ile karşı koyan trafik polisleri gördü. Benim yazdıklarımın hepsinin kanıt var ama senin yazdıkların iftara, utan!

    Benim sana yalan borcum mu var? Ve sen kimsin ki ben sana yalan söyleyeyim. Birine yalan söylüyorsun iftira atıyorsun derken bile iftira atıyorsun. Ben bu ülkeye bu bayrağa senden daha fazla bağlı olduğuma kalıbımı basarım.



    Ama bak ben BAYRAĞIMA bağlıyım iktidara değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan2942 F kullanıcısına yanıt
    Geçen dostum bu ayakları. Yeni moda oldu bu da ben vatanıma bağlıyım, senden daha vatanseverim tripleri. İşinize gelmeyince karşı tarafı hemen iktidar taraftarı olarak suçlamakta zeytinyağı modunuzdandır. Ben söylediklerini kanıtlayabiliyorum, peki seni kanıtlayabiliyor musun? Eğer kanıtlayamıyorsan demek ki iftira atıyorsun! Laf kalabalığı yapma, varsa kaçan polislerle alakalı görselin, videon paylaş. Emniyet teşkilatı sizin gibi adamlarlara işlem yapmıyor ya ondan böyle rahatsınız.



    Ayrıca memleket sevdasında bırak seni yedi sülaleni cebimden çıkarırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla biraz zor çıkartırsın.

    Sende nasıl bir kafa var cidden anlayamadım. Sen şimdi birilerine yaşadığın olayları anlatırken hep yalan konuşuyorsun o zaman. Çünkü o insanlar o olayı gözüyle görmedi.



    Polis anca gücü yettiği ile uğraşır bunun aksini bana kimse ispatlayamaz. Benim komşum da polis. Birgün karısını dövmeye başladı. Sesleri duyduğum gibi kapısına yapıştım ben onu dövmek için. Peki bana niye birşey yapamadı? Çünkü gücü o kadına yetiyordu. Ama sen şimdi buna da inanmazsın yalan bu da değil mi? Birdaha böyle birşey olursa senin için videoya çekeyim o zaman. Sen inan yeterki!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu kişiler zaten devletin memuru ne yaparlarsa yapsınlar sen uğraşacaksın üstüne daha çok çıkacaklar şikaye etsen de bi sonuç alacağını düşünmüyorum zaten ülkede Adaletin a'sı yok boşuna uğraşma derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitK0c -- 19 Mart 2019; 23:3:17 >
  • Sanırım konu eski ama işe ve okula giderken çok araba kullanıyorum ve polisler artık bezdirdi beni de. Maalesef yetkiyi devletten alan insanlar keyfe keder kullanıyor haklarını. Durduk yere makas atan polis mi dersin, hiç kırmızı da beklemeyen polis mi dersin, sebep yokken buz gibi havada araçtan indirip tek sıra hizaya düzen mi dersin. Kendi halinde işine gücüne bakan bi mühendisim ne istiyorlar anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulkede polisin dostundan cok düşmanı var arkadas adam sabahtan aksama kadar hırsızıyla tecavuzcusuyle tinercisiyle ugrasiyor dogru duzgun sosyal bir cevresi yok ailesiyle vakit geciremiyor neredeyse her hafta bir polis cinnet gecirip intar ediyor ve siz hala niye yol vermedi niye yuzume gulmedi derdindesiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla yerinde olsam polis & jandarma & zabıta gibi kişilerle didişmezdim. devletle başını belaya sokma derim. zaten adamı maksimum 10 dakika görüyorsun ya ceza yazıyor ya da uyarıyor vs. tamam abi, eyvallah abi de geç yanından. sana artislik yaparsa yapsın içinde he he de geç boşver. sen de ona artislik yaparsan başın belaya giriyor sonra uğraş dur.
  • Ben her kurumda saçma sapan işini layığı ve yakışırı ile yapmayan bir sürü insana denk geliyorum
    Polisdede var illaki yapacak bişey yok
    Burda böyle konular açarsan suclu bile çıkarsın deyim ben sana ..
    boşvereceksin herzaman Gül gec..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qyburn

    %18 Kdv yi sadece sen mi ödüyorsun ? 150.000 lira satış yapmışsın ki 27.000 lira kdv çıkmış ki sen bu parayı müşteriden peşin alıyorsun vergi almasaydı devlet %18 daha ucuz olacaktı piyasa ve madem bu kadar rahatsızsın vergi ödemekten zorla mı açtırdılar sana işletmeyi kapat gitsin.
    Memurun vergisiz maaşı ne kadar kesintiden sonra eline geçen ne kadar haberin var mı ? ki memurun esnaf gibi vergi kaçırma şansıda yok her ay trink kesiliyor.Buna karşılık sokağa çıkalım 10 işletmeden 9 u 27.000 liralık verginin %18 ini ödüyor çünkü dilediği gibi gider gösterebilir en kötü fiş satın alabilir.

    Bu ülkeyi ayakta tutanda en çok vergisini verende cefasını çekende memurdur.
    3 memurun yapacağı işi 1 memura yıkarsan memur napsın ? robot mu bu adam herkese nasıl özel ilgi göstersin. İnsanlar ekmek parası için akşama kadar çalışıyor biraz saygınız olsun.

    Terbiyesiz , senin aklın ermez , hadi işine bak gibi yakışıksız ve hakaret içeren saldırgan sözlerle seviyenizi belli ettiniz muhattap olacağım bir insan değilsiniz hayatınızda başarılar.
    Konu üzerinden konuşmuyorum, ama haksız olduğu konularda diklenmesi size göre normal? Bahanesi çok çalışmak vs. mi ? Yapamazsın kardeşim, Anayasa bilmem ne boşuna yok. Devletin sana verdiği yetkiyi karşında ki adamı ezmek, aşağılamak vs için kullanamazsın. Polis ya da başka bir şey olması önemli değil. Gişe memuruda yapsa kötüdür. İşte bu polisler yolda Savcı, Hakime vs denk geliyor. Sonra Adliye merdivenlerinde bayılıyorlar. He ordada haklıysa bile bak, başkasına yaptığı kendinden güçlü olan tarafından kendisine yapılıyor.

    Not: Bu arada çevremde Polislerin, Zabıtaların pek çoğu mükemmel insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 21 Mart 2019; 18:9:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.