Şimdi Ara

Polis Maaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendime bölüm arıyorum.Polis olmak var şuan aklımda.Polislik zor meslek ama gerçekten istiyorum.Maaşları hakkında bilgisi olan var mı? İnternette her yerde farklı yazıyor.
    2 yıllık yüksekokul bitince hangi rütbede başlanıyor? Kaç maaşla başlanıp ne kadar artıyor? Rütbe için sınavlara giriliyormuş sanırım.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• 2 yıllıklar kalktı diye biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Fiziksel yeterlilik konusunda bir sıkıntın yok değil mi?
  • Hakkâri de görev yapıyorum. Şu an maaşım 4650. Batıda 900-1000 civarı daha düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiziksel olarak sıkıntım yok çok şükür.
    Peki maaş ne kadar artıyor hocam? Komiserlik vs için sınavlara giriliyormuş sanırım.
  • arkadaşım 2 yıl okudu komiser yardımcısı oldu sanırım, ancak normalde daha düşük rütbe oluyor. maaşı da 3.5 falandı.
  • komiserlik için açıköğretimden işletme falan okumak gerek diye biliyorum. O zaman maaş da artıyor
  • Komiserlik için meslek içinde 2 yıl görev yapmış ve 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekiyor. Ama amirliği tavsiye etmem. Maaş da öyle ahım şahım farketmez. 1. Sınıf emniyet müdürü olmadıktan sonra maaş çok da farketmez. Bizde şöyle bi mantık var memurun yedeği çok ama amirin yoktur. Yani yorulursunuz :) :)

• Kardeş polis maaşı çıplak 3700 civarıdir tam net bilemezsin ama

PMYO ve POMEM olarak şu an polis memuru alımları var

Maaşını eşinin çalışması ,varsa çocuk sayısı ,hangi ilde görev aldigin ve hangi birimde çalıştığın etkiler

Komserlik durumu ise meslek içi ve meslek dışı olarak girilir

Fyo paem gibi dışardan direk komser yardimcisi olarak mesleğe başlayabilirsiniz

Yada meslek içi 2 yılını dolduran lisans mezunu ve son iki yıl meslek içi performans notun uyuyorsa sınava girersin

• aman fetöcüysen olmada gerisi kolay
  • Polis çocuğuyum aile için zpr oluyor söyleyim. Babamı görmediğim günler çok oldu. 3 sefer il değiştirdik. İstanbuldayız. Şimdi emekliliğe yaklaştı tahatladı ama bu zamana kadar nerdeyse babasız büyüdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: GhoryWarrior

Polis çocuğuyum aile için zpr oluyor söyleyim. Babamı görmediğim günler çok oldu. 3 sefer il değiştirdik. İstanbuldayız. Şimdi emekliliğe yaklaştı tahatladı ama bu zamana kadar nerdeyse babasız büyüdüm.

Mesleğin durumunu özetleyen çok güzel bi mesaj...

• Gecen polisler yuruyusdedi maaslarimiz az diye komsumuz kari koca polis o bile diyordu maasimiz az yuhh be arkadas. Kendi evleri oldugu halde tek cocukla. Biz olelim

• 2 yıllıklar duruyor sadece bazıları kapandı. 14'den 7 tane okula düşürüldü.Pomem okursan 8 kusur pmyo ise 9 kusur dereceyle basliyosun.Ben Ankara'dayim maasim 4000'e cok yakin.

• Polis maaşı yaptıkları işe göre az, eger bu tarz meslekler düşünüyorsanız ve yüksek maaş ilk tercihinizse astsubaylıgı tercih ededelirsiniz, astsubay maaşları polis maaşının nerdeyse 2 katı ve sosyal olanaklarıda çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06anil06 -- 21 Şubat 2017; 19:28:29 >
  • Herkes mesleğin +sını yazmış. 5000 lira maaş var eyvallah ama nöbetleri alt üst devrecilik oynamaları sebepsiz şekilde sağdan sola sürülmeleri ırt pırt zırt derken kesinti yapılması ölümle burun buruna olmaları ? Allah aşkına Diyarbakır'da 5000 lira maaş alsa nolur ?
  • despot12 kullanıcısına yanıt
    Az tabi hocam doğru düzgün tatile çıkamıyorsun en fazla 15 gün oluyor o sırada da bir olay olursa izinler iptal oluyor. İstersen abd de ol adamlar 24 saat içinde şehre giriş isteyip göreve çağırıyor. Hafta sonu c.tesi pazar tatil diyorlar. Ama bazen sadece 1 gün bazen de 2 günü de çalıştırıyorlar. Çalıştırmadıklarını görmedim ben. Bunlara ek. Mesai ücreti yok. Gecenin bir yarısı telefon hop işe çağırıldın. Valla ben polis olayım dediydim babam ben jopla kovalayacaktı. Dışardan güzel görünüyor. Ama içi çok bok. Yok sen işini doğru yapıyorsun haklıyı savunuyorsun kıytırık karakolda olan olay için torpilli bir vatandaş geliyor milletvekilinden tut valisine telefon açıyor karakola. Adam haksız diye dava falan açılsa polis yandı, karşı koysa adam ertesi gün doğuda. Bu adamın da bir ailesi çocuğu var. Yaşını doldurdu kurtulayım dedi emeklilik istedi. Hop ohal yüzünden emekli olma hakkın yok. Yok yok yok. Buna bir de zam eklenince ben olsa yürüyüşü bırak tüm türkiyede iş bırakma eylemi yaparım

• quote:

Orijinalden alıntı: 06anil06

Polis maaşı yaptıkları işe göre az, eger bu tarz meslekler düşünüyorsanız ve yüksek maaş ilk tercihinizse astsubaylıgı tercih ededelirsiniz, astsubay maaşları polis maaşının nerdeyse 2 katı ve sosyal olanaklarıda çok iyi.

Yanlış bilmiyorsam astsubaylar en fazla 8 saat çalışıyordu. Astsubaylık bence de daha mantıklı gözüküyor. 5k üstü maaş verseler yine polis olmazdım ben şahsen. O parayı yiyemedikten sonra ne anlamı kaldı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Skjellum

quote:

Orijinalden alıntı: GhoryWarrior

Polis çocuğuyum aile için zpr oluyor söyleyim. Babamı görmediğim günler çok oldu. 3 sefer il değiştirdik. İstanbuldayız. Şimdi emekliliğe yaklaştı tahatladı ama bu zamana kadar nerdeyse babasız büyüdüm.

Mesleğin durumunu özetleyen çok güzel bi mesaj...

Sizin durumu bilmiyorum ama babam yaşarken biz de yaşadık. Elinden geldiğince bize yansıtmamaya çalıştı ama olsun.

Eğer hakkariye alıştıysanız biraz fazla kalın 2. Şark süresini de doldurun. Biz şırnakta baya kalmıştık. Mümkün olduğunca istanbuldan uzak durup orta büyüklükteki şehirlere gidin. Yaş kaç bilmiyorum ama nacizane tavsiyeler.

Bir de benim ünide ilk yılımdayken yurtta oda arkadaşım polis olmak istemişti. Babamla konuşturdum. Adam tövbe etti. He hiç mi iyi yanı yok olmaz mı :) mesela polis evi benim için büyük nimet. Ispartadayım antalyaya kaçıyoruz 1 2 gece polis evinde kalıp geliyoruz. Arkadaş ortamında adamın babası polis muhabbeti lisede çok oldu. Yolda polis görürsek herkes çekinirken ben kolay gelsin abi diyerek geçiyorum. Bide silaha tüfeğe alışkın oluyorsun biraz

Çocuğunuz (olduğunda) büyüdüğünde de onunla iyi vakit geçirmeye çalışın ve ona şüpheci olmayı insanları tanımayı öğretin. Babam ben hissetöeden öğretmiş. Farklı ilde çok faydası oldu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.