Şimdi Ara

Polis kırmızıda geç dedi, bugün ceza geldi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
5.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ototube

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Polisin kırmızıda geç demesi yaptığınız kırmızı ışık ihlalinden sorumlu tutulmayacağınız anlamına gelmez.

umarım ehliyetin yoktur.Polis olan yerde trafik ışıklarına uyulmaz.Bu bilgiden bi haber adamın ehliyeti varsa bırakıp gidin konuyu.

Kendisi post kasan bir troll hocam, ciddiye almayın derim.

O 15000 küsür mesajı, b sınıfı az yakan araç isteyenlere "accord, cruze" önererek yaptı kendisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: zotacing

Kameralı kırmızı ışık uygulaması çok saçma.

Özellikle Ankara'da sağa dönüş yeşil, düz gidiş kırmızı yanarken, sağa döneceğiniz sırada sağa dönüş yeşil ışığı pat diye söner, geçer ve durur geri gelirsiniz ve ceza kesebilirler.

Resmen tuzaklı her şey.

Aksine bence Ankara da her ışığa kamera lazım.

Örneğin. Karayolları genel müdürlüğünün arkasında ki yolda. Sözde trafik ışığı var ancak iş çıkısında kırmızı yanmasına rağmen yola atlıyor, bana yeşil yanıyor ben ilerliyorum derken yol tıkanıyor.
    Ne hikmetse Ayrancı tarafına giderken ışıklarda kamera var Sarıyı bırakın yeşilin sönmesine 2-3 sn ye varken bile insanlar bir anda duruyor medenileşiyor.

Biz özenilen medeniyet seviyesine henüz ulaşamadık. Yıllar önce kimse kemer takmazdı. Şimdi çoğu sürücü kemer takar. Bunda da en büyük etken kemer konusunda sayısız ceza kesilmesi.

Hatta ufak bir örnek daha vereyim. Konya yolunda ki sabit radarları bilirsiniz. Hız sınırı 82KM %10 luk kısımla 90KM uygulanıyor.
    Bırakın 90KM yi 82 ile giden yok. Herkes 70 KM le düşüyor o bölgelerde. Bunu yaptıran korku ve devlete güvenmeme. Ya ceza yersek? Kimse ya hız yüzünden kaza yapar ölürsek diye düşünmüyor.

Radardan, cezalardan korktuğumuz kadar Allah'tan, (veya inandığımız her neyse) kul hakkı yemekten korkmuyoruz.

• Geçmiş olsun. Öne ve arkaya araç içi kamerası şart bence :)
  • quote:

Polisin kırmızıda geç demesi yaptığınız kırmızı ışık ihlalinden sorumlu tutulmayacağınız anlamına gelmez.

Suç seni bu forumda tutanda. Kirletiyorsun resmen forumu.
    Aynen hocam. Bizim millet cezadan anlar sadece. Eğitim falan hikaye. Eğitilebilecek bir kafaya sahip değil çoğunluk. Ancak cezayı yazacaksın o zaman öğreniyorlar kuralları. İzmir'de de EDS kurulmaya başlandı. Şimdi kırmızı yandıktan 3-4 saniye sonra bile geçmeye çalışıyor sürücüler, 1 yıl içinde herkes daha kırmızı yanmadan durmaya başlayacak eminim.

Cahilliğin dibindesin!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

olayı dedektif gibi takip edip polisleri buluyorsun (çok güzel). komiser dilekçe yaz diyor (güzel). senin dediğin laf ne "dilekçe ile uğraşamam, zaten mobese beni çekti. ben polislere fırçamı attım". klasik türk vatandaşı mantığı

ben o polisleri bulacaktım, arkamda bir de komiser olacak. o dilekçeyi sadece yazmazdım, rulo yapıp münasip yerlerine sokarak gönderirdim yetkili makama. bu adamları sizin teslimiyetçi zihniyetiniz azdırıyor

Üç kişi duymuş anonsu, bununla belki ispat edilmez miydi. Soruşturma açılsa polisler ifadelerinde yalan söylemeyi göze alırlar mıydı. Çünkü, eğer yalan veya yanlış söyledikleri ispat edilse bu defa sicilleri bozulurdu, bu da her devlet memuru için zor durum. Mobese sessiz ama polis aracının içi de kayıtlı olabilrdi.

Ben sizi anlıyorum, yine de bence verecektiniz dilekçeyi, soruşturma açılacaktı. Amire bırakacaktınız. İdari soruşturma neticede, onlar birbirlerini nasıl soruşturacağını bilirler. Hiç bir şey olmasa bile soruşturmaya çağrılmak kötü bir şey. Mahkemeye intikal etmezdi herhalde.

Yanlış anlamayın. Böyle haksızlığa insan üzülüyor. Barış zamanı, trafik polisinin böyle kürek mahkumu çavuşu gibi anonslarını ben de doğru bulmuyorum. Polis daha düzgün hitap etmeli. Kentli her vatandaş onun kadar polsitir. Üniformalı, görevimizin resmi tarafını ifa ediyor sadece.

• quote:

quote:

umarım ehliyetin yoktur.Polis olan yerde trafik ışıklarına uyulmaz.Bu bilgiden bi haber adamın ehliyeti varsa bırakıp gidin konuyu.

Hocam ciddi misin? Yoksa ironimi yapıyorsun. Yani bilmediğimden soruyorum dediğiniz şey gerçek mi? Polisin olduğu yerde ışıklara uyulmaz mı?

Edit: Ehliyetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 8 Temmuz 2015; 11:13:37 >

Biz buraya yazdıklarınız üzerinden yorum yapmaya çalışıyoruz. Her gün milyonlarca insan trafikte yüzbinlerce farklı problem yaşıyor. Her biri gelip forumda başlık açıp yaşadığı olumsuzluğun sorumlularına mı sövüyor? Bu şekilde bir yere varamazsınız. Hukuk ile de bir yere varamayacağınızı düşünüyorsanız 189 tl'nin üzerine bir bardak soğuk su içebilirsiniz fakat biz de burada hukuk ile her ne kadar inanmasanız da bir yere varabileceğinizi, cezayı komple iptal ettirebileceğinizi ya da müdür beyin de dediği gibi ilgili memurdan (ki bahse konu memurun 2 günlük mesai ücreti 190 tl etmemektedir) tahsil ettirebileceğinizi anlatmaya çalışıyoruz.

İnsanlarımız düzeni sorgulamaya teşne, eyvallah fakat kimse çözüm üretme yanlısı değil malesef.
    Bakın ayrıntılı anlatıyorum. Kamera kaydı ve dostunuz müdürün kanaati sizin işinizi çözecek hala çözüm yanlısıysanız. Kamera kayıtlarında kırmızı ışıkta durduğunuz fakat sonra hareket ettiğiniz, bahsettiğiniz kavşakta da trafik görevlisinin "güya" trafiği düzenlemeye çalıştığı görünüyorsa bu delil olarak yeterli sayılacaktır. Bilmiyorsanız sorunuz, hatalı trafik cezası yiyen sadece siz değilsiniz. Fahri trafik müfettişlerinin mağdur ettiği binlerce sürücü var bu ülkede. Bu yüzden ilgili mahkemeler bu tarz idari para cezalarını iptal etme konusunda esnek davranabiliyorlar. Misal; geçtiğimiz sene hız sınırının 50 kms (tolerans ile 55) olduğu bir yolda 56 kms ile radar cezası yedim ve bir adet a4 kağıdıyla mahkemeye giderek cezanın iptalini sağladım.

Boş konuşan biz değil sizsiniz malesef, biz sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz. Arada görevli devlet memurlarına ettiğiniz hakaretleri de eleştiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneManBand -- 8 Temmuz 2015; 12:41:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EzoBride

quote:

quote:

Hocam ciddi misin? Yoksa ironimi yapıyorsun. Yani bilmediğimden soruyorum dediğiniz şey gerçek mi? Polisin olduğu yerde ışıklara uyulmaz mı?

Edit: Ehliyetim yok

işaretçi (polis) > ışıklı işaretler > trafik tabelaları > yol işaretleri

Çelişki halinde bu sırayla uyulur.

• Polisin olduğu yerde, Polis > Trafik Işıkları. Bu kadar basit.
    Polisi dinlemezseniz de 189 Lira ve 20 puanlı da cezası var.

Kırmızı Işık cezaları Otomatik değildir. Otomatik olarak sisteme düşer, ilgili memur inceleyip gönderir. Itiraz edin iptal edilecektir.

Eyüp'te kesin çalışan Mobese Kırmızı Işık Kamerası var, geçen arkama Ambulans geldi, düşünmeden hemen yol verdim. Önce sağa öne gittim, baktım burda durmamın anlamı yok bastım gittim.
    Ceza gelmedi.
  • "Müdür bey dilekçe yazın, soruşturma açılsın memur arkadaşa, ceza da ondan tahsil edilir dedi ama uğraşmadım." dedigin için ve bu ülkede bunu diyen senin gibi çok kişi olduğu için bunlar oluyor ve olmaya devam edecek.

Emin ol yazacağın dilekçe bu konuya yazdığın mesajdan daha kısa olacaktı.

• Selimiye Kavşağı'nın ordaki ışıklarda Kadıköy yönüne giden bir araç ışıklarda durmuşken hemen arkasından gelen polis aracı beklemeyin kontrollü geçin anonsu yaptı,adam yavaşça geçerken diğer taraftan kendisine yeşil yanan araç hızla çıktı ve kazadan dönüldü.şimdi orada kaza olsa polis olayı üstlenecekmiydi

• Yeşiköy'de kırmızıda durdum. Polis yürü yürü diye işaret yaptı. İki elimle ışığı gösterdim. O yine daha bir gayretle yürü yürü diye işaret etti. Kırmızıda geçtim. Meğer trafiği boşaltıyorlarmış. Az sonra da uzun bir konvoyla başbakan geçti.

Mobese de vardı ama şükür ceza gelmedi.

Orijinalden alıntı: acr

quote:

Nasıl biraz açsana.

Arkadaş şunu demek istemiştir ama eksileri yiyince kaçmış.

Polis sana kendini uçurumdan aşşağı at dese atacak mısın? gibi.

Orijinalden alıntı: juke sero

Peki kirmizida durdunuz. Arkaniza ambulans geldi. Sirenleri çalıyor. Siz kırmızı ışıkta gecerseniz ceza gelirmi.

Gelir tabi malum durumlar sebebiyle bolca paraya ihtiyaçları var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.