Şimdi Ara

Polarize gözlük camı sizce gerekli mi? Tecrübe etmiş kişiler yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum yaz geldi gözlük almak istiyorum bende. Siz polarizaysonun farkını kullanırken anlıyor musunuz yoksa satış hilesi midir polarizasyon. Satarken bi resim gösterip bak polarizeyle arabayıda görüyorsun diyorlarda ben günlük kullanımda öyle bir araba vb. Görmeyeceğim ki diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda 80-100 lira fazla verip polarize cam alınmalı mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesin gerekli degil.markali ve guvenilir bir magazadan alacagin kaliteli bir gözlük ultraviyole koruması saglar.polarize yerine ic kısmında antirefile kaplamalı (mavimsi renkte bir kaplamadir) olan cok daha iyi secim olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rb 8301 düşünüyordum hocam çakması çok mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yönlendirmeyelim.

Antirefle kaplama neredeyse aldığınız bütün orjinal gözlük camlarında zaten mevcut olur. Özellikle istiyorsanız da çift taraflı yaptırın. 3-5 lira maliyetten kaçıcam diye sağlınızdan olmayın.

Polarize gözlüğün avantajı normal gözlüğe göre çok daha önemlidir.

Normal kaplamalı gözlük camları sadece uv ışığı süzerken gözünüze yansıyarak gelen ışıkları kırmaz. Bu da yolda giderken asfalttan,camdan,parlak yüzeyden, sudan, kardan yansıyan ışıkların kırılmadan, direk olarak gözünüze gelmesi demektir. Bir süre sonra görüşünüzü düşürür. Fakat Polarize gözlükler bu yansıyarak gelen ışıkları kırar ve sağlıklı görüş sağlar.

Alacağınız gözlük eğer pahalı bir model ise biraz daha fazla verip Polarizasyon özelliği olan bir camla almanız çok daha sağlıklı olacaktır. Bunu gözlükçülerde şu şekilde deneyebilirsiniz,

Bir polarize bir de normal camlı gözlük alıp dışarı çıkın. Parlak bir yüzeye bakın. Görüşteki netliği ayırt ettiğinizde ne kadar doğru bir karar olduğunu anlarsınız.

Antirefle kaplama mavi olacak diye birşey yok. Genelde şeffaf camlarda yeşil renkte görünür. Koyu renkli camlarda ise mora yakındır. Mavimsi kaplama hidrofobik+ antrefle kaplamanın kirli camlarda verdiği renktir. Üzerindeki yağı temizlerseniz göreceğiniz renk mor veya yeşil olacaktır.

• Pek bi yararını görmedim bence pek bi gerekliliği yok.
  • yukarda açıklama gelmiş. özellikle uzun yola filanda cıkıyorsan arabayla. yoldan yansıyan ışınları keser. sırf bu yüzden polarize tercih ettim memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.