Bildirim
Polarizasyon-Depolarizasyon-Repolarizasyon var mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olması lazım
Hocam kazanımlarda yok Soru Bankalarında da yok anlamadım vallaha
aslında çok kolay hücre membran polarizasyonunu aşınca depolarize altına düşüncede hipopolarize
depolarizeye sebep olan voltaj bağımlı na kanalları çünkü hücre içini + iyon ile doldurup elektriksel anlamda yükseltiyor
hipopolarizeye sebep olan kanallarda sızıntı k kanallarına örnek verilebilir çünkü hücre içi +yükünü düşürüyor yani elektriksel anlamda negatif
aslında bu kavramlar voltaja bağlı kanalların olduğu her yerde gerçekleşir yani her hücrede ama lise müfredatında sadece iskelet kasınki incelenmiş
o da kolay yine na kanalları açılınca depolarize sonra k kanalları açılıyor ardından na kanalı kapanıyor vb gibi giden bir dizi olay var -
Hocam konunun bence de pek olayı yok ama benim bahsettiğim soru bankasında yok kazanımlarda da yok ama meb kitabında var o yüzden kafam karıştı yoksa konuyu anladım
Yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X