Şimdi Ara

Poincaré varsayımı, Grigory Perelman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1904 yılında beri çözülmeyen Poincaré varsayımı, 2002 yılında Grigory Perelman tarafından çözülmüştü. Uzun süredir çözülemeyen matematik problemlerine, birçok enstitü para ödülü veriyor. Grigory Perelman çözümünü, enstitütü ve üniversiteler 2002'de idrak edemediler, çözümüyle yeterince ilginilmedi ve o an için kabul görülmedi. Bazı matematikçiler ciddiye bile almadı. Tam 4 yıl sonra uzun incelemeden sonra 2006'da çözümü kabul edilince. Grigory Perelman 2002'de ilk çözdüğünde gerekli saygıyı bazı matematikçiler görmediğinden onuru kırılmış, bundan dolayı 4 yıl sonra verilen para ödülü ve matematik ödülünü almamıştı. Basın adamı deli gibi göstermişti, "Dünyanın en zor problemlerinden birini çözdü ama 1milyon dolar ödülü almadı" gibi saptırmalı haberler ortalıkta dolanıyordu. 2010'da da bir ödül daha verilmişti, bunuda almadı sanırım; ama 2010 yılında 1 milyon doları alacağını bunu matematikle ilgili eğitim adına harcayabiliceğini söylemiş.

Bölümde ilgili konu olmayınca doğrusu amaçlı bilgilendireyim dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 15 Ekim 2010; 22:31:46 >

• Matematik okuyan biri olarak, konunuz güzel ama işte şu kısım biraz atmasyon olmuş

quote:

bu tarz matematiksel ispatlara ilgisi olanlar boş zamanlarını böyle problemlerle bazen geçirebilirler, belli olmaz çözebilirsiniz. Sonuçta para da kazanacaksınız..

Poincare ve bunun gibi milyon dolarlık ödülleri olan sorular/teoremler teknik matematik bilgisi olmadan (cebir, analiz,fonksiyonel analiz,sayılar teorisi,topoloji..vs) herkesin anlayıp da yapabileceği işler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Réplika -- 15 Ekim 2010; 18:24:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Réplika

Fermat avukattı, Fermat matematik eğitimi almamış ama hobi olarak matematikle ilgileniyordu.

Herkes dememişim, "Matematiksel ispatlara ilgisi olanlar" için demişim, 1. sınıfsın sanırım. Aslında haklısın boş yere söylemişim, o kısmı sildim, çünkü; ispatlarla uğraşan birisi matematikle ilgili tüm konuları bilir, zaten de bu çözülemeyen matematiksel kesitirimlerin ispatlarıylada uğraşıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 16 Ekim 2010; 4:27:29 >
  • Ayrıca çok enteresan bir hayatı da vardı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolayd

quote:

Orijinalden alıntı: Réplika

Fermat avukattı, Fermat matematik eğitimi almamış ama hobi olarak matematikle ilgileniyordu.

Herkes dememişim, "Matematiksel ispatlara ilgisi olanlar" için demişim, 1. sınıfsın sanırım. Aslında haklısın boş yere söylemişim, o kısmı sildim, çünkü; ispatlarla uğraşan birisi matematikle ilgili tüm konuları bilir, zaten de bu çözülemeyen matematiksel kesitirimlerin ispatlarıylada uğraşıyordur.

Hayır 4 zaten matematiksel ispatlar için neleri bilmenin gerektiğini önceki mesajımda yazdım. Hobi olarakda uğraşılabilir ama bazı şeyleri teknik olarak bilmedikten sonra ispatın matematiksel bir anlamı olmaz.

• sonucunda bu hesaplama veya denklem herneyse ne için kullanılıyor?ne hesaplanıyor bununla diyelim yani kabaca?
  • Kabaca dersek, evrenin oluşumunu açıklamada yardımcı olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.