Şimdi Ara

POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
877
Cevap
28
Favori
38.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Normalde çok net olarak belli olmuyor zaten ama yüksek çözünürlüklü videolarda ve oyunlarda korucu cam yoksa (özellikle hayalet vb) dikkatli baktığınızda farkı görüyorsunuz. Ama normal kullanımda gerekli bir ayar değil, aksine pile olumsuz etkisi var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tavsiye için teşekkürler, şuana kadar batarya iyi gidiyor. İlk kurulumda ufak tefek takılmalar oldu ama kurulumdan sonra gayet akıcı çalıştı bende de. Sadece Galeri uygulamasının bulut yedeklemesi (google fotoğraflar) hata veriyor. Sizde de benzer bir sorun var mı?

Ben normalde google photos kullanıyorum şimdi kontrol ettim bende de galeri hata veriyor belki çin bazlı rom diye olabilir aslında galeri uygulaması global görünüyor ama onu araştırıcam hocam. Eu romda system paketi yüklenmiyor modlu olduğu için.

Hocam merhaba, Sizden aldığım tavsiye ile birkaç gündür EU Rom kullanıyordum ve gidişattan da memnundum. Dün akşam cihazın şarjı bitti ve kapandı.

Sonrasında açmak istediğimde (Poco F7 Ultra ve zannederim yeni seriler artık kapalı şarj olmuyor.) cihazın Logo'da kaldığını fark ettim, bir süre şarj ettikten sonra yine aynı şekilde kaldı ve açamadım.

Fastboot'a alıp mecburen Stock EEA yükledim ve açılmama sorunu ortadan kalktı.

Bu yazıyı da bilgilendirme amaçlı siz ve benim gibi aynı cihazı kullanıp EU Rom kullanan veya yüklemek üzere olan arkadaşların dikkate alması için yazdım ki ben cihazı yeni yedeklediğim için çok fazla bir veri kaybı yaşamadım.

Sonuç itibariyle EU 2.0.206 (belki geriye dönük de bu hata vardır ya da cihaza özel olabilir bilmiyorum) kullanan/kullanacak olan arkadaşlar dikkat etsinler, cihazın şarjı tam bitip kapandığı zaman açılmayabiliyor.! Boot ekranında ( Poco Logosu )takılabiliyor.

Bilginize.

• TiRaNTx kullanıcısına yanıt

Bu konuda basit bir şekilde anlatılmış hocam, eğer deneyiminiz yoksa bilen birinden yardım isteyiniz.

İşlemlerin başarılı olabilmesi için cihazın global olması şart bu arada EEA Cihazlarda bu işlem olmuyor.

Bootloader açıksa ve uğraşmak istemezseniz doğrudan Taiwan Rom'a da geçebilirsiniz.

Konuya hakim değilseniz bilen birilerinden mutlaka destek alınız.

donanımhaber forum
    Xiaomi Telefonlar İçin Rootsuz Romsuz Arama kaydı ve Xiaomi Aramaları aktif etme rehberi | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-telefonlar-icin-rootsuz-romsuz-arama-kaydi-ve-xiaomi-aramalari-aktif-etme-rehberi--161209100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConroeMAC -- 15 Eylül 2025; 13:4:46 >
    Link :
    https://bkt-sgp-miui-ota-update-alisgp.oss-ap-southeast-1.aliyuncs.com/OS3.0.0.8.WOKCNXM/zorn-ota_full-OS3.0.0.8.WOKCNXM-user-16.0-64f1a39bb4.zip

Henüz denenedim ama merak ediyorum. İndiriyorum şu an ve boş bir vaktim olursa denemeye çalışacağım.

• ConroeMAC kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler az önce hallettim arama geldi ek olarak tekrardan google arama servisini indirmek ve varsayılan uygulamalardan xiaominin aramasını seçmek gerekiyor.
    Mesdajlar için birşey yoks sanırım.
    Birde bootloader açamadım birtürlü saat 19 da deniyorum yine olmuyor.

Rica ederim, mesajlar için gelecek güncellemelerde Xiaomi kendi mesajlar uygulamasını ekliyormuş sanırım. Eğer RCS Mesaj kullanmıyorsanız Textra yükleyebilir ya da Xiaomi mesajları da ADB kullanarak aktif

edebilirsiniz, eğer mesajlar uygulamasını aktif ettiyseniz varsayılan yapmanız yeterli zaten. AOSP kullanırken Textra çok işime yarıyordu epey esnek bir Mesaj uygulaması.

Bootloader için ben script kullanmıştım, (Umarım bu yüzden uyarı almam )

"Otomatik Bootloader Kilidi Açma Başvurusu (Final Hope Lite Script)"​ diye Google'da arattırın karşınıza çıkacak olan konudaki yönergeleri takip ederek yapabilirsiniz, ben bu şekilde ilk deneme ile yapmıştım.

Kolay gelsin, başarılar şimdiden.

Ama diğer yandan stabilite kısmına baktığımızda sistemin oturmadığını gördüm. Daha fazla bir pil tüketimi var ve Çin sürümü olduğu için bazı uygulamalarda arkaplanda çalışan uygulamaların kendiliğinden kapanması ve bildirim sorunları vardı.
    Çin romlarının genel problemi bu zaten nedenini hiç anlamasam da. Global sürüm ve eu versiyonu geldiğinde, pil konusu optimize edilmiş olursa tadından yenmez. Zaten global veya eu'da bildirim sorunu olmuyor, yani güzel bir kullanıcı deneyimi verebilir.

İlk izlenim şimdilik böyleydi. Birkaç ss almıştım, onları ekliyorum görmek isteyenler için.

Şu an tekrardan eu 2.2'ye döndüm ve oldukça memnunum. Herhalde artık hep eu'dan devam ederim çok büyük bir sorun yaşamadığım sürece.
    POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️

• foor.cun kullanıcısına yanıt

Paylaşımınız için teşekkür ederim hocam, ben açıkçası merak ediyordum.

Bir sorum olacak, iconlar bu şekilde mı yoksa sizin kurduğunuz rom ile alakalı mı? Su Poco cihazlarında ki Poco iconlarindan hiç haz etmiyorum, mi iconlari gelir diye ümit ediyorum da..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Global olmayan Çin tabanlı sürümlerin hepsi poco launcher yerine sistem başlatıcıyı kullanıyor yani pocodaki yuvarlak iconlar yok. Bu resimlerdeki iconlar orijinal kendi iconları; Hyper 3 ile birlikte değişmişler.

Eea kullanıyordum ama sonradan xiaomi.eu'ya geçtim ve çok memnun kaldım. Batarya sorunu çözülmüş; hatta stok global romlardan daha iyi gidiyor pil. Heleki işlemci kısıtlaması yaparsanız tadından yenmiyor :)
    Root ile risk var ama neyi nasıl kullanmanız gerektiğini biliyorsanız ve her önünüze gelen uygulamaya root izni vermezseniz hiçbir problem olmaz.
    Sadece çoğu bankacılık uygulaması, chatgpt gibi uygulamalar normal şartlarda çalışmıyor; bootloader kilidi açık ve cihaz rootlu olduğundan dolayı, ayrıca play store sertifikasını yitiriyor. Bu sorunlar için modüller mevcut; sorun tamamen çözülüyor aslında. Sadece arada bir modülleri güncellemeniz gerek.
    Ben mesela şu an her türlü bankayı, chatgpt'yi, hatta nfc özelliğini bile kullanıyorum; hiçbir sorunum yok :)

Kilit açmak ve root özgürlüktür, ancak bazı küçük problemler ve riskler oluşabilir. Bunları göze alarak cihaz kilidini açmalısınız o yüzden. Ama zaten deneyimli bir android kullanıcısıysanız hiçbir problem yaşamazsınız çünkü ufak sorunlar olsa bile çözmeyi bilirsiniz.
    Bana göre olumlu yanları olumsuzlardan daha çok, o yüzden kilit açmadan cihaz kullanamıyorum hiç :')

• arkadaşlar uygulamalarda bir güncelleme olmuş arama kısmına girince kişiler çıkıyordu şimdi kişiler çıkmıyor

Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • AOSP ROM yüklemek istiyorum. Hangi ROM’lar stabil çalışıyor? oyun performansı ve batarya konusunda öneriniz var mı? Ayrıca yükleme sırasında dikkat etmem gereken özel bir nokta var mı?
    şu an için pek bir geliştirici yoğunluğu göremedim

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.