< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Poco F6 Pro ★★★ ANA KONU ★★★ (6. sayfa)

-
-
Nası ya
-
Kim almış? Niye kaçıyorsun :) Konuyu da bırakmışsın cidden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C03A72D3 -- 24 Mayıs 2024; 17:14:36 > -
cihazi tüm vergilerle hesaplaninca 2-3k satiş fiyatindan daha uygun,ama 2-3k yaninda vericekleri sayiyolar.Xiaomi honor markalar kisacasi hiç bir marka aptal değil,sadece kullanciisini aptal yerine koyuyor.Verdikleri hediyelerin parasini misli misliyle aliyor.Daha düne kadar 35k xiaomi 13 pro satiliyordu sanirim şu hale bak neydik ne oldu poco 7 vs 40-45 bulucak..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim aldığım model yurtdışı resmi satış fiyatı 490 euro yani 16k civarında ama ülkemizde vergiler vs nedeniyle 30k üzerine satılıyor. Sağolsun devletimiz satılan her ithal üründen 1 tane de kendisine bağışlamamızı istiyor.
-
POCO’nun global sitesinde F6 Pro’nun ekran korumasından bahsedilmezken aynı sitede F6 için Corning Gorilla Glass Victus diye belirtilmiş. GSM Arenanın incelemesine baktım. Onlarda F6 Pro’da Gorilla Glass 5 kullanılmış diyorlar. ( The front of the phone is covered with Gorilla Glass 5 - a bit of an odd choice given that the regular Poco F6 has Gorilla Glass Victus.)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben Pro modelinin hoparlör performansını da merak ediyorum. Ahizeyi kullanıyor bu sefer. Üstte F6 gibi ayrı ızgara yok. Belki böyle daha iyi de olabilir.
-
Evet bende o nedenle bugün müşteri hizmetlerini aradım bağlanan bayan teknik bölüme sormak için beni 3 dakika kadar bekletti ve sonrasında her 2 modelinde aynı camı kullandığını söyledi. Böyle bir durumda bana neden yanlış bilgi versinler çok mantıklı değil. Neticede bilgi almak için arayan bir vatandaş olarak sordum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizin baktığınız gsmarena incelemesini baştan sona okudum. Ses kalitesine bayılmışlar.
Yanlış bilgi vermek olmasa bile bilmiyoruz demek bizim insanımızda pek makbul değil. O sebepten ben bilmediklerini düşünüyorum. Hem GSM Arena hem de dün HWP de aynı şeyi belirttiler. Poco X serisinde yaptığının aynısını F serisinde de yapmış anladığım. Benim ayrıca merak ettiğim yakınlık sensörü nasıl? AI destekli mi yoksa fiziksel bir sensör koymuşlar mı? Koymadılarsa yine telefonla konuşurken ekran kapanmayacak arkasından bir sürü şey gelecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim için en önemli özelliği çift kanatlı anten tasarımı ve %39 artırılmış sinyal gücü. İlk test edeceğim özellik.
Valla hocam vergiler falan bir tarafa, Poco da pek özel bir fiyatlandırma yapmamış. 450-500€ olan A55'in 256'sını Samsung yakın zamanda 20-21'den getirdi 18'e satılıyor. F6 ve Pro'nun fiyatlarında iyimser bir fiyatlandırma yok, F6 her halükarda daha ucuz olmalıydı. 30 bin+ hatta 40 bine dayanan F6 Pro fiyatları ise komedi olmuş. O paraya Samsung güncel S serisini satıyor. Yine de liste fiyatına ağır eleştiri yapmak doğru değil ama özel fiyatlandırma hiç yapılmamış gibi. Baz modelleri için biri 20 bin lira altına, diğeri 25 bin liralara oturmalı yakın zamanda.
-
Ben şu an s24 kullanıyorum gayet uygun fiyata ve kampanya ile aldım. Cihaz gerçekten çok çok iyi hiç bir şikayetim yok. Ancak Samsung'un özellik kırpma olayı nedeniyle Çinli markalara yönelme eğilimi her zaman oluşuyor insanda. Amiral gemisi cihaz alıyorsun 25w şarj koyuyor her sabah 1 saat şarj bekle. Şarj cihazını ayrı al en az 1k vs vs. Poco ile 120w orjinal şarj cihazı yüksek hızlı kablo ve kılıf hepsi geliyor. Bunları Samsungda almaya kalksan 2-3 k harcarsın cihaz bedeline ilaveten.
Yani s24 serisi ile çok güzel cihazlar yapmış Samsung ama her zaman bir eksiklik hissettiriyor müşterisine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5BA3914 -- 24 Mayıs 2024; 19:9:9 >
Yorumum cihaz kıyaslama veya iyi-kötü deme amaçlı değildi hocam yanlış anlaşılmasın. Poco cihazların amacı zaten diğer markaların çok daha altında fiyatlandırma yapması. Ben Almanyadayım bir süredir, an itibariyle Samsung shoptan A55 alabileceğim fiyat ile Poco F6 Pro alabileceğim para hemen hemen aynı. F6 kayda değer farkla daha ucuz mesela A55'ten.
Poco, F6 Pro'yu 500€'ya zaten amiral katili sıfatıyla satıyor, "katili" olmak istediği amiral cihazlardan biri olan S serisi de 800-900€'dan başlıyor. Yani %70-80 daha pahalı bir cihaz. Belli alanlarda kapışabilmeleri, ederinde olup olmaması başka olaylar. Bunlar normalde bu cihazların aralarında olması gereken fiyat farkı. Poco'ların misyonuna göre Türkiyedeki kadar yakın fiyatlarla satılması pek de anlamlı olmuyor. Özel fiyatlandırma yapılmamış derken temelde bundan bahsediyorum. F6 için 20k, F6 Pro için 25k bandı bence iyi fiyatlar olur.
Yani mevcut durumda 37500'e Poco F6 Pro varyantı satılırken 7 bin lira farkla 44500'e Xiaomi 14 alınabilmesi Xiaomi içindeki gerçekçiliği de bozuyor. Ama dediğim gibi liste fiyatlarını çok eleştirmeden hızlıca ineceği yeri görmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 24 Mayıs 2024; 19:39:15 >
-
Xiaomi son 1-2 senedir Türkiye'deki model ve marka kısırlığını çok güzel suistimal ediyor malesef. Oppo-Oneplus-Sony vb markaların Tr piyasasından çekilmesiyle iPhone - Samsung tekelinin dışına çıkmaya çalışanları da Xiaomi tokatlama peşinde koşuyor. 74k ya Mi 14 ultra fiyatı çekebiliyor adamlar piyasadaki yokluktan faydalanıp. Bence Xiaomi'nin 50k üzeri edecek tek bir cihazı yok. Öğrenci telefonu diye nam salan redmi serisinin bile 13 pro plus modeline 25k fiyat çeken zihniyetin F5 proyu 30k üzerine konumlandirmasini da yadırgamadım şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5BA3914 -- 24 Mayıs 2024; 20:21:10 >
Yani benim derdim tam o da değil hocam, adamlar 14 Ultrasını 1500 euro fiyatlamış bir kere. Bundan daha pahalı katlanırlar hariç bir telefon yok. O yüzden gidip 75 bin yapmasını yadırgamıyorum, tüm cihazlar özelinde eder/etmez kişisel görüş. Veya 1100 euroluk Xiaomi 14'ünü gerçeklikten kopmadan fiyat olarak rakibi olan S24 Plusa yakın fiyata çıkardı. Samsung kadar hiçbiri özel fiyatlayamayabilir eyvallah ama rekabetçi olmaları önemli, benim derdim bu. X6 Pro keza öyleydi. Yani başka yerde benzer fiyatlara satılan cihazlar arasında kopukluklar olmasın. Ama F6 ve Pronun fiyatları gerçeklikten ve olması gerekenden uzak şu an için. Aynı paraya olan telefonu biri 20 bine diğeri %50 fazlasına 30 bine getirince benim markaya olan bakış da epey kötü oluyor :) Kaza demek lazım Poco adına.
İzlediğim çoğu YouTube kanalı da aynı şekilde fiyatının pahalı olduğundan bahsediyor ve önermiyor bu tepkilerden dolayı fiyatı düşecektir zira daha fazla yükselmesi zaten az olan rekabet şansını ortadan kaldıracak, iade edesim geldi ve yüksek ihtimalle iade edeceğim para kolay kazanılmıyor, hocalarım iyi forumlar
29500₺ bence SD 8 gen 2 işlemcili bir telefon için makul bir fiyat. Hediye saati de 2500₺ sayarsak 27k civarı normal. Benim ihtiyacım vardı bilekliği kullanacağım. Bugün Samsung s23 de var SD 8 gen 2 işlemci ortalama 30k civarında satılıyor cihaz ama şarj pil ve ram gibi özellikleri poco dan daha düşük bir cihaz.
Yani 1tb 16gb ram modeline 36k vermem ama 12/255 bana 27k maliyet gayet makul geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5BA3914 -- 24 Mayıs 2024; 21:24:42 >
Hediyesiz o fiyata gelirse düşünürüm ama saat fuzuli israf olacak benim için satmaklada uğraşmak istemiyorum doğrusu bundan dolayı böyle düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X