Şimdi Ara

pocket pc+gsm onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar yaklasık 1 ay ıcınde pocket pc+ gsm ozellıklı bır alet almak ıstıyorum tabıkı yurt dısından (almanyadan) alacagım. bana onerebilecegınız bır model var mı?? benım ıcın onemlı olan saglam olması ve içinde megapiksel kamerasıda olursa fena olmaz diğer ozellıkler zaten hepsınde aynı mavidiş-wlan vb..
    şimdiden yardımlarınız için teşekkurler...

    arastırdıklarım;
    Qtek 9100: 385 euro
    O2 XDA neo: 410 euro
    O2 XDA mini: 400 euro
    i-mate jam: 630 dolar
    treo 650: 540 dolar
    hp 6315: 300 dolar
    hp 6515: 485 euro
    hp 6510: 580 dolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasmania -- 4 Haziran 2006; 20:36:22 >



  • O2 XDA Atomu tavsiye ederim
  • Ben bircok pda-telefon kullandım ve su an imate jamin kullanıyorum ve cok memnunum gercekten super bir telefon,
    wi-fi
    bluetooth
    2mp kamera
    windows mobile 2005
    Piyasadaki en kücük pda telefon.
    sd kart desteği

    Neden k-jam değil:
    k-jamin gereksiz bir klavyesi var ve normal boyutlarda bir elim olmasına rağmen klavyesi işlevsiz,

    Neden jasjar değil:
    Gercekten guzel bir cihaz, fakat cok ama cok buyuk, elinizde goren sizi teknoloji manyağı zanneder ve turkiyede 3G (goruntlu konusma imkanınız yok! üstüne turkiyeye gelse bile bir seneden önce uygun fiyata goruntulu konusturacaklarını sanmam)

    Neden ATOM değil:
    İmate jamin ile atom arasında iki fark var atomda 400mhz intel işlemci, jaminde 200mhz cift cekirdekli texas instruments işlemci var, ölçüldüğü zaman ikiside aynı hızı veriyor. Yani hız farkı yok

    ikinci fark jaminde sd/mmc kart destegi var, o2 atom da ise mini sd/mini mmc desteği var. Cihazların buyukluğu aynı olduğundan jaminin sd/mmc desteği daha avantajlı, cunku mmc kartlar en y-ucuz ve en yaygın olan memory cardlardır. Oysa mini sd ve mini mmc kartlar, normal mmc kartlardan %20-%30 daha pahallı oluyor.

    Ayrıca jamin 'htc prophet' kasa kullanıyorki aynı urunu o2 xda neo, qtek s200, dopod 818 gibi isimlerdede satıyorlar bu sebepten cok daha yaygın, arıza durumunda atom elinde patlar ama jamini yurtdısına gonderdinmi illaki tamir ederler.


    Neden BenQ p50 değil.
    Ekranı cok kucuk, diğer pdalardan daha kucuk bu sebepten kullanımı zorlastırıyor, ayrıca yine pek işlevi olmayan bir klavye kısmı var. eger o klavyeyi kullanabilecek kadar kucuk parmaklarınız varsa.

    Neden HP hw 6515 değil.
    Gps var ama wireless yok. 150-200ytllik bir wireless kart takmanız gerekiyor. Birde yukarda jasjar icin hantal ve buyuk bir alet demiştim, hp nin bu aleti simdiye kadar gelmiş gecmiş üretilen en çirkin pda-phone galiba. yarısı ekran yarısı klavye.

    Neden casper handoffice değil:
    Cok uyduruk duran bir goruntusu var, kalitesiz plastik malzemeden üretilmiş gibi duruyor. casper yazısı cok kotu, Garanti verdiklerini soyluyorlar fakat bir arkadasımın sarj cihazı bozuldu 4 ay gecmesine rağmen halen getirmediler, cihaz bozulsa ne olurdu bilmiyorum.

    Neden imate jamin??
    İmate jamin bu işte usta olan HTC firmasının son üretimidir. Daha önce imate jam(o2 xda mini- mda compact-spv m500, qtek s100) ile pda-phone piysasında hatrı sayılır bir paya ulasa htc firması imate jamin bu üstün versiyonunda deneyimini cok iyi kullanmış. imate jamin(02 xda neo, qtek s200... htc prophet kasayı kullanan butun cihazlar) Bu kadar özelliği bir arada bulunduran en kucuk cihaz.

    Kamerası 2 megapixel, samsung d500 (1.3 mp)ve d-600(2mp) kullandım 2sindende daha net cekiyor.
    Tabi nokia telefonlar biraz daha iyi cekiyordur özellikle carl zeiss lensli olanları ama arada gercekten cok kucuk bir fark var ve kamera ozelliği bu kadar önemli ise 3 megapixellik 100-200ytllik bir fotograf makinası hepsinden üstün fotograf cektiğini unutmayın :)

    gittigidiyorda satısını bircok kullanıcı yapıyor, fiyatlar 1200-1300 arası (kayıtlı,sfır,kutulu olanlar). Jasjarlarda hemen hemen aynı fiyat, p50 800-900, diğerlerinin fiyatı cok değişiyor.

    Garanti konusunda. İnsan bu kadar para verince garantili olsun istiyor ama imate jaminin eski modeli imate jam i kvk nın 1.490 sattığını düsünürsek imate jamin 2 milyardan aşşağı satılmaz özellikle şu son kur artışından sonra.
    Garanti ile ilgili birsey eklemek istiyorum. Bir arkadaşım imate in ilk pda-phone unu kullanıyordu ekranı gunuste akmış, garantili olmasına rağmen kullanıcı hatası dediler. o sebepten garanti boyle urunlerde pek işe yaramıyor.
    bir problem cıkarsa imatein internet sitesine girersiniz, costumer servicele birkac mailleşmeden sonra onlar prbleminizi cozerler tahmin ediyorum. Telefonu silikon kılıfta veya normal kılıfında tasıdığınız sürece pek bir problem cıkmaz.

    Sonuc olarak kişsel gorusum 1300ü en iyi imate jamin alarak değerlendirebilirsiniz.

    saygılarımla,


    Not : Arastırdıklarına baktım

    birkere hepsinde wireless ve bluetooth yok cok farklı aletler.

    Fiyatlar gercekten tam internet arastırması fiyatları olmuş.

    sırayla yazacağım:

    1)qtek 9100, imate k-jamle aynı cihazdır. yanlızca farklı isimde piyasaya sürülüyor, yukarıda k-jam ile bilgi verdim. bluetooth wireless var.
    fiyatı sıfır 1000 1200 ytl arası giddigidiyorda, ikinci el 850-1000 arası

    2)Xda mini ile imate jam aynı cihazlardır, 'htc magician' kasa kullanır ve aynı telefondur yanlızca birinin üzerine imate jam yazıyorlar birinin üzerine o2 xda mini yazıyorlar. Guzel bir cihaz turkiyede aynı cihazın sıfırı kvkda yukarda yazdığım gibi 1500 ytl, gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelerde sıfırları 750-900 arası, ikinci eli ise 600-700 arası. bu cihazlarda wireless yoktur. yanlızca bluetoothj vardır ve yurtdısından, 400eurodan daha ucuza alabilirsin tabiki imate jamide 630 dolardan daha ucuza.
    Bu cihazı eger wirelessla cok işin yoksa tavsiye ederim, boyutları ve kulanıslılığı 10 üstünden 10.

    3) o2 xda neo, imate jamin ile aynı cihazdır diğer aletlerde yazdığım gibi yanlızca farklı etiket basıyorlar üzerine, üretici firma bir uzakdoğu firması olan 'HTC' ,cihazın gerecek adı ise 'prophet'tir. Gercek fiyatı 479 euro.
    Yani almanyada herhangi bir o2 satış noktasına gidersen sana söyleyecekleri fiyat budur. Bu cihaz yani o2 xda neo(imate jamin), o2 xda mini(imate jam) in bir üst modelidir fazladan wirelessi var 2 megapixel kamerası var ve windows mobile 5.0 var.
    Yukarıda belirttiğim gibi bu ara alınabilecek en guzel en işlevsel en karizmatik pda-phone.
    Fiyatı gittigidiyorda 1300 ytl civarı.

    4)treo 650: Hic tavsiye etmem bir kere pda-phone değil palm-phone, yazılımları sınırlı ve kullanısı zordur, onun yerine ericsson p910 cok daha ucuza işini görür, yani diğerlerinden tamamen farklı bir sistemi var kullanması ve geliştirmesi cok zor bu forumda gördüğün programların hiç birini yukleyemezsin.

    5)hp 6315:
    eski, buyuk, yavas, kocaman ANTENİ var, ancak başka pda telefon kulanmayan bir kimse beğenebilir bir ay civarı kullandım gercekten cok yavaş ve cok buyuk bir cihaz,
    turkiyede sıfırı satılmıyor,gecen sene hp turkiye getiriyordu dediğim gibi eski bir cihaz ama ikinci elini gitttigidiyorda 550-850 arası bulabilirsin.
    wireless-bluetooth var.

    6)hp6515-hp6510
    yukarıda bu telefonu yeterince yerdim galiba ama hatırlatma amacıyla bir daha yazıyım WİRELESS YOK
    onun yerine gps koymuşlar, ama turkiyede pek işine yaramaz işine yarasa bile emin ol aletinm gps ini turkiyede calıştırmak için harcayacağın mesaiye istanbulun butun sokaklarını ezberlersin.
    not: hp hw 6515 ve 6510 aynı cihazdır fakat hp bu kodları cihaza verirken ilk iki numarayı sabit tutuyor gerisini kurumsal veya bireysel müşterilere olmak üzere farklı yazıyor yani 65** bu aleti tanımlıyor sonraki iki rakam 15 veya 10 hangi ülkelerde saıtldığını kime satıldığını(bireysel kurumsal) belirtir.
    sıfırı teknosada 1400 civarı olması lazım emin değilim, gittigidiyorda 800-1000 arası sıfır ve ikinci elleri satılıyor.


    Son olarak:
    unutmaki aldığın telefonu burada kayıt ettirmek için &10 vergi ödeyeceksin yaoksa 3-5 ay sonra kapatırlar o kadar para boşa gider. Mutlaka havaalanında veya karayolu ile geliyorsan sınırda, gümrük vergisini pasaportunla birlikte onaylat ve telekomda kayıdını yaptır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.