Şimdi Ara

PNG NİN VİDEO VERSİYONU NEDİR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Montaj yaparken fotoğrafları kare dikdörtgen olma zorunluluğu olmadan videoya kesilmiş şekilde dahil edebildiğimiz formata png diyoruz ya.Peki videoları da böyle kesilmiş halde kaydedip başka videoya aktarmanın bir yolu var mıdır?Yani videolar için .png nin fotodaki sağladığı imkanı sağlayan format var mı varsa arka planı nasıl yapmalıyız arka plan olmaması için.Green screen haricinde.
    (sony vegas tercihim ama after effects de kullanıyorum)

• Mov formatında da alfa kanallı olarak çıktı alailirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

Mov formatında da alfa kanallı olarak çıktı alailirsiniz.

Photoshopta katmanı kesip arka planı transparan yapıyoruz ya videoyu belirli frameleri düzgünce kesip arka planı transparanlaştırmanın adı veya basitçe yöntemini biliyor musunuz?Mesela bir videoda top kaleye gidiyo ben o topun konumunu frame frame kesip arka planı her frame için transparan yapabilmek istiyorum ki o top başka bir videoda gol olsun mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodbadugly2

Videolarda bu işleme rotoscoping/masking denir. Uygulama mantığı Photoshop'a çok benzer. Vegas ile ve ya Adobe After Effects gibi compositing yazılımlarıyla yapılabilir.

Çok teşekkürler.Peki videolarda topun hareketini biz değil de program tespit edip otomatik maskeleyebiliyor mu.Sanırım böyle birşey vardı ama bulamadımm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alem FM 'in URL 'si nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.