küre değilmi bu cisimee o zaman niye çıkartıyorsunuz yörüngesi yamuk olabilir ama yanlış yapmışlar onun yerine şekli belirsiz ama daha büyük ve yörüngesi düzgün cismi gezegen yaparlarsa başlarım ben bu bilmadamlarınaNeyse hatayı sonra anlarlar...
quote:
Orjinalden alıntı: xol
dogru
quote:
Orjinalden alıntı: pacman
Benim bildiğim pluton teleskoplarla bile gözlenemiyor, varlığı diğer yakın gok cisimleri üzerinde yarattığı çekim etkileri saptanarak keşfedilmiş.
Doğru değil!
Bulunmadan önce böyle bir gökcismi olması gerektiği yaptığı etkilerden çıkarılmış. Ancak 1930'da doğrudan (teleskopla gözlenerek) bulunmuş. Ayrıca daha önceki medeniyetlerin Plüton'u bildiği bilgisi de doğru değil.
küçüklüğümden beri gezegen di o be 29 yaşına geldim gezegen değil dediler plüton bunca yıldır nerdeydiler yaw
Pluton yörünge düzlemi ile ekliptik düzlemi arasındaki açı farkı diğer gezgenlere oranla çok fazla. Bu yüzden sanırım eşim de çok üzüldü pluton un gezegenlikten çıkarılmasına .Ve güneş sistemi çevresinde dönen ve kuyruklu yıldız astrois gb başka bir kapsamnda değerlendirilmeli diyorr:)
o zaman güneş sisteminde başka bir gezegen bulunacağını sanmam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme