Şimdi Ara

Pluton Gezegen Değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce NTV'ye açıklama yapan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof.Zeki Aslan, Plutonun bir gezegen sayılamayacağını belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 24 Ağustos 2006; 20:18:24 >

• Karıştırmış ya da şaşırmış olmasın.
    Açıklaması nasıldı?
  • Pluton, gezegenlikten çıkarıldı...

Çek Cumhuriyeti'nde bir araya gelen bilim adamları, uzun tartışmaların ardından karar verdi: ''Pluton artık gezegen olarak tanımlanamaz...'' Uluslararası Astronomi Birliğinin toplantısına katılan saygın bilim adamları, bir hafta süren tartışmaların ardından, gezegen tanımının ne olduğu üzerine anlaşmaya vardı.
    Yeni tanıma göre, kendine ait net bir yörüngesi olmayan Pluton, artık gezegen olarak kabul edilmeyecek. Pluton'un yörüngesi, Neptün'le belirgin biçimde kesişiyor.
    1930'da keşfedilen Pluton'un gezegen sıfatının geri alınmasıyla, güneş sistemindeki gezegen sayısı 8'e düştü.
    Güneş sistemindeki gezegenler artık şöyle sıralanıyor: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün.

kaynak: milliyet
  • Açıkcası ben de şasırdım su an yayın hala devam ediyor. Bir tane astrolog ile konusuyorlar.
  • Ben de bu habere ulaştım.

Paylaşılamayan gezegen Plüton

Pluton Gezegen Değil

Gezegen kavramını masaya yatıran Uluslararası Astronomi Birliği’nin, Plüton’un gezegenlik statüsünü düşürmesi bekleniyor. Ancak karara itiraz eden, Plüton’a farklı bir statü verilmesini isteyenler de bulunuyor.

Plüton'un çapı 2300 kilometre. Güneş'e uzaklığı 5.9 milyar kilometre olan gezegenin bir yılı, 248 Dünya yılına eşit.

LONDRA - Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta toplanan Uluslararası Astronomi Birliği profesörleri, Güneş Sistemi içinde gezegen tanımını tartışıyor. Müzakereler sonucunda oluşan son taslak metninin ise, uzmanlar tarafından olumlu karşılandığı belirtiliyor. Taslağın bugün yapılacak oturumda kabul edilmesi halinde ise, İngiliz bilim dergisi New Scientist’in haberine göre, Plüton gezegen statüsünü yitiriyor. Dolayısıyla Güneş Sistemi 8 gezegene inebilir.

Dünyanın önde gelen 2.500 astronomunu bir araya getiren toplantılarda, birçok öneri tartışıldı, taslakların üzerinden onlarca defa geçildi. Son duruma göre, bir göktaşının gezegen olabilmesi için, kendi bağımsız yörüngesine hükmedebilmesi gerekecek. Bu şu anlama geliyor, gezegenler uydularla birlikte kendi ekosistemlerini sürdürebilen varlıklar olmalı. Bu durumda Plüton gezegenlikten düşüyor, zira Plüton’un yörüngesi Neptün’le kesişiyor.

• 10. bir gezegen arayışına girerken eldeki bir gezegenin düşmesi enteresan tabi

Bilim adamlarının sözleri mantıklı ama eğer yörüngesi yoksa (en azından böyle söyleniyor) gezegen değil. Peki ondan sonra bir soru gezegen değil ise "Pluton ne?"
  • Evet diğer gezegenler de olunca kaos çıktı ortaya. Herkes diğer bulununan gezegenleri de kabul etmesini isteyince olan oldu tabi.Şimdi Pluto çıkartıldı ve onun gibi olanlara ayrı bir ad verdildi. Tam hatırlamıyorum ama. Neyse artık sekiz tane gezegenimiz var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pluton sumerlerden ve belki daha oncesinden beri bilinen bir gok cismidir. 12 li - ay dahil - (60 li) sistemin bir parcasidir (sitchin and his followers - buyuk komplo var!!!) - 12. nin gelip gelmeyecegi tartismali, gelirse sadece iyi astronomi bilgisi olan dunya disi/ dunya da bir zamanlar olan bir uygarligin gostergesidir.

bu haberde baska bir mesajlasma/ baska bir evreye gecildiginin müjdesinin verilmesi kokusu aliyorum. gercekten cok ilginc seyler oluyor. uzun zamandir ilk defa sasirdim.
  • quote:

pluton sumerlerden ve belki daha oncesinden beri bilinen bir gok cismidir.

şöyle söyleyeyim, jupiter, venus, mars, saturn dışında hiç bi gezegen teleskopdan önce bulunamadı.

çünkü uranus, neptun ve merkur çıplak gözle gözlenemiyor. nerde kalmış plutonu bilmek.

yukarda yazdığın şey de bi nevi "piramitleri uzaylılar yapmış" tarzı bi beyanat.
  • evet. ama piramitleri uzaylilar yapmamis.

not: hicbir seye ön yargili yaklasmamak lazim ayni zaman da yargili da yaklasmamak lazim (süphe ve arastirma ölünceye kadar devam etmelidir).

pluton sumerliler tarafindan bilinse ne olur bilinmese ne olur (ne önemi var anlaminda): ben biliyorum ki biliniyordu ve bu beni düsünmeye itiyor (bu olasilik)

teleskop: iyiki bulundu

teleskop:

quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

şöyle söyleyeyim, jupiter, venus, mars, saturn dışında hiç bi gezegen teleskopdan önce bulunamadı.

çünkü uranus, neptun ve merkur çıplak gözle gözlenemiyor. nerde kalmış plutonu bilmek.

yukarda yazdığın şey de bi nevi "piramitleri uzaylılar yapmış" tarzı bi beyanat.

• İyide madem plüton neptünle yörüngeleri kesiştiği için gezegenlikten çıkarıldı,o zaman neptününde çıkarılması gerekmez mi?Sonuçta birbirleriyle yörüngeleri kesişiyo.Hadi bakalım buyur burdan yak 7 ye indirdim.(mi acaba?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihonjin -- 24 Ağustos 2006; 23:38:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

İyide madem plüton neptünle yörüngeleri kesiştiği için gezegenlikten çıkarıldı,o zaman neptününde çıkarılması gerekmez mi?Sonuçta birbirleriyle yörüngeleri kesişiyo.Hadi bakalım buyur burdan yak 7 ye indirdim.(mi acaba?)

Neptunun yörüngesi normal olan. Birde çakışıyor diye çıkarılmadı tam olarak. 3 tane yeni gezegen daha eklenecekti.
    Pluto tamam keşfedilde, nedir ne yok, o kadar uzakta, diğerleriyle hiç alakası yok. Öyle olunca bu 3 tane gezegen de girsin dediler.
    2006'ya kadar Planetler ve Asteroidler hakkında belirleyici bir düzenleme yoktu. Bu yüzden Pluto'nun planet statüsü, küçüklüğü ve çok bozuk yörüngesi yüzünden tartışılıyordu. Hata çoğu astronomlar onu Kuiperkemerine dahil ediyorlardı, yani Kometlerin ve Asteroiden çokca bulunduğu biryer. Ve son zamanlarda bulununan bu büyük göktaşları iyice tartışmay açtı. Özellikle 2003 UB313 sayesinde Pluto planet statüsünden kaldırıldı.

Peki şimdi neler oldu ?

Pluto,Ceres, 2003 UB313 gibi göktaşları artık özel bir adları var. Plutonen. Bunlara artık gezegen denilmiyor. Küçük gezegenler deyin, ya da cüce gezegenler. Her neyse artık. Yakında o da belli olur hata belli bile olmuştur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

dediklerin bi noktada doğru ama o zamana gidip bakamıyacagımıza görede yoruma acık
    ozamnda teleskop olmaya bılır ama astronomı bılımının gelıstıgını bılıyoruz sonucta adamlar uzayı cıplak gözle incelememişlerdir dimi?öyle olsa yüksek bi tepeye cıkan bilim adamı olurduvardır bi taktikleri vede biliyo olabılırler bence

• Benim bildiğim pluton teleskoplarla bile gözlenemiyor, varlığı diğer yakın gok cisimleri üzerinde yarattığı çekim etkileri saptanarak keşfedilmiş.
    Bu plutonu yapacak bir sey bulamadik bari il yapalım. 81 düzce, 82 pluton olsun
  • dogru
    quote:

Orjinalden alıntı: pacman

Benim bildiğim pluton teleskoplarla bile gözlenemiyor, varlığı diğer yakın gok cisimleri üzerinde yarattığı çekim etkileri saptanarak keşfedilmiş.

• Peki Sümerler'in tarihi kayıtlarında var mı Plüton, yoksa bu birilerinin iddiası mı? Belki Sümerlilerin Pluton dediğini sandığımız şey Plüton değil de başka bir gök cismidir. Bir kayıt varsa bile üstünde Sümerce Pluton yazmıyordur herhalde.
  • bende ntvde gece bülteninde izledim haberi ,,ilk önce ne oluyoz dedim baktım ciddi ciddi gezegenlikten men etmişler plütonu...alalaa.gif
  • Gezegenin yuvarlak olacak kadar buyuk olması gerekiyor deniyordu. Yaa neden tepsi gibi devasa bir kütle çıksa mesela ona gezegen demeyeceklermi

Bence buradan çıkarılacak en önemli ders bilim adı altında körü körüne bazı şeylere bağlanmamak gerektiği ve herşey gibi onunda yanılabileceğidir.
  • eğer pluton gezegen sayılırsa güneş sisteminde onlarca gezen olmuş oluyor.hem ub313 plutondan daha büyük ve uydusuda var bu yüzden gezegen sıfatını daha fazla hakediyor.

sümerlerde 12 gezegen kavramı mevcut. ama astronomik olarak değilde astrolojik olarak yani bi bakıma mitsel. Kuranda Hz.Yusuf (a.s.) mın gördüğü rüya gibi 12 gezegene inanıyorlar.buna ilahi kadim bir bilgi olarakta yaklaşılabilir.gezegen sayısı olarak değilde bir tür döngüsel mekanizma gibi birşey.

ama yarın astromonlar 3600 yılda bir devreden gökcismini 12.gezegen olarak kabul ederlerse buna hiç şaşırmam
  • gezegenlerin gezegenlikten çıktığınıda gördük ya...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.