Şimdi Ara

PLC ile Sanayide Otomasyon Örnekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar konu başlığında belirttiğim gibi PLC ile yapılmış ve sanayide kullanılan örnekler lazım yardmıcı olursanız çok sevinirim.Hem forum için faydalı olur hemde ihtiyacı olan arkadaşlar için. Şimdiden yardımcı olan olamayan veya olamayan herkese teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum...:)

• elinde örnek olan dostumuz varsa banada yardımcı olacak...
  • up
  • Yok mu arkadaşlar PLC konusu ile ilgilenenler?Çok güzel olur böyle bir bilgi paylaşımı içine girmek.Ben biraz uğraşıyorum çeşitli animasyonlar buldum onları Leader diyagramına dökmekle meşgulüm bitince ekleyeceğim inşaallah.Sizlerde bir kaç sanayi örnekleri eklerseniz sevinirim:)
  • walla güzel olur olmasına ama .....şöle bişey sorayım siz bu mevzuyu soran arkadaşlar...konuya yenimi başlıyorsunuz...
    ve neyle ilgili otomasyon örnekleri istiyorusunuz...??? plc diyince demi heryerde var bu alet

moderatör amcalarımız kızmazsa eğer size güzel mi güzel özel mi özel bir site ismi verebilirimki orda örnek mörnek gani gani
    ayrıca ne cam cad cae programı istiyorsanız videolu anlatımlarından tutun örnek projelerin kadar hepsi mevcud.........

moderatör amcalar kızmazsa vereyim linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevgiliDostumuz -- 22 Ocak 2009; 17:31:46 >

• arkadaşlar banada lazım bu plc hangi fabrikalarda kullanılıyor neler yapılıyor biz okulda öğreniyoruzda arkadaşım o siteyide verebilirmisin harflerin araasına tire - koy bişi olmaz
  • birazdan otomasyon topiğine bir kaç upload yapıcam plc programlama yazılımları ve ekran programlama yazılımları rarlıyorum tek tek sizler içinde bir kaç örnek koyabilirim oraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pekala veriyorum..yalnız sizden de bir beklentim var...madem siz arkadaşlarda bu işlere merak salmışsınız....bu konuda konuşabiliriz...

benim bildiğim otomasyon bina fabrika makina hatta kamyonların otomasyonuna kadar çok değişik skala ve sahalara yayılmış...

http://www.turkmekatronik.com/

sitesine girin ve foruma üye olun gerçekten çok iyi bi yer ....

bunun dışında ben plc ler için mikrowin step 7 kullanıyorum siemens için.....
    ya düşündüğünüz bişeyler varsa da tartışabiliriz bildiğim kadar söylemeye çalışırım..bende otomasyon konusunda pratiiğimi arttırmaya çalışıyorum...

• bende mikrowin step 7 kullanıyorum.s7 200 cpu222 plc kullandım okulda bunu kullanıyoruz.az çok anlıyorum.plc yoksan evinde bende aynı pcl gibi yapılmış bi program var çok güzel ben plc alcaktım bu programı görünce vazgeçtim ben satan bu siteye üyeydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 22 Ocak 2009; 18:14:01 >
  • sayın hocam ufak tefek uygulamalar için sana demo sunabilecek bir site :

http://www.thelearningpit.com/lp/logixpro.html

bi bak bakalım....

ya bu arada benim anladığım konu hocam plc programlama örneklerinden çok yapılmış somut projeleri görmek...
    misal bir bina otomasyonu bir santral otomasyonunun genel projesini görsen ondan sonra plc ye bakış açın çok değişcek..

burda plc program örneğinden çok böle örnek projeler varsa eğer elde onu vercek....arkadaşlara duyrulur...ben yıllar öncesinin
    bir elektrik dağıtım otomasyonunu görmüştüm baya güzel oturuyo insanın aklına bazı kavramlar.....yani esasında plc kullanmışsınız mikro kntrolör kullanımışsınız bence önemi yok bunlar bi alet....ama bi bina otomasyonun da ısıtma havalandırma aydınlatma habaerleşme ve enerji dağıtım otomasyonunda ki genel hatları öğrenmek çok önemli inanın ondan sonrası çok basit...dediğim gibi eski meski elinde böle çat pat tüm otomasyon örnek projesi olan arkadaş varsa çok memnun olurum....

• valla bende hiç örnek proje yok hiç bir projede görmedimde.sadece hoca devre veriyor onu yapıyoruz .hoca diyor ben size fabrikalarda kullanılan devreleri veriyorum diyor.
  • problem çözümü yapmıyor musunuz siz? mesela 1. motor 10 sn sonra hareket etisn 20 sn sonra dursun 2. motor 1. motor durunca çalışsın gibisinden bunlar birer uygulamadır sanayi veya başka bir yerde daha büyükleri ile karşılaşırsın...
  • arkadaşlar bu arada DH PLC topiğine göz attım gerçekten muhterem arkadaşlar çok güzel işler çıkarıyo sağolsunlar....

ya benim demek istediğim devreyi yapmak yada yapmamakla ilgili değildi....sana birileri motoru ne kadar ve ne şekilde kontrol
    etmen için bir kumanda devresi veriyor...ve sende yapıyorsun ...ama önemli olan nerde kullanılacağını bilmek....pek çoğumuzun gittiği avm lerde
    yaptığınız kımannda devrelerinin çok farklı versiyonları havalandırma isıtma enerji otomasyonu için nasıl kullanıldığına dair fikriniz varmı?
  • kardeş sen ne okuyorsun nerde oturuyorsun nerde okuyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoy

bende mikrowin step 7 kullanıyorum.s7 200 cpu222 plc kullandım okulda bunu kullanıyoruz.az çok anlıyorum.plc yoksan evinde bende aynı pcl gibi yapılmış bi program var çok güzel ben plc alcaktım bu programı görünce vazgeçtim ben satan bu siteye üyeydim

simülasyon için hangi programı kullanıyorsunuz?adını yazar mısınız?
  • hocam ben ankarada elektirik elektronik müh. kontrol sistemleri ...ve serbest çalışmak için öğrendiğim onca teorik şeyden sora
    elden geldiğince pratik araçları öğrenmeye çalışıyorum....ben otomasyon konusunda ister taşeron olsun ister direk firma sen ol proje işinde çalışamk istiyorum....bunun içinde pratiği çok iyi özümsemek oldukça somut bilgilere dayanmak gerekiyor....sıkıntı bu ! eğer bir bina otomasyonundan bir ihaleye gircekseniz yada alanlar size taşere edecekse o zaman bi plc programlamaktan çok şey bilmeniz gerekiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.