Arkadaşlar DSP ile okuduğum bir değeri PLC' ye göndermem gerekiyor.Bunun için modbus haberleşmesi haricinde ne tür bir haberleşme yöntemi kullanabilirim.?
o PLC nin desteklediği bir protokol olması lazım
modbus RTU zor geliyorsa modbus ASCII var daha kolay
eğer 2 tarafta ethernet de varsa UDP protokolü de olabilir
ASCII ' üzerine uğraşmak lazım. Ancak PLC inputlarına PIC 'in 8 ayrı çıkışını bağlayıp göndermek istediğim sayı bilgisini bu çıkışlara vererek kendi oluşturucağım bir haberleşme protokolünü kullanmak aklıma geldi ancak PIC çıkışı 3.3 volt bu PLC için uygun mu ?
PIC 3.3 V ise MAX3232 entegresi ile gerekli RS232 seviyesine getirebilirsin yok PLC portu RS485 ise 75176 'nın TX ve kontrol bacaklarını PIC den direk sürebilirsin RX portunun çıkışını PIC' e vermeden araya 4.7 K direnç koyarsın
quote:
Orijinalden alıntı: osmancns
ASCII ' üzerine uğraşmak lazım. Ancak PLC inputlarına PIC 'in 8 ayrı çıkışını bağlayıp göndermek istediğim sayı bilgisini bu çıkışlara vererek kendi oluşturucağım bir haberleşme protokolünü kullanmak aklıma geldi ancak PIC çıkışı 3.3 volt bu PLC için uygun mu ?
Merhabalar, Öncelikle bende bunun gibi bir projede PIC den PLC ye Modbus RTU kullanarak aktardım datayı, sizede RTU tavsiye ederim. Ki çokda kolay bir yöntem olur... Bağlantı probleminizde olmaz, PLC nizde %90 RS485 girişiniz vardır, anotherbrick in dediği gibi 75176 kullanırsınız iş biter.
Fakat RTU kullanmak istmezsenizde söylediğiniz gibi 8 bit paralel bir haberleşme yapabilirsiniz fakat benim önerim 8 ayrı girişi data için kullandıktan sonra bu data paketinin hazır olduğunu PLC bildireceğiniz 1 çıkışınızın daha olması... Yani 8 bitlik datayı çıkışınıza vereceksiniz, ardından 9 çıkışı verip bu "yeni data" "güncel data" diyeceksiniz. Bu girişleride PLC den veriye çevirirsiniz rahatca.
standart 24v DC ile çalışan bir PLC nin girişinin 1 olması için en azından 12,5-13v gerekir, 13v geldiğinde PLC giriş olarak algılayacaktır, PLC girişlerini gösteren ledler sizi yanıltmasın, onlar 5v ğzeri yanarlar bir çoğunda.
prof955
kullanıcısına yanıt
8 paralel kullanmak yerine 1 data giris kullanıp 1 er 1 er gönderip gondermeden önce hazır demek için 1 pin daha kullanabilirsiniz sanırım.
Anladım hocam çok teşekkür ederim.. Modbus bilgim iyi ancak DSP kısmında pek iyi değilim zaman kaybı olmaması için bit üzerinden haberleşmeye yoğunlaştım.Ancak bu DSP çıkışını nasıl bir yöntem ile 3.5 volt'a yükseltmeliyim ?
Merhabalar, Öncelikle bende bunun gibi bir projede PIC den PLC ye Modbus RTU kullanarak aktardım datayı, sizede RTU tavsiye ederim. Ki çokda kolay bir yöntem olur... Bağlantı probleminizde olmaz, PLC nizde %90 RS485 girişiniz vardır, anotherbrick in dediği gibi 75176 kullanırsınız iş biter.
Fakat RTU kullanmak istmezsenizde söylediğiniz gibi 8 bit paralel bir haberleşme yapabilirsiniz fakat benim önerim 8 ayrı girişi data için kullandıktan sonra bu data paketinin hazır olduğunu PLC bildireceğiniz 1 çıkışınızın daha olması... Yani 8 bitlik datayı çıkışınıza vereceksiniz, ardından 9 çıkışı verip bu "yeni data" "güncel data" diyeceksiniz. Bu girişleride PLC den veriye çevirirsiniz rahatca.
standart 24v DC ile çalışan bir PLC nin girişinin 1 olması için en azından 12,5-13v gerekir, 13v geldiğinde PLC giriş olarak algılayacaktır, PLC girişlerini gösteren ledler sizi yanıltmasın, onlar 5v ğzeri yanarlar bir çoğunda.
Hocam 3.3 volt DSP çıkışlarını PLC inputları için nasıl yükseltmem gerekir ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme