Şimdi Ara

Plazmalar Gündüz İzlenmez mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Plazmaların en büyük handikapı ortam ışığı arttıkça izlenebilirliğinin düşmesi.forumda plazma kullanıcıları en çok bu durumdan şikayetçi.bu yüzden plazmayı genel kullanım için değilde gece karanlıkta film izlemek için tavsiye ediyorlar.forumda hem led hem plazma kullanan arkadaşlarda var.ama herkesin iki panel alma imkanı yok.sırf plazma izleyebilmek için özel ışık geçirmez perdeleme sistemi bile yaptıranlar var.peki plazma almaya karar verdiysek ne olacak?gündüz birşey izleyemeyecek miyiz?örneğin ST,GT,VT50 serilerinin gündüz performansları nasıl?
    Teknomarketlerdeki görüntüleri baz almıyorum,çünkü asla ev ortamında alacağımız görüntüyü yansıtmıyorlar.işin doğrusu bahsettiğim Pana serilerini ev ortamında görmedim.LG6800 ve Samsung E490 ı gördüm.LG6800 inanılmaz yansıma yapıyor.ve görüntü çok zayıf.Samsung fena değildi.önünde pencere olmasına rağmen görüntü rahatlıkla izlenebiliyordu.acaba 2013 Pana serilerinde bu sorunla ilgili bir gelişme var mıdır?Plazma kullanan aradaşlar panellerini hep gece mi izliyorlar?

• Plazmalar illaki yansıma yapıyor. Çoğunlukla gündüz izleyecekseniz tavsiye etmem. Hele karşısına bir pencere denk gelirse ve perdesi iyi kapanmıyorsa (: Plazmalar en çok keyfi gece, standart bir ev aydınlatmasında veriyor. Kendimde plazma kullanıcısıyım zaman zaman gündüz de kullanıyor ve bunu dert etmiyorum ancak herkesin hassasiyeti farklı. Gündüz fazla kullanılacaksa Led almanızı öneririm.
  • Led almanı tavsiye ederim. plazmanın bir eksi yanıda daha çok elektrik çekmesi
  • Gündüzde rahatlıkla plazma izlenebiliyor fakat pek tadı olmuyor,akşam izlediğinden % 50 daha keyifsiz oluyor ama odaya fazla güneş ışığı girmiyorsa veya perdelerde kapalı ise genede sorunsuz izleniyor ama akşamleyin verdiği performansı gündüz vermiyor.
    Kolay gelsin selamlar.
  • Plazmaların ön camı bildiğiniz cam, bu yüzden gelen ışığı LCD panellerin üzerindeki filtreler gibi kesinlikle kıramıyor. Bu yüzden bırakın gündüz izlemeyi salonunuzdaki ışık gücü yüksek ise (orn: 2x100w) kendinizi koltuk takımınızı perdeleri dahi görüyorsunuz.

Plazma karanlıkta izlenir, film ağırlıklı TV düşünen kişiler bu kriterleri göz önünde bulundurarak (yansıma, panele görüntü yapışma riski, yüksek elektrik tüketimi) plazma tercih eder...
  • Ben kendim gündüz çalıştığım için tv yi akşamdan akşama izliyorum.ama eşim,çocuğum gün boyunca tv izliyor.sanırım bu durumda plazma almak pek mantıklı değil.ama kaliteli bir panelim olsun istiyorum.asla plazma gibi olmaz ama,en azından daha akıcı görüntü,daha kısa tepki süresi,daha doğal renkler,homojenlik,vs.maalesef piyasadaki ledlerin çoğu sorunlu.
    Bu yüzden aradığım özellikleri Philips ve Sony'de bulurum diye düşünüyorum.aslında HX850 almayı çok istiyordum ama para yetmedi.
  • Plazma sahibiyim. Evet plazma gündüz izlenmiyor. Sürekli açık kalacak bir tv ise led tv almak daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.