Şimdi Ara

Plazma Ekranı Hakkında Ustalara Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir plazma kullanıcısıyım. Dikkatimi çeken bir kaç konu var. Plazmaların genel hali mi böyle yoksa benim tv de bir sorun mu var bir bakın bir zahmet...

TV Modeli: samsung ps50c6500, kontrast ayarları genelde düşük durumda

1) ilk olarak bilgisayar bağladığım zaman paintde beyaz bir kutucuk yaptım. Kutucuk ne kadar küçükse beyazın parlaklığı o kadar fazlaydı, tam ekran yaptığımda beyazın parlaklığı çok azaldı.

2) media player modunda ekran yanma koruması aktif değil gibi bir his var içimde, normalde tv modunda ekran pixel koruması ile haraket ederken player modunda böyle birşey olmuyor gibi...

3) media player modunda kontrast ayarları düşük iken, tv menüsünü açtığımda menünün sarı çerçeveleri, o an ki görüntüdeki sarı ağırlıklı duvara doğru kayma yapıyor gibi yani bir çeşit iz oluşturuyor.

Tüm bunlar normal mi? yoksa tvde bir sorun mu var sizce? Tşkler...

• her zamanki gibi tv bölümünden cevap bulamadık, ya bilen kullanan pek yok ya da kimse sallamıyor ... herneyse...

turkeyforum'a benzer başlığı açmıştım. eğer benzer sorunları yaşayan olursa tüm bu belirtilere "normaldir" cevabı verildi. yinede bir katkım olsun foruma :) saygılar hürmetler...
  • böyle sorunlar plazmada normal bence(geç oldu ama...).son yazdığın sorunu anlamadım ama o nasıl oluyor?
  • Daha önce aynı markanın daha eski bir modelini kullanmış biri olarak;

İlk soru için, bu tür bir deneme bende yapmıştım ama tam olarak sizin gibi değildi ama beyaz gösterilen alanın büyüdükçe parlaklığın bir miktar azalması bende de oluyordu ama uçurum farklar değildi ve eğer sizde böyle ise ne kadar normal bende bilmiyorum.
    İkinci soru için, öncelikle screen burn koruması ile iligili ayarları herbir kaynak için ayrı ayrı yaptınız mi? Lakin kaynak aktif olduktan sonra herbir kaynak için bir kerede olsa ayrı ayrı ayar yapmak gerekiyor, dolayısı ile bende böyle bir problem olmadı her türlü kaynakta ekran kaydırma aktif olarak çalışıyordu, aslında bunu en kolay anlama yolu mesela çalışmadığını düşündüğünüz player modunda sanırım hdmi lardan birisidir, kaynak görüntüyü kapatın yani dvd player bilgisayar aktarımı vs vs ve çıkan sinyal yok yazısı kutucuğuna bakın o zaman net bir şekilde ekran kaydırma yapıp yamadığını anlayabilirsiniz.(bu arada ben en kısa zaman ve en fazla piksel kaydırmayı kullanıyordum)
    Son soru için; bahsettiğiniz durum gayet normal yani bende de böyle idi aynı siluet izi normal tv yayınında beyaz zemin üzerinde setup menusunu açtuğunuzda bile siluet olarak görmeniz mümkün.

Plazmanızı iyi günlerde kullanın bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 30 Eylül 2010; 22:31:36 >

• @teknoloji manyağı, benim anladığım kadarıyla iki aynı renk aynı satır üzerinde bir birine karışma yapabiliyor . normal yayında ya da film izlerken böyle birşey olmuyor ama dediğim gibi tv menüsünü açtığım zaman bu oluyor. Tv menüsündeki sarı çerçeve, o an filmdeki sarı duvar üzerinde siulet gibi bir uzantı bırakıyor. böyle birşey yani

@madcapfrog, kaydırma seçenekleri aktif durumda dediğiniz sinyal yok durumunda kutucuklar oynuyor ama o tv nin kendi programından kaynaklanıyor. Adamlar düşünmüş öyle şeyleri yapmış ama örneğin "yükleniyor..." kutucusu sağ üst köşede hiç hareket etmeden kalıyor. Yani yine media player modunda kaydırmalar çalışmıyor gibi geliyor bana ama emin de değilim açıkçası.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

cevaplar için de teşekkür ederim. Birde son bir soru, ekranda hafif izler kaldığında bu hem beyaz ekranda hemde karanlıkta tv'yi açınca belli oluyor. Kaydırma (siyah-beyaz kayan görüntü) yapıyorum, bunun fazlası zararlı olur mu? Örneğin 40 dk bir dizi izliyorum media player modunda eğer dizide logo varsa ya da logo yoksa bile alt yazıların olduğu kısımlarda hafif kalıntılar oluyor. hepsi için on dakika kadar kaydırmayı çalıştırıyorum temizleniyor ve kapatıyorum... Biraz uğraştırıcı ama kafam böyle rahat ediyor... böyle kullanmanın bir zararı olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.