< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6558. sayfa)
-
-
Dünyanın en güçlü konsolu dediler, o da yalan oldu Neresinden tutsan elinde kalıyor.
Kül tablalı bir çöp kutusu olarak kullansan daha çok işe yarar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi adıma ps tarafına gönül olarak daha yakın biri olarak iki konsola da sahibim. Türkiye şartlarında konsollara yaptığın yatırımı pek saymazsak oyunlara erişim olarak iki platforma sahip olmanın avantajını yaşıyorum. Ama sony’nin en vasat dönemde diğer tarafın daha vasat olmayı başarıp bence buruk bir galibiyete döndüğünü düşünüyorum. Nintendo gelmiş geçmiş en harika oyun deneyimini yaşatmasında yediği dayaklardan aldığı dersler yatmasından, sony’nin de az burnunun sürtülmesini ve o çok sevdiğimiz dönemlerine dönmesini isterdim. Tabi xbox’ın da japonlardan farklı olaya bakarak oyunculuğa büyük hediyeleri olmuştur. Umarım firmalar 10. Nesile bu kabızlıklarıyla geçmezler. Kendi adıma 9. Nesli çok vasat bir dönem olduğunu düşünüyorum. Nintendo kendi kulvarında zaten harika ilerliyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En kötü hali 30+ milyon satmış ve 75 milyar doları oyun sektörüne harcamış bir firma çekilmez konsol sektöründen, sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz ama olmayacak öyle birşey. Olursa da Sony'nin bile konsol piyasasından çekildiği bir senaryoda olur o dediğiniz. Oyunları multiplatform yapmak veya sadece belirli bir süreliğine exclusive yapmak demek konsol sektöründen çekilmek anlamına gelmiyor. Kaç kez söylediler zaten yeni konsol üzerinde uğraştıklarını. Hiç konsol işine devam etmeyecek olsa bu sene series xs konsollarının yeni dijital ve 2tb versiyonlarını bile çıkarmazdı zaten.
Stok yenilemiyorlar bilgisi de tamamen yanlış. Yeni yıl dönemi stokları bitmişti evet, şuan hem amerikada hem ingilterede stoklar amazonda mevcut görünüyor ertesi gün teslimat ediyor. Kontrol edebilirsiniz.
Edit: Hatta 2tb limited sürümü bile sipariş verilebiliyor şuan teslimat tarihi bir kaç ay olsada. Şimdi de stokta var ama satmıyor zaten dersiniz gerçi ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 1 Şubat 2025; 8:26:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam burada her ciddi yorumu dikkate almamanız lazım. Bazıların beyin yakan yorumları var. İşin ilginç tarafı bireysel yaptıkları yorumu, gerçekte yaşanıyor gibi anlatmaları apayrı seviye:) haa bunlar da lazım eğlendiriyorlar bizleri….
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yurtdışına çıktığımızda magazalarda xboxu mumla arıyoruz hocam. Dubai de 3 yer gezdim Xbox bulmak için. En son vazgeçtim amazondan aldım. Onda da kendi satıcısı değil paralel ithalat. Japon konsolu göndermişler hatta gittim ayrı güç kablosu aldim. Adamlar sallamiyor konsol işini.
Ki Dubaiden bahsediyorum dünyanın en büyük AVM lerinin olduğu yer, her yıl milyonlarca Avrupalı turist geliyor. Virgin store gibi teknoloji marketlerinde devasa PS standları varken cücük kadar Xbox rafı var yanlarında onda da konsol yok oyun ve gamepad var sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarulez -- 1 Şubat 2025; 10:57:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ama bana burda bir arkadaş xbox'ın bir sonra ki nesilde 500 milyon satacağını söylemişti :(
Şu tarz haberler geçen aylarda ortaya çıkmıştı, onunla ilgili herhalde...
https://www.thegamer.com/microsoft-to-stop-marketing-xbox-consoles-in-europe-other-regions-per-report/
Orta doğu bölgesi zaten hedef kitle değil ki veya hedef kitle olmaktan çıkmış bir bölge. Asya ve orta doğuda hiç bir zaman başarılı olabildiğini düşünmüyorum zaten. Satmıyorsa getirmez tekrardan. Türkiye son kale kalır onun dışındaki ülkelere gelmez bile belki, belki Türkiyeye de gelmez ileride. Gittiğiniz yere göre değişir yani, playstation daha ulaşılabilir ve popüler bir ürün tabiki global de ama bu nedenle bir daha konsol çıkarmazlar filan diyen arkadaşlar yanılıyor bence. Türkiye'de resmi olarak satılmaz dense kabul edebilirim ama tamamen konsol piyasasından çekildi artık bir daha yapmaz diyeni çok ciddiye almamak lazım.
Yukarıda bir link verdim, orada Avrupa bölgesi de var, sadece mena bölgesi değil. MS yeni konsol tabiiki çıkartabilir, burada yapılan tahminlerin dayandığı şey bunun gereksiz bir hamle olacağı...
Orta Doğu hedef kitle değil, Avrupa'nin çoğu ülkesi hedef kitle değil, asya pazarı hedef kitle değil, eee Microsoft kime satacak bu konsolu hocam? Antarktika'daki penguenlere mi?
Göz göre göre geleni inkar ediyorsunuz. Adamlar ana akım ev konsolu işinden çekiliyoruz diye duyuru yapsalar, ona bile inanmayacaksınız. Gerçi doğru, adamlar dünyanın en büyük oyun yayıncısı olmak istiyoruz dedikleri halde, hala 3. Parti olduklarını kabul etmeyen bir kitle var.
Siz umut etmeye devam edin hocam. Zaman kimin doğru öngörüde bulunduğunu gösterecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Microsoft store resmi mağazası bulunan her ülkede gelmeye devam eder diye düşünüyorum. Doğu avrupa ülkeleri balkanlar vs oralara hiç gelmeyebilir. Tabii kendi düşüncem bu bilemem belki hiç getirmez bütün avrupaya. Ama sonuç olarak ne olursa olsun yeni konsol çıkarırlar, sadece amerika pazarı için olsa bile. Türkiyeye artık resmi olarak mı yoksa farklı yollardan mı alınır orasını zaman gösterir.
Amerika pazarında d avrupa pazarında da hala bir yeri var. Gerisine gelmeyebilir zaten ona bir şey diyemem. Umut edecek bir şey yok ki hocam zaten çıkacak her türlü o konsol bir kaç seneye kadar o konuda şüphem yok.
Doğru 3. parti olmuştur veya olma yolundadır ama bu konsol çıkarması için bir engel değil.
Bir ara başka markalarla anlaşıp Xbox OS dağıtma yapacaklar gibi bir haber vardı. En kötü ihtimalle olacak o olur. Asus Xbox MSI Xbox gibi cihazlar görürüz yani en kötü. Xbox'ın sadece oyun yayınlayan bir marka olarak kalacağına inanmıyorum. Satmasa bile surface gibi çıkarıp koyacaktır.
Şu açıdan baksanız;
Bu adamlar yaklaşık 100 milyar dolar para harcadı, bu bazı ülkelerin GSMH'larından daha büyük bir para. Ve bunu yaptıkları dönemde Halo, Gears of War, Forza gibi yapımlar sadece Xbox konsolundaydı, buna rağmen başarısız bir nesil geçirdiler. Şimdi bu bahsettiğimiz oyunların hepsi tüm platformlara gelecek, olumlu yönde nasıl bir değişiklik olmasını bekliyorsunuz ki, bu adamlar bir sonraki konsolu çıkartmak için bir motivasyona sahip olsun.
Sonuçta bizler burada oyuncu kimliklerimizle kendi tahminlerimizi foruma yazan basit, düz insanlarınız, her şeyi bilebilme lüksüne sahip değiliz, elimizde bu adamların sahip oldukları bilgiler yok. Yaptığımız tüm yorumlar mantık çerçevesinde çıkarım yaparak ulaştığımız tahminler, gerekçelerini de yazıyoruz, destekleyen haberlerin, sızıntıların link'lerini burada paylaşıyoruz. Yani bizim gibi yorum yapan insanları çokta ciddiye almamak lazım derken, neye dayanarak böyle bir yorum yapıyorsunuz merak ediyorum?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X