Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6520. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Rolentooo , Rolentooo , Periah Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 20 Misafir (4 Mobil) - 17 Masaüstü6 Mobil
5 sn
130.394
Cevap
308
Favori
4.681.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 65166517651865196520
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yorumunuza +1 hocam gerisini çok konuşmaya gerek yok bence. Çok zenginseniz Playstation'da alırsınız o oyunları zaten. Ama iki konsola da sahip olan, hatta ve hatta PS5 pro + xbox series x i olan çoğu kişi bile bu oyunların çoğunu xbox'ta oynayacak, çünkü diğer tarafta almanın pekte bir mantığı yok. Paranızı savurmayı seviyorsanız bilemem tabii. Sadece PS5'i olana da acıyorum zaten, danaya girer gibi 10 kişi mi girip alırlar artık bu oyunları yoksa dediğiniz gibi mağaza mağaza dolaşıp bir tık daha ucuzunu mu ararlar bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oliwander O kullanıcısına yanıt

Xbox Series X 2 2026 sonu gibi geldiğinde özel oyun politikası nasıl şekillenecek onu görmek istiyorum açıkçası.

Bu nesil oyun departmanı iyi yönetilemediği veya Woke gibi akımların etkisi ile Xbox'ın oyun departmanı büyük başarısızlık yasadı. Bugün geldiğimiz nokta bunun sonucu. Ama her yeni konsol nesli yeni bir sayfa açma olanağı sağlıyor. O nedenle Xbox'ın şu anki durumu ile Series X 2 çıktığında sergişeyecekleti tutumun aynı olmayacağını düşünüyorum.

Xbox'ın son 1 yıldır oyun tarafında önemli bir ilerleme sağladığını düşünüyorum ve bu durumun Series X 2 konsolunda nasıl yansıyacagını merak içinde beklemekteyim. Şu anki politikalar değişmeden devam mı edecek yoksa yeni nesille beraber farklı bir tutum mu takınacaklar göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Ocak 2025; 0:28:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Paranın tadını aldı microsoft, daha bırakmaz multiplatformu

• Gameps505 kullanıcısına yanıt

Bazı oyunları çoklu platform, bazılarını Xbox - Pc özel ama hepsini Gamepass ilk gün yapabilirler.

• insanlar farkında değil ama xbox oyunlarının playstation'da bulunuyor olması sony'e daha fazla zarar veriyor

Kıymetli forum üyesi, şu Xbox excleri ve PS excleri bir yan yana yazar mısın bu nesil çıkan? Şu yaygara da kopsun bitsin. Kendini bir şeye inandırmışsın nasıl başardın inan onu da bilmiyorum sürekli aynı şeyleri yazıyorsun. Yan yana yazarsan belki sen de anlarsın hangisine daha çok exc oyun çıkmış.

• Shamster kullanıcısına yanıt

Ya bir sey soyleyecegim de oyunlara verdiginiz parayi niye para savurmak olarak goruyorsunuz? Bu forumdaki bircok kisinin hayattaki en buyuk hobisi oyunlardir. Hayatta en zevk aldigi en cok mutlu eden ugras. Disarida yemek yersin, tatile gidersin, sinemaya gidersin kimse bunlara para savurmak demez ama oyunlara gelince verilen paraya aciniyor. Cok sacma sapan bir bakis acisi.

Gamepass uyesiyim ama gidip bu oyunu PS5'de de alacagim kutulu koleksiyonuma koyacagim. Cok zengin degilim orta halli bir insanim ama hayattaki en buyuk zevkim olan oyunlara harcanabilir gelirimin bir kismini harcamaktan da gocunmuyorum. Hatta sevdigim oyun yapimcilarini destekledigim icin de manevi tatmin veriyor.

Zaten bu oyun en basta PS5'de cikiyorsa bunun sebebi oyunun maliyetinin Gamepass abonelik ucretleriyle cikmayacak olmasindan. Adamlar Gamepass'e cikiyor diye butceden kismiyor bunun yerine PS5'e de cikarip oradan da biraz para kazanalim demisler. ID Software bu kalitede oyun yapmaya devam edecekse PS5'de ve PC'de insanlar oyunu alacagi icin olacak.

Oyle insanlara aciyorum cart curt sacma sapan ergen muhabbetlerini bir birakin. Kim nasil istiyorsa ne kadar para vermek istiyorsa kendi bilecegi is.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 24 Ocak 2025; 0:37:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PureHD

Kıymetli forum üyesi, şu Xbox excleri ve PS excleri bir yan yana yazar mısın bu nesil çıkan? Şu yaygara da kopsun bitsin. Kendini bir şeye inandırmışsın nasıl başardın inan onu da bilmiyorum sürekli aynı şeyleri yazıyorsun. Yan yana yazarsan belki sen de anlarsın hangisine daha çok exc oyun çıkmış.

Yazamaz ki yalan söylediği 150.kez yine ortaya çıkar, sonra haa yanılmışım neyse deyip başka yalanlara yelken açar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gerçekten 2026 yılında Xbox tarafından geleneksel bir ev konsolu geleceğini düşünüyorsanız birsey diyemem hocam Fakat Einstein'in dediği gibi, aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek ahmaklıktır. Xbox yönetimi konsol pazarında rekabet etmek istemediğini her fırsatta gösteriyor bence. Adamlar stokları bile yenilemiyor artık. Birçok ülkede yeni stok gelmiyor. Xbox tarafının yeniden geleneksel bir konsol üreteceğine hiç inanamıyorum. Öyle olsaydı, mevcut nesildeki kullanıcılarına daha iyi davranır ve "xbox everywhere" gibi tamamen özel içerikli konsol karşıtı bir politikanın peşinden gitmezlerdi. Zira bir taraftan ps konsolunun başarısız olduğunu iddia edip sonraki nesilde bedelini ödeyeceğini söylerken, öteki taraftan ise satış açısından zaten tarihinin en kötü neslini geçiren, birçok pazardan gayri resmi çekilmiş olan Xbox markasının başarılı olacağına inanmak biraz tuhaf geliyor bana.

Benim görüşüme göre bu saatten sonra o taraftan cloud temelli el konsolu haricinde birsey görmeyecez. Eğer o zamana kadar ülkemizde Xcloud resmi desteği onaylanmazsa, yeni çıkacak ürünün resmi olarak Turkiye satışının olmayacağını bile iddia ederim. Zaten son çıkardıkları digital ve beyaz modellerin resmi satışı yok bildiğim kadarıyla.

Size daha önce yazmıştım. Microsoft Gamepass'in Pc ve Xbox'da hiçbir ücret ödemeden satıyor. Fakat Ps ve Nintendo'ya getirirse yuzde 30a yakın bir ücret ödemek zorunda kalacak. Gamepass sisteminin kar elde edebilmesi için böyle bir kesinti olmaması gerekli. Zaten bu servisin diğer konsollara gelmeme nedeninin bu oldugunu düşünüyorum.

Konsol piyasasında, el konsolu dahil 150 - 200 milyon kişilik bir oyuncu kitlesi var.

Microsoft bu kitlelere Gamepass satmak için Series X yerine yeni geleneksel bir konsol, Series S yerine ise bir el konsolu çıkartıp bu cihazlar üzerinden Gamepass satmaya devam edeceklerdir.

Ellerinde Gamepass gibi bir servis, 10larca oyun stüdyosu varken konsol işinden çıkmaz, çıkamazlar. Nitekim EA ve Ubisoft bile sırf bu Deli Dumrul verilerinden kaçına ilmek için zamanında kendi oyun satış platformları kurmuş ve bunu oyunculara kabul ettirmeye calışmış fakat basarısız olmuşlardı. Microsoft 'da kendi stüdyolarının oyunlarının karını maksimize etmek için konsol piyasasında bu ağır kesintiler uğrasmayacagı kendi platformuna sahip olmak durumunda.

Yeni Xbox konsolları I Surface ekibinin yapacak olması da bu konuda beklentilerimi biraz yükseltiyor. Gerçi Xbox Series X tasarım olarak Ps5'te daha iyiydi fakat Surface ekibi tasarım işini çok daha iyi kotarabilir.

• intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    Hocam sakin hemen yükselmene gerek yok.

Bir oyuna para vermek demek para savurmak demektir demiyorum zaten ben, aynı oyuna çok daha fazla para vermek para savurmak diyorum.

Kutulu ürün güzeldir alınır bende alıyorum ama koleksiyonluk üründür istediğinde tekrar satarsın. Ben online mağaza fiyatları için demiştim onu zaten. Aynı şey değil yani.

Hocam Xbox oyunları rakip konsola çıkıyor artık. Sizce gamepass modeli yeterli olsaydı cikar mıydı o oyunlar? Üstelik bu yeni konsol teorinizin şu anki nesilden farkı ne olacak ben onu anlamadım. Yani zaten halihazırda kötü işlettiği bir konsol nesli varken neden bir sonraki nesile geçsin? Yada geçse bile kim neye güvenip alsın o ürünü? Adamlar şu an belkide en kötü jenerasyonu olan xboxone konsolundan bile az satıyorlar. Bir sonraki nesilde ne değişecek?

Insanlar gamepass sistemine ilgi duysa zaten gidip konsol alırlar. Series S en ucuz ürün Konumunda zaten. Hadi el konsolu desek, orada da asus yada lenowo gibi ürünler zaten var. Müşteri demez mi ya arkadaş, sen bana daha yeni konsol sattın, şimdi niye nesli erken bitirmeye çalışıyon diye?

Sanki bu nesil başlangıcında, xbox artık ps ile rekabet edecek onu geçecek diye iddialı konuşulmamış, en güçlü konsol diye reklamı yapılmamış, özel içerik gelecek diye pohpohlanmamis gibi söylüyorsunuz. Neyi farklı yapacakta yüksek bir konsol satışına ulaşacak?

Adamlar konsol gamepass sistemini öldürmeye çalışıyor, pc gamepass e ilk gün oyun vermeye devam ediyor ama siz hala iyi niyetle konsol pazarında devam edecekler diyorsunuz.

Xbox o paraları gamepass ile kazanamaz zaten. Anca oyun satışı ile olur. Onun içinde konsol satmak lazım. Eeee onun içinde özel icerik lazım. Yoksa kim niye alsın o konsolu. Yine benim dediğim kapıya çıkıyor ki bu mesele. Gerçeği inkar etmeye devam edin hocam. Yarın xbox geleneksel konsol pazarından çıktığı zaman neler yazacaksınız merak ediyorum açıkçası.

Valve sırf Steam'i pazarlamak için Linux tabanlı bir işletim sistemi ve fiziki donanım tasarladı. İşletim sistemini başka cihazlara da pazarlamaya çalışıyor.

Microsoft'da Gamepass ve elindeki çok sayıdaki studyolarin karlılığı için oyunculara iyi bir işletim sistemi , uygun fiyatlı oyun makineleri tasarlayıp satacaktir .

Nitekim evet Microsoft oyunlarını Steam ve Ps üzerinden satıyor ama bu satışlar karı öyle bir baltaliyor ki zaten halihazırda aldığı studyolarin çoğu bu nedenle mali sorunlarla boğuşuyordu.

Microsoft'un önceliği Gamepass'i de yaptığı oyunları da mümkün olduğunca kendi platformları üzerinden satıp yüzde 100 karı kasasına koymak. Evet diğer platformlarda da satılabilir ama bu durum Xbox'in oyun bölümünün karlılığına zarar verdiği için ne kadar sürdürülebilir orası tartışmalı.

Bu adamlar sırf oyun tarafına 100 milyar dolara yakın para harcadılar. Bu kadar çok sayıda stüdyosu olan bir firma için konsol işinden çıkmak mantıklı değil. Microsoft konsol işinden çıkacaksa bu ya fiziki konsol döneminin kapanması ile yada oyun yapimciliginisini bırakması ile olur. Öteki türlüsü yani Steam'e Ps'e oyun yapma işi elde ettiğin kazanca değmeyecek bir angaryadan fazlası olmaz .

Bu nedenle 2026 sonu gibi 2 yeni Xbox konsolu ile konsol savaşlarının bir sonraki aşamasının başlayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Ocak 2025; 2:43:22 >

• 
Sayfa: önceki 65166517651865196520
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.