< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerel oyun kulübü -- 27 Aralık 2024; 13:2:39 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6445. sayfa)
-
-
Naughty Dog ne yaparsa başım gözüm üstüne. Böyle kaliteli oyun yapan stüdyo istediğini yapsın umrumda değil, ben oyunuma bakarım. Diğerleri de ilgilendirmiyor bu arada, hepsi dibine kadar woke moke sokuşturabilir hiç bir sıkıntım yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
e anlatıyorum işte oyunlarda dayatma yok ayrıca ben fable'ı o karakterle asla oynamam
nd ve diğer sony stüdyoları berbat durumda
kratos'un oğlunu büyütüp queer yaparlarsa şaşırmam
dileyen dilediği yapsın ama ortada zorlama varsa tepki çeker
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cyberpunk indiana biraz zor olmaz mı 5 gün için sence? Ben girip cıkamazdım valla.
-
Ben şuna üzülürüm elindeyken microsoft, shinji mikami’yi daha güzel değerlendirebilirdi. Kojima gibi ağıza dolu dolu oturmasa da en az onun kadar yetenekli biridir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam 5 gün derken Ben sürekli oyun oynuyorum zaten şimdi İzin aldığım için bol bol oynayacağım Yoksa tek oyun Gitmeyi Seviyorum Normalde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Katılmıyorum. İnsanların rahatsız olması normal çünkü dayatmalar ile gözümüze gözümüze sokup aşırıya kaçıyorlar. Woke denilen illet özellikle politik doğruculuk batı toplumlarında sanat, mizah edebiyat gibi alanlarda yaratıcılığı sınırlandırıyor.
Ayrıca cinsiyet ve kimlik üzerinden yapılan tartışmalar biz ve onlar anlayısı toplumsal kutuplaştırmayı da arttıriyor bu konu başlığı altında bile oyun konuşmak yerine takıldık kaç gündür oyundaki karakterin erkeksi gözüken fizigine şaçına başına kısır bir döngü içerisinde tartısıp duruyoruz.
Woke illetinin azalarak bitmesi temennim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 27 Aralık 2024; 13:20:37 >
Ben direkt o karakterle oynayacam valla, microsoft onu önerdi bana bütün fragmanlarda , bende oyunun istediğini yapıcam
Bende senin yorumuna katılmıyorum kimsede benim gözüme yarı çıplak kadın sokamaz bu tartışma böyle uzar gider en iyisi bu durum seni rahatsız ediyorsa oynamazsın olur biter aynı benim stellar blade oynamadığım gibiquote:
Orijinalden alıntı: MisterX06Katılmıyorum. İnsanların rahatsız olması normal çünkü dayatmalar ile gözümüze gözümüze sokup aşırıya kaçıyorlar. Woke denilen illet özellikle politik doğruculuk batı toplumlarında sanat, mizah edebiyat gibi alanlarda yaratıcılığı sınırlandırıyor.
Ayrıca cinsiyet ve kimlik üzerinden yapılan tartışmalar biz ve onlar anlayısı toplumsal kutuplaştırmayı da arttıriyor bu konu başlığı altında bile oyun konuşmak yerine takıldık kaç gündür oyundaki karakterin erkeksi gözüken fizigine şaçına başına kısır bir döngü içerisinde tartısıp duruyoruz.
Woke illetinin azalarak bitmesi temennim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İşin wokunu çıkardılar hocam.
Xbox Series S sahibiyim, yanına bir de PS5 alacağım ama hangisini alsam karar veremedim, PS5 Slim Digital 16-18bin arası ithalatçı garantili bulunuyor, PS5 pro 28-32 arası benzer şekilde. GTA VI için alacağım tabii, Series S normalde beni götürüyor her türlü. Bir de PS'in oyunları çok pahalı tabii orası da var. PS5 pro alırsam muhtemelen çok uzun süre konsol almaya ihtiyaç duymam, çok oyun oynayan biri değilim açıkçası. Haftada 3-4 saat belki.
-
Gta 6 için alıcaksan adresin belli hocam
Hocam bir konu hakkında bilgi verirken, kafadan atmak yerine kaynak vermelisiniz. Oyun satışının %29 düştüğünü nerden buldunuz merak ettim çünkü newzoo raporuna göre market büyümeye devam ediyor. Bu sene deli gibi satış yapan 3 yeni oyun vardı. Palworld, helldivers ve Wukong. Üstelik Cod fifa ve Ea collage League gibi oyunlar satış anlamında gayet başarılı bir sene geçirdi. Analize göre konsol marketi -%1, pc marketi +%4, mobil markette +%3 oranlarında bir büyüme var. Toplam market büyümesi ise geçen seneye göre %2.1 artmış.
Analistlere göre 2025 yılında yeni switch ve Gta6 gibi çok beklenen oyunlar sayesinde konsol marketi ciddi bir büyüme hedefliyor. Ayrıca 2027 yılında marketin toplam hacminin 213 milyar dolar olacağını tahmin ediyorlar. Şu an 187 milyar dolar seviyesinde.
wccftechNew Games Sales Went Down by 29% in Europe This Yearhttps://wccftech.com/new-games-sales-went-down-by-29-in-europe-this-year/
In 2023, more than 10,000 developers lost their jobs; one-third of game-makers surveyed at the beginning of this year reported they’d been affected by layoffs in some way.Six months in, this year’s layoff tally had already surpassed that of 2023. According to Matthew Ball, an adviser and producer in the games and TV space, 2024’s job-loss count will wind up being about 40 percent higher than the previous year’s.
2023'te 10.000'den fazla geliştirici işini kaybetti; Bu yılın başında ankete katılan oyun yapımcılarının üçte biri, işten çıkarmalardan bir şekilde etkilendiklerini bildirdi. Altı ay sonra, bu yılın işten çıkarma sayısı 2023'teki rakamı şimdiden aşmıştı. Danışman ve yapımcı Matthew Ball'a göre, oyunlarda ve TV alanında 2024'teki iş kaybı sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 40 daha yüksek olacak.
wıred2024 Was the Year the Bottom Fell Out of the Games Industryhttps://www.wired.com/story/2024-was-the-year-the-bottom-fell-out-of-the-games-industry/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
A similar thing is happening in games. Here’s a terrifying chart showing the average age of the PC and console games players are spending their time on.
"Oyunlarda da benzer bir durum yaşanıyor. İşte oyuncuların zaman harcadığı PC ve konsol oyunlarının ortalama yaşını gösteren dehşet verici bir tablo."
61% of all playtime last year was spent on games released over six years ago.
The trend is worsening. In 2023 just five games, most of them released over a decade ago, together accounted for more playtime than every game released in 2022 and 2023 combined.
"Geçen yıl tüm oyun zamanının %61'i, altı yıl önce piyasaya sürülen oyunlara harcandı.
Eğilim kötüleşiyor. 2023 yılında, çoğu on yıl önce piyasaya sürülen yalnızca beş oyun, 2022 ve 2023'te piyasaya sürülen tüm oyunların toplamından daha fazla oynanma süresine karşılık geldi."
That’s insane! And you might be thinking, well, at least 23% of game hours are going toward new games—that’s an improvement over 2021 (21%) and 2022 (19%). But Newzoo slices this data further to show that nearly two-thirds of the playtime in that “new games” chunk is actually going to annual releases of long-established titles. Mostly CoD and the big sports juggernauts.
Bu delilik! Ve oyun saatlerinin en az %23'ünün yeni oyunlara ayrıldığını düşünüyor olabilirsiniz; bu, 2021 (%21) ve 2022'ye (%19) kıyasla bir gelişme. Ancak Newzoo, bu "yeni oyunlar" bölümündeki oyun süresinin neredeyse üçte ikisinin aslında köklü oyunların yıllık sürümlerine gittiğini göstermek için bu verileri daha da kesiyor. Çoğunlukla COD ve büyük spor ezici güçleri.
-------------------
Hocam bu ideolojik dayatmalar sektörü öldürüyor. Tüm bilimsel veriler bunu gösteriyor ancak karsımızda öyle bagmazca bir inanç var ki değişmek yerine sektörü yoketmeyi seçiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Is kaybi ile oyun satışının ne alakası var hocam?
Benim size anlatabileceklerim. Sizin anlamak istediğiniz kadardır. Bunca veriye rağmen hala bu yanıtı veriyorsanız zaten tarafsız, objektif değilsinizdir.
İyi forumlar.
Eee bu avrupa pazarı hocam? Satış artan pazarlar ne olacak?
bu forumun en ala xbox fanboyu olduğun için oynarsın şüphe duymuyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X