Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125.512
Cevap
294
Favori
4.530.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 62676268626962706271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Black fridayda en az minimum milletin burun kıvaracagı indiirm %50dir..

Yurtdışında genelde %50den başlar ama %50nin üzerinde indirimler uygulanır Black Friday kapsamında %50-70 off olur bu dönemde.

Bu ps5 black friday degilde Kasım Fırsatları falan yapmış black friday olsa duramazsın.D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 22 Kasım 2024; 12:45:15 >
  • MrChame kullanıcısına yanıt

Wall of Text:

1- Konsollar eskisi kadar sınır yapmıyor. Zamanında biz de çok laf ediyorduk, hatta şöyle resimler atıyorduk[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Ama o zamanlar çamur texture, bulanık çizim mesafesi, düşük poligon sayısı gibi temel eksikler vardı.

Hiçbir oyunda Crysis'in detay seviyesi yoktu. Open world oyunlarda in cin top oynardı. RAM miktarı ve depolama bile ciddi bir sorundu.

Şu anki jenerasyonda, konsolda ortalama bir FPS hedeflenmesi durumunda, PC'lere önemli bir kısıtlama olmaz.

Ayrıca, PC tarafı abarttığınız gibi değil. Dünya genelinde kaç kişi 4070 ve üstü, güçlü kartlar kullanıyor? Veya kaç kişi, oyunları sadece NVMe SSD'ye kuruyor? Konsollar kısıtlasa da kısıtlamasa da, ciddi bir kesim düşük donanım kullanmaya devam edecek. Grafikteki hissedilen farklar azaldıkça, upgrade ihtiyacı azaldı. 2000'lerdeki PC Exc ve Pixel Shader devrimi gibi bir hype artık yaşanmaz.

(Üstelik o zamanlar ekran kartları çok daha ucuzdu.)

2- Sony'nin PC'ye oyun çıkarmasının iki sebebi var:

--- Oyun piyasası genel duraklama halinde. Az sayıda düzgün oyun çıkıyor. Sony de aynı durumda olduğu için, bunun etkisini PC'deki satışlarla azaltmak istiyorlar.

(Tabi niyeti bozdular şeklinde de okuyabiliriz. Kaliteli oyun yerine, olay kar-zarar hesabına döndü)

--- PS5 başarılı bir cihaz. PC'ye oyun çıkarmak, konsoldaki gelirlere zarar vermiyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Hatta bu sebeple PC'ye oyunları kopya korumasız çıkartıyorlar[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Olay Sony için ekstra gelirden ibaret.

3- Konsollar eskisi gibi değil diyorsunuz da, PC'ye de özel bir şey çıkmıyor ki. PC'ye tam giden son oyun CP2077'ydi. Ondan beri, PC'le uğraşmaya değecek, büyük bir AAA oyun çıkmadı. Zaten CP 2077 bile vaatlerini karşılamayan, eksik bir oyundu.

En önemlisi ise, Battlefield serisinin rezil edilmesi oldu. Bir daha BF4 - BF1 gibi oyunlar gelmeyecek. PC'lerin en büyük olayı BF serisiydi.

Şu an PC'de, en çok beklediğiniz oyunlar Sony oyunları. Hatta çoğu oyunu Dualsense bağlayarak oynuyorsunuz[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

--- PC'deki, UE5 stutterfest gibi konulara girmiyorum. UE5'i geçtim, Elden Ring bile, stutter'da hala konsollar kadar sorunsuz değil.

-------------------

* Sınır yapma konusunda, Series S'i ayrı tutuyorum. Özellikle 10 GB Ram ciddi sorun yarattı.

PS5 ve Series X özelinde ise, RT kısıtlamasından bahsedebiliriz. Fakat ışıklandırmanın RT'ye göre tasarlanması için, PC donanımları da belli bir seviyeye gelmeli. O noktada da, deminki 4070+ olayı ve RTX serisinin yüksek fiyatları devreye giriyor.

Makul fiyatlı kartlara inince de, AMD faktörü devreye giriyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  RT performansını RDNA 4'le anca oturtacaklar. Nvidia'nın 2018'den beri kullandığı AI tabanlı upscaling ise, 2025 başında FSR 4'le gelecek. (Sony'nin PS5 Pro - PSSR hamlesi olmasa daha da uzardı[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] )

• Konu bitmiş sürekli pc konuşuluyo pc nin daha iyi olduğunu herkes biliyor burada niye pc konuşuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocK__StaR -- 22 Kasım 2024; 13:14:10 >
  • RocK__StaR kullanıcısına yanıt

>Xboseries'ler satışlarda ölü.

>Trollerin hiç bir zaman çıkmayacak dediği Xbox oyunları bir bir PS5'e çıkıyor.

>90+ alacak, uçacak denen oyunlar bir bir ortalama ya da kötü geldi.

>Yılı bitirirken Xboxçı tayfanın en iyi yıl dediği yıl bir tane GOTY adayı yok.

Platform tercihini kötü durumda olandan yapınca konuda barınmak için ya günlük troll/palavra mesaj kasmak ya da konu dışı platformlara sarılmak gerekiyor tabi...

• uzun zamandır bu konuya girmedim,bu konuda hala xbox ps5 ten daha iyi diyen mi var? Varsa ya şaka yapıyordur yada ağır troll dür. Savaş çoktan bitti ve ps5 çoktan kazandı

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt
    Kalitenin parası olmaz

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

• Silkolet kullanıcısına yanıt

Üff tam hayatsız gibi dota oynamalık kart [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Xbox konsol çıkarır 3.parti olur Sony aynı şekil devam eder ama yarı yarıya online oyun çıkarır artık diğer nesilden itibaren bizim gibi fakir ülkelerde pc iyice artar konsolda zaten nesillerdir alanlar devam ederler üç beş geçiş olur böyle sürer gider.

Sony online oyunları hemen bırakmaz helldivers 2 steamdan 500M kazanmış diyorlar sadece bizim aç Sony unutur mu bunu kırk tane daha dener
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • PS4 Proya Sata SSD tak çatır çatır 1080p- 2kda 30fpsnin altına düşmeden spider man 2 god of war ragnarok last of us 2-Demons souls- oynarsın.

Neredeyse 9 teraflopsluk cihaz ps4 pro. Güçsüz donanım degil kesinlikle.

PS5de zaten 10 teraflopsluk cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 22 Kasım 2024; 15:31:1 >
  • LinkX kullanıcısına yanıt
    stellar blade çöpü aylar sonra 1 milyon olmuştu stalker 2 gününde milyon olmuş.. kalite farkı
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

Stellar Blade kaliteli güzel bir oyundu ben çok beğendim. Herkese hitap etmeyebilir de çöp kesinlikle değil.

48 saatte 1M olmuş helal olsun.
  • Gamepass'te olmasına rağmen iyi sayı.

• ps5 te de çıksaydı 3-4 milyon olurdu.

Umarım daha fazla satar. Oyunu yapan ekip savaştan çok etkilendi. Emeklerinin boşa çıkmasını istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 22 Kasım 2024; 16:12:50 >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Hocam izledim klibinizi. Niye bilmiyorum ama böyle oyun görünce benim aklıma şu mobil mobalar geliyor. Legends on Valley Mobile, şampiyonunu seç ve vadiye in, 10 epic kostüm kasası 1000 TL gibi bir jingle çınlıyor kulağımda [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Tabi büyük çaplı oyun olduğunu biliyorum da görünüş o her vuruşta koca koca sayılar çıkması falan benim tablet açar mı acaba sorusunu getiriyor aklıma [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• oyunu olmayan konsol dünya markası playstation 5

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]AurenTheGuyyoutube
    Well this was quite an endeavour. Never expected the response to the short version of this. Went from slow going to exploding into my most viewed video in a week. Maybe this one won't get so lucky, but I certainly tried my best. Regardless, I had a ton of fun doing this, and I hope you all enjoy! And for all the Sony fans who didn't appreciate the short one, this video is (mostly) made in jest, so stop getting so pressed. I just think "PS5 has no games" is really funny lol. #ps5 #ps5games #talkingheads #onceinalifetime #nogames
    https://www.youtube.com/watch?si=Of1tX218gM4e_fAN&v=UtG11pmBe3U&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 62676268626962706271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.