Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: supressor , ulwi , KutsalNova Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 19 Misafir (3 Mobil) - 19 Masaüstü3 Mobil
5 sn
159.912
Cevap
329
Favori
6.047.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
185 oy
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş
  • Konudaki herkesin izlemesini tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Xbox ana konusunda konuşuyorlardı hocam. Komik geldi yazdım o yüzden. Ne Kojima'yı ne Konami'nin oyun kısmını satın almaları mümkün değil.

Orijinalden alıntı: Venomstr

Xbox Series S hayatımda gördüğüm en saçma konsol olabilir. Bir kere ona verilen parayı hak etmiyor. Çünkü aşırı güçsüz ve kalitesiz. Benim mantığıma göre ona verilen 300 dolar veya 5400 TL direkt çöpe gidiyor. Milleti kandırmak gibi bir şey. Hatta bu konsolu önermeyi bile insanları yanlış yönlendirmek ve kandırmak olarak görüyorum.

Bu yorumunuz iyi bir oyun sever olan bir üyeye yakışmamış.

Series S, Playstation 5 ve Series X’e oranla fiyatını kıyasladığımızda evet fiyatı aslında bu cihazlara göre pahallı çıkmış bir konsoldur. Bu konsolların fiyat ve performasına göre değerlendirdiğimizde bu konsolun 200 euroya çıkması gerekiyordu. Ama fiyat politikasındaki hatasından dolayı cihaza çok güçsüz ve alınmaz demek çok yanlıştır. Bu cihaz yeni nesil oyunları 1080p 60fps oynatacak bir cihazdır. Cihaz üstelik çok hafif, bu sayede seyahat çok edenler için rahatlıkla taşınacak bir cihazdır. Series S konsolu güzel bir konsoldur, grafik takıntısı olmayan ve bütçesi maksimum 3500 TL olanlar için idealdir.

Ama şuna katılırım konsollar arasında kıyaslandığında en iyi fiyat performans cihazı değildir. Fiyat performans demek en ucuz olan konsol demek değildir. Bu konsollar arasında kıyaslama yapıldığında fiyat performans ürünü olan cihaz Playstation 5 Digital’dir.

• Yazıyı görünce baya garipsedim çünkü o yüzden sormak istedim.Xbox konusuna bakmıyorum o yüzden internetten araştırmaya çalışmıştım.Böyle bir şeyin çok mümkün olacağını zannetmiyorum ben.Playstation firması Kojima ile kardeş gibi.Benzer şekilde Konami ile de bağları çok iyi Playstation'ın.Satın alma gibi bir haber olursa bu Playstation'ın Kojima ve Konami firmasını alması olur şahsi fikrime göre.

Hocam öyle bir şey mümkün değil zaten. Bethesda gibi ABD firması değil bunlar bas parayı al şirketi olmaz burada.

Konami de Kojima da satın alınacak olsa ilk seçenek Sony olur. Hatta masada Microsoft gibi bir seçenek olmaz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirinbaba33 -- 5 Aralık 2020; 14:52:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: MortalRide

Konudaki herkesin izlemesini tavsiye ederim.

Topladığı pc sistemi ps5 ve xbox series x dengi değil. Ryzen 3500x koymuş sisteme, yeni nesilde 8/16 3700x ayarında bir cpu var. Rtx 2060'da çok düşük kalmış yeni nesil konsolların gpularına göre. Konsollarda bu kadar vergi olmasına rağmen, aynı fiyata topladığı pc sisteminden çok daha güçlü donanımlara sahip. Yaptığı testte saçmalık, 2060' da valhalla 4k ultra ayarlarda 70 fps çalışıyorsa, 3090 neden sürünüyor bu oyunda. :) Valla kimse kusura bakmasın ama asla örnek almam şu saçma videoyu. Tamamiyle yanlış yönlendiriliyor.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.Benim videoyu atma sebebim ekonomik olarak yapılan karşılaştırmayı haklı bulmam.Videoda verilen teknik bilgilerin yanlış olduğunu videoda yorumlar kısmında belirttim ve olması gereken şekli yazdım.Teknik konular dışında videoda yapılan yorumların doğru olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.Benim videoyu atma sebebim ekonomik olarak yapılan karşılaştırmayı haklı bulmam.Videoda verilen teknik bilgilerin yanlış olduğunu videoda yorumlar kısmında belirttim ve olması gereken şekli yazdım.Teknik konular dışında videoda yapılan yorumların doğru olduğunu düşünüyorum

Diğer konular zaten kullanıcı tercih meselesi, kişiye göre değişir. Ama pcstation , ps5 karşılaştırması aşırı saçma olmuş. :)

Verilen teknik bilgilerden bazıları yanlış olmasına rağmen güzel bir video olmuş.

Düzeltilmesi gereken bilgiler:

-Xbox Series S , Xbox One X kadar güçlü değil.Grafik performansı bakımından bir tık daha geride.CPU bakımından ise bir tık ilerde.

(Bazı kişiler Series S'i kötülediğimi düşünüyor bu yazdığım cümleyle.Şu anki oyunlarda grafiksel anlamda bir tık daha yüksek performans sergiliyor Xbox One X.Ancak One X yeni nesil bir konsol değil bu yüzden Xbox üretimini durdurdu ve Xbox tarafından yapılan açıklamaya göre en az 2 sene daha desteği olmasına rağmen bazı oyunlar One/One X ailesine gelmeyecek Avowed gibi.Bu yüzden Xbox almayı düşünenler 1440p üstü 4K bir performans istiyorlarsa Xbox Series X'i tercih etsinler. 1080p-1440p arası bir performans yetiyorsa üstüne gerek yok diyorsanız Xbox Series S daha mantıklı bir çözüm olabilir sizin için.Dediğim gibi Xbox Series S , Xbox One S alternatifi yeni nesil cihazdır ; Xbox Series X ise Xbox One X alternatifi yeni nesil cihazdır.)

-Playstation 5 1TB değil 825 GB.

-Playstation 5 SSD'si 5.5 Ghz değil 5.5 GB/s.Ayrıca övüldüğü nokta sadece bu değil.Teorik performans olarak bilgisayar tarafında 15 GB/s performansında olan SSD'lerden daha iyi performans verebilmesi.Teorik değerler stabil değer 17.5 GB/s peak değer 44 GB/s.Xbox Series X tarafı stabil değeri 12 GB/s.Bununla alakalı Linustechtips'in 15gb/s ssd incelemesinden sonra Playstation'dan özür dilediği videoya bakabilirsiniz.

-Muadil olarak bakılan RTX2060'lı bir pc tam olarak Playstation 5 ile karşılaştırılamaz.PS5'in hesaplama gücü RTX3060ti ile RTX3070 arası bir değerde.RTX 2080 ve RTX2080 Super'den daha güçlü yani.Muadil olarak belirtilen sistem hem konsolun hem de PC'nin verebileceği maksimum çözünürlük olan 4K değerinde yapılır.İşlemci de 3600x değil en az 3700x muadil olarak da 5600x veya 5700x olarak seçilir.O yüzden bahsettiğim donanım dışında tam tamına denk olacak aletler değiller.Sadece fiyat olarak denk seçilen sistemler.

Cloud teknolojisinin geleceğine göre de denilene katılıyorum.Ancak bunun için hem ülkemizde hem de global olarak internet bant genişliğinin ve altyapının yüksek bir oranda artması gerekli.Bu yakın dönemde (3-4 sene) tam olarak sağlanabildiği takdirde Cloud teknolojisinden tam anlamıyla faydanılabilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 5 Aralık 2020; 16:46:0 >

• Ben anlamıyorum gerçekten , adam oyunlar üzerine bir kanal açıyor, ama hala yeni çıkan konsolların tam özelliklerini bilmiyor. Hiç mi araştırmıyor, bu donanimlar pc'de hangi donanımlara denk gelir. Tamamiyle varsayım, tahmin üzerine içerik üretiyorlar. Daha düşük topladığı pc donanımı ile konsoldan daha iyi sonuç aldığını düşünüyor ve bunu izleyenlerde haklı olduğunu zannediyor. Tam saçmalık gerçekten.

Hakkıyla araştırma yapan ve kesin,doğru bilgiye ulaşmaya çalışan kişi sayısı çok az.Detaylara girilmeyince üstün körü araştırılıp öyle anlatılınca konsolların asıl yapılış amacı,asıl gücü kimse tarafından anlaşılmıyor malesef.Yukarıdaki yazımda belirttiğim gibi Linustechtips kanalında da Linus 15 GB/s hızında bir SSD inceliyor ve PS5'in SSD'sinden 3 kat daha hızlı PC Master Race diye bir laf ediyor.Daha sonra özür videosu çekiyor.Arkada detaylı düzeyde olan olayları inceleyen bilen sayısı çok az.Konsollardaki yazılım/donanım uyumunu ve optimizasyonu PC tarzı şeylerin yakalaması zor.İmkansız değil ama zor.Çünkü konsolların üretiliş amacı o.Böyle üstün körü teknik bilgi yazan veya bilmediği teknik bilgiyi yazan biliyormuş gibi varsayım yapan kişiler ve/veya kanallar da doğru bilgiye ulaşmayı zorlaştırıyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 5 Aralık 2020; 15:29:38 >

Şunlara takıldım:

Gamespass konsoldaki tüm oyunlar PC de yok.Ace Combat, Nier Automata gibi..

Karşılaştırmayı da 1080p den yapmış, tamamen PC taraflı...

Konsol için monitor şart demiş ancak konsollar genel anlamda tv ye bağlanıyor ve hepimizin evinde tv var.....

Game Pass olayını Xbox'ın açıklamalarını baz alarak yapmış.Xbox yeni anlaştığı stüdyolardan gelecek IP'lerin direkt Game Pass'e geleceğini ve exclusive olmadığını söylemişti.

Karşılaştırma konusu kesinlikle 4K baz alınarak yapılmalıydı.

Konsol için monitör şart dediği bilgisayar için de monitör şart yani görüntü almak için bir çıktı olması gerekli.O biraz eksik bir anlatım olmuş gibi videoda.

• Cloud teknolojisinin bize gelmesi için önce bizim altyapının güncellenmesi düzelmesi lazım. Ki Türkiye bu konuda ne kadar yavaş hepimiz biliyoruz. Fiber optik kazı izni TTkoma bağlı. Superonline bi yere fiber götürmek isterse ve o bölgeye Ttkom yatırım yapmak istemiyorsa izin çıkmıyor arkadaşlar.

Eğer Türkiye şartlarından bahsediyorsak bu tarz streaming platformlarının Türkiyede tutma ihtimali yok. Diyelim ki tuttu. Herkes bant genişliğini meşgul ettiği vakit o altyapı bunu kaldırmaz. Yani bizim teknoloji şirketlerimiz ve devlete kalmış durumda bu olay.

Streaming platformları şimdi olduğu gibi en az 5 sene daha kısıtlı bir kitleye hitap eder. He devlet bir anda yolunu değiştirip ttkomu aradan çıkarıp her yere fiber kazım izni verirse onu bilemem
  • Gördüklerime inanamıyorum. Seviyeli ve tutarlı tartışmalar da yürütülebiliyormuş bu konuda.

Bakalım 4chanden redditten buldukları giflerle seviyeyi yerlere düşüren toksik 3-4 kişinin gelmesi kaç saat sürecek.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.