< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PauLevesque -- 9 Haziran 2022; 10:44:12 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (1779. sayfa)

-
-
Cod basit bi koz değil, cod ps de çok sattığı için zaten sony korku ile gidip, microsoft ile görüştü ve koz olarak bungie e parayı bastı. Yani cod un exc olma korkusu sony i sardı gördük hepimiz bunu.
Cod un gamepass de day one geldiği zaman çoğu kişi game pass ve xbox a yönelecek, kaçınılmaz gerçek bu.
Bungie nin de live servis yerine cod a rakip bir oyun etmesi lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cod gamepass'e gelirken Sony'nin de eli armut toplamayacak ki hocam.
Adamların elinde şuan sektörün en fazla rağbet gören, satılan ipleri mevcut.
Çok sıkışırlarsa Naughty Dog yeni üzerinde çalıştıkları ip'yi patlatır ibre tersine döner.
Ki Ragnarok,Wolverine,Spiderman 3 vs. var yolda.
Spiderman zaten milyonlarca konsol sattıracak bi ip.
Veya bu adamlar da servis sistemini getirdi misilleme yapar büyük çaplı bir third party oyunu day1 getirebilir.
Sonuçta bu rekabet, bu nesil en çok biz kullanıcılara yarayacak bu kesin, ama ben Sony'nin elinin hala daha güçlü olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam işte durumu siz söylemişsinz Cod satışlarının çoğu Ps platformunda eğer Ms Cod'u Game pass'e özel yaparsa o kitle bu sefer Game pass'e yönelecek. Bir nevi Ps platformu oyuncu kaybedecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkadanak -- 9 Haziran 2022; 11:1:0 > -
@PauLevesque Hocam Cod serisinin Fps sevenlerde yeri ayrıdır her zaman.Warzone için birşey söylemiyorum hile kaynıyor zaten ama en çöp dediğimiz Vanguard bile normal Cod standartlarını karşılayan akıcı , vakit geçirten bir oyun.Eski dünya savaşı teması olmasından dolayı çok tepki aldı.Bakmayın bu konudada zamanında Xbox fanları tarafından çok gömüldü Cod çöp,Halo var Cod oynanmaz diye ama Microsoft alımından sonra bu yorumlarda tamamen değişti.Şuan Ps tarafında en azından 3 sene Cod sıkıntısı olmayacak gibi.Zaten tek başına Mw2 bile en az 2 sene aralıksız oynanacak bir oyun.Yeterki Mw2019'a yaptıkları gibi yeni Cod oyunları çıkınca satışı baltalamasın diye destek erkenden kesilmesin.Mw2019 hala çok oynanan bir oyun ama her güncelleme sonrası dosyaların kendiliğinden silinmesi,güncelleme için 200 gb boş alan istemesi gibi nedenlerden dolayı oyunu bırakanlar oldu bende dahil.Bundan 2-3 sene sonra Cod Xbox exc olursa gidip Xbox alırım hemen.Ama Ps'ye çıkmaya devam ederse sırf ücretsiz oynamak için 2.konsol almam.
-
COD ve Activision alımı ile Bungie alımı bir değil. Bungie dediğiniz tek bir stüdyo. Activision'un içinde 10'larca kaliteli stüdyo var ve hepsi FPS oyunu konusunda uzmanlar. Bungie her sene seri COD'un alternatifi bir oyun üretemez, buna ne bütçesi ne de kaynağı yeter PS tarafının ancak Activision tarafı anlık olarak bunu yapıyor. Burada mesele Bungie'nin iyi stüdyo olması da değil, mesele Activision kadar seri üretim yapamayacak oluşları. Ki Activision dışında da Microsoft'un elinde ID Software, Machine Games gibi piyasanın en iyi FPS stüdyoları var.
PS tarafında bir yılda en çok satılan oyunlarda top2'de hep COD oyunları ve FIFA'lar yer alıyor. Bu 2 oyundan birisinin o pazardan tamamen çekilmesi, bakın tartışmaya bile açık değil büyük infial olur. Sanırım bağımlısı değilsiniz ama COD oynayan kitlede ciddi bir bağımlılık bu kitle COD PS'e çıkmamaya başlarsa çok net bir şekilde Xbox alır. Benzeri durum FIFA için de geçerli olur bu arada, onu da bir konsola yapın büyük infial olur.
GOW Ragnarök falan demişsiniz ancak genel kitlenin umrunda bile değil COD ile karşılaştırınca GOW Ragnarök. 2018 GOW bile daha 20 milyon barajını devirememişken COD'un oyunları her yıl bu satış rakamlarını çok rahat aşabiliyor. Sony'nin IP'leri çok kaliteli olabilir ancak öyle çok rağbet görüp satan IP'ler değil Spiderman dışında. Ki spiderman de ne kadar iyi olursa olsun 20-30 saatlik deneyim vaat eden bir oyun, karşısında yer alan COD'u insanlar alıp her sene 1000 saat deviriyor. Tekrar ediyorum bu arada, mesele kaliteden ziyade ticari kapasite burada. Bu mesajımda COD GOW'dan iyi oyun demiyorum, ancak oyun dünyasının en büyük üç ticari markasından birisi diyorum (GTA, FIFA ile birlikte).
-
Hocam yeni bir konsol ciksin ve sadece FIFA,COD ve GTA o konsollara ozel olsun (yanlarina da bir minecraft eklesin :P ), satis rekorlari kirar. Insanlar bu 3 oyunun ne kadar dengesiz oldugunu unutuyor surekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 9 Haziran 2022; 11:20:50 > -
Kesinlikle durum bu. PS nin tek kişilik oyunları COD ile yarışamaz kazanç konusunda. Çevremde sırf fifa ve cod için ps alan insanlarla dolu, çoğu spider man i last of us ı duymamış bile umurlarında da değil. Ama hepsi cod ve fifa yı bilir.
Zaten o yüzden sony tutuşup, phil spencer ı aradı mevcut anlaşmalar devam edecek mi diye.
Ve gene aynı şekilde cod game pass e gelincs milyonlarca kişi game pass abonesi olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
COD exc olur olmaz bilemem, Phil'in açıklamalarına göre olmaz diye tahmin ediyorum ama güvenilir bir açıklama değil. Daha önce de olmayacak dedi ve exc yapmaya başladı.
Gelelim diğer konuya;
Sony için endişelenecek hiçbir durum yok. Şuan FPS yapan bilindik 4 önemli stüdyo var;
Bungie (FPS multi)
Deviation games (FPS sp/multi) Eski cod geliştirileri / sony partneri
Haven (FPS multi)
Frispite (FPS korku)
Vee dahası...
Ayrıca Sony FIFA'nın resmi partneri. EA için FIFA bitti. Artık bundan sonra ne olacağını göreceğiz. Şampiyonlar ligininde sponsoru Sony ve eli çok güçlü. Lisansını alabilir. Kime yaptırır orası meçhul
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 9 Haziran 2022; 12:23:45 > -
FIFA lisansinin bir onemi yok. Sony veya baska bir sirket, klup ve oyuncu lisanslarina sahip olmadiklari surece yapilacak oyunun bir onemi yok. Hepsini gectim suanki sirketlerin %95 i FIFA nin ismi hakki icin istedigi ucreti vermez zaten.
Kac tane fps oyunun gelistirildigi de onemli degil bence. Ne olursa olsun onlar COD olmayacak/olamayacak. Insanlar COD u iyi oldugu icin degil COD oldugu icin oynuyor.
Oyuncularin bircogu multiplayer konusunda cok farkli dusunuyor malesef. Mesela Path of Exile piyasadaki en iyi ARPG olmasina ragmen Diablo nun yaninda hala cok kucuk kaliyor. O yuzden ne kadar kaliteli oyun yapilmasinin bir onemi fazla onemi yok.
not: Umarim Bungie gidip standart fps oyun falan yapmaz, destiny nin gunplay i ne kadar looter-shooter turunde en iyisi de olsa standart fps de sonuk kalir
-
Starfield resmi açıklama ile erteleme haberi aldı. Yerden yere vurduk. Gow resmi olarak ertelenmesi onaylanırsa burada arkadaşları izleyeceğim. Taraflı tarafsız belli olacak. Taraflı insanların yorumlarını okumadan bloklayacağım. gerçek mana da insana katkı veren yorumlar okumak istiyorum. Gow ertelenirse, Starfieldden daha acı daha sert eleştirilmesi gerekiyor. Sonuçta bir tarafta gamepass için konsol satan firma var iken diğer tarafta gow için ps5 satan Sony vardı.
Ekleme: Özellikle çift konsol sahiplerini. Bakalım aynı şekilde Sony e yüklenme olacak mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-480AFDD4F -- 9 Haziran 2022; 12:48:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bungie servis oyunu yapacak bence, fps oyunlarına girişeceklerini sanmıyorum. Malum bu adamlar servis oyunlarında sektörün devlerinden birisi ve sağlam kazanç getiriyorlar. Sony de zaten bu amaçla aldı bunları. CoD exc olursa nolur bilemem ama CoD için Xbox alacak tonla insan olduğu gerçeği de ortada.
Fifa ise karışık. Fifa lisansını alsalar bile futbol oyunu yapacak firma kim olacak. Takımların lisansları için ayrı ayrı para ödemeleri gerekiyor, bunlar da kolay ve ucuz işler değil. EA, Fifa'yı bugünlere öylece getirmedi. PES bile karşısında tutunamadı, zaten bu yüzden kimse futbol oyunu yapmıyor. Lisanslar aşırı pahalı ve EA'nin oturmuş sistemine karşı rekabet etmeleri çok zor.
-
Futbol oyunu yapabilecek tek firma var oda 2k . Ea kendi oyununu zaten yapıyor. Bir yerde okumuştum Fifa kendi oyununu yapacak diye. Şahsen 2k ın sektöre girmesini isterim.
Düşünsene: Fifa2k23
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-480AFDD4F -- 9 Haziran 2022; 12:54:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sony tamamen para odaklı strateji güdüyor dediğiniz gibi Live service yaptıracaklar. Zaten gidip CoD ile rekabete girişmek için deli olmak gerekiyor şu aşamada. Battlefield bile tökezledi yılların serisi.
Sen 10 yılda bir Tlou2 çıkartıyorsun adamlar o oyunu CoD markası altında her yıl çıkartıyor rekabete girişmek delilik olur böyle bir markayla.
Sony'nin bu konuda yapabileceği tek şey EA'ya yanaşıp Battlefield'ı ayağa kaldırmaları için dua etmek olur. Birde bir iki kozmetik kıyafet şapka falan Ps'e özel getirttiler mi tamamdır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Haziran 2022; 12:53:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2K yapabilir belki, zamanında NBA oyunlarında EA'yi ezdiler ama futbol oyunlarında da EA'nin bariz şekilde ağırlığı, oturmuş sistemi ve her sene oyununu alan sadık kitlesi var.
Futbol oyunu yapacak bir firma bunlarla yarışmak zorunda. Hem rakibinden daha iyi oyun yapacaksın hem de lisansları alacaksın hem de rakibinden oyuncu çalabilmek pazarlamaya abanman gerekecek ve bütün bunlardan sonra bile hala büyük risk var ortada. Ben 2K'nın bu topun altına gireceğini sanmıyorum.
Fifa kendi futbol oyununu yapacak da adamların oyun sektörü hakkında bilgisi sıfır. Bence sağlam tokat yiyecekler. Tabi çıktığnda göreceğiz.
-
Xbox CEO'su Phil Spencer çok zeki bir adam. Bunu zaten 1 - 1.5 senede hem Xbox kullanıcısı hem de Playstation tarafı yeterince hissetti.
COD serisi asla Xbox Exc olmayacak. Böyle bir şey yapmayacak Phil Spencer.
Yapacağı şey şu. Yazın bir kenara...
COD multiplatform olarak çıkmaya devam edecek.
PS ve PC tarafındakilerin parası Xbox a akacak. Bu net.
COD'u olta gibi kullanacak Xbox.
Düşünsenize, Ekim ayında COD MW çıkıyor ve bir de başka bir oyun çıkıyor. Tek bir bütçeniz var. Öncelik vermeniz lazım.
Eğer müşteri COD'u alırsa hem Xbox'a parasını gönderecek, Xbox stüdyosuna para kazandıracak hem de diğer oyunu alamayacak ve diğer stüdyo da haliyle para kazanamayacak.
Böylelikle Xbox rakibine karşı 1 taş ile 2 kuş vurmuş olacak.
Xbox COD gibi oyunlarla PS ve PC oyunlarının bütçelerini vakumlayacak.
Ha üstüne ilerleyen dönemde ben COD'u PS ve PC müşterisine para ile satacağım ama Xbox müşterisine Gamepass ile bedava verme kararı alıyorum derse işte o zaman şamatayı görün.
İşte o zaman 1 taşla 3 kuş vurmuş olacak.
Sırf Fifa yada Pes oynamak için konsol alan insanlar kadar COD oynamak için konsol alan bir ton adam tanıyorum çevremde.
İşte bu son hamle ile PS ve PC tarafından paraları çektiği gibi
müşterisini de fiziki olarak Xbox tarafına çekebilir. Onlara Xbox aldırabilir hatta PS'i terk edip Xboxa geçebilir insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 9 Haziran 2022; 13:11:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X