GoW 18 gayet RDR 2 kalitesinde bir oyundu. Keza TLOU Part 2 de öyle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (1100. sayfa)

-
-
zaten mesajımı okursanız kalite sunum produksiyon vb ozellikle bahsetmedim öyle bir yargım da yok zaten dediğiniz gibi gayet kaliteli oyunlar bunlar.
fakat gtav veya rdr2 gibi oyunlar bu oyunların yanında teknik açıdan çok daha ileride şahaser düzeyinde yapımlar. biri dji drone ise digeri airbus a380, sonuçta ikisi de uçuyor, ikisi de alanının en üst yanlarını temsil ediyor ama çok farklı şeyler açıkcası.
*örneği biraz daha ayırt edici olsun diye verdim, böyle fark yok diye kimse cevap vermesin Allah'ınızı severseniz :)
-
Gene aynı şey komik oluyor, başka şekilde savun savunma yapacaksan sana yakışmıyor çünkü. Çaresiz bir savunma mekanizması resmen.
O zaman mgs 4 de sinematik izleyen kitle ve oyun değil. 71 dk arasahne var mgs4 de 71. Sen çıkıp mgs cilere oyun değil bu sinematik izliyorsunuz, sinematik zihniyeti dersen taşlarlar adamı
Çok boş bir argüman bu yapmayın, sadece komik oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 31 Ekim 2021; 14:7:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bazıları çok gaza gelmiş, "Hayır bu çöp Rockstar kalitesinde olamazzz" diyorlar.
Olm neden bahsettiğimi bal gibi biliyorsunuz, Sony ve Rockstar'ın kalite anlayışı aynı, yaptıkları işler belli, puanları belli, bu demek değil ki ben RDR2 ile Gta 5 ile Detroit kıyaslıyorum, önümüze gelen işin kaliteli olmasından bahsediyorum.
Dediğim şey çok basit, Sony kendi oyuncularına minimum 10 - 15 adet kaliteli oyun oynatırken, Microsoft tarafında bu sayı Rockstar sayesinde 1, hadi Ori'yi falan ekleyelim 2 olsun, bir tane de hayali bir oyun oluşturun 3 olsun, siz şimdi anladınız değil mi muhabbeti?
Diyebilirsiniz şimdi de, "Ori Rockstar kalitesinde bir iş değil ki" diye, ama sanmıyorum, jeton yeni düştü çünkü.
Herkes kendi konsolunun güzel yanlarını övse sorun çıkmayacak aslında
Şuan yeni çıkan ve steam de 300 TL ye satılan Age of Empires IV game pass de bedava, yine çok sevmesem de yeni çıkan Back 4 blood bedava, yakında çıkacak Forza horizon 5 bedava işte xbox ın taktire şayan ve gerçekten övülecek tarafı bu harbiden helal olsun. Hatta en son game pass de Ori and the will of the wisps i oynamıştım oynarken de ulan şu oyun PS tarafında olsa store da en az 400 TL fiyat çekerler ve only one Playstation diye en iyi exc. oyunlardan gösterirler demiştim, harbiden de öyle.
İşte tek sıkıntı bu tarz kaliteli oyunların xbox tarafında çok çok az olması, hatta game pass de bile toplasan 10-15 tane kaliteli yapım anca çıkar gerisi maalesef çok ilgi çekici oyunlar değil.
-
Kesinlikle katılıyorum ve çok güzel özetlemişsiniz. Sırf Sony markası diye God of War'a tezek kondurmayan kitleye aldırmayın, RDR 2 çok daha üst seviyede bir oyun. God of War kesinlikle kötü bir oyun değil hatta oynadığım en iyi oyunlardan biri fakat RDR 2 bambaşka bir düzeyde ve kesinlikle GOTY ödülünü hak ediyordu.
-
Sony in en taktir ettiğim şey oyunları Türkçe yapması . İnsanın kendi dilinde oyun oynaması çok ayrı bir duygu o yüzden daha ayrı zevk katıyor.
Ama Rdr2 gelmiş geçmiş en iyi oyundur. Oyundaki hikaye ayrıntılar açık dünya herşey inanılmaz bir oyundu.
Sony e özel felan çıkmış olsaydı bunu en başta fanatikler savunurdu .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya sen ne kadar boş konuşuyorsun.
Nesil bitsin bitmesin benim umrumda değil.
ben de ps5 de var , Xbox da nesil kime giderse ben ona giderim .
gerçek oyun sever exc oyun savunmaz. Sen misin gerçek oyuncu?
sony oyun dünyasına çok şey kattı demez.
Sonynin oyun dünyasına kattığın şey oyun dünyasını bölmek oldu . Peşine de diğer firmaları taktı şimdi onlar da özel oyun yapıyorlar oyun severlere ne çok şey kattı değil mi?
benim gözümde rockstar tüm Sony oyunlarına bedeldir.aynı şekilde tüm Microsoft oyunlarına . Bu kadar baskıya rağmen tüm oyunseverlere oyun buluşturuyorlar .
edit:gow lau a laf etmiyorum efsane oyunlar. Burda lafım Sony oyun dünyasına çok şey kattı diyenlere
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwimmerlaik -- 31 Ekim 2021; 15:50:43 >
-
Eee niye üstüne alınıyorsun
Sony fanboyu musun ?
Ben mesajı ortaya yazdım Sony fanboyları için söyledim sen atladın.
üstüne alındığına göre fanboysun ki belli oluyor zaten.
tes6 savunursam adam değil misin yahu sen kıtsın sen kitap oku ben kendi mesajımda zaten özel oyuna karşı olduğumu söylemişim Microsoft için de geçerli demişim.
okuduğunu anlamayıp öneri yapman da garip
beklemene gerek yok biraz zahmet edip okusaydın ya da anlamaya özen görseydin ben zaten yazımda yazdım özel oyunlara karşı olduğumdan.
^^benim gözümde rockstar tüm Sony oyunlarına bedeldir.aynı şekilde tüm Microsoft oyunlarına . Bu kadar baskıya rağmen tüm oyunseverlere oyun buluşturuyorlar .^^
Zaten bahsettiğin oyunların starfield tes6 helblade2 vs exc olması da Sony nin oyun sektörüne über katkısı .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwimmerlaik -- 31 Ekim 2021; 16:2:5 >
Stüdyonuz kalmadı, Naughty Dog üzerinden mi bir şeylerle tatmin olmaya çalışıyorsunuz? :D
Naughty Dog'un Gears of War'dan etkilenmesi sizin için bir gurur kaynağı olmalı ancak, malum, Uncharted'ın ana hatları Tomb Raider'dan ilham alınarak yapıldı ve bugün serinin son oyunu Shadow of the Tomb Raider'i geliştirmiş Eidos Montreal'in başındaki isim David Anfossi, "Biz yapamadık Naughty Dog nasıl yapmış, kesinlikle fake, bu mümkün değil" diyerek zırlamasını tüm dünyaya göstermiş ve arkasından da bunu tokatladıkları için özür dileyip geri vites yapmıştı.
Sizinki de Anfossi'nin hesap işte, Gears of War'ın hiçbir oyunu Naughty Dog'un tek oyununa eş değil şu an :)
Yani üzgünüm, örnek almaları şu an Gears'ın daha iyi olduğu anlamına gelmiyor, bu basit gerçeği seninde bilmen lazım.
Bu şeye benziyor bak, Rockstar Driver 1'den ilham aldı, bu yüzden GTA oyunlarını ve başarılarını kabul etmiyorum, en iyisi bu yüzden Driver serisidir. Senin yaptığın bundan zerre kadar farklı değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hideo Kojima'nın kendisi zaten oyunları filmleştirmek istediğini hiçbir zaman saklamadı ve her zaman bir yönetmen olmak istediğini fakat yönetmenlik yapamadığı için oyun yapımıyla uğraştığını söylemiştir. Bunun batıdaki örneği ise Quantic Dream'dır.
Mgs 4'te yaklaşık olarak 9 saatlik sinematik video ve dediğine göre 71 dklık tek parça bir sinematik bulunuyor.
Keza Death Stranding'de bir adım daha ileri gidip Ameikan film ve dizilerinde oynayan kişileri toplayıp oyunlarını o kişilerden modelliyor. Bana kalırsa Walking Dead'da gördüğüm bir adamı birde burada oyunun içerisinde tekrar görmek bir + değil bir eksi çünkü hikayeye girmemi zorlaştıran bir etmen.
Öte yandan Death Stranding'de okuduğum kadarıyla çok ciddi derecede sinematiğe boğulmuş bir oyun. Bir kullanıcı incelemesinden alıntı yapıyorum.
"Oyunun hikayesi tam anlamıyla bir başyapıt, -ki hikayeden başka elle tutulur çok az şey barındırıyor. Harcayacak paranız varsa ve 2-3 sezon uzunluğunda saran bir dizi arayışındaysanız bu oyun tam size göre çünkü 32 saatin sonunda oyunu bitirdiğimde şöyle bir dönüp baktım, 11 saati sinematik izlemekle geçmiş.
Bitmek bilmeyen sinematikler : Oyunun başında ve sonunda o kadar uzun sinematikler var ki, ben hayatım da hiç bir oyunda bu kadar uzun süre bir şey izlenmeye zorlanmamıştım. Allahtan hikaye sarıyordu, insana bazı noktaları merak ettiriyordu da katlanabiliritesi arttı. Ancak bazı noktalarda, özellikle oyunun sonunda ''hadi abi daha bitmedi mi bu sinematik'' diyor insan. Oyuncularıyla, hikayesiyle ve süresiyle tam 3 sezonluk bir dizi tadında, bu kadar."
Tamam inanılmaz yoğunlukta kullanılmış sinematikler var, Holywood yıldızları var. Hikayesi iyi oturup dizi izler gibi izliyoruz. Peki oynanış ne alemde ?
"Düşmanlar: Oyunda 2 tip düşman var. Bunlardan ilki teröristler. 3 kurşuna bakan canları var ve size asla ama asla zarar veremiyorlar. Yani bunlara ölmeyi başardıysanız eli öpülecek insanlarsınız ne diyeyim. İkinci tip düşmanlar ise ölmelerine rağmen ruhları bu Dünya'da kalan KV'ler. Bunlar da ellerinden kurtumlası bir tık daha zor düşmanlar sadece. Oyunda ki bosslar tam anlamıyla felaket. Sabit durup ateş etmekten başka yapabileceğiniz herhangi birşey bulunmuyor. Bazılarının HP barı çok büyük olduğundan sabit durup ateş etme süreniz artıyor, o kadar. Kimse bir Souls bossu beklemese de bu kadar niteliksiz bosslar olmasını da beklemiyordum, tam bir hayal kırıklığı oldular. Oyunda ki ana düşmanımızla fight'ımız da tam bir hayal kırıklığı. Adamı cilalaya cilalaya bir hal oldular, sonuç? Sabit dur ateş et ve ölsün. Hayal kırıklığı".
Buda Oyungezer incelemesinden:
" Dümdüz tekme yumrukla bütün üssü temizlemek gayet kolay. Hadi içimden geldi, daha rahat olsun diye bir tane de sersemletici silah kullanın, o kadar yeter. O sunulan olanakların hiçbiri gerekli değil. O nedenle 1-2 üs bastıktan sonra gerçekten sıkıcı hale geliyor bu Yükçü savaşları, kaynağa çok ihtiyacınız yoksa basıp gidiyorsunuz. Çeşitlilikleri yok, nedenleri nasılları yine oyun içi menülerde derinlemesine anlatılıyor ama bir karakterleri, bir gelişimleri falan da yok. Hani çeşitli binek hayvanlar ve çeşitli ömrü kısa uçan böcekler hakkında bir yorum yapacağım şimdi yersiz olacak.
Burada da sorun, bütün bu KV dövüşlerinin birbirinin aynı olması. Dövüşlerin mekânları birbirinin aynı, mini-boss’lar da az çok benzer şekillerde saldırıyorlar zaten. Ve yine Yükçü üssü basmak gibi, çok kolaylar.
Hikâyede hesapta kaçmam gereken bir tane çıktı karşıma, oyun bana “kaç oradan Sam!” diye bağırıyor ama hiç hareket bile etmedim, dikildiğim yerden bombaları salladım, kazandım, “oha nasıl yaptın Sam?!” gibi tepkiler verdiler sonra. "
Şimdi soruyorum bir oyun oynarken görmek istediğimiz şey bu mu ? 71 dk kesintisiz sinematik izlemek veya Netflix'de orda burda göre göre bir hal olduğumuz aynı Holywood suratlarını birde oyunlarda mı çekmek ?
İşin komik yanı yapımın oyun tarafı vasatken, film tarafı çok güçlü. Şimdi bunu nasıl değerlendireceğiz işte sizinle benim çatışma noktam bu. Siz oyunlarda film izlemek istediğinizi ve bunun değerli olduğunu söylüyorsunuz ben ise oyunlarda oyun oynamamız gerektiğini ve hikaye, anlatım unsıurlarının oyuna yedirilmesi oynanışı güzelleştirmesi için var olması gerektiğini söylüyorum.
Ayrıca Hideo Kojima oyun ve sinemanın bütünleşmesi gerektiğini geleceğin bu olduğunu söylemiş. Ayrıca Death Stranding'den sonra yapacağı işin artık oyun olarak bile zor tanımlayacağımız FMV olacağını söylüyor. Yani interaktif sinemaya geçiş yapıyor. Hatta bunu alıntıladığım kaynak Kojima'nın yeni oyunu Playstation 5'e değil Netflix'e gelmesini beklediğini söylemiş.
"His next project may only be an FMV in the broadest sense, but I fully expect that one day soon, we’ll be enjoying the next Kojima game on Netflix, not the PlayStation 5."
thegamer
Kojima's Next Game Is Almost Certainly Going To Be An FMVhttps://www.thegamer.com/kojima-productions-future-game-fmv-movie
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Ekim 2021; 16:17:12 >
-
Ne atlaması ya, burada kimse iddia ettiğin gibi bir şey demiyor diyorum sana, bunu dediğimiz zaman fanboy mu oluyoruz? :D
Ben sana diyeceğimi dedim, şu an Microsoft'ta şöyle böyle demenin bir anlamı yok, bu saydığım oyunlar yarın bir gün çıksın, ondan sonra nasıl düşünüyorsun, ne yazıyorsun bir daha bakarız.
Seninle zamanında tartışıp geri anlaşıp barışı sağlamışız ama şu an söylediğin şeylerin mantığa sığacak bir tarafı yok, insanları bulunmadıkları şeylerle itham ediyorsun, bunu belirtene de fanboy etiketi yapıştırmaktan geri durmuyorsun.
Ahhahs. Aynen knk stüdyomuz kalmadı. Sen onu bunu boş ver de Naughty Dog'a söyle de Arcade bir yarış oyunu yapsın. Ya da Santa Monica'ya bir haber ver de post apokaliptik dünyada geçen bir RPG yapsın.
Yaşın kaç bilmiyorum ama umarım Gears of War'ın sektörü salladığı zamanları yaşamışsındır. Maalesef ki hiç bir Naughty Dog oyunu Gears kadar sektör değiştiren etkiye sahip olamadı. Ha kime anlatıyorsam, sana ne desek boş.
Sorun bu işte, kalmaz olur mu, kercine söylüyorum ama bunu bile anlamayıp ciddi ciddi yazıyorsun, onlardan bahset diyorum biraz, sen benim verdiğim örneklere cevap verememişsin, işi direkt Gears'ın etkisine falan bağlamışşın, tamam ondan.
Nabza göre şerbet vermekten biraz sıkılır insan, işinize geldiği zaman, "geçmişi konuşmayalım geçmişimiz kirli pu Allah kahretsin" işinize gelmediği zaman, "Geçmişte Gears çok iyiydi yav, bizim ev bile sallandı" yani zaten bana bunları anlatma, boşa, duvara konuşsan o inanabilir belki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X