Şimdi Ara

Playstation Network ve Kredi Kartı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
0
Favori
43.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PSN e kayıt olurken ben kart falan girmedim bişe alamazmıyım şimdi us hesapla?
  • İyi de kart bilgisi girmeden zaten devam etmiyor ki kayıt süreci?
  • Ediyor.2 tane seçenek var unuttum şimdi.Denicem gerçi denedikten sonra yazarım buraya.
  • Allah allah yanlış hatırladım herhalde...
    Account Management'tan falan ulaşılamıyor mu peki?
  • Öncelikle herkesin mübarek kandilini kutlarım,ben bugün hong kong PSN store'dan Burnout Paradise'ı download etmeye karar verdim.Ancak kredi kartı işlemlerimde bir sorun yaşıyorum.Son adıma gelene kadar her şey normal gidiyor,kart numaramı giriyorum daha sonra bir adres istiyor orayı doğal olarak sallıyorum ancak dediğim gibi son adım da an error has accourded yazısı çıkıyor ve işlemi tamamlayamıyorum.Sorularım şu şekilde

1)Acaba işlem tamamlanmamasına rağmen kartımdan para çekilmiş olabilir mi?
    2)Daha sonra US psn'de denediğimde "TAX" adı altında ekstra bi 2 $'lık meblaa çıkıyor bu ne demek?
    3)Adresi doğru girmem gerektiğini sanmıyorum ama gerekiyorsa biz bu PSN'den nasıl alışveriş yapacaz,şimdi ekstre elin çinlisine giderse o küçücük gözleri fal taşı gibi açılmasın,daha sonra beyni de işlevsel hale gelip bizim limiti sömürmesin değil mi
  • az önce Mortal Kombat aldım PSN US hesabımdan,

- Account kullanıcı adım ile Kart kullanıcı adı farklıgirildi,
    - Acount Adresim ile billing sırasında girdiğim adres aynı, US New Hamshire de rasgele bir adres.
    - ilk olarak Teb Bonus-Mastercard Classic denedim, adında türkçe karakter olmayan ama onay vermedi
    - Sonra Fotis Worldcard-Visa Classic denedim, kart kullanıcı adında türkçe (Ö harfini ben O olarak girdim) karakter var ama onay verdi :)

Sonuç: Kart sahibinin adının türkçe olmasının,yada Kart sahibi ile PSN hesap sahibinin adının aynı olmasının kontrolü yok,bunlar sorun olsa idi benim işlemim onaylanmazdı. Sonuçta bu işlemlerin diğer sanal işlemlerden pek farkı yok.
    Benim düşüncem bu otorizasyon alamama sorunu tamamen kartların bin numaralarından kaynaklanıyor.

benim onay alan kart numaram 45** **** bin numarası ile başlıyor. benzer bin numaraları ile başlayan kartlarla denemenizi öneririm.

onay alan arkadaşlarda karlarının başlangıç numaralrını paylaşabilirlerse fikir olabilir.

umarım birilerine faydası olur...

• quote:

Orjinalden alıntı: alibey83

Öncelikle herkesin mübarek kandilini kutlarım,ben bugün hong kong PSN store'dan Burnout Paradise'ı download etmeye karar verdim.Ancak kredi kartı işlemlerimde bir sorun yaşıyorum.Son adıma gelene kadar her şey normal gidiyor,kart numaramı giriyorum daha sonra bir adres istiyor orayı doğal olarak sallıyorum ancak dediğim gibi son adım da an error has accourded yazısı çıkıyor ve işlemi tamamlayamıyorum.Sorularım şu şekilde

2)Daha sonra US psn'de denediğimde "TAX" adı altında ekstra bi 2 $'lık meblaa çıkıyor bu ne demek?
    3)Adresi doğru girmem gerektiğini sanmıyorum ama gerekiyorsa biz bu PSN'den nasıl alışveriş yapacaz,şimdi ekstre elin çinlisine giderse o küçücük gözleri fal taşı gibi açılmasın,daha sonra beyni de işlevsel hale gelip bizim limiti sömürmesin değil mi

1-işlem onaylanmadı ise hesabından para çekilmez, fakat kart hareketlerinde otorizasyonda bekleyen 1$ lık işlemler görebilirsin, ama bunlar yukarda arkadaşında belirttiği gibi en geç 15 gün sonra bankan onay vermediği için silinecek.
    2-US PSN den denerken TAX ödememek için PSN hesabının vergi olmayan eyaletlerden birinden olması lazım, örnek verilmiş yukarda, New Hamshire mesela.
    3-bu mümkün değil, adam senin kart bilgilerin olmadan nasıl işlem yapsın, yok böyle bir ihtimal merak etme, ayrıca ekstre gitmez sadece fatura gönderebilirlirler belki işlem sırasında belirttiğin adrese.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fata1ty

PSN e kayıt olurken ben kart falan girmedim bişe alamazmıyım şimdi us hesapla?

buna gerek yok, sadece alışveriş sırasında kart bilgilerinin girilmesi yeterli.
    en azından bende öyle :)
    ayrıca bence kart bilgilerinide girmeyin hesap açarken, o bilgileri kayıt altına alıyorlar, riskli
  • quote:

Orjinalden alıntı: yerkan79

quote:

Orjinalden alıntı: alibey83

Öncelikle herkesin mübarek kandilini kutlarım,ben bugün hong kong PSN store'dan Burnout Paradise'ı download etmeye karar verdim.Ancak kredi kartı işlemlerimde bir sorun yaşıyorum.Son adıma gelene kadar her şey normal gidiyor,kart numaramı giriyorum daha sonra bir adres istiyor orayı doğal olarak sallıyorum ancak dediğim gibi son adım da an error has accourded yazısı çıkıyor ve işlemi tamamlayamıyorum.Sorularım şu şekilde

1-işlem onaylanmadı ise hesabından para çekilmez, fakat kart hareketlerinde otorizasyonda bekleyen 1$ lık işlemler görebilirsin, ama bunlar yukarda arkadaşında belirttiği gibi en geç 15 gün sonra bankan onay vermediği için silinecek.
    2-US PSN den denerken TAX ödememek için PSN hesabının vergi olmayan eyaletlerden birinden olması lazım, örnek verilmiş yukarda, New Hamshire mesela.
    3-bu mümkün değil, adam senin kart bilgilerin olmadan nasıl işlem yapsın, yok böyle bir ihtimal merak etme, ayrıca ekstre gitmez sadece fatura gönderebilirlirler belki işlem sırasında belirttiğin adrese.

Teşekkürler dostum,US hesabıyla da denedim bir türlü beceremedim,daha sonra hong kongdan yeni bir hesap açıp aldım.Ancak USte denemelerden dolayı en az 15$'ım gitti neyse tecrübe etmiş olduk en azından napalım.

• Para falan kesilmiyor. Ben de defalarca denedim, belki kartına göre değişiyordur ama sanmıyorum...
  • arkadaşlar bende 40** diye başlayan bir banka kartı var visa electron bonus kontör bunun bütün bilgilerini giriyorum visa seçip kabul ediyor. ilk önce hk'da denedim orda hata verdi not completed dedi amerikada denedim o da aynı şeyi yaptı banka kartı diye olabilir mi acaba?(hesap ytl hesabı döviz yok)
  • bende kendi denemelerimi anlatayim sony storeda wipeout hd ciktigini gorunce hemen bir hesap olusturdum Abd den adresde buldum.hepsini duzgunce girdim ama ismimde Ş harfi var ve saniorum bundan kaynaklanan tum denemelerimde kayit olmayi beceremedim.3 farkli kredi kartindan Garanti Bankasi Sanal kart Garanti bankasi bonus sanal kart ve World kredi karti ile bir cok kez deneme yaptim her seferinde 1 er dolar cekildi ve bu gun 2. gun hala hesabima geri odenmedi.Sony e emailde attim.Artik denemekten sıkıldım.Hayatimda boyle sacma sapan bir sey gormedim.Daha once bu 2 sanal kartimla internetten defalarca alisveris yaptim bu kadar dandik bir durumla karsilasmadim.Dahasi Wipeout acaip sevdigim bir oyundur turkiede kutulu bir sekilde satisa cikacagindan supheliyim.Bu konularda son bir onerisi olan arkadas varmi?
    Birde bu cekilen 1 er dolarlar bir sekilde hesabima geri aktarilirmi daha once bu islemi yapan arkadaslar tecrubelerini paylasirlarsa cok sevinirim.Eger aktariliyorsa kac gun surer.Sonucta parayi sokakta bulmuoruz.
    İyi calismalar..

• ben geçen perşembe ve cuma Burnout ve Wipeout u aldım ama halen kredi kartıma yansımamış tutarlar . . . çok ilginç
  • arkadasim ne yaptiysam basaramadim delirecem her seferindede para cekip duruolar artik denemekten vazgectim.Sen nerede oturuosun bu oyunu senin kredi kartimla alabilmemiz mumkunmu?ben ne kadarsa ucreti fazla fazla veririm sana bakirkoyde oturuyorum.Forumda baya bir alisverisim oldu.EGer bu konuda yardimci olmak istersen bir pm at goruselim.Birde cok merak ediorum oyun nasil?Eski havasi varmi?Bilgi verirsen cok sevinirim....
  • PSN den bari kredi kartıyla alış veriş yapalım bari.Türk olmak suç mu onu anlamıyorum yani.Biz korsan SONY mi kullanıyoruz napıyoruz suçumuz ne?SONY Türkiye uyuma sabrımızı taşırma

Bi gün İstanbulda bütün PS3 oyuncuları toplanıp Sony Türkiye önünde eylem yapalım.Basında çağıralım.Bakın o zaman nasıl alev alıyorlar...
  • ahanda sony den aldigim maili yayinliorum adamlar kisaca gidin ne p o k yerseniz yiyin diolar...
  • artk bence sony nin ps store açması grekio..
  • Hello,

Thank you for writing us.

We appreciate your interest in the PLAYSTATION(R)Network. A region's PLAYSTATION(R)Store access is
    determined by the country associated with the PLAYSTATION(R)Network account. You will not be able
    to access another region's PLAYSTATION(R)Store if the country associated with that
    PLAYSTATION(R)Network account is different. Also, once a PLAYSTATION(R)Network account is created,
    the country for that account is unable to be modified.

One region's PLAYSTATION(R)3 computer entertainment system is able to access the PLAYSTATION(R)Store
    for another region, however, the PLAYSTATION(R)Network account must have a valid mailing address
    within that foreign region. Additionally, if you wish to purchase content from the
    PLAYSTATION(R)Store, you must have a credit card or debit card (with a VISA or MasterCard logo) with
    a billing address from the same region as the PLAYSTATION(R)Store. Please note, pricing for
    PLAYSTATION(R)Store content is set independently by each region and subject to change at any time
    and once items are purchased they are non-refundable and non-transferable. Since the console you
    own is designed to operate in the region for which it was manufactured, all PLAYSTATION(R)Network
    and PLAYSTATION(R)Store content may not operate as intended on a console that is not from the same
    region, (i.e., different language displayed, software titles may not be compatible, etc.). We do
    not have any information that will override these territorial restrictions and we apologize for any
    inconvenience.

Lastly, we cannot guarantee the functionality of the PLAYSTATION 3 system and access to the
    PLAYSTATION(R)Network from outside of its designated region. The PLAYSTATION 3 system and format
    software titles are only designed to run in the respective regions and countries for which it was
    intended. You may experience problems when you attempt to operate a console from outside its
    designated region and access the PLAYSTATION(R)Network.

If you have questions regarding setting up the PLAYSTATION(R)Network for regions outside of North
    America, please visit the following URL and choose your country or region*:

http://www.playstation.com

If you are unable to locate your country or region by visiting the above URL, we apologize for any
    inconvenience. Sony Computer Entertainment America (SCEA) may not have authorized distribution
    centers for PlayStation(R) products in your region at this time.

*For consumers from the African region, please contact Sony Computer Entertainment Europe (SCEE).

• quote:

Orjinalden alıntı: hinolma

arkadaşlar ben de çok araştırma sonucunda aşağıda anlattığım gibi alış-veriş yapmayı başarmıştım.eğer dikkatli ve eksiksiz uygularsanız sizin de sorun yaşamayacağınıza eminim.

"kredi kartım işbank maximum iş'te üniversiteli, yani visa...ps3 üm ntsc-j(bir önemi olmasa gerek)...kart kendi üzerime...yani siz ya kendi üzerinize olan bir kartı ya da kart sahibinin bilgilerini kullanın...

1. ilk olarak (create new user---> açılış ekranında en sağda kullanıcıların olduğu kısımda üçgene basınca çıkar) ile yeni yepyeni bir kullanıcı oluşturun. playstation network kısmından sign up for playstation network e gelin.master account seçerek başalyın.

2.ülke olarak united states i seçin ve istenen bilgileri doğru olarak verin.doğum tarihi kısmı olmalı bu kısım...

3.isim soyisim türkçe karaktersiz olarak nasıl girilirse (Ç-->C gibi) onu da girin.

4.en önemli kısımlardan biri daha önce psn kayıt için kullanmadığınız geçerli bir mail adresi verin. belirleyeceğiniz şifreniz sadece harf veya sadece sayı değil karışık olmalı ve en az 6 basamak olmalı...

5.psn id için rakamla başlamayan bir nickname seçin...

6.adres kısmı seçtiğiniz bölge ile uyumlu olsun

7. daha sonra ilerledikçe bir yerde " do you want to add money to wallet?" gibi bir soru ya da "you may want to..." diye başlayan bir öneri gelecek kabul edin.

8.kredi kartı numara/tarih/güvenlik kodu bilgilerini hatasız girin.ve bu bilgilerin altında billing(fatura) adresi için "same as residantal adress" seçeneğini işaretleyin..

9.ankete katılmayın

10.onay vs. ekranı ok leyin.işlem tamam.

11. ha bu arada ilk iş echochrome u indirin.kesinlikle indirin. harika oyun.çok farklı. çok iyi kafa açar.ciddiyim.ama ilk zamanlar biraz zorlar

deneyenler sonuçlarını yazarsa ne kadar işe yaradığını görmüş oluruz ve güvenilir bir yöntem elde edebiliriz böylelikle..."

bu adımları doğru bir şekilde uygulayıp da başaramyan oldu mu?çünkü buradaki şikayetlerin hemen hepsinden ben de şikayetçiydim ama artık hiçbir şikayetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hinolma -- 5 Nisan 2009; 22:19:31 >

• quote:

quote:

arkadaşlar ben de çok araştırma sonucunda aşağıda anlattığım gibi alış-veriş yapmayı başarmıştım.eğer dikkatli ve eksiksiz uygularsanız sizin de sorun yaşamayacağınıza eminim.

"kredi kartım işbank maximum iş'te üniversiteli, yani visa...ps3 üm ntsc-j(bir önemi olmasa gerek)...kart kendi üzerime...yani siz ya kendi üzerinize olan bir kartı ya da kart sahibinin bilgilerini kullanın...

1. ilk olarak (create new user---> açılış ekranında en sağda kullanıcıların olduğu kısımda üçgene basınca çıkar) ile yeni yepyeni bir kullanıcı oluşturun. playstation network kısmından sign up for playstation network e gelin.master account seçerek başalyın.

2.ülke olarak united states i seçin ve istenen bilgileri doğru olarak verin.doğum tarihi kısmı olmalı bu kısım...

3.isim soyisim türkçe karaktersiz olarak nasıl girilirse (Ç-->C gibi) onu da girin.

4.en önemli kısımlardan biri daha önce psn kayıt için kullanmadığınız geçerli bir mail adresi verin. belirleyeceğiniz şifreniz sadece harf veya sadece sayı değil karışık olmalı ve en az 6 basamak olmalı...

5.psn id için rakamla başlamayan bir nickname seçin...

6.adres kısmında state (eyalet) olarak california seçin ve şehir(city) olarak san jose yi yazın posta kodu(postal code) olarak da 95131 girin. street1 ve street2 kısımlarını aklınızda kalması için adınız ve soyadınız olark sallayın street3 ü boş bırakın..

7. daha sonra ilerledikçe bir yerde " do you want to add money to wallet?" gibi bir soru ya da "you may want to..." diye başlayan bir öneri gelecek kabul edin.

8.kredi kartı numara/tarih/güvenlik kodu bilgilerini hatasız girin.ve bu bilgilerin altında billing(fatura) adresi için "same as residantal adress" seçeneğini işaretleyin..

9.ankete katılmayın

10.onay vs. ekranı ok leyin.işlem tamam.

11. ha bu arada ilk iş echochrome u indirin.kesinlikle indirin. harika oyun.çok farklı. çok iyi kafa açar.ciddiyim.ama ilk zamanlar biraz zorlar

deneyenler sonuçlarını yazarsa ne kadar işe yaradığını görmüş oluruz ve güvenilir bir yöntem elde edebiliriz böylelikle..."

bu adımları doğru bir şekilde uygulayıp da başaramyan oldu mu?çünkü buradaki şikayetlerin hemen hepsinden ben de şikayetçiydim ama artık hiçbir şikayetim yok

Eee tamamda senin yapmaya çalıştığınla arkadaşların us psn hesaplarıyla yapmaya çalıştıkları aynı kapıya çıkıyor.Sen master account alıyosun alış-veriş yaparken kredi kartı bilgini falan girmiyosun daha.Almaya girince buy diyosun direk alıyo kredi kartı bilgilerini doğru girdiğin için.Arkadaşlar normal hesaplarıyla giriyorlar kredi kartı bilgilerini giriyorlar olmuyor demek ki.Ben daha denemedim us hesapla.Master acc almadım normal acc almıştım.Korkuyorum 1.5 dolar gidiyormuş olmayınca bazı arkadaşların dediğine göre.Aslında burnout u almayı düşünüyorum fiyatı makul gibi.Denesem mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.