Şimdi Ara

Playstation için Tanımlanan NAT Türleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Playstation için Tanımlanan NAT Türleri


    Playstation 5 veya Xbox Series X gibi bir konsolda oyun oynuyorsanız ve bir sorunu nasıl çözeceğiniz konusunda internette arama yaptıysanız , şüphesiz NAT Type hakkında konuşan insanlarla karşılaşmışsınızdır. Sorunlarınızı çözmek, bir lobiye katılmak, sesli sohbeti çalıştırmak ve herhangi bir sayıda başka oyun rahatsızlığı için NAT Type Open'a veya NAT Type 2'ye ihtiyacınız olduğu muhtemelen söylenmiştir. Bunların çoğu doğrudur.


    Burada, Portforward.com'da, sık sık NAT Tipini düzeltmekle ilgileniyoruz. Yaptığımız şey bu. Ortalıkta çok fazla yanlış bilgi var, bu nedenle bu kılavuz, her konsolda NAT Türü'nün ne olduğu ve her bir NAT Türüne sahip olmanın ne anlama geldiği konusunda kesin bir kılavuz olmayı amaçlamaktadır.


    Bu makalenin tamamını okumak istemiyorsanız, buradan uzaklaşmanız gereken özet şu şekildedir:

    • PlayStation'da hedef NAT Type 2'dir .
    • Xbox'ta hedef NAT Type Open'dır .
    • Bunu başarmanın en iyi yolu, yönlendiricinizdeki doğru bağlantı noktalarını iletmektir.

    NAT nedir


    Bu makalenin amacı, farklı NAT Türlerini açıklamaktır, ancak NAT'ın ne olduğuna dair hızlı bir arka plan olmadan bahsetmek zor.

    Basitçe söylemek gerekirse, NAT ev ağınızı oluşturan teknolojidir. Uzun zaman önce, ISS'lerin müşterilere birden fazla IP adresi vermek istememesiyle başladı, bu nedenle bu tek harici IP adresini alacak ve bir grup dahili IP adresine taklit edecek ev yönlendiricileri icat edildi. Çoğu şey için harika çalışıyor, ancak bazen interneti bozuyor. Özellikle oyunlarda.


    NAT bir ağ üzerinde aşağıdaki etkilere sahiptir:


    • Web'de gezinme, e-postayı kontrol etme ve bir oyuna katılma gibi ev ağınızın içinden oluşturulan bağlantılar, yönlendirici bağlantı isteğini ilettiği için sorunsuz çalışır. Bağlantı kurulduktan sonra veriler hem içeri hem dışarı akar. Önemli olan, bağlantının ağınızın içinden oluşturulmuş olması ve böylece bunu başarmış olmasıdır.
    • Ağınıza dışarıdan gelen bağlantılar varsayılan olarak kesilir. Bunun nedeni, yönlendiricinin gelen bağlantının hangi dahili cihaza yönelik olduğunu bilmemesidir. Çok oyunculu bir oyunda, bu gelen bağlantılar bazen lobilere katılmak ve sesli sohbet için gereklidir.


    İki büyük oyun konsolu türü olan Sony PlayStation ve Microsoft Xbox, kapalı bir NAT ortamında sıkıntı çekiyor. Asıl karışıklık, NAT'ınızın durumu için farklı isimler seçmelerinden kaynaklanmaktadır.


     PlayStation NAT Türleri


    Sony, 1 en iyi ve 3 en kötü olmak üzere 1 ile 3 arasında değişen bir sayı ile NAT Türlerini adlandırmaya karar verdi. Resmi belgelerine göre 3 farklı NAT Türü:

    • Tip 1: Sistem doğrudan internete bağlıdır.
    • Tip 2: Sistem, bir yönlendirici ile internete bağlanır.
    • Tip 3: Sistem, bir yönlendirici ile internete bağlanır.

    Görünüşe göre NAT Type 2 ve NAT Type 3 aynı, ancak çok farklılar. Tip 2'yi cesurlaştırdık çünkü bu bir PlayStation'daki olağan hedeftir.


    NAT Tip 1


    PlayStation'ınızda NAT Type 1'e sahip olmak için yönlendiricinizi boşaltmanız gerekir. Lütfen yönlendiricinizi atmayın.


    Sony, Tip 1 bağlantı kriterlerinin ne olduğunu kimseye söylemedi, ancak birçok kişi PlayStation'ın aradığı şeylerden birinin, "192.168.xx" aralığında bir IP adresiniz varsa, o zaman elde edemeyeceğinizden şüpheleniyor. NAT Type 1. Bu oldukça iyi bir tahmin çünkü yönlendirme bağlantı noktalarından PlayStation'ın tam DMZ'sine kadar kitaptaki her numarayı kullanmak hala yalnızca tuhaf olan NAT Type 2'yi verme eğilimindedir. PlayStation'ınızı işaret eden uygun bir DMZ, internete yönlendiricisiz bir bağlantı kadar iyidir ve ona "tam bağlantı" durumundan daha azını vermek için hiçbir neden yoktur. Yine, kimse nedenini bilmiyor.


    Bir yönlendiricinin arkasına NAT Tip 1 almanın bir Hail Mary geçiş yöntemi vardır ve bu, yönlendiricinizi köprülü moda geçirmektir. Yönlendiricinizi köprülemeyle ilgili sorun, PlayStation'ın ağınızda konuşabilen tek cihaz olacağıdır. Ev ağınızın geri kalanını indirecektir. Lütfen yönlendiricinizi köprülemeyin.


    NAT Tip 2


    NAT Type 2, bir PlayStation kurarken amaçtır. NAT Type 2'yi PlayStation'ınıza almak için aşağıdakilerden birini yapmanız gerekir:

    • Yönlendiricinizdeki Sony Network bağlantı noktalarını PlayStation'ınıza iletin veya
    • Yönlendiricinizde PlayStation'ınıza dönük bir DMZ kurun veya
    • Tamamen UPnP uyumlu bir ağa sahip olun. Genellikle bu, UPnP'yi destekleyen ve etkinleştirilmiş bir yönlendiriciye sahip olmak anlamına gelir.


    Yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri, PlayStation'ınızda size bir NAT Type 2 kazandırmalıdır. Port yönlendirmenin güvenlik için en iyi seçenek olduğunu düşünüyoruz. UPnP, ağınızda etkinleştirilmesi tehlikeli bir protokoldür, çünkü bilinmeyen yazılımların size sormadan yönlendiricinizi iğne deliğine sokmasına ve tüm ağınızı riske atmasına izin verir . DMZ etkili bir çözümdür, ancak ağınızda aynı anda yalnızca tek bir DMZ'ye sahip olabilirsiniz, bu nedenle gerçekten ihtiyaç duyulduğunda en iyi şekilde ayrılmıştır.


    NAT Tip 2 şu anlama gelir:


    • PlayStation'ınız bir yönlendiricinin arkasında
    • Yönlendiriciniz PlayStation'ınızın farkındadır ve önceden tanımlanmış bağlantı noktalarından gelen paketleri PlayStation'ınıza yönlendirmektedir.
    • PlayStation'ınız, diğer oyunculardan gelen bağlantı istekleri de dahil olmak üzere internetten gelen paketleri alabilir.
    • Çok oyunculu lobilere ev sahipliği yapabilirsiniz.
    • Sohbette, videoda sınır tanımamalısınız.
    • NAT Tip 2'niz varsa, işiniz bitti demektir. Yapmanız gereken başka bir şey yok.


    NAT Tip 3


    NAT Type 3 istediğiniz gibi değil. NAT Type 3, PlayStation'ınızın bir yönlendiricinin arkasında olduğu ve kendisine yönlendirilen PlayStation ağ bağlantı noktalarına sahip olmadığı veya DMZ'de olmadığı veya UPnP'nin çalışmadığı anlamına gelir. PlayStation'ınız diğer oyunculara bağlanabilir, ancak diğer oyuncular size bağlanamaz. Bu, çok oyunculu bir oyunda asla ev sahibi olmayacağınız anlamına gelir. Çok oyunculu bir oyunda ev sahibi olmak bazen gecikmenizi o kadar azaltabilir ki, ilk ve son olmak arasındaki farkı yaratır. Call of Duty tipi oyunlarda çok kötüyüm ama ev sahibi olduğumda çok daha iyisini yapıyorum.


    NAT Tip 3 şu anlama gelir:


    • PlayStation'ınız en az 1 yönlendiricinin arkasında
    • Yönlendiriciniz gelen bağlantı isteklerini PlayStation'a iletmiyor.
    • Çok oyunculu lobilere ev sahipliği yapamazsınız.
    • Sohbette, videoda sınırlarınız olacak.


    PlayStation'ınızda NAT Type 3 varsa, NAT Type 2'yi almak için yönlendiricinizdeki PlayStation ağ bağlantı noktalarını PlayStation'ınıza yönlendirmeniz gerekir . Bu, ağınızda birden fazla yönlendirici bulunmasından da kaynaklanabilir.


    Kaynak :

    Playstation için Tanımlanan NAT Türleri
    Playstation için Tanımlanan NAT Türleriport forward
    NAT Types Defined
    https://portforward.com/nat-types/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 12 Ocak 2022; 20:28:10 >







  • Yazı iyi ama makine çevirisi olunca bazı yerler anlaşılamayabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    O konuda haklısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.