Şimdi Ara

PlayStation 5 | TV, MONİTÖR, KULAKLIK TAVSİYE [Ana Konu] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.131
Cevap
60
Favori
69.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tüm hdmi girişlerini denedim, bazen 1.4 bazen 2.3 e geçiyor hdcp sebebini de çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alic3lik

Aynen ps5 in içinden çıkan hdmi kabloyu kullanıyorum.

Dostum PS5’in içinden çıkan HDMI kablo ile ilgili eleştirlere denk gelmiştim. Bence Paugge marka HDMI 2.1 ve ATC sertifikalı kablo siparişi verin kullanın , muhtemelen sorununuz çözülecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Arctis 7p kullanıyorum. Sesi güzel ama böyle bangır bangır değil. Bir ayarı filan var mı acaba bildiğiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F4BE4979

2013 yilindan beri bu monitoru kullandim bu ay sattim 4k tv aldim ps5 icin.Ps4 ve film izlemek icin gayet yeterli bir monitör vk278q.Ps5 e gecilmedikce degistirmene gerek yok.

siz haklıydınız sizi dinlemedim pişman oldum hocam 

avantajları bu parayı hakediyor mu diye sormayı bırakın , şu an kullandıgım monitörden daha iyi mi onu bile düşünür oldum şu an. hiç gerek yokmuş bu işe şu anki monitörü kullanmaya devam edeceğim

bu monitörü de yarın iade ediyorum hemen

en azından denemiş olduk , görmeden bilemezdim ne çıkacağını  

• ------ LG27UL550 İNCELEME (mesajı diğer konudan direkt kopyalıyorum)----

öncelikle monitörü ps5 için değil, ps4 + pc + filmler için aldım genel kullanım yani

eski monitörüm asus vk278q idi.

yeni aldığım lg 27ul550 4k ips oldu. 3k para verdim.

monitör dünyasına pek hakim olmadığım için ne alacağımı ne bekleyeceğimi bilmiyordum fakat heralde 3k para verince 10 yıllık monitörden daha iyi performans alırım sanıyordum.

fakat işler öyle olmadı.

direkt + - olarak sıralayayım

yeni monitörün eskiye nazaran + ları

+en belirgin özelliği siyah rengini çok iyi verebilmesi sanırım. eski monitörümde fark edemediğim bazı siyah detayları bu monitörde fark edebildim.

+4k özelliği var. fakat bu çok önemli bi özellik mi bunu düşünür oldum. çok bi artısı yok gibi benim için. izlediğim &oynadığım her şey 1080p , 4k diye niye heves ettim ki?  

+keskinlik değeri sadece bi tutam daha iyi. ben çok keskin muhteşem mükemmel bi monitör bekliyodum fakat bu fark aşırı küçük. ama yine de eskiye nazaran iyi.

+monitör üzerindeki kontroller çok iyi, parlaklık ayarını vs çok rahat ayarlayabiliyosunuz hiç karışık değil

+monitörü 90 derece sola döndürebiliyoruz komple. pivot olma özelliği deniyordu sanırım bu özelliğe.

+monitör ekranını aşağı ve yukarı çok rahat şekilde hareket ettirebiliyoruz. ben bi 20cm yukarı çektim mesela göz hizama gelebilmesi için. çok iyi tasarlamışlar onu gerçekten haklarını yemeyelim.

eksiler:

-parlaklık değeri hala istediğim gibi değil.. ben çok şey istiyorum anlaşılan

-yine de zorlayıp idare eder bi parlaklık istiyorsanız bu sefer parlaıklık + kontrast değerini 100e getirmek gerekiyor. ama bu sefer de diğer renkler bozulmalar oluyor, bazı renkler tamamen kayboluyor (gri vs) , saçma sapan bi deneyim oluyor. bu değerleri 70,80 vs yapıp değişik kombinasyonlar deneyince de bu sefer çok karanlık oluyor ekran. hayır ben daha parlak olsun dedikçe bir de daha karanlık bi ekran oldu. zaten iade etmem için bu olay yeterliydi.

-başta çok sorun etmemiştim ama hoparlörü olmaması baya baya eksi

-response time 5ms olma olayı oyunlarda beni çok etkilemez diyordum, fakat baya baya etkilendim. kesinlikle gecikmenin 5msden daha çok oldugunu düşünüyorum + bi daha 5ms gecikmeli monitör alırsam ne olayım . bu yaşadığım gecikme ile eski gecikme arasında sözde 3ms var. bu da saniyenin 1000de biri demek. hadi lan ordan imkanı yok 1000de biri olmasının. neyse millet boşuna dil dökmüyomuş. bundan sonra max 3ms gecikmeli monitör alacağım.

-canlılık istediğim gibi değildi. hatta baya baya cansız diyebilirim. en çok şaşırdığım nokta da burası çünkü yorumlarda herkes canlı falan demiş. enteresan gerçekten. tamam bazı renkleri daha keskin veriyor 4k falan ama "canlı" değil bence bu durumun karşılığı. keskin bi monitörü 30 parlaklık derecesinde kullandığınızı düşünün, bu monitörü gözünüzde böyle canlandırabilirsiniz. canlılık falan yok.

-3k parayı hak etmiyor. özellikle hali hazırda başka bi monitörünüz varsa şova hiç gerek yokmuş. sanırım gerçekten güzel bi monitör almak için 6-7k para harcamak gerekiyor, veya grafiğe çok takılıysak belki de tv almak gerekiyor direkt. bu monitörlerden çok mu şey bekliyorum acaba diye sorguluyorum kendimi   özellikle amazonda bu kadar güzel yorumlar ve çok iyi bi puan alan bi monitörden memnuniyetsiz olmam umudumu yıktı tamamen. demek ki bu paraya benim istedikklerimi verecek bi monitör yok bunu anladım.

-bu küçük bi eksi ama yine de yazayım, ben tüm hdmi aygıtlarımı bi huba bağladım ve bunu da monitöre taktım. konsol,pc arasında uzaktan bi kumanda ile geçiş yapabiliyorum böylece. fakat bu monitöre bu hubı bağlayınca güç yetersiz kaldı sanırım durmadan git gel yaptı görüntü. direkt bağlamak lazım. bu da uğraştırıcı iş onla uğraşmam...

-ağır

aklıma gelirse başka eklerim

monitör /tv alacaksan görmeden almıycan arkadaş...

----

*monitörü yarın iade ediyorum ayrıca. 3k para kesinlikle daha iyi değerlendirilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zurnalog -- 3 Aralık 2020; 20:53:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre00

Merhabalar. Arctis 7p kullanıyorum. Sesi güzel ama böyle bangır bangır değil. Bir ayarı filan var mı acaba bildiğiniz?

bende bu model ile pulse 3d arasına kalmıştım, pulse 3d aldım, ps5 daha gelmediğinden deneyemedim, pc'de denedim, seni çok az ve kalitesiz geldi, acaba asıl performansı ps5'de mi gösteriyor, hem pc hemde ps5'de deneyen varsa tecrübelerini belirtirlerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

bende bu model ile pulse 3d arasına kalmıştım, pulse 3d aldım, ps5 daha gelmediğinden deneyemedim, pc'de denedim, seni çok az ve kalitesiz geldi, acaba asıl performansı ps5'de mi gösteriyor, hem pc hemde ps5'de deneyen varsa tecrübelerini belirtirlerse sevinirim.

Alıntıları Göster

Aslında PC üzerinde bir programı var 7P'nin oradan ayarlarını yapabiliyorsunuz ama çok kurcalayadım. Belki oradan ince ayar yapmak da gerekiyor olabilir. 7P gerçekten de rahat bir kulaklık.

Pulse tabi asıl performasını PS5 de verir. PC için yapılan bir kulaklık değil sonuçta. Bence PS5 de memnun kalırsınız Pulse dan.

• Dostlar merhaba, alacağım monitör konusun da hemen hemen karar verdim. Ancak kafama tepkime süresi takılıyor. işin içine 1 ms girdimi fiyay artıyor bayağı. Forumdan bilgisine güvendiğim bir forumdaş konsolda 1 ile 3 ms arası pek fark olmaz dedi. Cod ve fifa gibi genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum. Bu tepkime süresi konusun da sizlerin de fikirlerinizi almak isterim?

• SteelSeries Arctis 7P kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim? nasıl ayak sesi kasma konusunda iyi mi? Chat sesini direkt kısabiliyoruz değil mi rahatlığı falan nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo Langstrumpf -- 4 Aralık 2020; 13:3:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaViEsTa

Dostlar merhaba, alacağım monitör konusun da hemen hemen karar verdim. Ancak kafama tepkime süresi takılıyor. işin içine 1 ms girdimi fiyay artıyor bayağı. Forumdan bilgisine güvendiğim bir forumdaş konsolda 1 ile 3 ms arası pek fark olmaz dedi. Cod ve fifa gibi genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum. Bu tepkime süresi konusun da sizlerin de fikirlerinizi almak isterim?

O reklamı yapılan değer bir anlam ifade etmiyor. Elbette bir veri ama uygulamada farklı oluyorlar. Bir şekilde netten inputlag değerini bulmaya çalışın. 1 yada 5ms yazsa bile en az 10ms inputlag değeri oluyor. Oyun modu vs gibi modlarda bile bu değer değişiyor. Tavsiyem almayı tasarladığınız monitörlerin bir şekilde nette testini yada başka şekilde bilinen inputlag değerini bulmaya çalışın.

Şahsi fikrim çok fark etmediği yönünde hemen hemen hepsi 10ms gibi bir inputlag değerleri oluyor. Olsa bile 5ms gibi bir farkı fark etmeniz olanaksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miraclescape

O reklamı yapılan değer bir anlam ifade etmiyor. Elbette bir veri ama uygulamada farklı oluyorlar. Bir şekilde netten inputlag değerini bulmaya çalışın. 1 yada 5ms yazsa bile en az 10ms inputlag değeri oluyor. Oyun modu vs gibi modlarda bile bu değer değişiyor. Tavsiyem almayı tasarladığınız monitörlerin bir şekilde nette testini yada başka şekilde bilinen inputlag değerini bulmaya çalışın.

Şahsi fikrim çok fark etmediği yönünde hemen hemen hepsi 10ms gibi bir inputlag değerleri oluyor. Olsa bile 5ms gibi bir farkı fark etmeniz olanaksız.

Alıntıları Göster

Eyvallah hocam. Bu input lag olayını ayrıca araştıracağım.. Bunun test edildiği bir site vardı sanırım? Yani monitör model vs yazıyorsun bütün detayları döküyor du karşına input lag vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: XaViEsTa

Eyvallah hocam. Bu input lag olayını ayrıca araştıracağım.. Bunun test edildiği bir site vardı sanırım? Yani monitör model vs yazıyorsun bütün detayları döküyor du karşına input lag vs.

Alıntıları Göster

rtings.com var ama daha çok tv inceliyorlar, monitörlerde var ama sayı çok değil. Google da aratmak daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miraclescape

rtings.com var ama daha çok tv inceliyorlar, monitörlerde var ama sayı çok değil. Google da aratmak daha iyi.

Alıntıları Göster

Teşekkürler.

• PlayStation 5 için razer narı ultimate ve razer v2 PRO kablosuz kulaklik arasında kaldım sizce hangisi?

• bu modelde ps5 icin surround desteği yok diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara_06

bu modelde ps5 icin surround desteği yok diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

Teknik bir fark yok, pedlerin içindeki renk farkı var sadece diye biliyorum. Edition adı altında fazladan para alma olay.

4 gün önce ps edition olanı almıştım 900 tlye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 5 Aralık 2020; 23:24:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: first9

Teknik bir fark yok, pedlerin içindeki renk farkı var sadece diye biliyorum. Edition adı altında fazladan para alma olay.

4 gün önce ps edition olanı almıştım 900 tlye.

Alıntıları Göster

çok iyi almışsınız, şu an 1099 TL, indirim bekleyelim bari

• digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

7.1 değildi detaylı bakınız eğer 7.1 desteği varsa bende alayım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.