Şimdi Ara

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav 144 fps filan gerek yok bana göre en yüksek ayarlarda 1080p 60 fps yapsınlar bütün oyunları taaa ki yeni konsol gelinceye kadar, ben razıyım açıkcası. Seçenek sunsunlar isteyen de 2k 4k neyse artık 30 fps oynasın. Bakalım o zaman istatistikler çıkar dünyanın yüzde kaçı 1080p 60fps oynuyor kaçı 2k 4k 30 fps oynuyor
  • Geçen nesilde de orta seviye hatta vasat bir kart düzeyindeydi. İnsanlar şaşırmış olmak için mi şaşırıyor bu haberlere onu anlamıyorum?
    Yeni çıkacak 3080 düzeyinde kart da koyabilirler isteseler ama maliyet ne olur o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 19 Mayıs 2020; 12:13:14 >
  • Ps5 gpusu rx 5700 ile,

Xbox Series x gpusu ise rx 5700 xt ile eşit...

bellek hızları, bant genişliği falan birbirlerine yakın zira...

Sadece Teraflops'a bakıp "omo uxbox soruos ux rotoux 2080'ton doho uyu lon" diyen biatçı cahil xbox'çulara inanmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 19 Mayıs 2020; 11:54:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdbz

RTX 2080 kaç para, PS5 kaç para?
    RTX 2080 konsol değil bunu da ekleyelim. Soru bence RTX 2080'li bir sistem kaç para, ps5 kaç para olmalı. Çok kısa hazır sistemlere baktım. RTX 2080'li sistem kurana kadar ps-xbox-switch üçlüsünü alabiliyoruz.
  • Bu kısımda kendimden bir örnek eklemek isterim kitle açısından. PC Master Race diyen biri olarak ps tarafındaki özel oyunlar ve 500m lim. ed. kasası nedeniyle ps4 pro aldım. Genel olarak kenarda yatıyor. Sadece exclusive oyunları aldım bugüne kadar ve ps plus aldım multiplayer oynamamama karşılık konsolda. Multi platform olan oyunlarda pc yi tercih ediyorum ve konsolu sadece exclusiveler ve seksi görünüşü nedeniyle tutuyorum. Haliyle koleksiyon amaçlı olması satmamı engelleyen bir durum.

Kısacası ps1 döneminden sonra tamamen pc ye yönelip şimdi ise özel oyunları nedeniyle ps4 pro almış ve yanına da plus koymuş durumdayım. Bence yine de etki etmiş özel oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Bu kısımda kendimden bir örnek eklemek isterim kitle açısından. PC Master Race diyen biri olarak ps tarafındaki özel oyunlar ve 500m lim. ed. kasası nedeniyle ps4 pro aldım. Genel olarak kenarda yatıyor. Sadece exclusive oyunları aldım bugüne kadar ve ps plus aldım multiplayer oynamamama karşılık konsolda. Multi platform olan oyunlarda pc yi tercih ediyorum ve konsolu sadece exclusiveler ve seksi görünüşü nedeniyle tutuyorum. Haliyle koleksiyon amaçlı olması satmamı engelleyen bir durum.

Kısacası ps1 döneminden sonra tamamen pc ye yönelip şimdi ise özel oyunları nedeniyle ps4 pro almış ve yanına da plus koymuş durumdayım. Bence yine de etki etmiş özel oyunlar.
    Tabi ki o sizin terchiniz ancak ben dünya geneli konuşuyorum, bende genelde Xbox tercih ediyorum çünkü hem konsol hem servisleri kaliteli. En son One X aldım sattım peşine Ps4 aldım Gow ve bazı özel oyunlarını bitirdim kenarda yatmaya başlayınca onu da sattım zaten işten güçten şantiyelerden dolayı çok oynama fırsatımız olmuyor, bu aralar evdeyim Pc'yle devam ediyorum. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Mayıs 2020; 12:40:56 >

• GOW, TLOU falan varken PC'deki oyunlar çok dandik kalıyor ya. Tüm oyunları Konsolda yapıyorlar, konsol göre işliyorlar. 30 FPS araba yarışları haricinde anlaşılmaz bile.

Siz en iyisini ben oynayacam diye takıntı yapmışsınız sadece. KOnsolda bu dert yok iyisini oynuyorsun zaten, PC'de 50 tane Driver güncellemesi yok ekran kartı anakartla çakıştı, yok ters döndü duvara battı. Haftada iki saat vaktim var oyun oynamak için bu saçmalıklarla mı geçiricem. Bir de şey bekliyorsun, mesela grafik ayarlarıyla oynuyorsun iki saat. Daha yüksek performans için.

Sabahtan akşama kadar oyun oynayacak adam 15000 verip bir PC alabilir. Oyunlarını da oynar, tüm oyunları dener. Ucuz ya da k*rsanı var ama vaktini kaliteli geçirmek isteyen, kaliteli ürünle olmak isteyen insan konsoldan başka rahat edemez.

RDR çıktı kaç gün oynanamadı yahu. Bu kadar kör olmayın.
  • içinde 6000tl lik 2080 olsaydı anakartı+güç kaynağı+ram i de eklenince 8-9bin Tl tutardı. Birde verigiler falan 11bin hayrlı uğurlu olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

GOW, TLOU falan varken PC'deki oyunlar çok dandik kalıyor ya. Tüm oyunları Konsolda yapıyorlar, konsol göre işliyorlar. 30 FPS araba yarışları haricinde anlaşılmaz bile.

Siz en iyisini ben oynayacam diye takıntı yapmışsınız sadece. KOnsolda bu dert yok iyisini oynuyorsun zaten, PC'de 50 tane Driver güncellemesi yok ekran kartı anakartla çakıştı, yok ters döndü duvara battı. Haftada iki saat vaktim var oyun oynamak için bu saçmalıklarla mı geçiricem. Bir de şey bekliyorsun, mesela grafik ayarlarıyla oynuyorsun iki saat. Daha yüksek performans için.

Sabahtan akşama kadar oyun oynayacak adam 15000 verip bir PC alabilir. Oyunlarını da oynar, tüm oyunları dener. Ucuz ya da k*rsanı var ama vaktini kaliteli geçirmek isteyen, kaliteli ürünle olmak isteyen insan konsoldan başka rahat edemez.

RDR çıktı kaç gün oynanamadı yahu. Bu kadar kör olmayın.
    PC savunmam ama gow ve tlou bir kere belki iki kere oynamalık oyunlar. Bunun dışındaki oyunlar multiler ve onlarda pc'de var. 144hz'de multi oynamak 60hz'de oynamaktan çok daha iyidir.

• Ee normal değil mi? PS3 jenerasyonundan sonra PC’ler her zaman konsollardan güçlü oldu zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şu playstation vs pc tartışmasını bitirin. Hem playstation hem pc kullanıcısı olarak ikisininde kendine has avantajları var.

Playstation'ın exclusive oyunları başlı başına şaheser onları oynar kenara koyarsın, diğer bir mevzude kardeşlik meselesi, pcde hala alıp oynayamadığım rdr2 yi playstationda kardeşlikle alıp bitirdim ve aynı fiyata sattım. Yani cebimden para çıkmadı.

Konsol rahattır , indirirsin oyununu oynarsın. Ayarlar optimizedir. Pc'de ise her oyun içi ayar farklı şeyleri etkiler. Onun için ayar için ayrı araştırma yapmak lazım. Vakit kaybı.

Diğer bir olay ise F/P. Playstation 4 ' ler 1500 tlye satılırken o fiyata alınacak bilgisayar yoktu, fakat son zam mevzularından sonra playstation5 in 10 bin tlye yakın fiyatta olacağı söyleniyor. Eğer böyle birşey olursa pc daha avantajlı olur. O fiyata daha iyi bilgisayar toplanabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2070 ayarında olması bile gayet yeterli konsol için, rtx 2080 fiyatı konsolu geçiyor. Mantıksız olurdu. 2070 idealdir. Önemli olan donanım değil, içindeki yazılım. Yani oyunların geliştirilmesi. Xbox daha güçlüde ne oluyor, oyun yok doğru düzgün. Hatta ps4 dede çok tatmin edici oyunlar çıkmadı açıkcası beklentilerimin altında kaldı. Oyun anlamında ps2>ps3>ps4 daha tatmin ediciydi.

• freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Konsol daki spor haricindeki oyun mekanikleri sadece casual oyunculara hitap ediyor. Hem PC ve hem konsolda oynamış rekabetçi bir oyuncu olarak PC den aldığım zevkin 10 da 1ni konsoldan alamıyorum. Warband, Bannerlord, Fallout, Skyrim gibi modlamanin ön planda olduğu oyunlarda konsolda oynamak da ayrı bir sıkıntı oluyor. Güncel piyasada her oyunu rahatlıkla oynatan bir orta üst kasayı 7.5k-10k arasında çok rahatlıkla toplayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTFunny -- 19 Mayıs 2020; 13:4:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OdATA-

2012 de 1600 tl ye aldığım laptop rdr 2'yi ultra 8k açamadı kanka bir sorun mu var laptopta sen baya baya bilgili birine benziyorsun. Laptop komple kitlendi kapandı hatta 60 fps akamıyorum kanka yardımcı olur musun?

Şundan alsaydın keşke, hala gideri var ama ne yazık ki egpu kullanman gerekiyor; o zamanlar ne yazık ki laptop ekranları fulhd idi ona göre dizayn edildiler, yine de MAsaüstünde 4960X ile hala 8K oynayabilirsiniz tek gereken 2080 Ti ve olmazsa olmaz 8K monitör :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 19 Mayıs 2020; 13:5:5 >

• WTFunny W kullanıcısına yanıt
    hocam bende de tam tersi. Overwatch, Rainbow vs çok daha iyi oluyor çünkü hile olmuyor ve herkes eşit. Rainbow pc'de hileler illet ettirmişti oynamayı bırakmıştım. Battlefield da aynı şekildeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 19 Mayıs 2020; 13:8:9 >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Bir iki kere oynamalık oyunlar ama sonuçta bunlar en iyi oyunlar. En iyilerden mahrum kalmak da güzel olmuyor. En iyi kombinasyon pc + ps5 bence. Tabi bu da ekonomik olarak zorlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rasit82

Hocam neyi komik, Avrupa satış fiyatı kaç para şu an biliyor musun? Bunlar farkındaysan yüksek vergili fiyatlar. Ps5 , 1-2 aya çıkarsa bilmem. Ekimde vergiler çekilecek. Virüs yüzünden konsollara ek vergi geldi eğer biliyorsan. Dolarında gerileme yapacağını varsayıyorum. 6000 olsun diyelim neresinden bakarsan bak Pc ile oyun konsolu kıyaslamak gereksiz bir konu bence. Pc ucu açık her daim yenilik gelebiliyo. Upgrade imkanı var. Konsol daha basit bir çözüm.
    Ekimde vergi çekilmeyecek, sadece bir tık düşecek yani vergiler artık kalıcı.

%50 olan vergi, 1 ekim itibariyle %20 olarak devam edecek.
  • WTFunny W kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, dediğiniz oyunları oynamıyorum. TLOU, GTA, RDR, GOW, UNCH. gibi oyunları oynuyorum. Diğerlerine verecek vaktim yok.

Arada GTA 5'e girip arkadaşlarla oynuyoruz, RDR2'de de aynı şekilde. Mesela kuzen GTA oynamıyor PC'de. Online hile dolu, daha sıkıntılı serverler.
    Take Two, CD-PD gibi firmalar oyunlarını konsola göre hazırlıyorlar. Karlı olan konsol, oyunun kırılmasının muhtemel olduğu bir alanda adamların yaptığı iler çokça konsol oyunlarına yönelik oluyor doğal olarak.

Bu arada PC oyuncularına saygı duyuyorum, uğraşan kendine bunu büyük bir hobi haline getirmiş insanların Konsolun yanında PC'de satın alması gerektiğini düşünüyorum ben de. Ancak ben PC'de kaliteli vakit geçiremiyorum, oynayacağım oyunlar konsollarda var ve aradaki grafik farkı benim gözüme görünmüyor. çünkü 1200 liraya aldığım ps4 ile her sene bir parçası güncellenen şuna kadar 10.000 liralık toplam masraf yapmış PC arasında ben bariz bir üstünlük göremiyorum KENDİ OYNADIĞIM OYUNLARDA.

PC'de oyun oynarken bir çok oyunu internetten indirip denerdim ve sonrasında hep zamanımı boşa harcamışım hissi uyandırırdı. PS4'te öyle bir şey hissetmedim sadece Fifa oynayınca bunu hissediyorum bunun dışında oynadığım tüm oyunlarda kitap bitirmişçesine bir duygu uyandırdı bende. Ama başka türlü bir oyun anlayışları olmasını da anlıyorum.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Hilesiz çeşitli proglramlaral lag yapanlar vs olmasındansa 30 FPS oynamayı tercih ederim. Hileciler yüzünden oyundan çıkmak istemem ben.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.