Şimdi Ara

PlayStation 5 Pro ile PSSR ve 4 kat performans artışı geliyor: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 5 Pro ile PSSR ve 4 kat performans artışı geliyor: İşte detaylar
    PlayStation 5 Pro konsolu hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlere göre PS5 Pro, performans tarafında önemli miktarda iyileştirme ve yükseltme teknolojisi PSSR ile birlikte gelecek. Konsolun oyuna bağlı olarak 60 FPS veya 120 FPS oyun deneyimi sağlayacağı, ışın izleme tarafında ise 4 kata kadar performans artışının sunulacağı belirtiliyor.



    Sony’nin PS5 Pro'yu muhtemelen Eylül ayında mevcut PS5'e göre büyük bir performans artışı ile piyasaya süreceği söyleniyor. Şimdiye kadar sızan bilgilere göre PS5 Pro'da 8 çekirdekli Zen 2 CPU, 30 WGP'ye (60 CU) sahip GPU, 18 Gbps hızında çalışan 16 GB bellek ve 256 bit genişliğinde bellek veri yolu bulunuyor. Bununla birlikte Moore's Law Is Dead (MLID) yayınladığı yeni videoda GPU, makine öğrenimi ve Sony'nin özel yükseltme teknolojisi hakkında ayrıntıları ortaya çıkardı.



    PS5 Pro ışın izlemede 4 kat performans artışı sağlayabilir



    Trinity kod adındaki PS5 Pro’nun GPU tarafında temel PS5’te bulunan grafik çekirdeğine göre yüzde 45'lik bir performans artışı sağladığı iddia ediliyor. PS5 Pro GPU'sunun ışın izlemede temel PS5'e göre 2 ila 4 kat daha iyi olduğunu bildiriliyor.



    PlayStation 5 Pro ile PSSR ve 4 kat performans artışı geliyor: İşte detaylar
    PS5 Pro'ya yapılan önemli bir eklemenin de 300 TOPS 8-bit hesaplama kapasitesine sahip güçlü bir özel makine öğrenimi mimarisi olacağı bildiriliyor. Ayrıca 67 TFLOPs 16-bit veya 33,5 TFLOPs 32-bit kayar nokta performansına sahip olduğunu bildiriyor. Referans olması açısından; temel PS5 ve Xbox Series X sırasıyla 10,28 ve 12 TFLOPs olarak derecelendirilmiş durumda.



    PS5 Pro ile PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) geliyor



    PlayStation 5 Pro ile PSSR ve 4 kat performans artışı geliyor: İşte detaylar
    PS5 Pro'nun yükseltme için DLSS benzeri özel bir teknoloji kullanacağı belirtiliyor. MLID’e göre "PlayStation Spectral Super Resolution" olarak adlandırılan ve makine öğrenimi ile hızlandırılmış bir "Temporal Anti-aliasing Upscale" teknolojisi konsolda yer alacak. PSSR’nin maksimum 4K çözünürlüğü desteklediği ancak gelecek sürümlerde 8K gibi daha yüksek çözünürlüklerin de destekleyeceği bildiriliyor.



    Ayrıca Bkz.Playstation 5'e yeni yazılım güncellemesi geldi: Yenilikler neler?



    Yukarıdaki belgeden de görüleceği üzere Sony, PSSR’yi AMD’nin FSR 2 teknolojisi ile karşılaştırıyor. Ayrıca PSSR, giriş gereksinimleri açısından DLSS ve FSR'ye çok benziyor, HDR'yi destekliyor ve dinamik çözünürlükle çalışıyor. Dinamik çözünürlük sayesinde performans sorunları yaşanması halinde oyundaki istikrarın korunması amaçlanacak.



    Tüm bu bilgiler oldukça iddialı ve hoş gibi görünse de tamamının söylentilere dayandığını unutmamak gerekir. Bu bilgiler doğru olsa bile nihai üründe Sony’nin daha farklı bir konfigürasyon ve özellikler sunması her zaman mümkündür.



    Ek olarak PS5 Pro için söylenen ışın izleme performansına değinmek gerekiyor. Konsolun RDNA 3 ve 3.5 mimarili bir GPU’ya sahip olacağı söyleniyor. RDNA 3 temelli RX 7900 XTX, RDNA 2 tabanlı RX 6900 XT'den yalnızca yüzde 36 daha hızlı. Bilindiği üzere PS5, RDNA 2tememli bir GPU’ya sahip ve Pro versiyonda RDNA 3 GPU olsa bile RT performansını bahsedildiği kadar artıracak başka bir şeylerin olması gerekiyor. Daha önceki bir sızıntıda PS5 Pro GPU'sunun RDNA 4'te bulunan bazı RT teknolojilerini içerebileceği söyleniyordu. Bu, bahsi geçen performans artışının arkasındaki güç olabilir.






    Kaynak:
    https://videocardz.com/newz/sony-playstation-5-pro-teased-with-pssr-spectral-super-resolution-support
    Kaynak:https://in.ign.com/playstation-5-1/203751/news/playstation-5-pro-new-details-surface-online-including-significant-performance-improvements-and-ps-u







  • Öncelikle hem konsol hem ps sahibiyim.

    Ama yeter artık bitsin bu kıyas. Lütfen elma ile armutu kıyaslamayın artık.

    İllaki konsol ve pc kıyası yapacaksanız kıyasladığınız konsolun fiyat değerinde bir bilgisayarla kıyaslayın sonra o iyi bu iyi deyin.


    Adam gelmiş ps5 ile 14700lü 14900lü rtx4080/90 lı bilgisayarı karşılaştırıyor. Kafanız mı güzel sizin?


    Ps veya başka konsollar hiçbir zaman ben en iyi donanım olacağım mottosuyla üretilmediler. Dünyanın her ülkesinde satılan aynı model her konsola birbiriyle aynı standart bir donanım ile oyunları bu donanıma optimize olarak oynatmak için üretiliyor. Donanım tek tip olduğu içinde oyun şirketleri o konsolun sunabileceğinden daha iyi görsel sunabiliyor. Olayı espirisi bu anlayın artık.


    İkisininde yeri farklı. Bilgisayarda özgürsün herşeyi yapabilirsin.
    Konsol ise ayrı bir ekosistem ayrı bir keyif unsuru.
  • ps5 ile ps5 pro arasinda iyi bir fark olacak ki adam satip pro alacak yani GTA6 oyununu 4K 120 hz de oynatirsa almaya deger yoksa bence degmez haa dlss ppls neyse artik onlarla performans saglanirsa yine alinir yoksa ps5 ile devam edilir ...sonuc ne olursa olsun ben almayacam biraktim AAA oyunlarini

  • 4k 120 hayal . 1080 60 yüksek kalitede grafiği zor veriyorlar yahu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu nesil bir önceki nesle,göre oyunlarda görsel kalitesi iki kare görüntünün
    yan yana konularak aradaki farklar görülebiliyor.Bu nesil için çok dramatik bir durum oldu.

  • Kreuger kullanıcısına yanıt

    Sizin 4K 120 fps ne demek haberiniz var mı ya? O makinenin içine 2 tane 4090 koysalar bile o değerleri yakalayamaz. Anca 1080p görüntüyü konsolculara 4k diye yedirirlerse o fps değerini görebilirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Şuan yedirilende öyle hali hazırda , 4k dedikleri oyun 1080 checkerboard 4k diye yersen , iç çözünürlük yerlerde . Ama en azından fps droplar ps4 deki gibi olmuyor , en azından şuan için .

  • 4k rt açık pssr açık performans modunda (yani düşük kalite) 120hz kalite modunda 60fps vermeli 8k da ne halt yerlerse yesinler

  • Şimdi gelir oyun mu var sankiciler. Yerimizi alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 15 Mart 2024; 17:34:4 >
  • çok daha güçlü olur 2070 gücünden 2070 super gucune yukseltirler

  • Microsoft bu işi çözer de yeni konsol lazım şuan ki neslin donanımda bu kadar yapay zeka işi yok. AMD daha yeni yeni donanım çıkartıp işi çözmeye başladı. 2026 gibi çözerler.

  • Alacağım ne olursa olsun 🫡

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pc fanları Ps haberine dolmuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konsolun ana hedefi GTA6 olacağı için ve CoD dışında 120 FPS istenilen/beklenilen bir oyun pazarı da konsol tarafında olmadığı için native yahut upscale şekilde 4k 60fps verecek olması birçok konsol oyuncusunu tatmin edecektir. Xbox tarafında karşı bir hamle olmazsa, exc. yapımlardan bazılarının PS e gelmesi de göz önüne alındığında PS pazarı önümüzdeki sene büyüme yakalayabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4 az bence 8 kat olsun.

  • Oynayacak oyun yok ne farkı, ne performansı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İsterlerse içine 5 tane 4090 koysalar tine yapımcı oyuna 4x AF, medium Lod ayarıyla gelir. Çoğu yapımcı pro çıkmış diye sallamaz hiç; düz PS5 ayarıyla salar oyunu.
    Umarım yanılırım ama PS4 pro döneminden tecrübeliyim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • biz geliştiricilere 4k 120 fps ray tracing calistiran cihaz versek bu adamlar yine gider 1080p 60 fps ray tracing falan verir, daha ps5'in gücünü kullanabilen bir oyun görmedik hâlâ pro konsol muhabbeti yapıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4quare -- 15 Mart 2024; 18:32:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    GTA 6 ve sonrasında hiç oyun gelmeyecek sanki. PS5 Pro ile birlikte konsolun 2028'e kadar yolu var. Sırf GTA 6 için bile şart Pro. Dragon's Dogma 2'nin 30FPS çalışacağını düşünürsek GTA 6'da 60FPS çok zor. 1080p'de belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 15 Mart 2024; 18:50:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önce oyun çıkarın manyaklar ya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyun yok oyun alooo😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.