PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Oyun Konsolu! | PSSR 2.0 Çok Yakında!! (488. sayfa)
1 Mobil
Popüler Konular listesinde
-
-
PSSR her oyuna dahil edilirse cihaz 4K 80-120 fps arası çoğu oyunda verir. 4K 60 ise tamamında elde edilir. 1440p'den 2160p'ye upscale edişi çok başarılı. True 4K'dan farksız. God of war: Ragnarök ve Dragons Dogma 2 PSSR teknolojisini çok iyi kullanmış. PSSR DLSS3 kadar başarılı olmus bu oyunlarda. PSSR yeni bi teknoloji ama şimdilik bulunduğu oyunlarda hakkını vermiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven35 -- 17 Kasım 2024; 17:31:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
GPU bound oyunlarda verebilir ama CPU bound oyunlarda baz çözünürlük düşeceği için veremez. İşte o noktada Frame Generation şart. O da gelirse rahat verir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Frame Generation dediğimiz şey zaten DLSS 3 hocam. PSSR Pro'nun FG'si yani. Bu donanımsal olarak GPU'da bulunur, amacı ise CPU'ya yuklenmemesidir. Yani oyunda PSSR varsa islemci'nin üzerine binen yükü alır kısacası. Tamamiyle GPU olay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven35 -- 17 Kasım 2024; 17:51:7 >
Frame Generation yok ki şu an hocam. PSSR emekleme aşamasında. Mutlaka getireceklerdir ondan şüphem yok. PSSR şu an DLSS 1-2 arasında bir yerde. Gittikçe iyiye gidecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ankara Optimum Media Markt stok bol isteyen varsa birini ben aldım 6 daha vardı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ o6'lı -
Hocam ben anlatamadım sanırım, neyse...
Kısaca tekrar anlatayım. Bir oyunda PSSR varsa o oyun GPU'nun %100'une kadar kullanabilir. Islemciye çok az bi iş düşüyor. Bu yüzden cihazın hakkını vermek için PSSR her oyunda bulunmalı hemen hemen diyorum. PS5'de bulunan CPU'nun bu cihazda da bulunması PSSR destekli oyunlarda sorun teşkil etmez yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven35 -- 17 Kasım 2024; 17:56:49 >
Kaç taksit yaptınız hocam ?
_____________________________ -
-
PSSR, AI tabanlı Upscaling hocam. RDNA 3'teki AI çekirdeklerini kullanarak, makine öğrenme tabanlı çöz yükseltme yapıyor. Yeni FSR 4'ün, upscaling kısmı diyebiliriz.
Frame Gen ise kare oluşturma. TV'lerdeki hareket interpolasyonunun, render tarafında, çok daha iyi bir şekilde yapılması gibi. Şu ana kadar PS5'te çok az oyunda kullanıldı. Pro'dan sonra o da artacaktır.
Tabi Pro'da, RTX 4000'lerdeki gibi, AI tabanlı frame gen yok. Fakat FSR 3.1 tabanlı frame gen'i destekliyor. FSR 3.1 FG'le de, en azından temel FPS'nin iyi olduğu durumlarda, hem GPU hem CPU performansını uçurabilir. Zamanla göreceğiz.
(PC'leri pek takip etmediğim için, FSR 3 FG'nin, DLSS 3 FG karşısındaki gecikme ve frametime durumunu bilmiyorum. Ama genel olarak, performans modlarında kullanılmasını bekleyebiliriz. Konsolda ek optimizasyon kasmaları da olası.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 17 Kasım 2024; 19:20:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ PS5 Pro | LG G4 OLED 65 | Samsung Q990C Soundbar | Samsung Odyssey G7 27 | Creative SBX G6 + Beyerdynamic DT 990 Edition | Galaxy S23 Ultra -
Arkadaşlar ps5 pro bazı oyunlrda 60fpsye tutunmakta zorlanıyor gördüğümüz üzere. 60ın üstüne çıktığı oyunlar da var ama o oyunlar zaten ps4te de var. Eski oyunlar yani. Sizce yeni nesile bomba gibi gelecek Gta 6'yı bu konsolda 60fps oynayabilecek miyiz sizce ?
YK 4 Hocam, fazla yapmıyorlar. İnanılmaz kalabalıktı, alacaksanız beklemeyin. Ben mağazadan alıp çıkmak istiyordum i, heyecanı orda. 4 yeter dedim aldım :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ o6'lı -
Ben oyunlarda doğal çözünürlük dışı olan teknojileri günü kurtarmak olarak görüyorum.Zaten her oyunda aynı etkiyi yapamıyor oyundan oyuna değişkenlik gösteriyor bu teknojiler.
Aldım hocam bende Antaresten aldım lakin en fazla 3 dediler her yanım borç oldu :) Normalde Müşteri Hizmetleri 6-9 yapabiliyorsunuz diyor ama...Hayırlı uğurlu olsun
Bilginiz hatalı. Upscaling teknolojileri işlemci yükünü arttırır. Upscaling açınca kartın işi kolaylaşıyor, işlemciye daha fazla yük biniyor.
Misal X oyunda kart %100 ile çalışıyor diyelim native olarak. İşlemcide o sırada %40 kullanılıyor olsun. Upscaling açtınız misal DLSS Balanced. Kart artık ne yapıyor, rahatlıyor. Önceden %100 ile 60 verebiliyorsa şimdi 80-90 verebilecek. Peki bunun için neye ihtiyaç var? Ekstra işlemci gücüne. Önceden 5 birim işlemci gücü ile %100'e ulaşabilen kart, artık %100'e ulaşmak için 8 birim işlemci gücü istiyor. Bu sebeple bazı oyunlarda, güçsüz işlemci ile upscaling kullansanız bile fps değeri değişmez ya da az değişir.
Kısaca upscaling gelmesi ekstradan işlemci ihtiyacını arttırır. İşlemciye çok yük bindiren oyunlarda pek fayda sağlamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 17 Kasım 2024; 18:31:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk cümleniz doğru değil. Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. DLSS kadar başarılı da değil. Yorum değildir bu. DF'nin inceleme videosunda side by side görebilirsiniz. PSSR'ın görsel hataları olan yerlerde DLSS daha iyi sonuç veriyor. PSSR şu an Fsr'dan iyi. Kolay kolay hiçbiri DLSS seviyesine ulaşamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 17 Kasım 2024; 18:15:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gebze center media markt da reyon da an itibari ile bir adet mevcut pro. Valla MM siteden alıp kargoya verilmeyen dostların Allah yardımcısı olsun. Sabır sınıyorlar. Stok sorduğumda da mevcut diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaViEsTa -- 17 Kasım 2024; 18:15:25 >
Iphone 16 Pro Vs. PS5 Pro
xiaomi Trucelan W20 Vs. PS5 Pro
Dyson airwrap Vs. PS5 Pro
bunlarıda bekliyoruz artık şaşırmayacağım
_____________________________ PSN: darkmirror81 Xbox-Live : darkmirror360 -
Gülümsettiniz hocam beni. :)
PS5 zamanında da böyleydi. Karşılaştırmalar çok anlamsız cihazlarla bir tutuluyordu. Altı üstü bir cihaz olarak bakılsa hiç bir sorun olmayacak aslında ama insanoğlu işte illa bir şeylerle karşılaştırılacak.
Keşke dengi olan bir şeyle karşılaştırılsa. Konsol, Konsollarla. Telefonlar, telefonlarla, Tv'ler TV'lerle vs. :)

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı