Şimdi Ara

Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
41
Favori
21.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En az 1GB boyutunda FAT32 formatlı flash belleğe "PS4" adında bir klasör aç ve bu klasörün içine de "UPDATE" adında bir klasör aç.

Aşağıda linkini paylaştığım dosyayı indir ve bu UPDATE klasörünün içine at, flash belleği PS4 e tak, gerisini konunun ilk mesajında anlattım.

Ver 2.03 ana işletim sistemi (To perform a new installation of the system software: DOWNLOAD NOW)

• Anlatım için teşekkürler, 500 GB bir yerden sonra yetmiyor. 1 TB takacak arkadaşlara WD Scorpion Blue tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar 2tb upgrade en ucuz ve en performanslı sekilde halletmek isteyenler icin harddisk modeli şu:

Seagate Expansion STBX2000401

Bu harddiskin içinden Samsung/Seagate Momentus Spinpoint ST2000LM003 M9T model 5400RPM 32MB cache sahip 9.5mm harddisk cıkıyor. Pahalı olan alüminyum kasalı Seagate BACKUP PLUS SLIM Modeli ile aynı harddiske sahip. Sadece dıs kasa farklı. Bu sebeple yurtdısı forumlarda cokca bahsedilen slim modeli yerine bu harddiski almak daha ucuza aynı harddisk upgradini sağlıyor. Ben bu sekilde temin ettim.
    Performansı oldukca iyi stok harddiskin biraz üzerinde genel olarak. Testlerde özellikle ilk erişim zamanı cok daha iyi stoktan. 275 tl seviyesinde bulunabiliyor suanda turkiyede hatta ben N11 Üzerinden puan çek vs 250 tlye malettim. Dıs Kutuyu actım ve kutunun icinden aynen bahsedildiği gibi backup plus slim modeli ile aynı olan ST2000LM003 M9T modeli cıktı.Aksama sisteme takıp test edicem.

İnceleme linki:

Nasıl yapılır videoları;
    william webbyoutube
    upgrade a ps4 with a 2tb seagate m9t
    http://www.youtube.com/watch?v=tkuCISkbIUo

TheMelbourneladyoutube
    Seagate Expansion Portable Drive 2tb. Will it work in a PS4?
    http://www.youtube.com/watch?v=vGerAyesQZY

Ürün özellikleri:
    http://www.seagate.com/www-content/support-content/samsung/internal-products/spinpoint-m-series/en-us/samsung-m9t-internal-ds.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archieduke -- 10 Ocak 2015; 12:09:08 >

• Bende WD Green WD40EZRX 4TB IntelliPower 64MB Cache SATA harddisk(460 TL) ve THERMALTAK Max 5 eSATA&USB 3.0 External Hdd Kutusu (160 TL) siparişi verdim. 2 Tb bir disk zaten ortalama 300 TL nin üzerinde o yüzden ileride hiç uğraşmamak adına 4 TB en mantıklısı bence. oyunlar ortalama 40-50 Gb şeklinde yer kaplıyor.ileride çıkıcak oyunlarda bu oran artacaktır. bu pazartesi elime geçmeleri halinde montajda resimlerini paylaşacağım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenanzyb -- 16 Ocak 2015; 1:52:40 >
  • 4tb cokda lazim olmayacaktir sahsi fikrim. Oyunlar suanda 10 -45 gb arsi ortalamasini 20-25 dediginiz zaman ekstralarla beraber 6o-70 oyun Demektir. Yalniz aldiginiz harddisk 3.5 ". Onu nasil ps4e monte etmeyi dusunuyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: archieduke

4tb cokda lazim olmayacaktir sahsi fikrim. Oyunlar suanda 10 -45 gb arsi ortalamasini 20-25 dediginiz zaman ekstralarla beraber 6o-70 oyun Demektir. Yalniz aldiginiz harddisk 3.5 ". Onu nasil ps4e monte etmeyi dusunuyorsunuz.

3.5 " lik harddisklerde oluyor sanırım PS4' e.
  • Nasil oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: archieduke

Nasil oluyor?

konunun 2. mesajında var hocam ama tabi detaylı bir anlatım olsa iyi olurmuş.
  • Ps3 2006 da çıktı ve 9 yıl oldu 4 gb normal dvd ile çalışıyordu çıktığı zamanda 1 tb hdd rahatlikla iş gorurdu. Ps4 ömrüde ortalama 10 yıl olduğunu düşünürsek.50~100 gb kapasiteli bluray disk kullanıyor.oyunlar genellikle usa hesaplarinda dijital indirme ile avantajli.yani akn limitinden dolayi 50 gb oyunu indiriceksin,kotan dolup int.3 mbps kullanicaksin.1 ayda 2 yeni oyun çıksa belki 4 tb bile yetmeyecektir.oyunu silip tekrar indirme yoluna gitmek yerine bu bence en mantiklisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenriko

Ps3 2006 da çıktı ve 9 yıl oldu 4 gb normal dvd ile çalışıyordu çıktığı zamanda 1 tb hdd rahatlikla iş gorurdu. Ps4 ömrüde ortalama 10 yıl olduğunu düşünürsek.50~100 gb kapasiteli bluray disk kullanıyor.oyunlar genellikle usa hesaplarinda dijital indirme ile avantajli.yani akn limitinden dolayi 50 gb oyunu indiriceksin,kotan dolup int.3 mbps kullanicaksin.1 ayda 2 yeni oyun çıksa belki 4 tb bile yetmeyecektir.oyunu silip tekrar indirme yoluna gitmek yerine bu bence en mantiklisi

ps4 ün ömrü max. 5 sene
  • Hiç bir konsol 5 yıl piyasada kalmak için çıkmaz . Hele hele 2 yıl şaka gibi olur. Ps 1 - Ps2 - Ps3 piyasada 8 - 10 yıl arası kaldılar. Ps3 e hala destek verilmekte. Ps4 ün önceki nesil playstation konsollardan farklı olacağını düşünmek çok yanlış. Ayrıca Xbox one ile Ps4 arasında donanım olarak başlıca fark ram . Bu yüzden bazı multi platform oyunlarda Fps farkları oluşuyor. Bu konsollar daha yeni piyasaya çıktı . Oyun yapımcılarının bu konsollar ile harikalar yaratması en az 2-3 sene alır. Örnek vermek gerekirse Ps2 döneminde bir ilk çıkan oyunlara bakın birde son döneminde çıkan God of War 1-2 ye bakın . Xbox 360 da Gears of war 1 ile 3 ü karşılaştırın . Ps 3 te ilk uncharted ile uncharted 3 ü veya last of us ı karşılaştırın. Ben bir 7-8 sene yeni bir konsol jenerasyonu beklemiyorum .
  • quote:

Hiç bir konsol 5 yıl piyasada kalmak için çıkmaz . Hele hele 2 yıl şaka gibi olur. Ps 1 - Ps2 - Ps3 piyasada 8 - 10 yıl arası kaldılar. Ps3 e hala destek verilmekte. Ps4 ün önceki nesil playstation konsollardan farklı olacağını düşünmek çok yanlış. Ayrıca Xbox one ile Ps4 arasında donanım olarak başlıca fark ram . Bu yüzden bazı multi platform oyunlarda Fps farkları oluşuyor. Bu konsollar daha yeni piyasaya çıktı . Oyun yapımcılarının bu konsollar ile harikalar yaratması en az 2-3 sene alır. Örnek vermek gerekirse Ps2 döneminde bir ilk çıkan oyunlara bakın birde son döneminde çıkan God of War 1-2 ye bakın . Xbox 360 da Gears of war 1 ile 3 ü karşılaştırın . Ps 3 te ilk uncharted ile uncharted 3 ü veya last of us ı karşılaştırın. Ben bir 7-8 sene yeni bir konsol jenerasyonu beklemiyorum .

EVET 3.5 inch icin su anlatım linkini buldum.

http://www.youtube.com/watch?v=4ODWJFN0dmc.

Konsolun ömrü konusunda sizle aynı görüşteyim ancak harddisk kapasite konusunda sizle aynı fikirde değilim. Bir kere belli başlı oyunlar zaten seri dijital bile indirsenizki bende indiriyorum çokca, ondekini sileceksiniz. Maliyet konusuna gelince 2tb 2.5 inch n11den puan vs ile 250 tlye maledebiliyorsunuz yukardaki mesajda anlaatığım şekilde. üstüne üstlük harici kutu vs sizin maliyet 600 tlleri bulmuş.
    Diğer bir hususta mobilite. 3.4luk kasanın dısında olduğu icin ağırlık ve mobilite sorunlu.

İnternet kotaları vs 7-8 yıl icinde cok değişik noktalara gelecektir. Kotanın konsolun ömrü sürecinde cok sorun olacağını dusunmuyorum.
    Son olarak muhtemelen 2-3 yıl zarfında konsolun revizyonlarını cıkaracaktır sony. Onlara gecme isteğide olusuyor. Mesela ps3 fatten slime geçişi sıkı konsol oyuncularının hemen hepsi yaptı.

Sonucta 2tb 2.5 luk değişim seagate expansion hdd ile fiyat performans olarak optimum çözümdür ps4 için. Ha daha yukarısı maceradır şahsi görüşüm ama ihtiyaç duyana da saygı duyarım.

• Yaklaşık 1 haftadır araştırma içerisindeyim videolar olsun yazılar olsun ama ne alacağıma karar veremedim. SSD 1Tb alamam malum konsol kadar para vermek saçma .. Hybrid alabilirim fakat hangi hybridi alacağım konusunda inanılmaz kafa karışıklığı içerisindeyim.. Ayrıca 5400 7200 gibi bir karşılaştırma söz konusu bu konuda çıkmazdayım gerçekten bu kadar önemli bir durum mu ..

şu an aklımda Seagate 1TB Solid State Hybrid Drive SATA 6Gbps 64MB Cache 2.5-Inch ST1000LM014 var
    Link;

www.amazon.com
    Amazon.com: (Old Model) Seagate 1TB Gaming SSHD SATA 8GB NAND SATA 6Gb/s 2.5-Inch Internal Bare Drive (ST1000LM014): Computers & Accessories
    http://www.amazon.com/gp/product/B00B99JUBQ/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B00B99JUBQ&linkCode=as2&linkId=YALUZISORXDRUMPH

Harddiskini değiştiren ya da alacaksan bunu al diyen bir arkadaş var mı :)

Konu başlığına bir sıralama eklenmeli pahalıdan ucuza top 10 harddisk gibi :)

• Valla internet konusunda bende size katılmıyorum. AKN türkiyede bir pazarlama taktiğidir .ileri ki yıllarda çok değişeceni düşünmüyor. en basit örnek türkiye nin 3-5 ilinde sözde fiber internet var deniyor.ist. göbeğinde oturuyorum. dowla.hızım 10-15 mbps arası. ve her ay ortalama dediğim gibi en az 2 oyun indirseniz AKN kotanız zaten 50 gb indirir indirmez şişicektir. o oyunu tekrar oynamak için tekrar indirmek sıkıntı olacaktır. psn tur. satış fiyatları ortada zaten us hesap kullanıldığı için açıkcası sürekli olarak indirme yapılacak ve kafam rahat olucak . HDD konusuna gelirsek dediğim gibi oyun teknolojisi sürekli değişecek ve doğal olarak 20 gb olan oyunun 1 yıl sonra üst versiyonu çıknca 50 gb olucak. 4 TB ileriye yönelik bakıldığı zaman çok akıllıca bir yöntem olduğunu düşünüyorum fiyat olarak tek başına 2 tane 2 tb alsanız bile aynı fiyat olacak. konsulu ben mobile olarak kullanmıyacağım için bu yöntemi tercih ettim açıkcası. konsol dışında kabloyu değiştirme yönetim ile yedekleme içinde kullanmayı düşünüyorum.

• Ben de yaklaşık 7 8 ay önce Seagate 2 tb sshd 3.5 7200 rpm ile upgrade etmiştim şimdiye kadar çok memnunum hiç sorun çıkarmadı, hızıda tatmin edici.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

Ben de yaklaşık 7 8 ay önce Seagate 2 tb sshd 3.5 7200 rpm ile upgrade etmiştim şimdiye kadar çok memnunum hiç sorun çıkarmadı, hızıda tatmin edici.

Resim paylaşmanız mümkün müdür. ve harddiski harici kutu içine koyarakmı kullanıyorsunuz ?
  • Evet harici kutuya koydum hddyi.
    Playstation 4 - Sabit Disk değişimi [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 16 Ocak 2015; 17:21:09 >
  • ulwi U kullanıcısına yanıt
    bağlantı ve gücü nasıl sağladınız acaba? kablo tipi olarak
  • quote:

bağlantı ve gücü nasıl sağladınız acaba? kablo tipi olarak

aynen hocam. şu olayı biraz ayrıntılı anlatsanız olur mu ?
  • İlk mesajda geniş açıklamalı anlatım var. Uzun bir sata kablosu ve harici güç adaptörü gerekiyor. Belki gücü direk ps4 den de alabilirsiniz ama ben onu denemedim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.